Annemin bana karşı olan davranışları?

Bahaaren

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
20
9
86
27
Böyle anlatınca size küçük şeyler gibi geleceğini biliyorum ama inanın çok birikti. Başta kıskançlık yapıyorum sandım ama yakınlarımda bu durumu farkedince sizlerden fikir almak istedim.

Sorun şu ki annem öncelik sırasını bilmiyor. Bizi kesinlikle önemsemiyor.

Mesela bir rahatsızlığımız oluyor acile yatana kadar 'neyin var?' bile demiyor. Bir de üstüne yine uğraştırıyorsunuz beni diyor. Ama kardeşinin çocukları söz konusu olunca fazla alkolden geçirdiği sinir krizlerinde bile koşturarak peşlerinden gidiyor, özel olarak doktorlarına götürüyor refakatçi kalıyor... Ben midem yıkandığında, zehirlendiğimde bile yanımda bulamamıştım annemi... Basit bir kıskançlık krizi dedim basta ama o kadar çok birikti ki...

En basit örneği; sürekli onun kardeşinin, yeğeninin güzelliğinden bahsedilirken ben 'tipsiz, ayı gibi oldun, 40 yaşında gibisin' tarzında söylemlere insanların içinde maruz kalıyorum.

Aşık olduğum biri var. Aramızda da biraz yaş farkı var. Ama birbirimizi anlıyoruz, güzel anlaşıyoruz. Annemse 'o çocuk sana bakmaz kuzeninle tanıştır belki evlenirler.' tarzında bir cümle kurdu bana... Yıkıldım resmen ama sadece gülümseyip aşağı indim.

Kardeşini eleştirmek (yalnızca insanların hayatına fazla yorum yapıyorsunuz bırakın diledikleri gibi yaşasınlar dedim) sanki adam öldürmüşüm gibi nefret kusup demediklerini bırakmadılar. Ve annem sırf bunu dediğim için o küfürleri hakettiğimi söyledi.

Bunlar verebileceğim bi kaç örnekti yalnızca ama bu benim ve yakınlarımın farkettiği hayatımız boyunca devam eden bir durumdu. Mesela evde ekmek bulamazken annem çok rahat onlarla kafeye oturup yiyip içerdi.

En sonunda dayanamadım. Konuyu açtım ve sebebini sordum. Onların yanındayken huzurlu olduğunu söylemekle yetindi. Bende kendisine şu soruyu yönelttim;

'Ben çocukluğumdan beri bu tutumla karşılaşıyorum. Sence 5-6 yaşımdayken sana ne yapmış olabilirim ki yanımda huzursuz olasın? Veya şu an sana bunu hakedecek ne yaptım?'

İnanır mısınız dakikalar içinde onlarca kusur saydı. Ama biri bile geçerli bir sebep değildi. Sadece ağzım açık kaldı. Pazartesi günü eve geç geldim 1 saat ve bunu bile bahane gösterdi... Sizce ben bunun karşısında ne yapabilirim? İnsanın koşulsuz sevgi görebileceği kişi annesiyken ben bu sevgiden mahrum kalıyorum ve galiba tahammül sınırım 18 yılmış... Artık canım yanıyor.

Öz anne bu değil mi?

Acaba kendisini yegenlerinin annesi mi zamnediyor bu ne böyle

Mesela daha dün beni bu konuda yine üzdü.
Kpss sınavına hazırlanıyordum ve istediğim puanı aldım şimdi zabıt katipliğine hazırlanıyorum ama bana moral vermek yerine annem kuzenlerimin bu sınavda ne kadar yüksek puan aldıgını ne kadar çalıştıklarını benim asla o puanı alamayacağımı söyleyip duruyor... Gerçekten yoruldum artık.

ah benim kader arkadaşım,... bunu her anneyi, kutsal bir varlık sananlara gelde anlat..aynı dert bendede var,ne kayınvalideler üvey anneler bile daha can daha insan..Neymiş anneymiş cennet ayağı altındamyış kızına inş seninde kafanı keser atarlar !!(bu haberlerde görüyoruzya sevgilsinin karısnın fln kafaısnı kesen herifler onu kastediyor) kanser olursun diyen bir yaratığın ayağının altındaki cennete tükrim..

