Annemi kaybettim, çok perişanım.

Başın sağolsun, Allah rahmeet eylesin, yattığı yer nurlarla dolsun...

O çaresizliğin ne olduğunu çok iyi biliyorum.

Şanslısın ki evlendiğini, bebeğinin olacağını görmüş anneciğin, ben bunları da yaşayamadım...

Bol bol dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor.
Evet ne kadar sans olabilirse işte. Ama tabı kı beterın beterı var basınız sağolsun yarım kalan sevincler hep :( cok sağolun. Uzak bır yere kızım eşimle gidip herksten uzakta acımı yasamak ıstiyorum oyle kotu ki insanlar :(

Artık beni dinlemekten herkes usandıgı icin konu actım. Onceden evlılık bebek boyle seyler için bakardım buraya. Dertleri okurdum. Şimdi perişanım.
Binbir hevesle bebegimi beklerken dogumumdan bir haftasonra annem grip oldu. Ve aniden vefat etti psikolojim alt üst. O benim herseyden ötemdi. Herkesin oyledir ama annemin benden baska kımsesi yoktu benımle yasıyordu. Eşim ben annem inanılmaz mutluyduk. Evlatlık almıslar beni annemler buyuzden okadar üstüme düserdi ki anlatamam. O benim arkadasım dostum sırdasımdı. Bebegimin tekmesıne benden cok sevınrdı. Odasını benden cok sevincle hazırladı. İçim yanıyor. Aklı basında biriydim oysa. Ama bir anda bebegim icin elleriyle sardığı dolmalar cenaze yemegi oldu. Bebege diye hazırladıgımız borekler tatlılar kuranlarında yenildi. Babam zaten ben 3 yasındayken ölmüş. Benım arkamda bir dağ olup beni yücelten kadınım herseyim gitti. Yogun bakımın kapısında dıkıslerimle kendimi parcaladım ama carem olmadı. Bebegim süt beklerken ben gozyasları icinde kaldım. Herkes el oldu bana yasayan her anneden nefret ettim benim annem neden öldü siz yasıyırsunuz dıye. Anneler gununde planımız vardi. Ben annem kızım foto koyacaktık. Annem ona elleriyle ördüğü binbr cesit yelekleri giydirecekti. Cok kotuyum. Lohusalıgım mahvoldu heveslerim mahvoldu. Herkes benden iyi olmami ayaga kalkmamı sıyluyır. Fızıken ayaktayım ama geceler sabah olmuyor 3 aydır uyku bılmıyorum. Anneme cok dua ıstıyorum beni anlayan herkesten. Hayatta yuzu gülememis bir kadın icin bunu yaparsanız cok sevınırım. Şimdi bebegimi sallıyorum eşim uyuyor. Herkrs hayata devam edıyor. Ben iyi olmaya cakısıyoruö ama kımseyi gormek istemıyorum. O benm annem babam herseyımdi. Bu nasil ımtıhan. Kızımın gozlerine vakamıyorum anneme benzıyor.*halam evlatlık almıs beni*
Hala inanamıuorum. Sankı 70 yasındayım. Nasil calısmaya devam edecegim. Anneler gununuz kutlu olsun. Benım ki olamıyor. Olmayacak. Okuyan olmaz belki uzun diye sona yazıyırum. Dunyanın en iyi kadını annem icin dua eder misiniz. Orada rahat uyusun. Bana da edin lutfen. Yasayamıyorum.
Basınız sağolsun çok üzüldüm. Duamda annenizlee sizi de anacagım.

Canim benim seni cok iyi anliyorum iki ay oldu babami kaybedeli.hic aklimdan cikmiyor aglamadigim gecem yok.hatirlamadigim saatim yok.insanin en yakinlari baba ve annesi.Babam oldukden sonra psilolojim bozuldu resmen annemde olucekmis gibime geliyor her aradigimda teli acmayinca aklimdan bin turlu sorular donuyor.Babam benim gitdi cani yaniyor insanin.Allah sizede sabr versin bende ayni sizin gibiyim babam niye oldu diye dusunuyorum tum gun.bazen oldugunu bile unutuyorum yasiyor saniyorum

Babami lise2de annemi universite son sinifta okurken kaybettim. Sizin de basiniz sag olsun. Allah sabirlar versin.

