Annemin bana olan nefreti .

Yani 18 yaş nişanlanmak için hiç de küçük değil burda yorum yazan arkadaşlar evlenmiyor olabilirler ama çoğunun bu yaşta hoşlandığı çıktığı birileri olmuştur, niyetler ciddiyse evlilik de olur ben de 19uma girmiştim evlendiğimde ama 25 yaşında anne oldum, okulum devam ettiği için, okul ve meslek tabiki önemli ama imkanlar buna müsaade etmemiş olabilir hemen yargılamayalım. İnsan kendini sürekli geliştirebilir açıköğretim denen bir sistem var, halk eğitim kursları var, evleniyor diye hiçbir iş yapmayacak diye bir kural yok.
Annenizin sizi sevmemesi konusunda bence sürekli evde olmanızın payı var, bir de menopoz dönemlerinde genelde kavgacı olabiliyor kadınlar hormon düzensizlikleri sebebiyle. Menopoza girmek üzereyse ve siz yanınızda olduğu için size çatıyor olabilir, bunun için sakinleştirici bitki çayları yapabilirsin(melisa,papatya,passiflora). Bir de karakter olarak ters olabilirsiniz, burçlarınız ne acaba? Yani çocukluğunuzdan bu yana böyleyse kişilik olarak farklısınızdır ve birbirinize karşı sabırlı olmayı öğrenmek durumundasınız. Siz henüz yeni olgunlaşıyorsunuz kendi kararlarınız, fikirleriniz olması annenize tuhaf gelebilir, bunları onu kırmadan söyleyin. Bunun dışında bu sorunu yaşayan o kadar insan var ki anne ve babayla uyumlu olmak onlara kul köle olmak zorunda değiliz fakat saygılı olmalıyız üzerimizde hakları var. İnşallah evlendiğinizde mutlu olursunuz, anneniz de sizin iyi bir eş ve anne olduğunu görür size bakışı değişir.

Anneye sıra gelecekte şuna takıldım asıl..

18 yaşında bir kız nasıl nişanlanır asıl sorun bu bence..
Anneye sıra gelecekte şuna takıldım asıl..

18 yaşında bir kız nasıl nişanlanır asıl sorun bu bence..
İlerisini hesap ederek çıktık bu yola , başladığımız günden bu güne her şey yolunda gitti oturup düşündük şartlarımı koydum bunu ailesine de bildirdim anlayışlı kendi halinde insanlar , evleneceğim insanın mesleği elinde şartları uygun , en önemliside beni mutlu edecegine inanıyorum . Yarın 19 uma basıyorum bir yıl nişanlı süreci atlattıktan sonra 20 yaşımda evlenmiş olucam , yine çok büyümüş sayılmasamda zaman zamandır , bekledıgım o sürecin bana neler kazandıracagını bilmiyorum , belki tam anlamıyla evlılıge hazır bir birey olucam .

böyle bir annenin yanından kurtulup evlenmeyi oyüzden mi istiyorsunuz? zira daha yaşınız çok küçük evlilik için bende küçük evlendim ancak pişman değilim tabiki. ama şuan okulumu bitirmeye çalışıyorum aynı zamanda kariyer yapmaya çalışıp kendimi geliştiriyorum evliyken bunlar 2 katı zor oluyor bence önce okulunuzu bitirin meslek edinin... diğer kardeşlere okuma hakkı tanınırken size tanınmadı mı?

