Annemin Evi !

DryaSzr

Edeple gelen lütufla gider
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2007
2.985
1.453
698
1990 da taşındığımız annemin üzerine olan evde 2003 den beri oturuyorum.Babamla annem tartışıyor ve 7 aydır babam bızde kalıyor fakat bu süre içinde evden cıkmamız için bize pskolojik baskı uyguluyor.En son dün artık resmen *.....olun gidin * dedi.
Bu durumda bizi evden çıkartabilir mi.annem boşanma davası açsa bu evi elinden kaybedebilir mi çünkü babam bu ev benim diyor....:59:

yasalara göre evlilik sürecinde alınan tüm mallar ortaktır. ama tapu annnenin üzerineyse çıkartmaz.

Evet yasayı bende duydum ama
bu yasanın yürürlüğe konulduğu tarihten itibaren
evlenmiş olan çiftler için mal paylaşımının geçerli olduğunu biliyorum
Bu konuda avukat olanlar veya bilgili biri yazarsa daha iyi olur.

Son düzenleme:
Evet tapu annemin üzerine fakat benim diye idda ediyor evlilikte alınan malların ortak olması doayısı ile buna güveniyor sanırım.Ben tapuyu kendi üzerime almayayım diye de eve aile şerhi koydurmuş.Ne alabiliyorum ne satış yapabiliyorum bu şerhi annem de kaldıramıyor sanırım ?
Bu yasalar kimden yana allah aşkına Kadın gelmiş 74 yaşına bu yaşta onu korumayacaksa YASA,kimi koruyacak.1 kuruş bile ödemeden insanlar ev sahibi mi oluyor böyle !!!:50:

bir avukata gidip görüşme sağlasan sanki mantıklı daha düzgün cevaplar alabilirsin. gerekirse anneni temsil etmesini istersin

Evet tapu annemin üzerine fakat benim diye idda ediyor evlilikte alınan malların ortak olması doayısı ile buna güveniyor sanırım.Ben tapuyu kendi üzerime almayayım diye de eve aile şerhi koydurmuş.Ne alabiliyorum ne satış yapabiliyorum bu şerhi annem de kaldıramıyor sanırım ?
Bu yasalar kimden yana allah aşkına Kadın gelmiş 74 yaşına bu yaşta onu korumayacaksa YASA,kimi koruyacak.1 kuruş bile ödemeden insanlar ev sahibi mi oluyor böyle !!!:50:

ev hangi yılda alındı? 2002 yılından sonra alındı ise babanız evin üzerinde hak iddia edebilir. 2002 yılından önce alınmış ve tapusu annenizin üzerine ise bu mal kişisel mal sayılır ve annenizin tasarufundadır. aile konutu şerhi koydurması evlilik süresince birşey ifade eder. boşanma davası sonuçlandığında anneniz evi istediği gibi satabilir. ancak babanız bu evin yarısı üzerinde hak sahibi olduğunu dava açarak talep edebilir. evin alımında kendi katkısının olduğunu ispat ederse evin değerinin yarısını alabilir. evin alımında katkısı yoksa hiç tedirgin olmayın, alamaz...

bir avukata gidip görüşme sağlasan sanki mantıklı daha düzgün cevaplar alabilirsin. gerekirse anneni temsil etmesini istersin

Canım Tabi ki en mantıklısı o olacak ama içimizi rahatlatmak adına aynı şeyleri yaşayanlar adına bilgi paylaşımı adına soruyorum bakalım ne sonuç çıkacak

ev hangi yılda alındı? 2002 yılından sonra alındı ise babanız evin üzerinde hak iddia edebilir. 2002 yılından önce alınmış ve tapusu annenizin üzerine ise bu mal kişisel mal sayılır ve annenizin tasarufundadır. aile konutu şerhi koydurması evlilik süresince birşey ifade eder. boşanma davası sonuçlandığında anneniz evi istediği gibi satabilir. ancak babanız bu evin yarısı üzerinde hak sahibi olduğunu dava açarak talep edebilir. evin alımında kendi katkısının olduğunu ispat ederse evin değerinin yarısını alabilir. evin alımında katkısı yoksa hiç tedirgin olmayın, alamaz...