Lohusalikla birlikte bu aciniz sizi cok zorluyor. Suan su gunlerde hemen bir psikolojik yardim almanizi elzem goruyorum yazdiklarinizdan.

Cunku size muhtac olan minnacik bir can soz konusu... Aciyi yasamanin limiti yok. Ama annelik de oyle bir sey ki, bazen ne olursa olsun o oksijen maskesini once kendinize, sonra yavrunuza takip, tek basiniza oldugunuz zamanlardan daha farkli davranmaniz gerekebiliyor.

Lohusalikta normalde her kadina psikolojik destek oneriliyor. Sizin durumunuzda bunu ciddiye almakta yarar var.
O kadar haklısınız ki ama bunu pratige gecirmem imkansız gibi bebegi her zaman bırıne bırakamıyorum zaten mama yerken hep boğazına kacıyor biz bile zor bakıyoruz korkuyorum boğulur ölür dıye kayınvalidem bıle bakınca 50kere arıyorum. Bıktılar benden ama sanssızlık pesimde sankı.
Insanın kendine yardımı olmaması cok acı. Hala şok evresindeyim. Ah oyle zor ki. Duvarda koridorda cizik var. Annemn tabutunu gecırırken yapmıslar. Burada oturuyorum şimdi. Inanamıyorum hala. İcim umarım yakında az da olsa düzelir. Cok sağolun uygulamaya calısacagım.

Başın sağolsun
Benim de 2. Anneler günüm annesiz.
Teselli olur mu bilmem ama annen hamilelik sürecini görmüş, senin yanında olmuş.
Ben bu konuda o kadar eksik hissediyorum ki.
Anneme danışmak, onunla paylaşmak istiyorum ama yok. Doğumda yanımda olacak bir tek eşim var. Annen en azından mutluluğuna şahit olmuş., o senin için çok mutludur.

Bende annemi kaybettim, bu söylediğimi belki şu an ciddiye bile alamayabilirsin ama acın gün gelicek hafiflemeye başlayacak, evet çok özlüyosun içinde hiç sönmeyen bir ateş olarak kalıyor, nereye baksan kimin annesini görsen kendi anneni hatırlıyorsun ama şu an olduğu gibi acı taze kalmıyor..

Ben artık ağlayarak değil gülerek hatırlıyorum annemi. Benim annem de çok güçlü bi kadındı, babam hayatta ama bize bir babalığı olmamış. Annemin tüm hayatı tüm derdi evlatlarıydı. Ani bir ölüm olmadı rahatsızdı ve yıllarca gerçekten süründü. Bende sizin gibi düşündüm, herkesin annesi var neden benim annem öldü, bir sürü kötü kalpli insan var neden benim annem neden neden diye kendimi yedim.. Ama yok, bu sorunun bir cevabı yok ve sadece size daha fazla acı vericek..

İnsanın anneye ihtiyacı hiç bitmiyor, bak meslek sahibiyim, evlendim, evladımı taşıyorum karnımda ama anneme o kadar ihtiyacım var ki, şimdi olsa o benden daha hevesli olurdu, annem hep erkek çocuklarına heves ederdi, hamile kalmadan önce annemi gördüm rüyamda bana bir erkek çocuğundan bahsetti önce anlam veremedim ama o ay hamile olduğumu, daha sonra erkek olduğunu öğrendim. Çok inanç sahibi değilim bunu kabul ediyorum ama, evladımın annemin hep istediği eksik parçası olduğunu adım gibi biliyorum.

Çok acı ama, annesizlik kimsesizlikmiş. Bunu bilirdim ama bu kadarına inanmazdım, bir küçük kardeşim var 15 yaşında, birde teyzelerim var hayatta. Önce aradılar sordular ilgilendiler, şimdi yine herkes kendi hayatının telaşına düştü, riskli bi hamilelik yaşıyorum ve doktor benim istirahat etmem ve birinin benimle ilgilenmesi gerektiğini söyledi defalarca, bende teyzemlere güvenerek onların yanına geldim ama bir ay dolmadan kimsesizliğim yüzüme kaç kez çarpıldı, kaç kez ezildim ufacık kaldım. Eşimin ailesi de aynı şekilde, kaç kez ezmeye çalıştılar, kaç kez sırf bu hayatta annem yok diye sahipsiz görmeye çalıştılar bilemezsin. Şimdi ne oldu, 15 yaşındaki kız kardeşim ilgileniyor benimle yavrum.

