Annemi mutlu etmeye çalışmaktan bıktım

Böyle bi anneye sahip arkadaşım vardı
Kızın aklını yedi yedi yedi kızda yoldan çıktı şu olsun bu olsun demeye başladı
Nişanlısı artık illallah etti düğüne bi hafta kala ayrıldı. Hemde öylesine seviyodu ki tarifi yok

Ayrılıktan üç ay sonrada başka biriyle ttanıştı ve hemen evlendi
Diyeceğim o ki annenize uymayın
Üzüldüm... yazık olmuş emeklere. Ben anneme uymam da ama tek istediğim benim mutlu olduğum şeylere o da sevinsin

Öbür geline yağdırıp size yapmamaları garip... o geline de bütçemiz yetmez,sırada bir oğlum daha var deyip kenara çekilmeleri gerekirdi... anneniz bence haklı, hangi kız annesi gelin ayrımına ses çıkarmaz ki ha siz "altın falan umrumda değil ben sevdiğim adama bakarım" diyorsunuz orası tamam ama ortada terazini dengesini şaşan bir aile var can sıkan, ve can yakan bir durum gerçekten

Öbür geline yağdırıp size yapmamaları garip... o geline de bütçemiz yetmez,sırada bir oğlum daha var deyip kenara çekilmeleri gerekirdi... anneniz bence haklı, hangi kız annesi gelin ayrımına ses çıkarmaz ki ha siz "altın falan umrumda değil ben sevdiğim adama bakarım" diyorsunuz orası tamam ama ortada terazini dengesini şaşan bir aile var can sıkan, ve can yakan bir durum gerçekten
yazın fındık toplayıp toplu para geçiyo ellerine 20 bin falan maximum. Şu an borçla düğün yapıtılar bende bu Seneki fındığa kadar zorlamak istemiyorum kimseyi

Oncelikle annenize "ucuza kapatilacak bir mal" olmadiginizi izah edin...
Kizimi da, oglumu da evlendirdim.
Kizim annenizin mantigina gore, ucuza gitmis.
Damadim sadece alyans ve tek tas alabildi.
Ailesi ancak evlatlarini okutabilmis, Allah razi olsun.
Kizima her zaman prenses muamelesi yaparlar, cok deger verirler.

Gelinim de yapilan her seye tesekkur etti. Arsizca istemis olsalardi, asla yapmazdim. Sadece ogluma destek olurdum.

Kadina verilen degeri, maddiyatla olcen zihniyet bitsin artik...😞

Ben anneni haklı bukdum. Haklı derken durum şu: kayin ailenin genel anlamda durumu olmaz, insan ağzını açıp birşey demez. Ama Kayin ailen daha bir ay önce diğer geline yağdırmış...
Yapmasalarmiş- dur orda daha ikinci oglani evlendireceyiz deselermiş.
Ben evlat/gelin ayrimina karşıyım şahsen.
Tabiki kimsenin değeri altinla ölçülmüyor ama takilan altinin gelin ve damat icin önemli olduğunu hepimiz biliyoruz.
İnsan ev peşinati yapıyor vs.

Ben annemin moralimi bozmasına üzülüyorum. Benim moralim bozulunca mutlu mu olacak yani hevesim kırılınca herşey daha mı güzel olacak

Annen sadece gercekleri söylüyor.
Şimdi senin herşeyin cakma cukma olacak- eğer yok benim içimde asla kalmaz dersen annenle konuş ve birdaha laf etmesin ama yok içimde kalir dersen bence nişanı ertele

Yani iki taraf acisindan da dusunuyorum annenin hakli oldugu nokta var. Sormak istedigim madem bu kadar sikisiklik var neden nisan icin acele ediyorsunuz?biraz daha para biriktirsinler usulune uygun olsun

Nişan da fazla takı alınmaz zaten nişanı kız tarafı yapar erkek tarafı da 1-2 takı takar ama anneni çağırmamaları kötü olmuş

Ben de senin kafa yapındaydım. Seviyorum para önemli değil dedik hem ben hem ailem onlar ne yaparsa kabul ettik ama biz bir eşyayı eksik alsak lafı edildi. Keşke daha dişli olsaydık ben de ailem de. Çünkü değer görmedik eşimin ailesince. Çantada keklik gördüler. Şuan bir kızım var eğer evleneceği insanın ailesi eski kafalı olursa- inşallah olmaz( Bana kalsa kızımı en güzel şekilde okutayım iş sahibi yapayım elimden geldiğince destek olmakla birlikte, kendi düzenini kendisi ve evleneceği insanla birlikte kendi maaşlarıyla kursunlar.)- kızım açık göz ol değerin, kadrin/kıymetin bilinsin diyeceğim.

