annemin dedikleri ve evlilik:(

kızlar bugün annemle bir konu hakkında tartıştık. konu aslında pekte abartılacak birşey değil ama bana artık geldiler. sınavlara hazırlanan biriyim. evdeyim malum 2. dönem başlayacak. kardeşim de üniversiteden geldi bende istanbul dayım. o da düzce de okuyor. tabi geldi ya annem hemen beni onun hizmetçisi moduna soktu beni. 1 dediğini yaptım 2 dediğini yaptım ama en sonunda yemek yiyecek paşa annem onun en sevdiklerini hazırlamış ya masayı hazırladım sildim vs. paşa başladı emirlere masayı bi daha sil güzel sil. normalde de bu kadar şey yapmam. bu arada o masa günde 10 posta silinir çünkü çok yemek yer gün içinde taktı ya masaya o masa parlamadan yemez orada. sonra ben de sildiğimi daha kaç defa silmem gerektiğini sordum.
tabi annem de hemen savunmaya geçti. yarın el oğluna gideceksin. damadı değil el oğlu olacak. erkeklere böyle yapmak lazım, kocan ister paşa paşa yaparsın şimdi mi eriniyorsun diye söylendi. daha doğrusu her defasında başlar el oğlundan çıkar benim evliliğimden daha evlenmeden kocaya boşanma için sebep veriyor. artık korkuyorum bir gün tutar bu bedduaları ya:(

üzülme canim yeri geliyor benim annemde öyle diyor bana. "yarin öbürgün kocanin evinde böyle yaparsan seni 3 günde kapinin önüne koyar" gibi cümleleri cok duyuyorum. annem evlenicek kizlara bile "evlenerek hayatinin en büyük hatasini yapiyorsun" diyor. onun icin sen kendinden eminsen hicbirsey olmaz merak etme :))

Yengenden ders almak istedim, tabi sizin açınızdan biraz sinir bozucu bir durum olabilir ama nasıl başardığını merak ettim açıkçası :9:

Valla kesinlikle sinir bozucu :)) Nemruttur biraz kendisi sağolsun, hiç paylaşmadı, ben de ders almak isterdim, ahh ah :)

Annen ayrım yapıyor gibi geldi.

işin kötü tarafı onu ayrımı malesef tüm erkekler için. yani yarın birgün kocamın karşısında da bu tip şeyler der herhalde. ya korkuyorum yarın birgün annemin dedikleri evlilikte başıma gelirse diye:43:

cnm kafana takmamaya çalış hem sınavlara da hazırlanıyormuşsun.Bnm annem de aynı erkek kardeşimle bnm aramda bariz bir ayrım yapıyor.Ufak bi konudan bile kavga etsek annem sürekli beni susturmaya çalışıyor yani kendisi karışmasa aslında ben o sorunu kardeşimle halledebilirim ama bunu düşünmüyor.Evlilik konusunda beddua ettiğini yazmışsın o bedduaların seni bulacağını düşünmüyorum annenin o anda kızgınlıkla hatta kalben söylediğini bile düşünmüyorum çünkü bnm annemde sürekli o tarz şeyler söyler.el oğlu 2 gün sonra seni kapının önüne koysunda gör,vs gibi.boşver takma sende inş. mükemmel birini bulursunda annende utanır söylediklerine.bu arada bende sınavlara hazırlanıyorum başarılar cnm sana:3:

Annem bana böyle şeyler demezdi ama düşündüm de ben de işleri yapardım. Boşandım, şimdi yine anne, kız, erkek kardeş oturuyoruz.
Kardeş dediysek mühendis, neredeyse 30 yaşında, kocaman herif. (Bende mühendisim ve çalışıyorum bu arada)
Eve gelir paşam; abla ne var yiyecek der, gece geç saat olsa bile hazırlar yediririm :)
Aman paşam kalkmasın diye bir sürahi ve bardak sürekli sehpanın üzerinde.
Çayını demler, servisini yaparım..
Odasını toplar, masasını falan silerim..
Çamaşırlarını makinede yıkar, bir güzel ütülerim..
Aldığım bir teşekkür. Bazen bir öpücük :)
O da çalışıyor, bende.
Haa markete gideriz poşetleri taşır. Ağır işime koşturur.
Evliyken kocama yapardım, baba evine döndüm şimdi kardeşime yapıyorum.
Nişanlımın evine giderim, hiçbişi yapmasan bulaşıklarını yıkar, salonuna çeki düzen veririm.
Ne bileyim..Böyle mi gördük, genlerde mi var..
Düşününce bir gariplik var gibi duruyor ama yaparken normal geliyor.

cnm kafana takmamaya çalış hem sınavlara da hazırlanıyormuşsun.Bnm annem de aynı erkek kardeşimle bnm aramda bariz bir ayrım yapıyor.Ufak bi konudan bile kavga etsek annem sürekli beni susturmaya çalışıyor yani kendisi karışmasa aslında ben o sorunu kardeşimle halledebilirim ama bunu düşünmüyor.Evlilik konusunda beddua ettiğini yazmışsın o bedduaların seni bulacağını düşünmüyorum annenin o anda kızgınlıkla hatta kalben söylediğini bile düşünmüyorum çünkü bnm annemde sürekli o tarz şeyler söyler.el oğlu 2 gün sonra seni kapının önüne koysunda gör,vs gibi.boşver takma sende inş. mükemmel birini bulursunda annende utanır söylediklerine.bu arada bende sınavlara hazırlanıyorum başarılar cnm sana:3:

inşallah hakkımızda hayırlısı olan insanlarla karşılarız. iyi dileklerin için teşekkürler:) sana da başarılı bir ömür diliyorum:) sınavlarımız güzel geçer inşallah:52:

Annem bana böyle şeyler demezdi ama düşündüm de ben de işleri yapardım. Boşandım, şimdi yine anne, kız, erkek kardeş oturuyoruz.
Kardeş dediysek mühendis, neredeyse 30 yaşında, kocaman herif. (Bende mühendisim ve çalışıyorum bu arada)
Eve gelir paşam; abla ne var yiyecek der, gece geç saat olsa bile hazırlar yediririm :)
Aman paşam kalkmasın diye bir sürahi ve bardak sürekli sehpanın üzerinde.
Çayını demler, servisini yaparım..
Odasını toplar, masasını falan silerim..
Çamaşırlarını makinede yıkar, bir güzel ütülerim..
Aldığım bir teşekkür. Bazen bir öpücük :)
O da çalışıyor, bende.
Haa markete gideriz poşetleri taşır. Ağır işime koşturur.
Evliyken kocama yapardım, baba evine döndüm şimdi kardeşime yapıyorum.
Nişanlımın evine giderim, hiçbişi yapmasan bulaşıklarını yıkar, salonuna çeki düzen veririm.
Ne bileyim..Böyle mi gördük, genlerde mi var..
Düşününce bir gariplik var gibi duruyor ama yaparken normal geliyor.

yani yapabilene saygım sonsuz ama benim sabrım sonsuz değil hele ki sınav dönemlerinde ve büyük bir sınav telafisi ancak 1 yıl sonra:50: bence erkeklere birkaç birşeyin öğretilmesi gerekiyor mesela yemek yapmak, servis falan ya da en azından benim kardeşime masa silmesini :47:
sizin kardeşiniz hiç değilse poşet taşıyor bizimkisi o poşetlere açsa ne var acaba diye bakar sadece o derece:(