5 yıl olacak hergün özlüyorum, hergün yanıyorum ama inan bir zamandan sonra acı çekemiyorsun, hep güzel hatırlıyorsun, hep gülerek anıyorsun. Benim annem de çok çok çook anneydi, eksiksiz kusursuz layığıyla yaptı hep, o ne yaptıysa o ne söylediyse benim kılavuzum oldu hayatım boyunca, hala aynısı geçerli.

Benim annem de, senin annen de bizden ne bekler, ayağa kalkıp dimdik durmamızı, hayatımıza devam etmemizi, yüzümüzün gülmesini isterlerdi. Ben buna çok eminim. Annenin yapamadığı varsa, onları sen yap sen tamamla yarım kalmışlıklarını.

Ve gerçekten şuna emin ol bugün yaşadıklarının hepsi geçicek, sende öyle bir anne ol ki evladın büyüdüğünde ve annesini anlattığında aynı senin gibi gururla övgülerle ve bu kadar yoğun duygularla anlatsın..

Başın sağolsun, anneler günün kutlu olsun, annenin de anneler günü kutlu olsun, aramızda değil diye kutlamamazlık etmek olmamalı, ben bugün anneme yine hep yaptığım gibi çiçek götürüyorum, sende yap, git konuş rahatla yine herşeyi ona anlat..

Mekanı cennet olsun.
O kadar ben ki anlattıklarınız. O kadar kotu kalplı var neden benim annem demişsiniz ya aynenbu ısyanım hep vardı. Burdan anladım acımızın aynılıgını. Mekanları cennet olsun anne olmak karnında tasımaktan ote bir sey. İnsaallah kucagınıza alınca goreceksınız. Cok uzuldum boyle üzücü konular okuyup kendinizi uzmeyin o zaman dinlenin.
Evet herkes basta cok arar hatta bunaltır. Sonra el olur. Bana da boyle oldu. Kımsesiz kaldım. En yakınlarım el oldu. Sildim herkesi. Bebeginize iyi bakın o size güc olacaktır. Aglamak gelınce onu tam bagrıma basıyorum. Bıraz ınıyor sanki. Ins size de aynısı olur. Bu dunyada yalnınız zaten. Gecmıs olsun cok

Canim benim seni cok iyi anliyorum iki ay oldu babami kaybedeli.hic aklimdan cikmiyor aglamadigim gecem yok.hatirlamadigim saatim yok.insanin en yakinlari baba ve annesi.Babam oldukden sonra psilolojim bozuldu resmen annemde olucekmis gibime geliyor her aradigimda teli acmayinca aklimdan bin turlu sorular donuyor.Babam benim gitdi cani yaniyor insanin.Allah sizede sabr versin bende ayni sizin gibiyim babam niye oldu diye dusunuyorum tum gun.bazen oldugunu bile unutuyorum yasiyor saniyorum
Canım :( evet aynı seyı 3 aydır yasıyorum basınız sağolsıun. Umarım zamanla ıyı oluruz. Annenız yasıyırmus ne güzel oma sarılın cok :(

Basiniz sagolsun acinizi taa buradan hissetim bende iki ay once babami kaybettim.
Yeri dolmaz alternatifi olmaz koca bir bosluk.
Anneniz sizi bebeginize emanet etmis sanki hayatinizdaki rolu bitmis.
Babam olunce hep bunlari dusundum niye benim babam diye kardeslerim evlendi beni ise girdirdi ve sanki hayattaki gorevi bitti ve aniden vefat etti.
Siz o evde yine uc kisi devam edeceksiniz hayatta bir gitti digeri geldi.
Guclu olmalisniz tipki anneniz gibi yillarca sizi tek buyiten kadin gibi esinizle birlikte bebeginizi buyuteceksiniz.
Sabir edin hepimizin gidecegi yer orasi

Allah sabır versin ,güzel annecigine de rahmet etsin ..

