Annemin kurduğu cümle... Diğer konumda bana kızmıştınız oysa...

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
14.758
36.006
598
Merhaba,

Diğer iki konumu bilenler bilir, gerek ergenlik gerekse evlilik sürecinde yaşadığım ailevi sorunlardan ötürü ailemden soğumuş ve iletişimde zorlandığımı yazmıştım. Sizler de bana anneyle konuşmak istenmez mi diye kızmıştınız... Anne saçma sapan konuşunca istenmiyor işte..

Annemin densizliğine inanılmaz kızdım, önce olayı anlatayım.

İlk evliliğimde eşim bir seneye yakın çalışmadı, borçlarımız vardı evimiz kiraydı ve oldukça yüksek bir rakam ödüyorduk ( 2007'de 650 TL'yi bulmuştu her sene %20 arttırıyordu ev sahibi) ve ben kendi kuş kadar maaşımla evin kirası, borçlar,eşimin alkolü ve sigarası, mutfak giderlerine yetişemeyince nikahımda takılanları bozdurmuştum. Bunun içinde annemlerin taktığı set de vardı. Tabii ki bunu isteyerek ve keyfi şekilde yapmadım ama kabus gibi bir dönemdi zaten ALLAH'a şükür geçti...

Anneme sabah bir şekilde nikahta takılan (set ve bilezik dışındakiler olduğunu vurgulayarak) altınlarımızı bozacağız demiş bulundum. Bana 1-2 kere "altın düşmüş bozdurma" diye mesaj attı. Eşim zaten maddi konularda çok dikkatlidir zarara girmez hiçbir şekilde. Her neyse ben de "annecim sen dert etme biz hallederiz" diye cevap yazdığımda bana yazdığı aynen şuydu :

"ben ne dert edicem bana ne benim sana aldığım hatıra kalsın bozdurma yeter"

Annem nikahta bana 1500 TL değerinde bir bilezik taktı, babam zaten nikahta yoktu. Kayınvalidemler oldukça pahalı bir set almışlar hepsi kasada hatta nişanımda kayıvalidenin taktığı da daha düne kadar bekar evimdeydi. Öyle düşkün eğilim malım mülküme! Ama altın habire düşüyor biz de seneye iş falan kurucaz elimizde paramız olsun diye bozdurmak istiyorum.

Anneme çok kızdım, nasıl ilk evliliğimde olan bir şeyi bana hatırlatır! Kaldı ki sanki keyfi bir şey yapmışım gibi! Ben o evi çalışmayıp bütün gün 2 paket sigara & bira içen adamla iyi bile çevirdim! Babamla beraber işleri güçleri eskiyi bulmak çıkartmak, laf sokmak! Bir kere bu eşime de haksızlık, eşim beni ne kimseye muhtac eder ne de annemin hatırasına göz diker öyle güveniyorum eşime ben ve annemin de güvenmesini beklerdim!

Çok kızdım sonuç itibariyle.... Bizim ailede defterler asla kapanmaz çünkü.. Ben de kapatamıyorum işte o zaman defterleri...... Affedemiyorum. Ve gerçekten ikisini de görmek istemiyorum. Ayrıca nolur "annen babandır Allah eksik etmesin " yazmayın, bunları yazacak arkadaşlar yazmasın lütfen. İçimi dökmek istedim... Bana 2006 da olan olayı hatırlatıyorsun gidip ve beni kıracağını düşünmeden hatıramı satma diyorsun! Ben bu kadar vicdansız hatıraya saygısı olmayan biri miyim ? Eşim böyle biri mi ? Çok öfkeliyim! İkisini de tamamen hayatımdan çıkartmak istiyorum... Ciddiyim bu konuda..

Diğer konularım da bunlardı....

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...en-sonra-annenizle-iletisiminiz-nasil.751109/

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/ruh-hallerim.753409/

Merhaba,

Diğer iki konumu bilenler bilir, gerek ergenlik gerekse evlilik sürecinde yaşadığım ailevi sorunlardan ötürü ailemden soğumuş ve iletişimde zorlandığımı yazmıştım. Sizler de bana anneyle konuşmak istenmez mi diye kızmıştınız... Anne saçma sapan konuşunca istenmiyor işte..

İlk evliliğimde eşim bir seneye yakın çalışmadı, borçlarımız vardı evimiz kiraydı ve oldukça yüksek bir rakam ödüyorduk ( 2007'de 650 TL'yi bulmuştu her sene %20 arttırıyordu ev sahibi) ve ben kendi kuş kadar maaşımla evin kirası, borçlar,eşimin alkolü ve sigarası, mutfak giderlerine yetişemeyince nikahımda takılanları bozdurmuştum. Bunun içinde annemlerin taktığı set de vardı. Tabii ki bunu isteyerek ve keyfi şekilde yapmadım ama kabus gibi bir dönemdi zaten ALLAH'a şükür geçti...

