- Konu Sahibi Mericeyncim
-
Konunuzu sabote etmiş gibi oldum kusura bakmayın. Benim annem de kısmen böyleydi evli değilken takmıyordum onu şimdi de uzak evliyim kafam rahat.Hanimlar annem bildim bile ates gibidir dokunani degil dokunmayani bile yakar.oyle agresif oyle sinirli ki nasılsın derken bile döver gibi söyler.bir insan hep mi sinirli hep mi agresif hep mi patlamaya hazır bomba gibi olur.30 yaşımı astım artik dayanamıyorum saclarima dertten ak düştü ayri eve cikmam özel sebeplerden imkansiz.mesela evi süpürürum simdi sen evi süpürdun mu hiç güzel olmamış diye bi kavga çıkarır rahatlar.hicbir şeyi beğendiğini görmedim şimdiye kadar yada takdir ettiğini.yalnizca bize karsi degil etrafınada böyle kimseyle sağlıklı ilişki kuramıyor hep patlamaya hazır bomba o bağırır çağırır biz gık demeyelim ister bi laf söyleyince beddualar etmeye ağlamaya başlar,agzi pistir kufur eksik olmaz.defalarca ailecek anne doktora git bi sakinleştirici kullan dedik güzelce ben deli değilim ölürüm de kullanmam diye kavga ediyor.artik bıktım doğal yollarla bu kadını nasil sakinleştirirebilriz inat asla doktora gitmez.cok çaresizim.
Niye onların evinde oturuyorsunuz? Niye kendi evinizi açmıyorsunuz? Orası kp nin evi, ne isterse yapar söyler, normal değil mi?Tabikide art niyetle söylemedim. Yok ya erkekler bizi küçümsemek için değil de cinsiyet meselesi. Kadının yapısında konusma var.. Kadın konuşur eder göze batmaz öyle hamurumuzda var . Erkek yapar değişik durur erkek daha agır olmalı. Ev işini kadın bilir kadın sorumludur erkek değil. Benm anlatmak istediğim de o. Ben yemek yaparım arkamdan mutfaga girer ne yaptım ne ettim çöpüme bile bakar neyi nasıl kesmişim ne atmışım diye. Yedi sülalesinin hakkında konusur eder. Dışarı çıkcagımı gördüğü zaman bilerek oyalıyor genelde. Oyalamadığı zamanlarda hesap soruyor. çok değişik cinsiyet erkek ama hareketler öyle değil. Ben böyle Bi aılede yetişemedim ve böyle şeyler görmedim bana çok çok ters geliyo.
biz gık demeyelim ister bi laf söyleyince beddualar etmeye ağlamaya başlar,agzi pistir kufur eksik olmaz.
Siz de evin işini düzenini eşiniz mi yapıyor yada arada yardım mı ediyo. Siz cok Baska yerlere cekiyosunuz. Ev benm evim eşim sabah cıkıyo akşam geliyo temizliği yemeği VS bana aittir aksam esim geldiğinde bana kurmaya toplamaya yardım eder çalısmadıgı zaman yemegime kadar da yardım eder ama genelde ben yapıyorum. Çalışmıyorsam böyle. Biz kadınların büyük Bi çoğunluğu da böyle. Çalıştırmıyor beni diye yan gelip yatayım mı Bi kadının içi elvermez. Erkek kısmının da Bi çogunlugu calıstırmıyo bu Bi gerçek.Hala düşüncenizde yanlışlıklar var güzel kardeşim ne demek ev işi kadın sorumluluğudur. Belki ev hanımısınız vs kendinizi zorunlu hissediyorsunuz anlarım ama kızlarınızı oğullarınızı lütfen ataerkil yetiştirmeyin yarın kızınız okur çalışır oğlunuz evlenir artık herkes çalışıyor hayat zor yani eşitlik olmazsa kadın mahvoluyor ve eşiniz de madem ılıman huylu ( ki çok doğal olabilir) onu da evin işlerine yavaş yavaş sokun ama ev işi yapmanın karı işi olduğu fikriyle değil....