Çok zor bir durum ,ben de babamı kaybettim ,bir yıl olacak ama dün gibi gidişi ve benden hiç gitmemesi ..ben bunu aşamadım ,o sebeple uzman yardımı alıyorum .sana da tavsiye ederim ..lütfen hemen bir randevu al ..cocugun çok küçük ,ona iyi bir anne olabilmek için desteğe ihtiyacın var . Kayıplar çok acıtıyor ..gülüyorum ,yiyorum ,içiyorum ,geziyorum ama yüzümdeki solgunlugun herkes farkında .sen gülüyorsun lakin gözlerin hayatinin ipini çoktan çekmiş diyorlar ..unutulmaz bunu söyleyeyim ,asla unutulmaz ,yalnız alışacaksın zor da olsa ..lütfen bebeğin için ayakta kal ..ben de çocuklarım için yapıyorum aynı şeyi ..Allah yüreğine ferahlık versin ..

Cok tesekkür ederim kusura bakmayın herkrsi alıntı yaptım. Hic ınanmazdım boyle olduguna ama gercekten hıc tanımadigin insanlar destek oluyomus insana bir cümlesi duası ile. Cok sağolun. İns sizler de mutlu olursunuz. Hepınızın derdi vardır elbette dertsiz insan olamaz.
Ama anlatamam size nasıl oldugumuzu. Hep benim icin yasadı hep. Aklımı yitiririm sandı herkes cunku en buyuk korkum onsuz kalmaktı. Unıversitede bir kere rüyamda annemi ölmüş gormustum. Gece yarısı annemin sesini duyana kadar aradım herkesi komsuları. Öyle takıntılı derecede ona baglıydım. Şişman kollarına sarılıp derdimi unuturdum. Yogun bakımda onu çökmüş solunm cıhazları icinde şuuru kapalı gorunce ölüyorm sandım. O temiz kalbi durdugunda inanamadım. Can cekısen balıklar gibi kaldım. Bebegim sayesinde ayaktayım ama icimde kıme ve neye olduhunu bilmedigim kin var sanki. Gülen acıkan unutan herkese. Hatta hala yasıyor dıye dedeme bile. Artık aglayamıyorum bile kurudu gözlerim. Biz de ölüleri br gece evde bekletirler dondurucuda. Onu o halde evde gorunce psikolojim mahvoldu. Ayakta duramıyorum. Evimde duramıuorum. Kış için bastıgı tursulara dayanamıyorum. Annnem evden oksurerek cıkmıstı. İyiydi. Nasıl ölüsü geldi nasıl hersey bi anda bole oldu anlayamıorm. İhmal var diye dava actık ama yoktu. Vucudu antibiyotige dayanamamıs. Benım güzel annemin o melek kalbi durmuş. Ahh cok sağolun Allah rızası için ona dua okuyun. Ben nasılsa iyi olurm insanoglu nankordur alısır herseye. O iyi olsun. Cok sağolun. Insanlar dertlilerden hep uzak durur iyi gün dostlarım artık yoklar. Yapayalnız kaldım kızımla eşşmle. Herkesin ne derdi varsa ben de onlara edıyorum. Anneler gununuz kutlu olsun tekrardan..
Benimde melek gibi bir eniştem vardı geip oldu hastaneye götürdük. Kan aldılar ve doktor çıkıp başınız sağ olsun dedi. Yaşadığımız şoku anlatamam. Bizde ihmal var sandık ama yokmuş. Allah sevdiği kulları yanına erken ve acısız alırmış. İki melek gibi insan acısız öldü. Şimdide en güzel yerdeler

O kadar haklısınız ki ama bunu pratige gecirmem imkansız gibi bebegi her zaman bırıne bırakamıyorum zaten mama yerken hep boğazına kacıyor biz bile zor bakıyoruz korkuyorum boğulur ölür dıye kayınvalidem bıle bakınca 50kere arıyorum. Bıktılar benden ama sanssızlık pesimde sankı.
Insanın kendine yardımı olmaması cok acı. Hala şok evresindeyim. Ah oyle zor ki. Duvarda koridorda cizik var. Annemn tabutunu gecırırken yapmıslar. Burada oturuyorum şimdi. Inanamıyorum hala. İcim umarım yakında az da olsa düzelir. Cok sağolun uygulamaya calısacagım.
Gecici bile olsa ev degistirme şansiniz olabilir mi? İyi gelecegini dusunuyorum.
Ben annem vefat edince 1 ay eve giremedim, kapidan cikip gelecek gibi oluyor, anilar falan insanin ustune geliyor.

