Annemin dedigi

diamond83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2009
37
15
98
İstanbul
Slm kizlar,

Moralim öyle bozulduki uyuyamadim, buraya icimi dökim dedim:(

Söyle, ben suan 37. haftalik hamileyim. Aslinda türkiyede yasiyorum ama bebegimi dogurmaya almanyaya annemin yanina geldim. Bide kizim var nerdeyse 3 yasinda. Simdi bizim oturdugumuz evde gece 12 den sonra kaloriferleri kapatiyorlar, gece soguk oluyor, bide daha kis tam gelmedi bile, gece uyaniyorum sürekli kizimin üstünü falan örtüyorum yüzü üsümüs oluyor. Bende kac gündür kendi öz annem benim, diyorumki fan almam lazim, bebek dogunca burda hasta olur diyorum gece soguk oluyor, hani kaloriferler kapaniyor ya, annemde hep sey der ay yok gerek yok iste battaniyeyle falan siki siki örteriz falan, emzirmeye battaniyeyle alirsin falan filan iste. Bende diyorum kendi kendime yaw fanin fiyati neki diyorum bebegimden önemlimi. Simdi biraz önce dedimki öz anneme, kardesimle konustum oda diyor fan alman lazim bebek hasta olur falan, ana kendi öz annem bana demezmi yok cok elektrik yakar diye, sen onu bütün gece kapatmassin dedi bana ya. Dedim bebek hasta olur yüzüme bakip dalga gecer gibi olsun doktor surda demezmi...

Ay kizlar soklar icindeyim yani, ben anlamadim acaba benmi abartiyorum diyorum, öyle demek istememistir diyorum. Bide dedim ay merak etme elektrigini öderiz dedim yani. O kadar sinirliyimki, elimde olsa geri evime ucacagim ama daha bu halimle nasil gidim.

Yani sok oldum ben bebegimin hasta olmasin diye düsünüyorum, ben öz annem elektrik faturasini düsünüyormus....

Cok kirici gercekten. Git al fanini için rahat etsin. Normalde boyle birseyi annene bile sormana gerek yok ya neyse. Al fanini koy bebisin odasina istedigin kadar da yak. O ayin faturasini da sen ode problemse. Sen istedigini yapmis olursun icin rahat olur hem bebis de usutmez. Ama annenle de konus bu durumu. Öz kızından ve torunundan mi sakiniyormus yoksa sen mi yanlis anlamissin bişeyleri..

Al fanı sen çok konusursa elektrik parasini ödersin... sinir oluyorum söylelerine nasıl denebilir böyle birşey ya... ben anneme gittiğimde sormam bile açayım mi diye. Cart diye fulluyorum doğalgazı. .. açmadığıM zamanda kızıyor zaten neden acmiyorsun üsutcen oğlumu diye. ... ayy yazık ya gerçekten. .. Doğumdan sonra vakit kaybetme canım sen. .. ayağa kalkar kalkmaz evine dön. ..

annenizi yeni tanımıyorsunuzya eskıdende böyleydı herhalde ya bıe bıle gelmıycektınız yanına yada dediklerine aldırış etmıyceksınız sanırım hamılelık durumundanda umursamaz davranamadınız bence akışına bırakın fanıda alın zaten bebek olunca kendısıde kıyamaz ALLAH sağsalım hayırlısıyla doğurmayı nasip etsin

çık kendin al, elektriğin de farkını ödersin.. bir daha da pek görüşme annenle.. böyle durumda sana destek olmayan biriyle hiç takılma...

Slm kizlar,

Moralim öyle bozulduki uyuyamadim, buraya icimi dökim dedim:KK43:

Söyle, ben suan 37. haftalik hamileyim. Aslinda türkiyede yasiyorum ama bebegimi dogurmaya almanyaya annemin yanina geldim. Bide kizim var nerdeyse 3 yasinda. Simdi bizim oturdugumuz evde gece 12 den sonra kaloriferleri kapatiyorlar, gece soguk oluyor, bide daha kis tam gelmedi bile, gece uyaniyorum sürekli kizimin üstünü falan örtüyorum yüzü üsümüs oluyor. Bende kac gündür kendi öz annem benim, diyorumki fan almam lazim, bebek dogunca burda hasta olur diyorum gece soguk oluyor, hani kaloriferler kapaniyor ya, annemde hep sey der ay yok gerek yok iste battaniyeyle falan siki siki örteriz falan, emzirmeye battaniyeyle alirsin falan filan iste. Bende diyorum kendi kendime yaw fanin fiyati neki diyorum bebegimden önemlimi. Simdi biraz önce dedimki öz anneme, kardesimle konustum oda diyor fan alman lazim bebek hasta olur falan, ana kendi öz annem bana demezmi yok cok elektrik yakar diye, sen onu bütün gece kapatmassin dedi bana ya. Dedim bebek hasta olur yüzüme bakip dalga gecer gibi olsun doktor surda demezmi...

