• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annemin bana olan davranışları

O evde kardeşlerinizin de hakkı var.Ben de burs aldığımda evdeki herkese birşeyler alırdım.Evlenmeden önce üç yıl aileme yardım ettim.Bizde de damada ev verilmez.Damat da istemez zaten.Anne baba vefat edince tüm kardeşler paylaşır ne varsa.Anneniz size değer verilmediğini düşünerek bu şekilde davranıyor olabilir diye düşünüyorum.Güzelce konuşun anlaşın annenizle, sonradan vicdan azabı olmasın.
bizde de anne baba öldükten sonra tüm malvarlıgı erkek çocuğuna kalır??! erkek kardeşim de elin kızıyla evlenecek o halde imkan var ben kız değil de sanki erkek çocukmuşum gibi muamele görmek istiyorum anlatabiliyor muyum

oğullarına her şeyi koşulsuz verirler ama iki kız kardeşiz neden her şey erkek kardeşime kalsın hak mı bu
Öyle bir şey olacağını nereden çıkardınız? Allah korusun anneniz-babanız vefat ederse sadece erkeğe kalmıyor ki mallar..

Aileniz erkek kardeşinize bir yazlık verdiyse size de versin tabi.
Ama diğer kardeşlere bir şey verilmeden, şimdiden onlar öldükten sonra mallar erkek çocuğa kalacak hesabı yapıyorsunuz. Öyle bir şey olmaz, olsa da mahkemeler ne güne duruyor

Sonraki mesajınızdan şunu anladım.
Almanya’ya taşınacaksınız aileniz de sözlünüz burda ev alsın çeyizlerin orda dursun diyor. Siz de misilleme olarak yazlığı verin madem diyorsunuz. Dimi?
Bu çok saçma bir istek değil mi ha deyince ev alınamıyor. Annenizin saçma sapan istekleri var ya tepsi istemek nedir asjsjsj

Sonraki mesajınızdan şunu anladım.
Almanya’ya taşınacaksınız aileniz de sözlünüz burda ev alsın çeyizlerin orda dursun diyor. Siz de misilleme olarak yazlığı verin madem diyorsunuz. Dimi?
Bu çok saçma bir istek değil mi ha deyince ev alınamıyor. Annenizin saçma sapan istekleri var ya tepsi istemek nedir asjsjsj
aynen öyle

Yazlık adı üstünde yazın gidip kafa dağıtılıp 2-3 ay kalınan hobi edinilen yer. Neden ana baba sağken el ayakları tutuyorken size verilsin ki, sadece size değil diğer kardeşlerinize verilmesi de çok saçma.
Tepsi meselesinde ailen saçmalamış.

sözlüm almanya'da oraya yerleşeceğiz diyor trde işim yok diyor ama bunlar madem öyle burda bi ev alsın çeyizini koysun öyle gidin diyorlar sözlümün arkasında kimse yok baba 80 yasında

İyi de madem burada eviniz olmayacak çeyiz yapmaya ne gerek var?
Eğer kendi kendinize açıp oturamayacağınız bir eviniz olmayacaksa aldığınız, haptığınız çeyiz orda burda sürünüp ziyan olacak.
İleride kendi evinizi açıp dizersiniz.
Aileniz hayattayken yazlığı size vermelerini istemeniz de sizin bencilliğiniz, siz zaten yurt dışında olacaksınız,
adı üstünde yazlık olarak alınmış ev yazın kullanılmıyor mu? Size verildiğinde aile ne yapacak?
Anneniz ayrı alem, ailecek değişiksiniz

Annenizi nasıl sessize alabilirsiniz? Aşırı acil taktik bulun asdfgh böyle şeyler duyup/okuyunca benim ailem keriz mi ya diyorum. Ne demek elin oğluna ev yahu? Ev verilirse kızlarının rahatı için verilir. Hem mezara mı götürecekler allah korusun, gecinden versin de yani çocuklarısınız siz onların. Komşumuzun 3 kızı var. Şükür varlıklılar. Hepsine evlenirken daire verdi. Çiçek gibi analarının babalarının verdiği evlerde oturuyolar. Annenizin elin oğlu diye andığı damatlar da arkasında kapı gibi duran ailenin bilinciyle o kızlara çiçek gibi davranıyolar. Bazen ailenin verdiği bi kırık kepçe sadece bi kırık kepçe değildir işte. İmkan dahilinde herkes kızının arkasında durduğunu gösterir. Telefon iste şunu iste diyen anneye de bişey derdim de demicem. Yuh.