Şok oluyor insan zaten canim, buzlar zamanla çozuluyor.

Psikolog olmasak da sen buradan icini dök kuzum, ne yapalim, elimizden bir sey gelmese de dinleriz, dua ederiz. İcin ferahlar az da olsa...

Artık beni dinlemekten herkes usandıgı icin konu actım. Onceden evlılık bebek boyle seyler için bakardım buraya. Dertleri okurdum. Şimdi perişanım.
Binbir hevesle bebegimi beklerken dogumumdan bir haftasonra annem grip oldu. Ve aniden vefat etti psikolojim alt üst. O benim herseyden ötemdi. Herkesin oyledir ama annemin benden baska kımsesi yoktu benımle yasıyordu. Eşim ben annem inanılmaz mutluyduk. Evlatlık almıslar beni annemler buyuzden okadar üstüme düserdi ki anlatamam. O benim arkadasım dostum sırdasımdı. Bebegimin tekmesıne benden cok sevınrdı. Odasını benden cok sevincle hazırladı. İçim yanıyor. Aklı basında biriydim oysa. Ama bir anda bebegim icin elleriyle sardığı dolmalar cenaze yemegi oldu. Bebege diye hazırladıgımız borekler tatlılar kuranlarında yenildi. Babam zaten ben 3 yasındayken ölmüş. Benım arkamda bir dağ olup beni yücelten kadınım herseyim gitti. Yogun bakımın kapısında dıkıslerimle kendimi parcaladım ama carem olmadı. Bebegim süt beklerken ben gozyasları icinde kaldım. Herkes el oldu bana yasayan her anneden nefret ettim benim annem neden öldü siz yasıyırsunuz dıye. Anneler gununde planımız vardi. Ben annem kızım foto koyacaktık. Annem ona elleriyle ördüğü binbr cesit yelekleri giydirecekti. Cok kotuyum. Lohusalıgım mahvoldu heveslerim mahvoldu. Herkes benden iyi olmami ayaga kalkmamı sıyluyır. Fızıken ayaktayım ama geceler sabah olmuyor 3 aydır uyku bılmıyorum. Anneme cok dua ıstıyorum beni anlayan herkesten. Hayatta yuzu gülememis bir kadın icin bunu yaparsanız cok sevınırım. Şimdi bebegimi sallıyorum eşim uyuyor. Herkrs hayata devam edıyor. Ben iyi olmaya cakısıyoruö ama kımseyi gormek istemıyorum. O benm annem babam herseyımdi. Bu nasil ımtıhan. Kızımın gozlerine vakamıyorum anneme benzıyor.*halam evlatlık almıs beni*
Hala inanamıuorum. Sankı 70 yasındayım. Nasil calısmaya devam edecegim. Anneler gununuz kutlu olsun. Benım ki olamıyor. Olmayacak. Okuyan olmaz belki uzun diye sona yazıyırum. Dunyanın en iyi kadını annem icin dua eder misiniz. Orada rahat uyusun. Bana da edin lutfen. Yasayamıyorum.
başınız sağolsun... Anneniz nurlar içinde yatsın... bebeğinizin ömrü uzun olsun ve Allah sizi hiç ayırmasın inşaallah

Allah rahmet eylesin .
Başınız Sağolsun .
Bende babamı kaybettim . Hayatta anne baba acısı hiçbir şeye benzemiyor .
Acınızı dindirecek kelime bulamıyorum o Yüzden

Başınız sağolsun, bugün dua edicem anneniz için....hayat çok garip bir gün bizde ölücez ama sonsuza kadar yaşıyacakmış gibi çabalıyoruz,sizin bu acınız şuan sonsuz ve hiç geçmeyecekmiş gibi gelsede geçecek,hayat devam edecek,isyan etmeyin sakın çok dua edin siz de...

