3 kardeşiz.Annemin ömrü sorumsuz babam yüzünden harap oldu.Boşandılar.65 yaşında, kirada yaşıyor ve çalışıyor.Biz büyükşehirde yaşıyoruz.
Annemler 3 kardeş.Annem hariç diğerlerinin durumu iyi.Dedem ve anneannem vefat etti.Taş ev, 10 civarı tarla, arsalar, dükkan kaldı.Burası Egenin bir ili.Teyzem genç yaşta boşandı.Hep dedemlerle yaşadı.3 katlı ev var.Ancak 2 katın tapusu yok.50 yıl önce yapıldığı için tapu çıkmamış.Tapusu olan kısmı teyzem aldı.Dogalgaz yaptırdığını söyledi.Dayım kendine düşen evi depo gibi kiraya verdi.Annemin katında doğalgaz yok.Dogalgaz olmadan bu evi kimsenin tutamayacağını söylediler.Dogalgaz yaptıralım dedik.Evinizi mahvederler deyip kiraya vermemizi istemiyorlar.Sebebi teyzemin tek kadın yaşaması.Annem buraya gelip yaşamak istemiyor.Konuşmalarındn anladığım kadarıyla bizim kesinlikle buraya gelmemizi istemiyorlar.Ben buraya atanırım ben otururum dedim.Annenizi bırakmayın diyorlar.
Annem hakkını savunamayan biri.Anneannemler ölmeden yengem ve teyzem annem dükkandan hak almasın imza versin diye kıyameti kopardı.6 ay anneannem yatalak kaldı.İlgilendiler diye.
Bize dedikleri şey.Annen kalsın bölünsün herşey.Annemin diğer mal varlıklarından haberi yok.Arsa ve tarlaları satarsa yaşadığımız şehirde ev alabilir.Ama mirasın adaletli bölünmesi gerek.Ben hiçbirine güvenmiyorum.Anneannemden ne kaldığını sorduğumuzda bilmediklerini söylüyorlar.Annem imzaladığı şeyide okuyan insan değil.Hakkını savunmamız için ne yapmamız gerekiyor.Onlarla şuan aynı şehirdeyiz.Bugün dönüyoruz.Akrabalik bağımız sağlam değil.Tek istediğim annem bu yaşta çalışmasın.