annemin dedikleri ve evlilik:(

sen de deseydın ;'' evlenınce esıme tabıkı de yaparım .o'da evlensın ona da esı yapsın hıh'' deseydın keske :1:
ben hep boyle derım de anneme ıyıce cıldırtırım :1:

sen de deseydın ;'' evlenınce esıme tabıkı de yaparım .o'da evlensın ona da esı yapsın hıh'' deseydın keske :1:
ben hep boyle derım de anneme ıyıce cıldırtırım :1:

söyleyecem bunu ilk fırsatta.gerçekten açtığım bu konuyla savunma sistemimi baya bir güçlendiricem sayenizde kızlar.

kızlar bugün annemle bir konu hakkında tartıştık. konu aslında pekte abartılacak birşey değil ama bana artık geldiler. sınavlara hazırlanan biriyim. evdeyim malum 2. dönem başlayacak. kardeşim de üniversiteden geldi bende istanbul dayım. o da düzce de okuyor. tabi geldi ya annem hemen beni onun hizmetçisi moduna soktu beni. 1 dediğini yaptım 2 dediğini yaptım ama en sonunda yemek yiyecek paşa annem onun en sevdiklerini hazırlamış ya masayı hazırladım sildim vs. paşa başladı emirlere masayı bi daha sil güzel sil. normalde de bu kadar şey yapmam. bu arada o masa günde 10 posta silinir çünkü çok yemek yer gün içinde taktı ya masaya o masa parlamadan yemez orada. sonra ben de sildiğimi daha kaç defa silmem gerektiğini sordum.
tabi annem de hemen savunmaya geçti. yarın el oğluna gideceksin. damadı değil el oğlu olacak. erkeklere böyle yapmak lazım, kocan ister paşa paşa yaparsın şimdi mi eriniyorsun diye söylendi. daha doğrusu her defasında başlar el oğlundan çıkar benim evliliğimden daha evlenmeden kocaya boşanma için sebep veriyor. artık korkuyorum bir gün tutar bu bedduaları ya:(

Allahım aynı laflar, yoksa kardeşmiyiz :1:
özetliyim maddeler halinde;

1-yaptığın banaysa öğrendiğin kendine
2-ben böyle istiyorum, yarın sen kendi evinde öyle yaparsın
3-el oğlu kara kaşına gözüne bakmaz iş bekler vs. ilave edilebilirde şimdi aklıma gelmedi

3-el oğlu kara kaşına gözüne bakmaz iş bekler vs. ilave edilebilirde şimdi aklıma gelmedi

kardeş olma ihtimalimiz çok yüksek.:1: bu laflar çok tanıdık geldi.zaten değilsek bile bi akrabalık var sanırım.

Korkma bedduadan falan, yarın kendi gelinine söylesin o öyle, bakalım kendi mi siiyor masayı, gelinine sildirebiliyor mu :)

Derslerini ver, okulunu bitir, işini eline al, kimse sana bir şey diyemez. Kafana göre koca bulursun o zaman işte :) Şimdi de içinden gelmiyorsa dersim var deyip yapma en fazla 2-3 dırlanır, geçer..

aynı annemin lafları bekarken çok işittim
yaptığın banaysa öğrendiğin kendine diye o kısmı doğru
ama el oğlu kara kaşa kara göze işveye cilveye bakıyo
yoksa ev şıkır şıkır pırıl pırıl nemrut suratlı hatunu kim ne yapsın
adamların istediği işve cilve tatlı dil
anneler onu söylemiyo nedense varsa yoksa iş güç temizlik:1:

%1000 katılıyorum :))

annem gerçekten evlatları için çok fedekarlık yapmış bir insan. onun için herşeyi yaparım. ama kardeşimin yaptıkları canımı sıkıyor ve cevap veriyorum. annem de tabi nöbetçi avukat hemen savunmaya geçiyor.
gerçi annem de yaptıklarının sonuçlarını gördü. yaşasın eve uzak üniversiteler. bizim paşa üniversite için evden uzağa gitti. tabi yurtta falan kalıyo. çok acıkıyo.eeee orada yok tabi anne. her gün telefon anne açım dışarıda yiyom ama güzel değil alan diye zırlamaya. tabi annem telaşlarda napar ne eder, falan diye bende sordum bulamamış mı kendine bizim gibi birilerini diye. bi de dedim ki bak 2 yumurta kırıp tabağını yıkamayı, ocağı yakmayı öğretseydin şu an hiç olmazsa dışarıya muhtaç kalmazdı. yok orada öyle ehlimana. gerçi hiç esirgemedim hep lafımı yedi kardeşim ama işte sonra evin miss arsızı oldum o ayrı tabi.

10 yaşımdan beri odamı toplamadan evden çıkmama gibi bi huyum var dip köşe olmasada yatağımı toplar akşamdan kalma döküntü falan varsa toplarım, annem sorardı kardeşinin odasınıda topladın mı diye, yaa niye ben toplıcam çokmu zor kendi döküntüsünü toplamak diye diye yırttım o işten, şimdi askerde bizimki, Şırnak Silopide, jilet gibi topluyodur yatağını eminim, sıkıysa toplamasın :1:
çok özledim seni diyince benim yağlar eriyo tabi o ayrı, bu vesileyle Allah asker yolu gözleyen herkese sabır versin diyim

İyide annenizin bu dedikleri beddua değil ki; varsayımlarda bulunuyor.