Allah rahmet eylesin seni çok iyi anlıyor ve hissediyorum. ..
Annem bayram için elinde açtığı baklavalari yiyemeden vefat etti.
Sürekli yoğun bakımda baklavalari gelenlere yedir dedi durdu:KK43: meğer annem hissetmiş ölecegini ..
Seni hisseder buna eminim annem çok özel bir günümde yanımda yoktu çok ağladım rüyamda gördüm senin için geldim gideceğim dedi..
Hamileligimde ona soru sordum ruyama geldi ve normal kalbi atıyor artık falan demişti ...Buna benzer çok fazla rüyam var yoktu ama rüyamda geldi.
yani bizi eminim hissediyorlar.Anneler günün kutlu olsun Rabbim sabırlar versin.

Allah rahmet eylesin seni çok iyi anlıyor ve hissediyorum. ..
Annem bayram için elinde açtığı baklavalari yiyemeden vefat etti.
Sürekli yoğun bakımda baklavalari gelenlere yedir dedi durdu:KK43: meğer annem hissetmiş ölecegini ..
Seni hisseder buna eminim annem çok özel bir günümde yanımda yoktu çok ağladım rüyamda gördüm senin için geldim gideceğim dedi..
Hamileligimde ona soru sordum ruyama geldi ve normal kalbi atıyor artık falan demişti ...Buna benzer çok fazla rüyam var yoktu ama rüyamda geldi.
yani bizi eminim hissediyorlar.Anneler günün kutlu olsun Rabbim sabırlar versin.
okuyunca kendi içimi yazmış gibi yazmışsınız..hamiliklerimde hep yanimodaydı hatta rüyama gelip cinsiyetlerunu bile söyledi. .çok etkilendim..bedenen yanımda olmadı ama ruhen yanımda olduğunu hissettim annemin..uyumadan önce hep dualarımda..rabbim tüm ölmüş annelerimizin mekanı cennet eylesin..

okuyunca kendi içimi yazmış gibi yazmışsınız..hamiliklerimde hep yanimodaydı hatta rüyama gelip cinsiyetlerunu bile söyledi. .çok etkilendim..bedenen yanımda olmadı ama ruhen yanımda olduğunu hissettim annemin..uyumadan önce hep dualarımda..rabbim tüm ölmüş annelerimizin mekanı cennet eylesin..
Amin canım..
Zamanla eminim daha iyi olacaksın evladın için güçlü olmalısın .Tam 14 yıl oldu onu görmeyeli zamanla Rabbim öyle sabır veriyor ki .... bugünün pek bir anlamı olmasa da benim için ben bir anneyim :)

Amin canım..
Zamanla eminim daha iyi olacaksın evladın için güçlü olmalısın .Tam 14 yıl oldu onu görmeyeli zamanla Rabbim öyle sabır veriyor ki .... bugünün pek bir anlamı olmasa da benim için ben bir anneyim :)
Canımsın 6 yıldır kaybetmişim annemi. .nur içinde uyusun meleklerimiz benimde 2 evladım var benimde önemi olmasa da çocukların sevincini heyecanını görmek güzel. .Rabbim herkese anneliği tattirsin..

Allah mekanini cennet eylesin güzel annenin.
Seni cok iyi anliyorum canim. Bende gencecik annemi toprağa verdim. O aciyi tatmayan anlayamiyor. İnsan nefessiz kaliyor.
Ruhum gitdi benim. Yillarca insan dışı bir varlik gibi gezdim. Resmen kalbim öldü- hislerim öldü. isyan etdim- hayattan soğudum. Dışardan bakan anlamadi ama resmen icim öldü.
Belki inanmazsin ama geçiyor. Derdi veren allah dermanini veriyor. Uzun sürüyor, evet- kalbin kaniyor ama geciyor. Bugün annemsiz 9cu anneler günüm. Ağlamadım bugün- annemi konuşdum bol bol ama güldüm.
Şimdi senin konunu gördüm. Yillar önceki halim aklima geldi. Bebeğine saril... annen gibi bir anne ol kuzuna. Annen gitmedi- o senin kalbinde. Sakin unutma, sende artik bir annesin. Yavruna saril.

Back
X