Kaynanam vefat etti. Kayınlarım görümcelerim hiçbiri istemiyo. Kalkıp sokaga atıcak değiliz dedim ben nişanlıyken kabul ettim acıdım bu konuda bile Allah razı olsun gelinimden demedi.Niye onların evinde oturuyorsunuz? Niye kendi evinizi açmıyorsunuz? Orası kp nin evi, ne isterse yapar söyler, normal değil mi?
Yani ev benim evim benm zoruma giden de o. Kendi evimde yabancı gibiyim.Niye onların evinde oturuyorsunuz? Niye kendi evinizi açmıyorsunuz? Orası kp nin evi, ne isterse yapar söyler, normal değil mi?
Allah yardımcın olsunKaynanam vefat etti. Kayınlarım görümcelerim hiçbiri istemiyo. Kalkıp sokaga atıcak değiliz dedim ben nişanlıyken kabul ettim acıdım bu konuda bile Allah razı olsun gelinimden demedi.
Bizim evin işini genelde eşim yapar, çok yoğun çalıştığı zamanlar hariç. Ben çalışmıyorum ama canım istemediği için. Eşim bana çalışmana izin vermiyorum diye bir cümle kuramaz. Ben yemek yaparım, bulaşıkları o yıkar genelde. Çay kahve işi hep ondadır. Kızımızın oyun arkadaşıda eşimdir. Adam temizliğe özeneyim diye dünya para verip, süpürgeler, moplar aldı, arada içimden gelirse yapıyorum ama aldığı malzemeler yine onun başına kaldı. Pandemiden dolayı yardımcı çağıramıyoruz yoksa işi ona bırakmıyorum, yardımcıyla hallediyorum ama düzen değişti pandemide napalım. Yardım ettiğin için sağol dersem bir işte kızar bana, bu evde beraber yaşıyoruz, yalnız senin görevinde ben lütfedip yardım etmişim gibi cümle kurma, kızımıza kötü örnek oluyorsun der. Kızımızın ev işlerine sadece yardım eden adamları normal sanması en büyük kabusu adamın. Ve benim eşim numune falan değil, etrafımda bir sürü arkadaşımın eşi böyle. tamam yapmıyorsunuz bari bizim temizlediğimizi bozmayın diye azar işittiğimizde çok oluyor.Siz de evin işini düzenini eşiniz mi yapıyor yada arada yardım mı ediyo. Siz cok Baska yerlere cekiyosunuz. Ev benm evim eşim sabah cıkıyo akşam geliyo temizliği yemeği VS bana aittir aksam esim geldiğinde bana kurmaya toplamaya yardım eder çalısmadıgı zaman yemegime kadar da yardım eder ama genelde ben yapıyorum. Çalışmıyorsam böyle. Biz kadınların büyük Bi çoğunluğu da böyle. Çalıştırmıyor beni diye yan gelip yatayım mı Bi kadının içi elvermez. Erkek kısmının da Bi çogunlugu calıstırmıyo bu Bi gerçek.
Benim eşim çalıştırmıyor ne yaptıysam bu konuda sözümü geçirtemedim. Benm eşime kızdığım tek konu o. Benm eşimin işi zaten tempolu sabahtan akşama kadar yuruyo fatura kesiyo inişli çıkışlı yollar merdiven çıkmalar anlatabildim mi. Ekstra dükkanları var iş oldu mu akşam oraya gidiyo gece uyumaya geliyo yazın böyleydi yine bu son zamanlar öyle değil. Sağlık problemleri var belki de işinden dolayı ve bırakmıyor kredimiz oldugu için bu dönemde işsiz kalmak istemiyo. Ben bu adama al sunu yap bunu yap demem ki yine kendi yardım etmeye calısır o halde bile ben istemiyorum çok yorgun oldugunda mecbur oldugum İcin değil mecbur değilim ama acıyorum.Bizim evin işini genelde eşim yapar, çok yoğun çalıştığı zamanlar hariç. Ben çalışmıyorum ama canım istemediği için. Eşim bana çalışmana izin vermiyorum diye bir cümle kuramaz. Ben yemek yaparım, bulaşıkları o yıkar genelde. Çay kahve işi hep ondadır. Kızımızın oyun arkadaşıda eşimdir. Adam temizliğe özeneyim diye dünya para verip, süpürgeler, moplar aldı, arada içimden gelirse yapıyorum ama aldığı malzemeler yine onun başına kaldı. Pandemiden dolayı yardımcı çağıramıyoruz yoksa işi ona bırakmıyorum, yardımcıyla hallediyorum ama düzen değişti pandemide napalım. Yardım ettiğin için sağol dersem bir işte kızar bana, bu evde beraber yaşıyoruz, yalnız senin görevinde ben lütfedip yardım etmişim gibi cümle kurma, kızımıza kötü örnek oluyorsun der. Kızımızın ev işlerine sadece yardım eden adamları normal sanması en büyük kabusu adamın. Ve benim eşim numune falan değil, etrafımda bir sürü arkadaşımın eşi böyle. tamam yapmıyorsunuz bari bizim temizlediğimizi bozmayın diye azar işittiğimizde çok oluyor.