bizde de anne baba öldükten sonra tüm malvarlıgı erkek çocuğuna kalır??! erkek kardeşim de elin kızıyla evlenecek o halde imkan var ben kız değil de sanki erkek çocukmuşum gibi muamele görmek istiyorum anlatabiliyor muyum
Miras ortaktır.Kanunlar var.

Çok haklısın. Erkek kardeşine miras payini neden verdiler biliyor musun ansızın ölürlerse sana ve kız kardeşine bisey kalmasın diye
Halbuki kendilerine bisey olursa tüm mirası bıraktıkları erkek kardeşin size bakacak mı bisey olsa. Kendi istese karisi istemeyebilir
Çok yazık ya
Özellikle G.dogu ve doğu kökenli ailelerde bu fazlasıyla var
Mardinli arkadaşım avukat. Evlenirken annesi ceyiz çıkartılırken ruhsatı tutmus vermiyormuş demiş bunu vermem para verin o yıllar önce 10 bin almış 🤣

Çok haklısın. Erkek kardeşine miras payini neden verdiler biliyor musun ansızın ölürlerse sana ve kız kardeşine bisey kalmasın diye
Halbuki kendilerine bisey olursa tüm mirası bıraktıkları erkek kardeşin size bakacak mı bisey olsa. Kendi istese karisi istemeyebilir
Çok yazık ya
Özellikle G.dogu ve doğu kökenli ailelerde bu fazlasıyla var
Mardinli arkadaşım avukat. Evlenirken annesi ceyiz çıkartılırken ruhsatı tutmus vermiyormuş demiş bunu vermem para verin o yıllar önce 10 bin almış 🤣
biz de doğuluyuz doğru tespit

Annenizi nasıl sessize alabilirsiniz? Aşırı acil taktik bulun asdfgh böyle şeyler duyup/okuyunca benim ailem keriz mi ya diyorum. Ne demek elin oğluna ev yahu? Ev verilirse kızlarının rahatı için verilir. Hem mezara mı götürecekler allah korusun, gecinden versin de yani çocuklarısınız siz onların. Komşumuzun 3 kızı var. Şükür varlıklılar. Hepsine evlenirken daire verdi. Çiçek gibi analarının babalarının verdiği evlerde oturuyolar. Annenizin elin oğlu diye andığı damatlar da arkasında kapı gibi duran ailenin bilinciyle o kızlara çiçek gibi davranıyolar. Bazen ailenin verdiği bi kırık kepçe sadece bi kırık kepçe değildir işte. İmkan dahilinde herkes kızının arkasında durduğunu gösterir. Telefon iste şunu iste diyen anneye de bişey derdim de demicem. Yuh.
şu yorumun alnı olsa da öpsem her nerdeyseniz çok mutlu olun sizin gibi birine o kadar ihtiyacım var ki teşekkür ederim iyiki sizin gibi kadınlar var 💘💞🎀

Miras ortaktır.Kanunlar var.
Lafa bak lafa sanki bu kanunu aşmanın binbir tane yolu yokmuş gibi gidin bakın mahkemelere milyonlarca dava var tamam geri kazanılabiliyor miras payı ama kardeşlerinle davalık oluyorsun üstüne üstlük garantisi yok kazanamayan da biliyorsun

Lafa bak lafa sanki bu kanunu aşmanın binbir tane yolu yokmuş gibi gidin bakın mahkemelere milyonlarca dava var tamam geri kazanılabiliyor miras payı ama kardeşlerinle davalık oluyorsun üstüne üstlük garantisi yok kazanamayan da biliyorsun
Size cevap verdiğim için özür dilerim.Kolay gelsin.

Back
X