Annemin gereksiz eşya atma korkusu

Annemizi psikoloğa gitmeye ikna edin. Anlattıklarınıza göre istifçi.
"anılarım var" diye atamıyor diyorsunuz, zaten bu kişiler o eşyalatla duygusal bağ kuruyor,o yüzden kopamıyor.
Duygusal travmalar yaşamış, atlatamamış.
İnşallah en kısa zamanda düzelir.

Aynisini annem der :KK57:

Aynisini annem de yapiyor :KK57: Kendi evimde atilacak bir sey gordugunde alip kendi evine goturuyor lazim olur bu diye.

Gorursunuz yalniz biraz cesur olmalisiniz. Engelleme cabalarini, vicdan yapmasini hatta aglamasini bile gormezden gelirseniz o:KK11:ldu bu is.

Pekiiiiii gelelim asil sorumuza:

Kaldirim tasinida mi sakliyormus :KK70:
:)))

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    16,1 KB · Görüntüleme: 44
Aynisini annem der :KK57:

Aynisini annem de yapiyor :KK57: Kendi evimde atilacak bir sey gordugunde alip kendi evine goturuyor lazim olur bu diye.

Gorursunuz yalniz biraz cesur olmalisiniz. Engelleme cabalarini, vicdan yapmasini hatta aglamasini bile gormezden gelirseniz o:KK11:ldu bu is.

Pekiiiiii gelelim asil sorumuza:

Kaldirim tasinida mi sakliyormus :KK70:
Valla kırık ayakla aşağı inemez
Sanırım saklıyormus:)))))))))))))))

en dikkat çekmeyeninden başla olduğu yerden kaldır sakla. yavaş yavaş fazla gördüğün herşeyi topla böyle ama sakladığın yeri veya sakladığını annen görmesin. bi bak bakalım yokluğunu farkedecek mi. ederse attım de bakalım ne yapacak. baktın olay çıkıyor geri çıkartırsın yok baktın farketmiyor o zaman topluca atarsın bi süre sonra ;)

Az önce ev düzeniyle alakalı bi konu gördüm. Birisi "sizde biriktirme hastalığı mı var?" diye sormuş konu sahibine. Sanırım annemde bu var. Büyük temizliğe başladık 3 gün önce. Ablam evlendikten sonra odası boş kalmıştı evde kalabalık yapan her şeyi oraya taşıdık. Ama o oda da tıkış tıkış oldu çünkü annem hiçbir şeyi atmıyor. Öyle ki benim gereksiz şeyleri atacağımı bildiği için korkusundan başımdan ayrılmıyor.

Biten veya son kullanma tarihi geçmiş kozmetik ürünlerimi, kullanmadığım şeyleri dolduruyorum bi poşete atması için anneme veriyorum. Bi hafta sonra tesadüfen kilerde buluyorum o poşeti. Asla atmıyor kadın evden bir şey. Son kullanma tarihi geçmiş diye anlatıyorum anca öyle kurtulabiliyoruz fazlalıklardan.

Bu seferki temizliğimizde baştan konuştum "bak anne ömrümüz boyunca kullanmayacağımız şeyler var. Atalım bu sefer onları" diye. Kabul etti. Başladık temizliğe, zibilyon tane biblo, milyarlarca gereksiz süs eşyası ve dahası var sonuç olarak hiç birini atmadık sebebi de şu, annemle babam iki yıl önce ayrıldılar. Annem hepsinde anıları olduğunu söylüyor. :KK51:

Ben artık temizlik, ev düzeni falan yapmaktan sıkıldım çünkü bu kadar eşya varken bi hafta içinde darma duman oluyor ev. Annemin bu halinin çözümü var mı? Yardımcı olur musunuz bana?

Babannem pek istifci degildir ama yogurt kovasi peynir kutusu falan o da biriktirir. Gecen gun yan komsusu tasiniyordu, tasiyicilar yolda yesin diye helva ve pogaca yapmis ve tabiki de onlari onceden biriktirdigi peynir kutularina koydu guzelce agzini kapatip verdi. Bana sacma geliyor bir gun kullanmak uzere bir suru kap vs. biriktirmek ama o halinden memnun ayni evde olmadigimiz icin de fazla karismiyoruz.
Ay onları söylemeyi unutmuşum. Yoğurt kovası, peynir kutusu... :kızgın:

Ben tam bir aticiyimdir
Az esya cok mutluluk
Ama babam cok feci bir biriktirici
Evde 5 çeşit bozuk sarj aleti var
Bi gun kablolari lazim olur diye sakliyormus

Ben tam bir aticiyimdir
Az esya cok mutluluk
Ama babam cok feci bir biriktirici
Evde 5 çeşit bozuk sarj aleti var
Bi gun kablolari lazim olur diye sakliyormus

Hatta attigim zaman gidip disaridaki copten geri aliyor
Bi bakıyorum esyalar kilere geri gelmis

