Annemin bitmek bilmeyen telefon bağımlılığı.

Dolandırıcı memleket derneklerinden bahsediyorum.kac kere bir yerlere imza atmasına engel olduk.telefonlardan saçma sapan yerlerden arandı TC kimlik numarasini son anda vermeden kapattırdık telefonu.bu yaşta insanlar dolandirilmaya çok müsait oluyor biliyorsunuz değil mi proflar dolandiriliyor bu memlekette... önyargılı yaklaşacaksanız lütfen konumdan uzak durun. Yardımcı olacak insanlara ihtiyacım var.

Ön yargi ne alaka. Yukardaki yazinizda dolandirici memleket derdegi oldugu anlasilmiyor ki 🤷🏻‍♀️ yada ben anlamadim. Konunuzdan seve seve de uzak dururum problem yok. Anneniz bosuna hepinizden uzak durmuyordur kendi kendine 🤷🏻‍♀️

Karışmayın kadına ya çocuk mu kadın. bu yaştan sonra aktivite bulamamış orada mutlu oluyor demek ki çocuk gibi bırak telefonu mu denir

Karışmayın kadına ya çocuk mu kadın. bu yaştan sonra aktivite bulamamış orada mutlu oluyor demek ki çocuk gibi bırak telefonu mu denir
Yani tabii ki öyle karışmıyoruz. Kalk ödevlerini yap, ders çalış diyecek halimiz yok ama kendine zarar veriyor bu durum ve biz üzülüyoruz.ayrica kötü niyetli insanların kandırmasından da korkuyoruz Facebook gruplarından memleketine yardım bahanesiyle vs.

Ay benim annem de böyleydi bi de o gruplardan bunlar yaşlı adamlar var onlarda arkadaşlık filan atmışlar anneme şu yaşımdan sonra elin adamları mesaj mı atıcak bana diye bıraktı 😅 şimdi daha az oyalanıyor

Arkadaşlar tuhaf bir konuyla karşınızdayım.evet annem bir telefon bağımlısı.kendisi altmışlı yaşlarında emekli bir kadın.son 3-4 yıldır telefonu elinden düşürmüyor.facebook açmıştı babam bilsem açmazdım der hatta.zafen annem teknolojiden pek anlamaz ama Facebook uzmanıdir.bu bağımlılığı size şöyle anlatayım;sabah namazına kalkar sonra alır eline 9-10'lara kadar Facebook'ta takılır.kahvalti molası verir sonra akşama kadar devam...yaptığı şeyler de; memleketim de memleketim içerikli paylaşımlar yapmak, arkadaşlarına güllü güvercinli mesajlar atmak, aynı pozdan 3587434 tane fotoğraf çekmek, herhangi bir arkadaşıyla saatlerce konuşmak.şimdi ne var bunda rahat bırakın kadıncağızı diyebilirsiniz ama inanın normal bir vakit geçirme değil bu durum.yeri gelir yemeğin dibi tutar yeri gelir demliği yakar.pinige dışarıya vs gideriz elinden düşürmez gider ilerde arkadaşı arar hoop 1 saat sohbet.o kadar çok oyalaniyor ki telefonla hep dalgın hiç bizimle değil.bir iş yapacaksa hemen bitirip telefona koşmayı düşünür hep sanki telefon onun hayatı.babamla sürekli tartışırlar bu durumu.babam zamanında belli başlı malî hatalar yapmış, akrabalara hakkını kaptırmış, işyeri ile maaş sıkıntısı yaşamış vs. annemi bayağı üzmüştü.babam bu gibi hatalarından dolayı telefona çok bakmasına pek laf söz söylemek istemiyor.çünkü annem, beni rahat bırak anca böyle kafamı dağıtıyorum der.anneme telefon sende bağımlılık yapmış desek kavga ediyor kabullenmiyor.ne önerirsiniz annem için. Terapiye falan gitmez ben deli miyim bunun için gidilir mi der.korkuyorum dışarda Allah korusun araba çarpar evi yakar bir şey olur diye.
Bagımlıklar bastirilmak istenen travma ile alakalıdır kendini sacma nir seyle oyalıyor ki onu düşünmesin

Dolandırıcı memleket derneklerinden bahsediyorum.kac kere bir yerlere imza atmasına engel olduk.telefonlardan saçma sapan yerlerden arandı TC kimlik numarasini son anda vermeden kapattırdık telefonu.bu yaşta insanlar dolandirilmaya çok müsait oluyor biliyorsunuz değil mi proflar dolandiriliyor bu memlekette... önyargılı yaklaşacaksanız lütfen konumdan uzak durun. Yardımcı olacak insanlara ihtiyacım var.
Kaç yaşında anneniz?

Bagımlıklar bastirilmak istenen travma ile alakalıdır kendini sacma nir seyle oyalıyor ki onu düşünmesin
Çok büyük travmaları yok aslında.eskiden çok güzel kitap okurdu gelir bana sorardı kitaplarımdan isterdi babamla film izlerlerdi emekli olduktan sonra da bir yerde çalıştı 2 yıl falan çalışmaya alışık olduğu için. Ama sonra bir anda telefona alıştı.

Eğitimli biriyse üniversite sınavına sokup bir üniversite okutsanıza valla 4 sene rahat edersiniz hem de emin ol sınıf derecesi oluyor yaşlı okuyanlar 😂 bizde vardı bir sürü neden okuyorsunuz derddik can sıkıntısı derlerdi 😂

Eğitimli biriyse üniversite sınavına sokup bir üniversite okutsanıza valla 4 sene rahat edersiniz hem de emin ol sınıf derecesi oluyor yaşlı okuyanlar 😂 bizde vardı bir sürü neden okuyorsunuz derddik can sıkıntısı derlerdi 😂
Ahahaha laf arasında bazen söylüyorum sen ikinci üniversite oku benim yerime de kpss ye hazırlan diyorum olur diyor :D

Hangimiz bağımlı değil ki. Eskiden ev gezmeleri, komşu kahveleri vardı. Şimdi artık onlar yok. Can sıkılıyordur.Napsin kadın.

Back
X