Yani 18 yaş nişanlanmak için hiç de küçük değil burda yorum yazan arkadaşlar evlenmiyor olabilirler ama çoğunun bu yaşta hoşlandığı çıktığı birileri olmuştur, niyetler ciddiyse evlilik de olur ben de 19uma girmiştim evlendiğimde ama 25 yaşında anne oldum, okulum devam ettiği için, okul ve meslek tabiki önemli ama imkanlar buna müsaade etmemiş olabilir hemen yargılamayalım. İnsan kendini sürekli geliştirebilir açıköğretim denen bir sistem var, halk eğitim kursları var, evleniyor diye hiçbir iş yapmayacak diye bir kural yok.
Annenizin sizi sevmemesi konusunda bence sürekli evde olmanızın payı var, bir de menopoz dönemlerinde genelde kavgacı olabiliyor kadınlar hormon düzensizlikleri sebebiyle. Menopoza girmek üzereyse ve siz yanınızda olduğu için size çatıyor olabilir, bunun için sakinleştirici bitki çayları yapabilirsin(melisa,papatya,passiflora). Bir de karakter olarak ters olabilirsiniz, burçlarınız ne acaba? Yani çocukluğunuzdan bu yana böyleyse kişilik olarak farklısınızdır ve birbirinize karşı sabırlı olmayı öğrenmek durumundasınız. Siz henüz yeni olgunlaşıyorsunuz kendi kararlarınız, fikirleriniz olması annenize tuhaf gelebilir, bunları onu kırmadan söyleyin. Bunun dışında bu sorunu yaşayan o kadar insan var ki anne ve babayla uyumlu olmak onlara kul köle olmak zorunda değiliz fakat saygılı olmalıyız üzerimizde hakları var. İnşallah evlendiğinizde mutlu olursunuz, anneniz de sizin iyi bir eş ve anne olduğunu görür size bakışı değişir.
Ben akrep burcuyum annem boğa , son yıllarda olan bir şey bu , evde olmadığım çalıştıgım zamanlarda başladı olmaya , ama o süreçte de evde cocukları olarak bır tek ben vardım küçük kardeşim lisenin kısa bir dönemini farklı bir ülkede okudu , başlarda onun özleminden diye düşünüyordum , sonra zaten menepoz dönemine de adım attı , bu her Allahın gunu boyle degıl ama iki gune bir bu şekilde , önerilerinizi de deniycem teşekkürler :)

İlerisini hesap ederek çıktık bu yola , başladığımız günden bu güne her şey yolunda gitti oturup düşündük şartlarımı koydum bunu ailesine de bildirdim anlayışlı kendi halinde insanlar , evleneceğim insanın mesleği elinde şartları uygun , en önemliside beni mutlu edecegine inanıyorum . Yarın 19 uma basıyorum bir yıl nişanlı süreci atlattıktan sonra 20 yaşımda evlenmiş olucam , yine çok büyümüş sayılmasamda zaman zamandır , bekledıgım o sürecin bana neler kazandıracagını bilmiyorum , belki tam anlamıyla evlılıge hazır bir birey olucam .

20 yaş bile çok erken,evlilik hayatı toz pembe görmek değildir..
Sorumluluk ister bir kere,şu anda sana iyi gözüküyor olabilirler..
Ama işn içine girince çok daha farklı olduğunu göreceksin.,
Breraber oturma gibi durumun umarım yoktur..

anne endişeleniyor diyelim niye nişanlanmasına izin vermiş ben bu anneleri anlamıyorum.kızı dusundugunu sanmıyorum bencil ve kendi içinde sorunları var

Bunun tek br sebebi var bence.
Bir an önce baş göz edelim durumu.
En ağırıda hayata bakış açısı,sosyal konum maddiyat yaşam şekilleri..

Aman bu annelere ne oluyor anlamıyorum valla kız çocuklarına genelde böyle bunlar hiçbir erkekten duymayız bu kadar fazla annem benden nefret ediyor diye
Anne olsalar da rekabet kıyaslama karışma bitmiyor nerden mi biliyorum annemle benim aramdaki ilişkiden ;)

