Annemin hakkının yenilmemesi için aklınıza ihtiyacım var.

Her halükarda işler çirkinleşecek.Annenizin hakkı elinden alındığında kimse başınızı okşayıp aferin demiyecek. Dua edin anneniz onlara inanıp dava sürecinde sizi ortada bırakmasın....
Bırakmaz.Zaten ben anneme anlatacağım herşeyi.Vekalet almayı düşünüyorum.

Her şeye bir cevapları var ama sizin onların onayına ihtiyacınız yok. Ev siizinse istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Ancak tapu kaydında görünmeyen bir evi nasıl kiraya vereceksiniz? Doğalgaz bile baglatamayabilirsiniz.
Bence yapacağınız en akıllıca iş bir avukat tutmak.

Benim evim ister kiraya veririm ister vermem sizi ilgilendiren bir durum yok diyemediniz mi ? He teyzen 1.katta olduğu için kiracı geldiğinde rahatsız olurum diyorsa da evi ona satın, hakkınızı o şekilde alın madem çok parası var teyzenizin…ya da o da 1.katı kiraya verip başka daha güvenli site tarzı bir eve geçsin ama avukatla ilerlemeniz çok daha sağlıklı, hiç muhatap olmayın bile, zaten çirkefler mal kaçırmalarından belli..

Ama üst katında dogalgazi var.Tapu kaydı yok.Bizim katada borular çıkmış sanırım.Elektrik su var.Fatura geliyor.Nasıl oluyor bilmiyorum.Ama tapuda tek tapu gözüküyor.
Yani dediğiniz gibi onaya ihtiyacımız yok.Boş ev bizim işimize yaramaz.

Teyzemde 60 yaşlarında.Neymiş milletin kocası üst katında olunca rahat edemezmiş.Bana iyi niyetli gelmiyorlar.Gelen kiracıya vermiyoruz diyorlar.Herkese kulp buluyor.Annem gelmek istediğinde çocuklarının başında kal diyor.Neden bu kadar bizim ya da annemizin gelmesini istemiyor bilmiyorum.Bence son seçenek biz herşeyi satalım.Son seçenek şua davası.Bu davadan korkuyorlar.Buraya birdaha gelmeyelim.Bu işler bitsin dedem yaşarken kendi isimlerine geçirilen tapular içinde dava açacağım.

Yine söylüyorum ise miras hukukunda uzman bir avukat tutarak başlayın. Tüm haklarınızı alın.

Atanmaktan bahsettiğinize göre akıllı bir gençsiniz.
Bunları yapın
Önce dede anneanne ölmüş.Noterden anneniz adına veraset çıkartın.Bununla Web tapuya girip annenizin miras mallarını görebilirsiniz.
Web tapuyu kullanmayı bilmiyorsanız bilen birinden öğrenin.Hatta bulunduğunuz yerdeki tapuya gidip sorun.;internette de kullanım videoları var.Onlara bakın.
Ben olsam verasetten sonra web tapudan intikal yaptırırdım.İntikal ne demek.Tüm tapuların mirasa kalan kişilere geçmesi onların adının yazması.Bu işlem yapıldı mı
Bu yapılmadı ise..Veraseti çıkarttıktan sonra teyze dayı kim varsa ben intikal yaptıracağım diye söyleyin.Kızarlar vb ama zaten yasal olarak yapılması lazım.Annenizin izni olmadan yapılan satış hibe vb herşey mahkeme verdiğinizde iptal edilir.Ama sanmam satabildiklerini.Tabi ölmeden dede veya anneden tapuyu kendi adlarına geçirmedilerse.Bunu bile tapu iptal davası ile iptal ettirebilirsiniz.
Aslında baştan iyi bir avukatla yol almanız en doğru en azından yol gösterir size.
Siz benim yukarıda yazdıklarımı yapın ve kalan mallar çıksın ortaya

