- Konu Sahibi mervegencal
-
Selamlar Herkese;
Az önce annem arayıp bir komşumuzun ille de benim kekimden yapmak istediğini söylediğinde çok mutlu oldum. Hazır onunla tarifimi paylaşmışken burada sizlere de tarifini vermek istedim. Bu vereceğim ölçülerle dilerseniz hafif tarçınlı, dilerseniz kakaolu kek yapabilmeniz mümkün.
İçindekiler:
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
3 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım çay kaşığı civarında tarçın/ya da kakaolu yapacaksanız arzu ettiğiniz ölçüde kakao
Yapılışı:
Derin bir kaba 4 yumurtayı kırın ve 2 su bardağı toz şekeri ekleyin. İyice çırptıktan sonra üzerine sütü ve sıvı yağı boşaltıp çırpmaya devam edin. tarçın ya da kakaoyu ilave edin (neli yapmak isterseniz ona göre hareket edin) . 1 bardak unu eleyerek üstüne ilave ederken içine kabartma tozu ve vanilyayı da katın. Kalan 2 bardak unu da eleyerek ilave edin ve iyice çırpın. İnanın çok leziz bir kekle karşılaşacaksınız.
Yapacak olan herkese şimdiden afiyet bal şeker olsun
keki bi turlu kabarmayan biri için önerin varmı pekibi arkadaş fırın tepsisinde kek yapma ondan kabarmaz dedi ondan mı acaba.bide 2 yumurtayla yapıyorum ben
Klasik kek gibi olmadığını düşünüyorum ki yiyenler de hemfikir. Açıkçası o kadar çok tarif isteyen oldu ki yediğinde ben de paylaşmak istedim sadece. İsteyenler deneyebilir ama vakit kaybı olarak görenlere de saygım sonsuz.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?