• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemi seçtim diyen eş

Bence seniz olmasanız ana oğul gecinemezler. Benim gördüğüm gelin olunca daha iyi geçiniyorlar. Çünkü her işi yapan evin düzenini sağlayan anlaşmazlık olunca günah keçisi olan bir kadın var ortada. O olmayınca ana oğul birbirlerini yerler. O yüzden bosanın da dünyanın kaç bucak olduğunu görsün diyesim var ama bir yandan da böyle kv yüzünden olan boşanmalara üzülüyorum.

Merhaba
7 senelik evliyim. Eşimin babası 4 sene önce vefat etti annesinin bir evi yoktu. 2 senedir bizimle yaşıyordu çocuğumuza bakıyordu. Sürekli laf sokmalar,özel alan bırakmamalar, sürekli oğluna yaranmaya çalışmalar, akşam olduğunda bile eşimle beni başbaşa bırakmayıp gece yarılarına kadar oğluyla çay keyfi yapmalar, yaptığım yemeği yememeler vs vs sonucunda patlama yaşadım ve eşimle kavga ettik. Valizini topladı annesiyle birlikte gitti ben eşime git dedim daha doğrusu.( kendsi her kavgada boşanma lafını ağzına alan biri en son tak etti bana da)
Şimdi eşim bana beni tercih yapmak zorunda bıraktın ben de annemi seçtim diyor. Ben annemle başka eve çıkacağım diyor. Halbuki ben bu teklifi en başından beri annesi için yaptım kabul etmedi. Annene yakınlarda bir ev tutalım kardeşin de maddi destekte bulunur ,ev üstüne ev olmaz dedim. Kestirip attı. "Annesini evine sığdıramadı " derlermiş.
Eltim ve eşi kayınvalidemi evlerine davet dahi etmiyor. Eşim annesi gelmeden önce bana annem haftasonları kardeşime gider yalnız kalırız diyordu....
Annesi dışında da problemlerimiz var. Saygı,değer görmediğimi düşünüyorum. İltifat yok güzel söz yok gönül alma naz çekme yok. Ev işlerine yardım etme yok. Ben çalışıyorum.
Çok sabrettim ama yine ara ara vicdan yapıyorum ben kötü bir insan ,eş miyim diye...

Güncelleme: Konuştuk eşimle. Ben düzeleceğim söz veriyorum ama anneme git diyemem bizimle yaşasın diyor. Ev tutma fikrine asla cazip bakmıyor öyle bir durumda kahrından ölürmüş annesi. Ne istersen yaparım vs vs he dersen yarın annemi alıp geleyim yoksa dönülmez bir yola gireriz, diyor...
1 sene 2 sene 5 sene değil ki Allah ömür verdikçe birlikte mi yaşayacağız. Benim çekirdek ailemle birlikte yaşamak istemem suç mu şımarıklık mı ya. Kadının evinin olmaması da benim suçum mu. Ya da bir kızı olsaydı onda kalırdı belki. Eşim Kendimi suçlu hissettiriyor. Annesi de hiç demiyor ki oğlum sorun benle alakalı mı , nasıl yapalım, böyle de olmuyor..
Büyük hata yapmışsın. Bu iş böyle ömür boyu gider. Can çıkmadan huy çıkmaz size huzur yok kocan da en ufak dolduruşa gelip çantasını toplayabiliyor evde çocuk var zerre umrunda değil evladı. Ben olsam çantamı toplar kendim giderim bakalım çocuğu bidaha görebiliyormu. Terbiyesizler.

Hayat uzun kadının ne kadar yasayacagi belli değil. Bu yüzden kendi mutlu olduğunuz şekilde yaşayın. Erkekler sadece kendi kök ailesini düşünüyor bunu unutmayın. Bende cikarimaa yaşıyorum çocuklar var mecbur düzenleri lazım. sinirlenirsem git ananın babanın kucağına yat diyorum. Mecbur bırakıyorlar.kadini kavgacı olmaya. Son durum nedir?