Bakın ben normalde altına paraya takılan biri değilim ama evliliğimde de bunun konusunu etmedim ama elimizden geldiğince bana ne yaptılarsa kayınvalidem kaynımada yaptı üstelik ben 11 yıl önce evlendiğimde altın şimdinin neredeyse üçte biri fiyatındaydı. Yani baya zorlandılar ama adaletli olmak bunu gerektirir diye düşündüler. Ben annenizi anlıyorum annenizin derdi, altın para falan değil verilen değer, diğer gelinin ve ailesinin tüm isteklerine yetmeye uğraşırken seni ve aileni önemsememişler, özellikle kayınvalidenizin kendisi takı almaya gelirken annenizi çağırmaması ayıp olmuş, bakın sizin şimdi aşktan aklınız bulutlarda ama evlilik öyle değil, kişilerin aileleri çocuklarına evlenirken maddi yardımda dengeyi sağlayamazlarsa, malesef bu ilerideki ilişkilerede yansıyor, türk kültüründe erkek aileleri kolay aldığı geline değer vermiyor, gelinlerde bir süre sonra hep taviz veren taraf olmaktan sıkılıyorlar, ayrıca erkeklerde eşlerine evlendikten sonra amanda ne anlayışlı karım var demek yerine en ufak bir yakınmanızda yapmasaydın isteseydin demeye başlıyor, şimdi herşeyi bize yaptırdı diye eleştirdikleri gelin birden sizden kıymetli oluyor, yani burada önemli olan para mal mülk değil adalet. Yani aileler isteseler hiçbirşey yapmasınlar ama düğünleri bu kadar yakın olan iki gelin arasında adaleti sağlasınlar. İki düğün arasında uzın zaman olsa maddi durumlarında büyük bir değişim olsa anlayışlı olunabilir ama birine tüm maddiyatı yağdırıp diğerine e size kalmadı denmez, onların sizin nişanı da düşünüp hareket etmesi lazımdı. Eğer eşinizin ailesi adaletli değilse ilerde çok başınız ağrır haberiniz olsun. Yani annem paracı olarak yaklaşmayın olaya, annenizin tüm sözlerini de kulak arkası etmeyin.

Aslında tipik anne tavırları bunlar. Aynı şeyleri ben de yaşamıştım. Beni götürmeden kayınvalidemler kendileri almıştı bilezikleri. O yüzden annem çok kızmıştı. Aynı sözleri senin gibi ben de işitmiştim. Onları evlendikten sonra da ara ara söyleyecek. Şimdiden kendini hazırla. Fakat kırmamak için benim gibi sessiz kal boşver. Herkesin maddi durumu iyi değil maalesef. Bence erkek tarafı da kız tarafı da elinden geleni yapıyor. Bu zamanlarda işi yokuşa sürmek çok da iyi bi şey değil.

Şimdi eğer bir öncekini aile yaptıysa ikisinede aynı ölçüde yapmalı. Ama her çocuğu kendi karşılıyorsa neye gücü yeterse onu yapmalı diye düşünüyorum.
Annenizde haklı, sizde haklısınız. Yani oda kızına iyi şeyleri layık görüyor. Sizde aman tadımız kaçmasın bişeyde gözüm yok diyorsunuz. Düğün, nişan öncesi her anne kız arasında geçecek gerginlikler bunlar.
Size sadece şu tavsiyeyi verebilirim.
1. Annenizi ne olursa olsun kırmayın. Her türlü zor koşullarda kucağına koşacağınız, koşulsuz size kol kanat gerecek kişi kendisi olur.
2. İlerde eşiniz olacak insana şuan annenizle yaşadığınız durumları yansıtmayın. İlerde eline koz ve annenize duyabileceği antipatiyi vermeyin.

birde bu aile simdiden ayrim yapiyorsa yarin evlenince sizden alir diger kardese verir. buda %100 olur

yazın fındık toplayıp toplu para geçiyo ellerine 20 bin falan maximum. Şu an borçla düğün yapıtılar bende bu Seneki fındığa kadar zorlamak istemiyorum kimseyi

oy oy oy, sizin dügünde o zaman yine para olmayacak. o ellerine gecen parayla abinin dügün borcu kapatilacak. size zaten takmadiklari takiyada göz koyup alacaklar. nisanliniz da verecek eminim.

Back
X