böyle bir annenin yanından kurtulup evlenmeyi oyüzden mi istiyorsunuz? zira daha yaşınız çok küçük evlilik için bende küçük evlendim ancak pişman değilim tabiki. ama şuan okulumu bitirmeye çalışıyorum aynı zamanda kariyer yapmaya çalışıp kendimi geliştiriyorum evliyken bunlar 2 katı zor oluyor bence önce okulunuzu bitirin meslek edinin... diğer kardeşlere okuma hakkı tanınırken size tanınmadı mı?[/QUO inkar edemem sonuna kadar tanındı yurt dışında dahi eğitim şansı verdiler , babamın durumu iyi öyle imkan gibi bir sıkıntımız olmadı fakat ben okul ortamını kabullenemedım cogu yonuyle dayanamadım dışardan bitirmek istedim

evlenince başka şehre taşınınca yada üniversite de okuyunca kıymetli oluyorsun
yoksa ıhh
evdekilerin stres topu oluyorsun
bir de şu aklıma geldi belki de annen senin evde oturmanı istemiyor üniversite okumanı yada çalışmanı istiyordu bu yüzden takıldı sana

18 yasinda neden evleniyorsuna girmicem zaten dinlemezsin
Evlen de boyun uzuyor mu bi gor :KK66:
Ikincisi gercekten kadinlarin temizlik ve yemekten baska hicbir ugraslari olmamasi beni cok uzuyor ..
Keske hayat bunlardan ibaret olmasa ..
Yalniz a yanliz
Iste ye is de
Ya da ya yada demeseler degil mi ?
Uyaniyoruz ev isi yapiyoruz
Yemek yapiyoruz
Lif oruyoruz
Ohhh mikemmmel bi hayat
Ayni gunun 300495959101058682 kez tekrari
SIKilMiyor Musunuz cidden ???
Yargilamak icin degil ama gercekten bikmiyor musunuz bu hayattan :KK43:
ya şu an bu hayat bana çok tatlı geldi:KK51:
çalışıyorum anadan babadan uzağım her gün 40 ayrı stresle uğraşıyorum keşke biraz da ben evde otursam da lif örsem:KK69:

Keşke üniv. Okusaydin meslek sahibi olsaydin. Kim bilir okumayip nisanlandgn için mi içten içten sarıyor sana

Ben akrep burcuyum annem boğa , son yıllarda olan bir şey bu , evde olmadığım çalıştıgım zamanlarda başladı olmaya , ama o süreçte de evde cocukları olarak bır tek ben vardım küçük kardeşim lisenin kısa bir dönemini farklı bir ülkede okudu , başlarda onun özleminden diye düşünüyordum , sonra zaten menepoz dönemine de adım attı , bu her Allahın gunu boyle degıl ama iki gune bir bu şekilde , önerilerinizi de deniycem teşekkürler :)
Akrep ve boğa birbirinin zıttı burçlardır, ikizler ve yay da öyle mesela ben ikizlerim babam yay ve anlaşamadığımız konular o kadar çok ki; davranışlarımız da bir o kadar birbirimize batıyor. Tam da bu sebeple sordum soruyu; bir insanın kişilik ve karakterini değiştirmek zordur ona sabretmeyi öğrenmek ve Allah onu da öyle yaratmış diye düşünmek gerekiyor. Sevgi farklı bir konudur, babam da beni sever ama ne yazık ki anlaşmak çok zor heleki anne baba olunca sen hatalısın denmiyor da en güzeli kabullenmek alttan almak. Onun bakış açısı sizden çok farklı bunu bilin. Boğa burçlarıgenelde mesafeli soğuk olabilirler, maddeye düşkündür, sabırlı ve dayanıklıdır, kolay kolay birşeyi beğenmez. Akrep burcu maneviyata önem verir yani içe dönüktür hislerine güvenir, boğa burcu gibi maddeye sahip olmaktan çok sevgi ve saygı önemlidir onun dünyasında, kırılsalar da belli etmezler kolay kolay. Zıt karakterler olduğunuz, zamanla daha da net görülecek sizin eşinize bakış açınız farklı olacak eviniz farklı olacak, çocuklarla iletişiminiz farklı olacak, onun da kabullenmesi gerekecek. İnşallah bir orta yol bulunur, rica ederim :)