Bu kadar içinize dert etmenize değmez, annelik işte; bazen yoruluyorlar, öfkeleniyorlar, zaman geçiyor yıpranıyorlar, bazı zamanlar yanlış konuşabiliyorlar, gördükleri kadar biliyorlar, bazı zamanlar hissettikleriyle bize yol gösteriyorlar, sıkıntıya düştüğümüzde tek çırpınan varlık oluyorlar v.s

Her ne olursa anne işte..Dünyada tek karşılıksız seven varlık, yok ötesi.

allah asker yolu bekleyen herkesi sağlıklı bir şekilde birbirine kavuştursun inşallah:40:

Bu çok normal :) Çünkü bütün anneler aynı :) Seni 2 gün sonra koyarlar kapıya gibi sözler duyuyordum bende :)

Türk kadınlarının düştükleri en büyük hatalardan biri de bu işte, erkek çocuklarımızı şehzade gibi yetiştiriyoruz, geleceğin odunlarını kendimiz yaratıyoruz. Sonra da bu erkekler eşlerine niye yardım etmezler, niye düşüncesizdirler diye dövünüp duruyoruz. Onları kendi ellerimizle bu hale getirip, cefasını yine biz çekiyoruz :20:

Türk kadınlarının düştükleri en büyük hatalardan biri de bu işte, erkek çocuklarımızı şehzade gibi yetiştiriyoruz, geleceğin odunlarını kendimiz yaratıyoruz. Sonra da bu erkekler eşlerine niye yardım etmezler, niye düşüncesizdirler diye dövünüp duruyoruz. Onları kendi ellerimizle bu hale getirip, cefasını yine biz çekiyoruz :20:

doğru söze ne denir? biz hala bizimkini yontamadık. bi de zavallı müstakbel yengem:26:

Az önce eşime sordum işiniz gücünüz işve, cilve, kaş göz di mi, evin temizliği umurunuzda değil diye.. Evet dedi :) Sonuçta çalışıp para kazanıyoruz ikimiz de, temizlik para verilip de yaptırılabilir, sorun yok diye..

Evet kızlar, buradan çıkartılacak kesin sonuç: Üniversite mutlaka bitirip iş buluyoruz, para kazanıyoruz, ve eve temizlikçi alıyoruz :) Herkes sağ biz selamet...

Benim de abimi şehzade yetiştirdi annem, şimdi karısının totosundan ayrılmıyor, çocuklarını da neredeyse kendi büyüttü :)

Az önce eşime sordum işiniz gücünüz işve, cilve, kaş göz di mi, evin temizliği umurunuzda değil diye.. Evet dedi :) Sonuçta çalışıp para kazanıyoruz ikimiz de, temizlik para verilip de yaptırılabilir, sorun yok diye..

Evet kızlar, buradan çıkartılacak kesin sonuç: Üniversite mutlaka bitirip iş buluyoruz, para kazanıyoruz, ve eve temizlikçi alıyoruz :) Herkes sağ biz selamet...

Benim de abimi şehzade yetiştirdi annem, şimdi karısının totosundan ayrılmıyor, çocuklarını da neredeyse kendi büyüttü :)

allahım bug:52:ünleri ban annem yanındayken göster bana da

Yengenden ders almak istedim, tabi sizin açınızdan biraz sinir bozucu bir durum olabilir ama nasıl başardığını merak ettim açıkçası :9:

kızlar bugün annemle bir konu hakkında tartıştık. konu aslında pekte abartılacak birşey değil ama bana artık geldiler. sınavlara hazırlanan biriyim. evdeyim malum 2. dönem başlayacak. kardeşim de üniversiteden geldi bende istanbul dayım. o da düzce de okuyor. tabi geldi ya annem hemen beni onun hizmetçisi moduna soktu beni. 1 dediğini yaptım 2 dediğini yaptım ama en sonunda yemek yiyecek paşa annem onun en sevdiklerini hazırlamış ya masayı hazırladım sildim vs. paşa başladı emirlere masayı bi daha sil güzel sil. normalde de bu kadar şey yapmam. bu arada o masa günde 10 posta silinir çünkü çok yemek yer gün içinde taktı ya masaya o masa parlamadan yemez orada. sonra ben de sildiğimi daha kaç defa silmem gerektiğini sordum.
tabi annem de hemen savunmaya geçti. yarın el oğluna gideceksin. damadı değil el oğlu olacak. erkeklere böyle yapmak lazım, kocan ister paşa paşa yaparsın şimdi mi eriniyorsun diye söylendi. daha doğrusu her defasında başlar el oğlundan çıkar benim evliliğimden daha evlenmeden kocaya boşanma için sebep veriyor. artık korkuyorum bir gün tutar bu bedduaları ya:(

işte bu yüzden evlılıklerde erkek tarafı terör estiriyo cunku annesı öyle yetıstırıyo aynısını karısından beklıyo begenmıyosa kendı ısını kendısı yapsın kardesın senn annen gibi bir annesı olan birini bulursan evet bıraz sorun yasarsın rabbım iyilerle karsılastırsın yaa

Bu söylediğinize katılıyorum %100 doğru yani. Kimse bir kadına çok güzel temizlik yapıyor diye aşık olmaz. Anneler kızlarını sırf temizlik titizlik konularında uyaracaklarına biraz da bu konuda öğüt verseler ya. :9::37:

Son düzenleme:
Back
X