Benim babam da kac senelik eski elektrikcilik kaynakcilik vs. ile ilgili kitaplar sakliyor. Bunda ne var ki deme, kitaplar yabanci dilde ve babam tek kelime yabanci dil bilmez. Kitaplari okuyamiyor bile. Birine verelim isine yarayan olur diye cok israr ettim yok vermiyor. Benim de tam bir atici oldugumu bildigi icin bir iki israrimdan sonra benden saklamis :D

Ayni olay bizdede var ben annemi çöpe atip işi kökten çözücem:halay:

Ayyy insallah henuz En Büyük KK yi kesfetmemistir. Okuyupda kendisiyle ilgili planlarimi ögrenirse paralar beni:sinirli:

aynı dert bende arkadaşlar ama bu gece çözmeye kararlıyim geçen gün eve parke yaptırdık eski süpürgelik ler çıktı yenileri takıldı ve eski süpürgelik ler i (uzun ince tahta) annem küçük küçük kırdı sakladı bir şey yakmaya lazım olurmuş... evimiz doğalgazli bu arada ne yakacak bilmiyorum evimizde öyle şeyler var ki inanın biri gelsin istemiyorum...

Inanamiyorum ya konuyu okurken fenalik geldi actim mutfak dolaplarimi ise yaramadigina inandigim bir dolu esyayi posetledim muhtarliga birakicam isine yarayan alsin diye :D Yarin da muhtemelen gardrobu dokerim :D

Ayy bende de biraz var bu... Taa çocukluğumdan kalan ve hiç işime yaramayan bazı şeyleri saklıyorum hala, hatıraları var diye.... Bazen tam elime alıp atacak oluyorum, hatıralar geliyor aklıma, bırakıyorum.
Yani zor, geçmişine çok bağlı insanlar için, hatıraları olan objeleri elden çıkarmak.

En iyisi o eşyaların içine bir iki fare, hsmam böceği falan salıp "bak anne bunlar böcüklenmiş, fareler bile yuva yapmış" diyceniz:-)

Benim babam da kac senelik eski elektrikcilik kaynakcilik vs. ile ilgili kitaplar sakliyor. Bunda ne var ki deme, kitaplar yabanci dilde ve babam tek kelime yabanci dil bilmez. Kitaplari okuyamiyor bile. Birine verelim isine yarayan olur diye cok israr ettim yok vermiyor. Benim de tam bir atici oldugumu bildigi icin bir iki israrimdan sonra benden saklamis :KK70:
hahaha acaba baban amcam olabilir mi :D

benim annemde öyle hatta tüm sülale kız kardeşim üniversite okuyor o bile atmıyor
ben herşeyi atıyorum hatıra olsun olmasın galiba benim ki de hastalık
atmayınca evde kalabalık yapmaktan başka bir şey yapmıyor eski eşyalar

Az önce ev düzeniyle alakalı bi konu gördüm. Birisi "sizde biriktirme hastalığı mı var?" diye sormuş konu sahibine. Sanırım annemde bu var. Büyük temizliğe başladık 3 gün önce. Ablam evlendikten sonra odası boş kalmıştı evde kalabalık yapan her şeyi oraya taşıdık. Ama o oda da tıkış tıkış oldu çünkü annem hiçbir şeyi atmıyor. Öyle ki benim gereksiz şeyleri atacağımı bildiği için korkusundan başımdan ayrılmıyor.

Biten veya son kullanma tarihi geçmiş kozmetik ürünlerimi, kullanmadığım şeyleri dolduruyorum bi poşete atması için anneme veriyorum. Bi hafta sonra tesadüfen kilerde buluyorum o poşeti. Asla atmıyor kadın evden bir şey. Son kullanma tarihi geçmiş diye anlatıyorum anca öyle kurtulabiliyoruz fazlalıklardan.

Bu seferki temizliğimizde baştan konuştum "bak anne ömrümüz boyunca kullanmayacağımız şeyler var. Atalım bu sefer onları" diye. Kabul etti. Başladık temizliğe, zibilyon tane biblo, milyarlarca gereksiz süs eşyası ve dahası var sonuç olarak hiç birini atmadık sebebi de şu, annemle babam iki yıl önce ayrıldılar. Annem hepsinde anıları olduğunu söylüyor. :KK51:

Ben artık temizlik, ev düzeni falan yapmaktan sıkıldım çünkü bu kadar eşya varken bi hafta içinde darma duman oluyor ev. Annemin bu halinin çözümü var mı? Yardımcı olur musunuz bana?
Benim annemde de vardı aynı özellik şehir dışına çıktı geri döndüğünde evin yarısı yok salon koltukların bile attık:)

Benim annemde de vardı aynı özellik şehir dışına çıktı geri döndüğünde evin yarısı yok salon koltukların bile attık:)
Benim annemde uzun bir sehir disi tatili yapsa donduginde evi yerinde zor bulucakta bir yere gitmiyor:/
Olay anne olamklami alakali acaba genelde anneler istifci olay hatira felan degil aliskanlik bence.
Babannem tertipli kadindi 30 yil once olen kocasinin cenazesinin yikandigi sabunu saklamis olduginde kefeninden cikti not yazmis beni bu sabunla yikayin diye oyle yapildi.hatira saklmakla annelerimizin dueumu farkli.

Back
X