çocukta yoksa otur düşün derim.
İnsan gücüne güç katmak,ortak bir ömrü beraber olabildiğince mutlu yaşamak için evlenmeli.
kahır çekmek,birini idare etmek için değil.
E para da kazanıyorsunuz,bu hayatı kendinize layık görmeyin.
anne oğul yaşasınlar bi ömür.
Amaçları sizi hizmetçi yapmak.
Hem çalışan hem evin işlerine koşturan biri.
Tabiki ikna etmeye çalışacaklar sizi.
üzgünüm ama görünen tam da bu

Merhaba
7 senelik evliyim. Eşimin babası 4 sene önce vefat etti annesinin bir evi yoktu. 2 senedir bizimle yaşıyordu çocuğumuza bakıyordu. Sürekli laf sokmalar,özel alan bırakmamalar, sürekli oğluna yaranmaya çalışmalar, akşam olduğunda bile eşimle beni başbaşa bırakmayıp gece yarılarına kadar oğluyla çay keyfi yapmalar, yaptığım yemeği yememeler vs vs sonucunda patlama yaşadım ve eşimle kavga ettik. Valizini topladı annesiyle birlikte gitti ben eşime git dedim daha doğrusu.( kendsi her kavgada boşanma lafını ağzına alan biri en son tak etti bana da)
Şimdi eşim bana beni tercih yapmak zorunda bıraktın ben de annemi seçtim diyor. Ben annemle başka eve çıkacağım diyor. Halbuki ben bu teklifi en başından beri annesi için yaptım kabul etmedi. Annene yakınlarda bir ev tutalım kardeşin de maddi destekte bulunur ,ev üstüne ev olmaz dedim. Kestirip attı. "Annesini evine sığdıramadı " derlermiş.
Eltim ve eşi kayınvalidemi evlerine davet dahi etmiyor. Eşim annesi gelmeden önce bana annem haftasonları kardeşime gider yalnız kalırız diyordu....
Annesi dışında da problemlerimiz var. Saygı,değer görmediğimi düşünüyorum. İltifat yok güzel söz yok gönül alma naz çekme yok. Ev işlerine yardım etme yok. Ben çalışıyorum.
Çok sabrettim ama yine ara ara vicdan yapıyorum ben kötü bir insan ,eş miyim diye...

Güncelleme: Konuştuk eşimle. Ben düzeleceğim söz veriyorum ama anneme git diyemem bizimle yaşasın diyor. Ev tutma fikrine asla cazip bakmıyor öyle bir durumda kahrından ölürmüş annesi. Ne istersen yaparım vs vs he dersen yarın annemi alıp geleyim yoksa dönülmez bir yola gireriz, diyor...
1 sene 2 sene 5 sene değil ki Allah ömür verdikçe birlikte mi yaşayacağız. Benim çekirdek ailemle birlikte yaşamak istemem suç mu şımarıklık mı ya. Kadının evinin olmaması da benim suçum mu. Ya da bir kızı olsaydı onda kalırdı belki. Eşim Kendimi suçlu hissettiriyor. Annesi de hiç demiyor ki oğlum sorun benle alakalı mı , nasıl yapalım, böyle de olmuyor..
Hayır annesi gitsin ayrı yakından ev tutsun yoksa boşa

Merhaba

Ya az yesin de 1+1 ev alsın , bu kadının maaşı yok mu kiraya çıksın ne demek evi yok. Ömür boyu gelinin tepesinde yaşanır mı ya? Bırak sal hiç bişey yapma . Kocan seni boşamak istiyorsa tamam de gitsin davayı açsın kolaysa. Bırak bence ikisi ev tutsunlar yaşasınlar biraz , sonra dönerse senindir, dönmezse anasıyla yaşar ömür boyu. Hem de annesine ev açılmış olur. Sen evinden düzeninden çıkma. Çok ciddiyim bu yöntem en etkilisi

Back
X