Annemin komsusu

Lütfen bana yanlışlıkla çarptığını söyleyin, vurmadı yani değil mi? O koca düğünde ibreti alem dağıtırım onu
Ben olayi gormedim.eve gelince esime dedim bole bole oldu diye.oda ben gordum kadin cocuga takildi sendeledi dondu bisey dedi ama ben uzaktaydim ne dedigini duymadjm dedi.ben ddigi lafa cok takildim

Dun kizlari parka goturdum bisikletli bir cocukla carpistik.bir anda aciyla ne yapiyorsun onune nicin bakmiyorsun diye
Sesimi yukseltmis bulundum.cocuk demesinmi frene basamadim teyze acidimi diye.yerin dibine girdim.ozur dilerim oglum olur boyle kazalar dedim.ama cok utandim tabii...kucucuk cocuk sonucta o kadinda benim gibi altalca bir davranista bulunmus ama ben hemen baristim aglamadi yani sakalastik biraz sonra gitti.yinede utanc verici bisry

Dun kizlari parka goturdum bisikletli bir cocukla carpistik.bir anda aciyla ne yapiyorsun onune nicin bakmiyorsun diye
Sesimi yukseltmis bulundum.cocuk demesinmi frene basamadim teyze acidimi diye.yerin dibine girdim.ozur dilerim oglum olur boyle kazalar dedim.ama cok utandim tabii...kucucuk cocuk sonucta o kadinda benim gibi altalca bir davranista bulunmus ama ben hemen baristim aglamadi yani sakalastik biraz sonra gitti.yinede utanc verici bisry
Aksamdan beri icim sogumadi.cocuk kalkar kalkmaz ayni seyi soyluyo.ama bugun gorucem o kadini ayari vericem

teyze haksız da çocuklarınız da bu kadar narin olmasın.

ben çok hak verdim çocuğa, sana bu laf edilse üzülmez misin?
kaldı ki kardeşine yardım ediyormuş, hani azıtır vaziyette de değilmiş
hatta görünce beni kırmaya hakkın yok diyeceğim demesini de ayrıca takdir ettim.
bence böyle narin olsunlar çocuklar, duygusuz ruhsuz olmalarındansa.

hatta görünce beni kırmaya hakkın yok diyeceğim demesini de ayrıca takdir ettim.
Bende lafa taktim.insan gibi uyarsin.sabah kalkinca anne sakin sen bisey deme ben kendim soyluycem diyo

ruhsuz olsun demiyorum da çok da narin olmasın.
türk insanı kaba saba, çocuk dilinden anlamaz. bugun teyze olur yarın başkası olur. bu tip insanlarla hep karşılaşacak. keşke karşılaşmasa ama karşılaşacak, her seferinde ağlayarak anasına koşmasın.

ruhsuz olsun demiyorum da çok da narin olmasın.
türk insanı kaba saba, çocuk dilinden anlamaz. bugun teyze olur yarın başkası olur. bu tip insanlarla hep karşılaşacak. keşke karşılaşmasa ama karşılaşacak, her seferinde ağlayarak anasına koşmasın.
Her onune gelene ezdirsinmi ozaman kendini.icerlemis lafa kizmasina bisey demiyo zaten cocuk

Bende lafa taktim.insan gibi uyarsin.sabah kalkinca anne sakin sen bisey deme ben kendim soyluycem diyo

Ay maşallah bırakın söylesin. Şimdi ki çocuklar çok korumacı büyüyor lendi ertleri ile başa çıkmasını bilmiyor insiyatif alamıyorlar. Çok takdir ettim kızınızı özgüvenli hakkını savunan bir genç kız olacak belli

Ay maşallah bırakın söylesin. Şimdi ki çocuklar çok korumacı büyüyor lendi ertleri ile başa çıkmasını bilmiyor insiyatif alamıyorlar. Çok takdir ettim kızınızı özgüvenli hakkını savunan bir genç kız olacak belli
Aman o kirilmasin bu kirilmasin derken olan kebdimize oluyo.hakkini savunsun.

Daha dün okudum çocuğun duygusal güvenliği çok önemlidir sakın böyle şeylere müsade etmeyin diye

kafanıza takacak bişey yok. çocuğunuz da siz de hayatta böyle insanlarla karşılaşacaksınız. her zaman bu kadar takılırsanız işiniz var. unutun gitsin

Merhaba arkadaslar.hemen konuya geceyim cok sinir oldum.bu aksam bir dugune gittik.oglum hic durmadi.kizim hep onun pesinden kostu ilgilendi.takimi vermeye gittigimde kizim kardesini yerden kaldirmaya calisiyormus annemin komsusu buna carpmis sen nebicim insansin demis.cocuk aglayarak yanima geldi.ozur dilicektim teyze firsat vermedi hemen bagirdi dedi.arkasindan gidip soracaktim teyze incilerinmi dokuldu diye annem tuttu hergun yuzyuze ben bakicam dedi.cocuk cok icerlemis.cok pis sinir oldum.tamam carpmistir canida acimistirda cocugu bukadar kirmayada hakki varmi.cok uzuldum kizimin aglamasina.anne bidaha okadinla konusma diye diye uyudu.kizim ole demek istememistir fln diye kapatmaya calistim uzulmesin diye

1) çocuğa çocuk emanet edilmez

2) kızınız büyük de olsa çocuk, kardeş bakımı gibi bir sorumluluk ile kızınızı en başta siz ezmeyin
(Bir de kız degil de oğlan çocuğu olsaydı da kardeşine bakması için görevlendirir miydiniz acaba?)

3) bir şey varsa ortada çocuğa bir şey olmadı, öyle demek istememiştir falan diye geçiştirmeyin. Çocuğun size olan güvenini azaltırsınız.
Onun yerine, .... teyzenin yaptığı çok yanlış. Sana asla sesini yükseltmemeliydi, merak etme, ben onunla konuşacağım, bir daha böyle bir şey yaşamama izin vermeyeceğim. Diyebilirsiniz.

4) annenizin komşusu da olsa yaptığı yanlışsa uyarın. Çocuğunuza kimsenin ses yükseltmesine izin vermeyin. O an konuşmadıysanız bile mutlaka çocuğa bir daha ses yükseltmemesi gerektiğini söyleyin. Gerekirse size söylesin.
Çocuğunuzu korumak sizin göreviniz.

1) çocuğa çocuk emanet edilmez

2) kızınız büyük de olsa çocuk, kardeş bakımı gibi bir sorumluluk ile kızınızı en başta siz ezmeyin
(Bir de kız degil de oğlan çocuğu olsaydı da kardeşine bakması için görevlendirir miydiniz acaba?)

3) bir şey varsa ortada çocuğa bir şey olmadı, öyle demek istememiştir falan diye geçiştirmeyin. Çocuğun size olan güvenini azaltırsınız.
Onun yerine, .... teyzenin yaptığı çok yanlış. Sana asla sesini yükseltmemeliydi, merak etme, ben onunla konuşacağım, bir daha böyle bir şey yaşamama izin vermeyeceğim. Diyebilirsiniz.

4) annenizin komşusu da olsa yaptığı yanlışsa uyarın. Çocuğunuza kimsenin ses yükseltmesine izin vermeyin. O an konuşmadıysanız bile mutlaka çocuğa bir daha ses yükseltmemesi gerektiğini söyleyin. Gerekirse size söylesin.
Çocuğunuzu korumak sizin göreviniz.
Ona baktirmiyorum kardesini o hep kardesinin pesindeydi ben bitek takimi takarken oyalamaya calisti

Back
X