Aynı sebepten dertliyiz... Ama senin de dediğin gibi bunu ne kimseye anlatabiliyoruz ne de annelere bunun yanlış olduğunu söyleyebiliyoruz. Gerçekten çok bunaldım artık işim olsa ayrı eve çıkardım ki daha önce de denedim... Bir çözüm bulmalıyım.

Annedir o öyle deme, ah benim annem sağ olsaydı diye yorumlar gelecek sana hazır ol.

Her anne kutsal değil sadece doğurmakla anne olunmuyor ne yazık ki.Senin annende içinde o kutsal annelik duygusu barındırmayan kadınlardan anlaşılan.Yapabileceğin bi şey yok anneni mümkün olduğunca önemseme ve hayatından uzak tut.

Sizi doğurmuş olması onu anne yapmaz. Annelik sıfatı da herkese yakışmaz. Anneni hem ayıpladım hem de kınadım.

Annenizin söylediği hiçbir şeyi takmayın derim. Çünkü takılacak bir insan değil.

Sizi, küçükken ayakbağı büyüyünce de başbelası gibi gören hazımsız mutsuz biri anneniz.

Bu nasılsa benim evladım,benim mal'ım! Çantada keklik..Ne desem kırılmaz, üzülmez onu ben doğurdum, 9 ay karnımda taşıdım, yedirdim içirdim, emzirdim büyüttüm..
Karşılığında da dilediğim gibi kullanır, istediğimi söylerim kafasında Anne çok..

Dayatmasız, karşılık beklemeden Anne'lik yapmak herkesin harcı değil..

Hele'ki Anne'nin cahil'i hiç çekilmiyor..
Seni Annen anlamıyosa bırak dünya yansın zaten..

Sana gelince sabırlar diliyorum canım..

Bende bu beddualarla, hakaretlerle karşılaşıyorum. hatta 1 yıl öncesine kadar şiddete de maruz kalıyordum. Ama tüm çabam ancak şiddeti sonlandırabildi. Senin yaptığın bir şey var mı bunu sonlandırmak ya da anneni duymamak için?

Baban var mı veya annen babanı seviyor mu ? Sizi babanla bağlantılandırmış olabilir. Kendi ailesini kardeşleri olarak görüp, siz babanın ailesi olarak görmek gibi bir durum olabilir.
Ne olursa olsun kendi başınıza çözebileceğiniz bir sorun değil. Ben olsam kendi yoluma bakardım, anneme bana verdiği kadar değer verirdim. Bu yaştan sonra değiştiremezsin ama içinde kalmasın, duygularını söyle.

deliyle dlei olmak laızm bazen kendini çok azdirme bazen karşlılk ver yoksa olan bize oluyor. bazende suyun git, ki hep gidiyormuşssun zaten yüzüne dua oku içinden sakinlik gelsin,birde bolca çlaışıp duurmumuzu kurtarıp onların yanından gitmek tek çözümümüz biliyorsun ? asla değişmicekler annelermiiz.

Babam vefat etti ama zaten ayrılardı. Babam anneme çok aşıktı annem başkasına. Bunu bende çok düşündüm, empati yapmayı denedim... bunca kişi aynı fikirdeyse sanırım işim olduğunda yani ilk fırsatta tekrar yollarımı ayırmam gerekicek... Ben abartıyorum sanıyordum ama önce çevremdekilerden sonra da sizlerden duymak daha objektif oldu.

Ben 35 yasindayim. ..universiteye gittim, evlendim 3tane cocugum oldu ve annem ne mezun yet ne dugun ne dogumlara geldi. Ayni zmanda kuzenlerim evlenirken, didisinin didisi dogum yaparken annem kosturmaca, yardim edecek diye helak oldu.
Su an gorusmuyorum annemle. Ve keske hemen is bulup evden ayrilsaymisim diye pisman olurum. Sanirim hic degismeyecekler ve pisman olmayacak lar. Bir an once yolunu ayirin, beklentiye girmeyin. Bekledikce daha yipranirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…