Annemi sevdiğimle olmaya nasıl ikna edeceğim?

by2016

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2015
260
113
53
33
Türkiye
Kızlar merhaba,
Annemin onaylamadığı bir ilişkim var, 1 yıl kadar oldu. Önceki konumdan bilen bilir sebep erkek arkadaşımın ailesinin köyden şehre göçmüş olması ve erkek arkadaşımın okuduğu okulların benimkinden biraz düşük olması. Bunlar annemin fikirleri. Erkek arkadaşım 2 yıllık okuyup 4 e tamamladı, bunu sorun ediyor. Neyse. Biz kpss kursunda tanıştık, benim bugünlerde Ankara' ya atamam oldu, 1 hafta sonra işe başlayacağım. Erkek arkadaşım bu sene tekrar girecek sınava, çok çalışıyor. O işini aldıktan sonra evlenmeyi düşünüyoruz kısmetse. Ben işim oldu diye seviniyorum, bir adım attık gelecekle ilgili diyorum. Annem bugün dedi ki inşallah arkadaşınla vedalaşıp gidersin Ankara' ya, bu iş olursa ben yokum, git ordan kendine yakışacak seni taşıyabilecek birini bul dedi. Anneme göre eşim benden daha iyi okullarda okumuş, şu an işi olan, askerliğini yapmış birisi olmalı. Bu durumda benden 3-4 yaş büyük olması gerekiyor. Mümkünse şehirde büyümüş olmalı. Erkek arkadaşım daha işe başlamadı ama bekliyoruz zaten henüz. 25 yaşındayız. Okul da sonuçta lise mezunu değil ki sonradan dörde tamamlamışsa nolmuş yani. Biz oturup konuşabiliyoruz, kafamız denk. İşe başlarsa inşallah konum olarak aynı durumda olacağız ve bu benim için önemli değil zaten. Efendi, merhametli, dürüst birisi. Kimle tanıştırdıysam olumlu konuşuyor onunla ilgili. Daha vakit var ama annem şimdiden bi nebze yumuşamadı. İki aylıkken söyledim, şu an 1 yıl oldu tanışmak bile istemiyo ikna edemiyorum. Erkek arkadaşımdan eminim ama annemi ikna edip kalp kırmadan güzellikle bu yola çıkmak istiyorum. Ne yapmalıyım?

Su an iknaya ugrasip anneni de kendini de uzme. Sevgilinin is-askerlik durumu bir belli olsun. Is ciddiye binince soylersin. Hem bakalim o zaman sen ayni fikirde olacak misin. Annen fazla dominant galiba.

Annenin istemedigi biriyle olmaz bence annen istemiyosa vardir bildigi anne hisleri yanilmaz sonucta ilerde pisman olma

Valla Zaman'ında bende ikna edemedim ayrıldım , ama ben duygularımdan da emin değildim , biraz problemli bir ilişkiydi iyi ki de bitirmişim diyorum .. Sen eminsen çok ta inatlaştırmadan tanıştır ama önce bi atansın

Keşke iki aylıkken söylemeseydiniz. Bütün okuduğu okullara kadar detay vermeseydiniz.
O da iş sahibi olduktan sonra tanışıp kendini sevdirince söylerdiniz.

daha ise gircek askerlik hallolcak da anneni ikna asamasina gelcek o zamana kdr koprununn altindan cok sular akar acele etme ikna etmek icin bogma anneni zamana birak
zamanla belki annenin dusuncesi degisir belki de senin

Anneniz haksız diyemem, bence haklı da. Sevince meslekmiş, okulmuş, askerlikmiş pek insanın umrunda olmuyor.Ama ilerde problem olmaya gebe şeyler bunlar(askerlik hariç). Annenizin düşüncesine ön yargılı yaklaşmayın, ha ilerde emin olursunuz. Ne olursa olsun ben bu adamla olucam diye karar alırsınız, öyle annenizi ikna etmeye çalışırsınız..

Annelerin nedense kendini doğrulayan kehanetleri var... Daha önünüzde çok yılınız var çocuk bu kadar işi hallederken hala birlikte olmaya devam edecek misiniz bu bile soru işareti. .. ayrıca ailelerin kültürel anlamda birbirine denk olması da çok önemli.hatta maddiyattan çok daha önemli çünkü para gelip gider yerine konur ama aile terbiyesi, görgüsü çok başka bir şey sonradan satın alınmıyor.

Ayni şeyleri yaşadım ve ben annemi dinledim tabi bunda cok aşık olmamamin ve benim de benzer tereddütleri yasamamin payi vardı.
Pisman mıyım? Hayır.
Zira evlilik zaten başlı başına zor...bunu ekstra zorlaştırmak çok yorardi eminim..
Siz gördüğüm kadarıyla hislerinizden eminsiniz ama bence biraz bekleyin.
Bu bekleyiş sizi daha da baglarsa ailenizi ikna etme konusunda bir o kadar dirençli olursunuz ha sizde de benzer endiseler oluşursa ona göre hareket edersiniz.

Kendi kararını ver ve sonuçlarına da sen katlan.bende annemi dinlediğim için cocuksuzken bosanamadim eşimden.simdi de büyütürken ben sana destek olurum bile diyemedi..

Hayatta bir kez fikrine ihtiyaç duydum,yaşı var tecrübesi var, doğruyu o bilir dedim.. Yanildim..

Benim eşim üniversite terk. Yurtdışında okurken denklik problemleri olmuş yarım kalmış. İki yabancı dili var. Askerlik bitmişti biz tanıştığımız zaman. Çok büyük bir yabancı firmada iyi konumda idi. Annemle 2.ayımızda tanıştılar. Annem hiç itiraz etmedi. Önce iş ve askerlik...

Şimdi evlilikte 5.yılımız ve 2 yaşında bir prensesimiz var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…