Ay kizlar soklar icindeyim yani, ben anlamadim acaba benmi abartiyorum diyorum, öyle demek istememistir diyorum. Bide dedim ay merak etme elektrigini öderiz dedim yani. O kadar sinirliyimki, elimde olsa geri evime ucacagim ama daha bu halimle nasil gidim.

Yani sok oldum ben bebegimin hasta olmasin diye düsünüyorum, ben öz annem elektrik faturasini düsünüyormus....
Bu ikinci hamile vakasi bu sekilde. Hic mi tahmin etmiyordun anneni. ? Hamileyim ve doguma annemi cagirmicam. Yurtdisindayim. Cunku biliyom ki 1 haftalikken basimin etini yicek kilo ver spor yap diye. Hic ugrasamicam valla bu sefer. Iki covuguma da kendim bakicam insallah ve kafami dinlicem
Lohusalihimda.

Oradaki almancılar kıtlık zamanını çektiklerindendir herhalde benim annemde eski almancılardan var böyle pintilik huyları elektrik ve su parasını sıkı,sıkı takip eder oysaki durumuda gayet iyi birde eski eşyaları atmaya kıyamaz bana vermeye kalkar kafamın tasını attırır

Yok ya annemden böyle bisey beklemezdim. Ya biraz huyu suyu degisti bi takim olaylar yasadi. Paraya cok önem vermeye basladi, alisverise gidiyoz herseyin hemen hesabini yapar, sinir olurdum zaten sanki parasinin üstüne yaticakmisim gibi ama bukadarda beklemiyordum. Annemi taniyamiyorum artik resmen. Kafayi yemis dicem yani:) icimden artik fan slmakta gelmiyor, birak diyorum bebek hasta olursada ozaman gösteririm ben ona diyorum. Ya cok moralim bozuldu snlatamsm yani. Bide durumuda iyi ha yanliz yasiyor kendi evi, bide calisiyor, 2000 euroya yakin maasi var yani. Yani ben buraya geliyorum ama bütün masraflarim benim, yani annem bana bakiyor sanmayin...

Ben sana bisey diyim mi. Fan alma. Daha pahali bisey al. Elektrikli radyatorler var yapi marketlerde. Daha fazla yakar. Fanin havasi cok kotu yapiyo hem. Bebisin bogazi kurur.

Isıtıcının yanında bi uyku tulumu da edinin iki yavrunuzada. Bende hamileyim bebeğim için aldım çünkü bizimkide merkezi sistem gece kapatıyorlar.

Slm kizlar,

Moralim öyle bozulduki uyuyamadim, buraya icimi dökim dedim:KK43:

Anne değil,ömür törpüsü mübarek..

ne diye annenin yanına gittin almanyaya kocan nerde bir adam uzun süre boş bırakılır mı anlamadım kio_O
baba ile çocuk arasındaki bağ nerde olacak senle kocan arasındaki bağ nerde güçlenecek,iki gün sonra umarım ağlamazsın .

bu annenin yanında doğum da moda mı oldu ne
annene söyle o yavrular hastalanırsa doktor ilaç parası faturadan daha çok tutar bide çocukların eziyet çektiği benim üzüldüğüm yanımıza kar kalır deyiver ve git bir ısıtıcı al

Almanyadaki psikopatlık ta ayrı bir mevzu asıl gece ısıtıcıya ihtiyaç olur kapatacaksan gündüzden kapat yoksa Almanya da gündüzler soğuk ve yağışlı geceler sıcak ve kurak mı oluyor anlamadım ki:KK64::KK64::KK64:

Bu ikinci hamile vakasi bu sekilde. Hic mi tahmin etmiyordun anneni. ? Hamileyim ve doguma annemi cagirmicam. Yurtdisindayim. Cunku biliyom ki 1 haftalikken basimin etini yicek kilo ver spor yap diye. Hic ugrasamicam valla bu sefer. Iki covuguma da kendim bakicam insallah ve kafami dinlicem
Lohusalihimda.
Benim annemde her telefonda , her gorusmemizde kilo vermemi soyluyor, az Ye, sut olsun deme, halbuki daha hic sut olsun diye bi cumle cikmamistir agzimdan, zayifla, siskoluk Cok pis, bilmem ne... Kiyafetlerimi giyer, bana Dar olanlari secip uzerine deniyormus gibi yapar, ball bana oluyor demeye getirir, Hemen ekler, yeme, kilo alma, sut olmasin gerek Yok sute, iki ablam var benden zayiflar, onlarin yaninda beni hep rezil eder. Hamileligimde 30 kilo aldim. Ama verdim 5 kilosu falan kaldi. 62 kiloyum Su anda. Annem her firsatta kilo ver Cok pis olmussun Su haline bak rezil haldesin Der bana :(

Buradan çıkan sonuç kendi doğumunu kendi evinde yapıcan,

işte öz ailenin evi bile olsa kendi evin gibi olmuyor.

Back
X