Bakın ben normalde altına paraya takılan biri değilim ama evliliğimde de bunun konusunu etmedim ama elimizden geldiğince bana ne yaptılarsa kayınvalidem kaynımada yaptı üstelik ben 11 yıl önce evlendiğimde altın şimdinin neredeyse üçte biri fiyatındaydı. Yani baya zorlandılar ama adaletli olmak bunu gerektirir diye düşündüler. Ben annenizi anlıyorum annenizin derdi, altın para falan değil verilen değer, diğer gelinin ve ailesinin tüm isteklerine yetmeye uğraşırken seni ve aileni önemsememişler, özellikle kayınvalidenizin kendisi takı almaya gelirken annenizi çağırmaması ayıp olmuş, bakın sizin şimdi aşktan aklınız bulutlarda ama evlilik öyle değil, kişilerin aileleri çocuklarına evlenirken maddi yardımda dengeyi sağlayamazlarsa, malesef bu ilerideki ilişkilerede yansıyor, türk kültüründe erkek aileleri kolay aldığı geline değer vermiyor, gelinlerde bir süre sonra hep taviz veren taraf olmaktan sıkılıyorlar, ayrıca erkeklerde eşlerine evlendikten sonra amanda ne anlayışlı karım var demek yerine en ufak bir yakınmanızda yapmasaydın isteseydin demeye başlıyor, şimdi herşeyi bize yaptırdı diye eleştirdikleri gelin birden sizden kıymetli oluyor, yani burada önemli olan para mal mülk değil adalet. Yani aileler isteseler hiçbirşey yapmasınlar ama düğünleri bu kadar yakın olan iki gelin arasında adaleti sağlasınlar. İki düğün arasında uzın zaman olsa maddi durumlarında büyük bir değişim olsa anlayışlı olunabilir ama birine tüm maddiyatı yağdırıp diğerine e size kalmadı denmez, onların sizin nişanı da düşünüp hareket etmesi lazımdı. Eğer eşinizin ailesi adaletli değilse ilerde çok başınız ağrır haberiniz olsun. Yani annem paracı olarak yaklaşmayın olaya, annenizin tüm sözlerini de kulak arkası etmeyin.