Evet intikal yaptırmazsanız mal hala ölen kişi üzerinde görünüyor. Vergiler onun üzerine çıkıyor. Yarın bi gün intikal yaptırdığınızda bu sefer o sürede çıkan vergilere bi güzel ceza da biniyor az da değil. Bankada para vs varsa zaten alamazlar veraset ilamını gösterince hakkınız olan kadarını size teslim ediyorlar sadece. Fazla 5 kuruş vermezler. Kardeşim yerine alıyorum diyip onunkini göstersen bile vermezler. Yapabileceğiniz en iyi şey annenizden vekalet almak, veraset ilamında kimin kaçta kaç hissesi olduğu açık yazıyor zaten. Web tapudan anlamazsanız tapu dairesi de size bi çıktı verebilir. Satışta vs çok ciddi sıkıntı yaşarsanız izale-i şuyu davası açarsınız. Yani mallar devletin belirlediği taban fiyattan satışa sunulur. Önce hak sahiplerine şans tanınır sonra eğer onlar satın almazsa ihaleyle satışa sunulur. Ama piyasanın altına gitme ihtimali yüksek bu şekilde onu söyliyim. Ayrıca miras davalarında uzman bi avukattan veraset ilanı ve intikal en sonra iyice bi görüşüp seçeneklerinizi değerlendirmenizi öneririm. Eski tapularda mal kaçırma varsa bunu avukat tespit eder. Belli ki sizde tam napıcanızı bilmiyosunuz yol göstericek kimse de yok çevrenizde. Bence diğer hissedarlara saf olmadığınızı hissettiren bi konuşma iyi olabilir. Sonrasında hemen resmi işlemlere başlayın. Çirkinleşmelerinden de korkmayın belli ki zaten bağınız yok olsa 65 yaşında boşanmış kardeşlerine destek çıkarlardı. Siz yasal haklarını bilip ona göre davrandıktan sonra hiç önemli değil onların ne yaptığı. Sattılar mı? Paşa paşa parasını alırsınız. Bi de ceza alırlar bu sebepten. Bi kere yasal ihtar çekebilirsiniz dava açmadan önce, şu tarihe kadar anlaşıp bölüşülmesini talep ediyoruz yoksa dava açacağız özetini içeren bişey avukatınız halleder.

Anneanne vefat ettiğinde veraset ilamı, veraset intikali yapilmadi mi?
Yapılmış olmasi lazim.
Eger tapulu, kayitli, tasinmazlarsa ,annenizin edevletinden bakabilirsiniz.
Bu konularda uzman bir avukatla da görüşün.
Madem ortada miras var esit olarak bölünmeli.

tabulu yere bile deva açıp alabilir , bunu onlara iletin tutuşurlar zaten.
bilir kişi , bi avukat ve ekspertiz gelsin hepsini hesaplasınlar 3e bölsünler
ava ile anlaşılmasa yaşadıkları yer ihaleye çıkar , bunun ihaleye cıkması büyük zarar demektir

detayları avukar verir ama hakkınızı yedirmeyin.

Yaşadığımız şehre gidince avukat araştırmaya başlayacağım direk

Bırakmaz.Zaten ben anneme anlatacağım herşeyi.Vekalet almayı düşünüyorum.

Annenizin elinde mirasçılık belgesi yoksa önce annenizle notere gidip mirasçılık belgesi alın, mallar dedenizden kalma sanırım, hem dedeniz hem anneanneniz için alın mirasçılık belgesini, mirasın net olarak ne olduğunu bilmiyorsanız da tereke tespit davası da açabiliyorsunuz, dedenizin anneannenizin tc nolarını biliyorsanız annenizin e devletine giriş yapın miras işlemleri kısmı var oraya ölenin tcsini girip mirasçılık belgesi nereden alınmışsa onu işaretleyin mahkeme veya noter, miras kalan tüm mallar görünür, miras malları tespiti yapıldıktan sonra veraset intikali için veraset intikal vergi dairesine gidilecek, şayet mallar tek bir yerdeyse oranın veraset intikal vergi dairesine, ayrı ayrı şehirlerdeyse de bulunduğunuz yerdeki vergi dairesine gidersiniz durumu izah edersiniz, elinizdeki belgelerde malların olduğu şehirlere veraset intikal için işlem başlatırlar, başvuru sonrası ödemesi çıkar onu yatırırsınız, anneniz kendi halledemezse vekâlet alıp bir avukatla ilerleyin, kimse öyle kafasına göre bu daire benim, şu daire senin yapamaz, sizi de evden mahrum edemez.
Veraset intikali sonrası miras intikali için tapuya başvuracaksınız, her mal için annenize tapu çıkarılacak, web tapudan başvuru yapabiliyorsunuz, anneniz miras kalan mallardan farklı bir şehirde yaşıyorsa, web tapu başvuruda annenizin ikamet ettiği il/ilçenin tapu müdürlüğünü seçin, tapu harcı biraz daha fazla çıkar ama sonuçta tüm tapularını alır.

Tapuda tek kat kagir ev vs görünüyordur diğer katlar tapuya işlenmemiştir ama yine de alt yapı hizmeti alır her daire.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…