Arkadaşlar tuhaf bir konuyla karşınızdayım.evet annem bir telefon bağımlısı.kendisi altmışlı yaşlarında emekli bir kadın.son 3-4 yıldır telefonu elinden düşürmüyor.facebook açmıştı babam bilsem açmazdım der hatta.zafen annem teknolojiden pek anlamaz ama Facebook uzmanıdir.bu bağımlılığı size şöyle anlatayım;sabah namazına kalkar sonra alır eline 9-10'lara kadar Facebook'ta takılır.kahvalti molası verir sonra akşama kadar devam...yaptığı şeyler de; memleketim de memleketim içerikli paylaşımlar yapmak, arkadaşlarına güllü güvercinli mesajlar atmak, aynı pozdan 3587434 tane fotoğraf çekmek, herhangi bir arkadaşıyla saatlerce konuşmak.şimdi ne var bunda rahat bırakın kadıncağızı diyebilirsiniz ama inanın normal bir vakit geçirme değil bu durum.yeri gelir yemeğin dibi tutar yeri gelir demliği yakar.pinige dışarıya vs gideriz elinden düşürmez gider ilerde arkadaşı arar hoop 1 saat sohbet.o kadar çok oyalaniyor ki telefonla hep dalgın hiç bizimle değil.bir iş yapacaksa hemen bitirip telefona koşmayı düşünür hep sanki telefon onun hayatı.babamla sürekli tartışırlar bu durumu.babam zamanında belli başlı malî hatalar yapmış, akrabalara hakkını kaptırmış, işyeri ile maaş sıkıntısı yaşamış vs. annemi bayağı üzmüştü.babam bu gibi hatalarından dolayı telefona çok bakmasına pek laf söz söylemek istemiyor.çünkü annem, beni rahat bırak anca böyle kafamı dağıtıyorum der.anneme telefon sende bağımlılık yapmış desek kavga ediyor kabullenmiyor.ne önerirsiniz annem için. Terapiye falan gitmez ben deli miyim bunun için gidilir mi der.korkuyorum dışarda Allah korusun araba çarpar evi yakar bir şey olur diye.