Merhaba hanımlar ,
Başlıktan da anlayacağınız gibi sorun annemle aramızdaki ilişki . İlk konum olduğu için kendimi ufakça anlatıyım , 18 yaşında henüz bir buçuk aydır nişanlı bir kızım . Okumuyorum işi bırakalı bir kaç ay oldu , etrafımdan gelen yorumlara göre cana yakın olgun sevecen biri oldugumu düşünüyorum . Çok uzatmadan konuma geliyim , annemi seviyorumkim sevmez ki onunda beni sevdiğini elbette biliyorum , 4 kardeşiz en büyük ablam evli en kucuk kardesim okuyor o da gün içinde evde yok , ortancı ablam bir başka şehirde okuyor yani annemle evde tüm gün yanlızız , babam zaten iş te oluyor . Uyanıyoruz ev işimizi yapıyoruz her türlü anneme yardım ediyorum iş olsun yemek olsun temizlik olsun , yarın bir gun bir başkasına yaparım sesim çıkmaz bari anneme yapıyım diye düşünürüm hep. Ama anneme bi türlü yaranamıyorum sürekli yapmıyorsun , Akşamları bababama şikayet ediyor X bana yardım etmiyor sabah kalkıyo akşama kadar oturuyo , bıktım bu kızdan ben böyle insan görmedim...vs vs ... bazı günler oluyor çok iyi bazı gunler berbat , nişan alışverişimde bile gitmeden once beni saatlerce ağlattı sonra gittik hiç bi şey olmamış gibi davrandı. Ama bunları yaparken gözündeki nefreti inanın görebiliyorum . Şükür Allaha ağzım yüzüm düzgün ilçemizde eğlence olarak düzenlenen güzellik yarışmasında birinciliğe hak görülmüş bi kızım , ama anneme sorunca benden çirkini yok , etrafımdakıler ben üzülmeyim diye bana güzel diyormuş , gozume sürdüğüm rimele kadar bahane buluyor dala geçiyor bi şeyler buluyor , çok uzattım konuyu içimdeki kırıklık yüzünden nasıl yazdığımıda bilenedim kusura bakmayın özetle anneme asla yaranamıyorum sürekli ağlatıyor sürekli dalga geçiyor öz güvenimi yok etti Allaha isyan ettme boyutlarına kadar getirdi . Yaptıgım işe yapmadı diyor hor görüyor , çeyizime katkım olsun diye oturup elime bi oya bi lif aldıgımda bile peh şunun yaptıgına bak diyor . Herkes beğenirken annem asla hiç bir şeyimi beğenmiyor . Bu durumdan cok bunaldım çok sıkıldım ve anlatacagım kimse de yok , nişanlıma anlatsam yarın bir gun başıma kakış olur , artık tavrımı koymak istiyorum
ama nasıl yapacagımı bile düşünmeye enerjim kalmadı . Bana bi akıl verin ne yapıyım da bana yaşattığını fark etsin annem .

Anneler, annelerimiz.. Onunla konuşmadan çözüm bulamazsın. Off bile deme. Seni sevdiğini bil. He de geç. Onu öyle kabul et. Sen öyle anne olma. Annenin gözünden kendine bi bak. Hakikaten mükemmel bir evlatmısın. Onu değiştiremezsin. Anaç değildir bu da doğuştan gelen bişeydir. Her anneden anaç olmaz her kadından da ana olmaz.

18 yaşında evlenicem de evlenicem diye nasıl bir telaş icerisindesiniz is yok meslek yok hicbirseyiniz yok bir tek güzellik yarışması demissiniz o da ne alaka. Okulumuzun bitirin bir meslek sahibi olun. Kendi paranızı kazanın yarın öbür gün kocanizla anlasamazsaniz o bahaneler bulduğunuz annenizin evine mecburiyetten tipiş tipiş donersiniz.

Back
X