Kekler - Pastalar Annemin bile benden tarif aldığı meşhur kekim;)

mervegencal

Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2012
5
2
16
İstanbul
Selamlar Herkese;

Az önce annem arayıp bir komşumuzun ille de benim kekimden yapmak istediğini söylediğinde çok mutlu oldum. Hazır onunla tarifimi paylaşmışken burada sizlere de tarifini vermek istedim. Bu vereceğim ölçülerle dilerseniz hafif tarçınlı, dilerseniz kakaolu kek yapabilmeniz mümkün.

İçindekiler:

4 yumurta

2 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

yarım su bardağı sıvı yağ

3 bardak un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

yarım çay kaşığı civarında tarçın/ya da kakaolu yapacaksanız arzu ettiğiniz ölçüde kakao

Yapılışı:

Derin bir kaba 4 yumurtayı kırın ve 2 su bardağı toz şekeri ekleyin. İyice çırptıktan sonra üzerine sütü ve sıvı yağı boşaltıp çırpmaya devam edin. tarçın ya da kakaoyu ilave edin (neli yapmak isterseniz ona göre hareket edin) . 1 bardak unu eleyerek üstüne ilave ederken içine kabartma tozu ve vanilyayı da katın. Kalan 2 bardak unu da eleyerek ilave edin ve iyice çırpın. İnanın çok leziz bir kekle karşılaşacaksınız.

Yapacak olan herkese şimdiden afiyet bal şeker olsun

resim de olaydı iyiydi

haklısınız resim konusunda ama tamamen doğaçlama gelişti buradaki başlığı görüp yazmam. bence görüntüden çok lezzet önemli. deneyin, pişman olmayacaksınız derim ben:)

:) Eline sağlık eminim güzel olmuştur ama bildiğin sıradan kek bu,benim eşim bunu beğenip yemezki.İlla değişik olacak,kremalı,soslu,ıslak ne bileyim değişik işte.

Klasik kek gibi olmadığını düşünüyorum ki yiyenler de hemfikir. Açıkçası o kadar çok tarif isteyen oldu ki yediğinde ben de paylaşmak istedim sadece. İsteyenler deneyebilir ama vakit kaybı olarak görenlere de saygım sonsuz.)

keki bi turlu kabarmayan biri için önerin varmı peki bi arkadaş fırın tepsisinde kek yapma ondan kabarmaz dedi ondan mı acaba.bide 2 yumurtayla yapıyorum ben

keki bi turlu kabarmayan biri için önerin varmı peki bi arkadaş fırın tepsisinde kek yapma ondan kabarmaz dedi ondan mı acaba.bide 2 yumurtayla yapıyorum ben

yumurtanın sarısı ile beyazını ayrı ayrı çırp. Yumurta akını kartopu gibi yapıp en son karışıma eklemeyi dene

tam çayın yanına yemelik tatlım deniycem eline sağlık :)

ellerine sağlık da arkadaşların dediği gibi klasik bir kek tarifi bu..yiyenlere nesi farklı gelmiş anlamadım..yanlış anlama belki güzel kabarmıştır da vs vs. ..Ayrıca 2 su bardağı şeker çok tatlı olur..neyse herkes tarifi istediğine göre vardır bir değişiklik..ellerine sağlık tekrar.

ben çok aradım kolay, pratik sade bir kek tarifi bunu bulmam gerçekten iyi oldu öncelikle bunun için teşekkür ederim. yaptım çok güzel de oldu ben pek becerikli biri değilim klasik bir kek tarifi arıyordum internette ama hep alengirli şeylerle karşılaşıyordum bunu öğrenmem iyi oldu ve ilk defa kekim kabardı tekrar teşekkürler paylaştığınız için :)

kekin kabarması birazda kullanılan kabın ölçüsü ile alakalı..bu tarifte 4yumurta 2su bardağı şeker 1bardak süt 3bardak un olması büyük bir kek kalıbına göredir,malzeme az olsaydı büyük kek kalıbında hazır keklerin tek katı kadar kabarabilir ancak..malzeme kullanılan kabın en az 3te 2sini doldurabilmeli,birde klasik bilgi asla ilk 25 dk açmayın derler sönmemesi için

Aynen.. Klasik kek.. 2 bardak şeker bana da çok fazla geldi..

kekin kabarması birazda kullanılan kabın ölçüsü ile alakalı..bu tarifte 4yumurta 2su bardağı şeker 1bardak süt 3bardak un olması büyük bir kek kalıbına göredir,malzeme az olsaydı büyük kek kalıbında hazır keklerin tek katı kadar kabarabilir ancak..malzeme kullanılan kabın en az 3te 2sini doldurabilmeli,birde klasik bilgi asla ilk 25 dk açmayın derler sönmemesi için

eşim kek seviyor olsaydı denerdim muhakkak. yine de sık kullanılanlara ekledim, arkadaşlarıma yaparım diye. paylaştığınız için teşekkürler.

Bende hep böyle yaparım. Süt yerine yoğurt koyarım arada. yoğurt daha çok kabartıyo. (Sulu ev yoğurduysa tabi)
Bol şekerli severim ben keki. Yoksa çok yavan oluyo bence..

Klasik kek yada deil,arkadasin paylasiminin pek bi onemi yok sanirim,ne guzel tarif vermis,zorla deneyin diyende yok ,bu kadar lafa ne gerek var anlamadim,arkadasim tarifin icin tesekurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…