Sende benim gibi anne magdurusun.. :34:
Sunu belirteyim önce, annemdir, canımdır, kahrımı cekmistir vs. ama annem olması objektif bakmamı ve haksızlıgına göz yummamı saglamıyor malesef ki.
Aslında biraz herkese karsı böyledir karsısındaki ben, babam veya kardesim olsun, hatalı oldugunu kabul etmez ciddi ciddi hatalı bile olsa görmez yani.
Hatta evdeki hepimiz hemfikir oluruz bana karsı birlik oldunuz der aglar.
Gecen gün gene cok basit birsey yüzünde tartısmaya basladık o kadar sacma yerlere geldi ki konu erkek kardesim ne yapsa görmüyor gözü!
O bize birsey deyince ki, kardesimle genelde iyi anlasırım, büyük oldugum icin alttan alırım ama söz konusu saygısızlık olunca, buna müsade etmem o' da hic susmaz, kücüklügünü bilmez konusur, lafı saydırır. Annem onu susturacagına ona; ben sana karısma veya dokunma onların hic birseyine demedim mi? diye baslar burada aslında sitemi bizedir. Ve sonra onlar senin ablan degil ki diye devam eder. Erkek kardesim %100 hatalı bile olsa birsey demez yine biz suclu oluruz cünkü o hep kücük kendisi de 17 yasında bu arada..
Anlatmaya calısırız anlamaz evlatlıktan reddetme noktasına gelir, günlerce hatta haftalarca konusmaz, önümüze yemegi atar gibi koyar vs. vs. Cocuklugumuzdan beri de böyleydi yani ben daha cocuktum, aynı davranısları yine sergilerdi.
Simdi erkek kardesimin anneme de bir cok hatası bulunmasına ragmen anlık oluyor aksam olunca unutuyooorr.. Haklı olarak bende bize söyleydin, böyleydin deyince tabiki yine kabul etmeyip bizi yalan söylemekle sucluyor. Kardesimi kıskanmakla sucluyor.
Ben ilkokulda koca kızdım o geldi 17 yasına hala cocuk!
Kavga sırasında cok alakasız bir konudan bahsedip vurmaya calısır mesela, yani sizin magdur oldugunuz birsey ya da sessiz kaldıgınız bir durumdur. Bu yüzden hic birseyimi anlatamam ona illa ki tartısma anında kullanır.
Mesela konuyla hic ilgisi yokken kız kardesim erkek kardesimin hatalı oldugundan, annemin söz konusu kardesim olunca hic bir hatasını görmemesinden sikayet ederken siz elsiniz, o bu evden demis! Sonra da ben kötü birsey demedim, dogru degil mi diye savunmaya geciyor ben böyle böyle dedim diye.. İyi de anne, neden dedin, deme geregi duydun? Cevap yok, o konudan o konuya atlıyor hatalarımızı bulup söylemek icin?
Kayırdıgını da asla kabul etmiyor sonuc olarak biz nankörlük ediyoruz.. :ssz:
Aslında istedigimiz sadece adaletli davranması o haklı, haksız erkek kardesimi savundukca erkek kardesim daha cok arsızlasıyor bizi abla olarak görmüyor bile!
Saygısızlık, kabalık diz boyu.. Biz bunlara tahammül edemeyip, karsılık verince hatalı oluyoruz neden mi? cünkü o kücük!
Yemek konusunda da aynıdır suyunu bile bizden ister birsey deyince bide ne yaptıgın var ki? diyor..
Annem ise ne olacak eline mi yapısıcak? diye oklarını bize yöneltir.
Sonuc olarak böyle gelmis, böyle gidicek her tartısmada daralıyorum, bunalıyorum ama sonuc hep aynı!
Artık takmıyorum nereye kadar takabilirim ki? Konusmazsa konusmasın bende konusmam hos, anne desem cvp alamam kasları catık dolasır..
Sende takma zararın kendine olur sadece sunu söyleyebilirim cocukken hersey daha kolay unutuluyormus insan büyüdügünde isittikleri agır geliyor, kaldıramıyor hele ki bide haklıysa..

Son düzenleme:
Back
X