Bakın sidik yarışı yapmıyoruz zaten, çoğu böyle dediniz kendi çevrenizden örnekle, benimde çevremin çoğu böyle. Ama bu kadar kesin bir şekilde çalıştırmaması güzel bir durum değil. evde takılıyorum keyfim yerinde deseniz onda da sıkıntı yok. Ama babası evde sizin başınızın etini yerken, çalışmayacaksın demesi, sizi kayınpederinizle uğraşmak zorunda bırakması çok yanlış. Siz ona kıyamıyorsunuz ama o size kıyıyor. Siz kendinize kıymayın, inanın erkekler kendini düşünür, sebepsiz fedakarlık yapan hep kadınlar oluyor. Çalışmak size evde kp ile oturmaktan daha güzel bir seçenek olarak geliyorsa bırakmayın peşini.Benim eşim çalıştırmıyor ne yaptıysam bu konuda sözümü geçirtemedim. Benm eşime kızdığım tek konu o. Benm eşimin işi zaten tempolu sabahtan akşama kadar yuruyo fatura kesiyo inişli çıkışlı yollar merdiven çıkmalar anlatabildim mi. Ekstra dükkanları var iş oldu mu akşam oraya gidiyo gece uyumaya geliyo yazın böyleydi yine bu son zamanlar öyle değil. Sağlık problemleri var belki de işinden dolayı ve bırakmıyor kredimiz oldugu için bu dönemde işsiz kalmak istemiyo. Ben bu adama al sunu yap bunu yap demem ki yine kendi yardım etmeye calısır o halde bile ben istemiyorum çok yorgun oldugunda mecbur oldugum İcin değil mecbur değilim ama acıyorum.
Ben kafama koydum zaten bırakmasan da çalışırım dedim çalıstırmıyosan da sabah cıkar gecenin Bi yarısı dönerim keyfin bilir dedim. İstediğin kadar gez toz gece gel ama calısma dedi sen bilirsin o zaman tamam dedim bu son dunku konusmamız. Bu arada konusurken laflarınıza dikkat edin sidik yarısması falan filan hiç hoş durumlar değil siz kendi yasntızı anlatıyorsunuz biz kendimizden bahsediyoruz malesef herkes sizin gibi güllük gülistanlık yasamıyor. Napalm yani.Bakın sidik yarışı yapmıyoruz zaten, çoğu böyle dediniz kendi çevrenizden örnekle, benimde çevremin çoğu böyle. Ama bu kadar kesin bir şekilde çalıştırmaması güzel bir durum değil. evde takılıyorum keyfim yerinde deseniz onda da sıkıntı yok. Ama babası evde sizin başınızın etini yerken, çalışmayacaksın demesi, sizi kayınpederinizle uğraşmak zorunda bırakması çok yanlış. Siz ona kıyamıyorsunuz ama o size kıyıyor. Siz kendinize kıymayın, inanın erkekler kendini düşünür, sebepsiz fedakarlık yapan hep kadınlar oluyor. Çalışmak size evde kp ile oturmaktan daha güzel bir seçenek olarak geliyorsa bırakmayın peşini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?