Şimdi söyle anlatayım ;1990 yılında alındı ev ve o yıl taşındık.Ben evlendıkten sonra da ailem kira ödeme burda otur dedi 2003 yılından beri bu evde oturuyorum.Evi alırken babamın tek katkısı doğal gaz sobası almak olmuştur o da tahminen 75.TL bugünkü fiyatla.Mal müşterektir diyerek annemile birlikte ikamet ettikleri evden ayrılıp bizim evimize geliyor aralarında zaten 15 20 dk bir mesafe var 7 ay süresince bu evde oturuyoruz beraber.Ama evi satmak Ya da bizi çıkartmak niyetinde.
Annem boşanma davası açacak fakat elindeki BİNBİR EMEKLE ALIP bu güne kadar koruduğu şeyleri kaybetme derdinde.Hoş ben bu yaştan sonra mal mülk sevdasını da anlamış değilim :19: Herhalde kendini güvenceye almak adına böyle şeyler düşünüyorlar.

anneniz boşanma davası açmakla elindeki evi kaybetmeyecektir. çünkü bu ev annenizin kişisel malıdır. siz boşanmaz davasını açın. babanız bir talep edecekse mahkemeden edecektir. öyle evi falan kafasına göre satamaz. boşanma davası ayrı mal rejimin tasfiyesi davası farklıdır. boşanma davası sonucunda evin üzerindeki aile konutu şerhi kalkacaktır ve ev annenizin olduğu için anneniz boşandıktan sonra istediği tasarrufta bulunacaktır.

anneniz boşanma davası açmakla elindeki evi kaybetmeyecektir. çünkü bu ev annenizin kişisel malıdır. siz boşanmaz davasını açın. babanız bir talep edecekse mahkemeden edecektir. öyle evi falan kafasına göre satamaz. boşanma davası ayrı mal rejimin tasfiyesi davası farklıdır. boşanma davası sonucunda evin üzerindeki aile konutu şerhi kalkacaktır ve ev annenizin olduğu için anneniz boşandıktan sonra istediği tasarrufta bulunacaktır.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.:71:
gönül isterdi ki böyle şeyler olmasın ama belli bir yaştan sonra insanlar kendilerini de düşünmek zorunda sanırım.,

En doğrusunu mahkemede öğreneceğiz sanırım :44:
bugün annem 50 yıl sonra boşanma davası açtı.Bakalım göreceğiz.Muhtemelen babam * bu ev benim* diyecek.Sonrası nasıl olur bilemiyorum.

1990 da taşındığımız annemin üzerine olan evde 2003 den beri oturuyorum.Babamla annem tartışıyor ve 7 aydır babam bızde kalıyor fakat bu süre içinde evden cıkmamız için bize pskolojik baskı uyguluyor.En son dün artık resmen *.....olun gidin * dedi.
Bu durumda bizi evden çıkartabilir mi.annem boşanma davası açsa bu evi elinden kaybedebilir mi çünkü babam bu ev benim diyor....:59:

canım annenin üzerineyse boşanırsa yarısıda babanın olur ama tapusu annenin üzerineyse çalışıp kendi aldıysa mahkemeyle engel olabilirsiniz sanırım ama annenin evine baban neden karışıyor anlamadım yani sen de ona sen git burası sana ait değil de

Bu durumda mal rejiminin tasviyesi adı altında ayrı bir dava mı açılması gerekecek.?Annem eğer boşanma gerçekleşirse,Babamı evden [kendi ikamet ettiği ve bizim evimiz yani ]uzaklaştırabilir mi?
Anladığımkadarı ile benim oturduğum ev üzerinde bir hak talep edemiyor 1990 da alındığı için ama annemin evi var o 2005 yılında alındı zaten şu an ev de sorunlu istimlak olma durumu varmış.Babam da bunu bilerek zaten o eve değil de değeri olan eve aile şerhi koyduruyor.

canım annenin üzerineyse boşanırsa yarısıda babanın olur ama tapusu annenin üzerineyse çalışıp kendi aldıysa mahkemeyle engel olabilirsiniz sanırım ama annenin evine baban neden karışıyor anlamadım yani sen de ona sen git burası sana ait değil de

Haklısın hayatım,Söyledim eşim de ben de konuştuk.Hatta kendisi mersine yerleşecekti geçen ay.Ama sonra * Sonuna kadar mücadele edeceğim* demeye başladı.Mücadele ettiği de biz oluyoruz kızı,karısı,damadı :53:
Annem yıllar önce oturduğu evi satıp burayı alıyor avrupa yakasından anadolu yakasına taşınıyoruz.Ama babam onu ben ödedim bunu ben yaptım onun parası yoktu vs vs vs diyor.Yalancı şahit de bulur diye endişeleniyor tabi annem.Sonuçta bakıma muhtaç bir halde iken evi terk ettiğine dair yazı yazıldı boşanma dilekçesinde.

merhaba
1990'da alındığı ve annenizin üzerine olduğu için ev annenize ait kalır

Merhaba
Sayın admin, konuyu mesaj gönderimine kapatabilir misiniz?
Yazdığım süreç içerisinde babamın alzheimer olması ve vefatı dolayısı ile konu zaten kendiliğinden kapanmış olup, yoruma açık olması beni ziyadesiyle üzecektir .....

Back
X