Anneme sabah bir şekilde nikahta takılan (set ve bilezik dışındakiler olduğunu vurgulayarak) altınlarımızı bozacağız demiş bulundum. Bana 1-2 kere "altın düşmüş bozdurma" diye mesaj attı. Eşim zaten maddi konularda çok dikkatlidir zarara girmez hiçbir şekilde. Her neyse ben de "annecim sen dert etme biz hallederiz" diye cevap yazdığımda bana yazdığı aynen şuydu :

Annem nikahta bana 1500 TL değerinde bir bilezik taktı, babam zaten nikahta yoktu. Kayınvalidemler oldukça pahalı bir set almışlar hepsi kasada hatta nişanımda kayıvalidenin taktığı da daha düne kadar bekar evimdeydi. Öyle düşkün eğilim malım mülküme! Ama altın habire düşüyor biz de seneye iş falan kurucaz elimizde paramız olsun diye bozdurmak istiyorum.

Anneme çok kızdım, nasıl ilk evliliğimde olan bir şeyi bana hatırlatır! Kaldı ki sanki keyfi bir şey yapmışım gibi! Ben o evi çalışmayıp bütün gün 2 paket sigara & bira içen adamla iyi bile çevirdim! Babamla beraber işleri güçleri eskiyi bulmak çıkartmak, laf sokmak! Bir kere bu eşime de haksızlık, eşim beni ne kimseye muhtac eder ne de annemin hatırasına göz diker öyle güveniyorum eşime ben ve annemin de güvenmesini beklerdim!

Çok kızdım sonuç itibariyle.... Bizim ailede defterler asla kapanmaz çünkü.. Ben de kapatamıyorum işte o zaman defterleri...... Affedemiyorum. Ve gerçekten ikisini de görmek istemiyorum. Ayrıca nolur "annen babandır Allah eksik etmesin " yazmayın, bunları yazacak arkadaşlar yazmasın lütfen. İçimi dökmek istedim... Bana 2006 da olan olayı hatırlatıyorsun gidip ve beni kıracağını düşünmeden hatıramı satma diyorsun! Ben bu kadar vicdansız hatıraya saygısı olmayan biri miyim ? Eşim böyle biri mi ? Çok öfkeliyim! İkisini de tamamen hayatımdan çıkartmak istiyorum... Ciddiyim bu konuda..

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...en-sonra-annenizle-iletisiminiz-nasil.751109/

annecim sen dert etme biz hallederiz" diye cevap yazdığımda bana yazdığı aynen şuydu :

siz buna mı kızdınız

Canım ben senin diğer konularını biliyorum. Haklısın kızmakta ne diyeyim.

Annen daha önce sattığın için kızmış sanırım sana şimdi de biraz laf sokar gibi söylemiş. Ama ciddiye alma samimi söylüyorum, huyu öyledir onunda.

annecim sen dert etme biz hallederiz" diye cevap yazdığımda bana yazdığı aynen şuydu :

siz buna mı kızdınız

Alındım, alınma sebeplerimi de yukarıda yazdım. Tabii ki onun aldığı bileziği ben bozdurmam! Bunu yazmasına gerek bile yok ki... Evlenirken de bana akıllar verdi durdular sanki ben ilk evliliğimde keyfi bozdurmuştum her şeyi gibi.. Üstelik bu eşime de saygısızlık bence... Neden sattırsın bana.. Bence gayet haklıyım kırılmak ve kızmakta.

Annenle geçmişe dayalı sorunlarınız olduğu ortada.
bu son söylediklerini de kasten söylediğini düşündüğün için mi bu kadar kızgınsın acaba?
yoksa geçmiş kırgınlıklarının etkisiyle abartılı mı düşünüyorsun?bana ikincisi gibi geliyor.
hani her dediği batar bir insana kızgınsak,hep altında bişey ararız.
ne tavsiye edebilirim biliyormusun annen baban gerçekten ama gerçekten sevilmeyecek-geçinilmeyecek saygı duyulmayacak kadar kötü insanlar değilse geçmişinle barış.
olanları geride bırakmaya ,olaylara daha geniş ve olgun bakmaya çalış.
değmiyor be arkadaşım bu kadar üzmeye de ,üzülmeye de.
ha annen karakter olarak baskın bir kişilik olabilir ve sana müdahelesi olabilir.öyle olsa bile tolore etmeye çalış mesafeni açarak."he de geç" derler ya öyle yap.
sen kendi hayatına,düzenine bak.evlenmiş barklanmışsın yaşın da var.
bilmiyorum önerilerim havada mı kalır senin için ama ben de bazı yaşanmışlıklar sonucu yazıyorum bazı şeyleri.

Canım ben senin diğer konularını biliyorum. Haklısın kızmakta ne diyeyim.

Annen daha önce sattığın için kızmış sanırım sana şimdi de biraz laf sokar gibi söylemiş. Ama ciddiye alma samimi söylüyorum, huyu öyledir onunda.

Canım ben artık çok bıktım bu laf sokmalardan... Kırılıyorum, bardak dolu olduğu için en ufak şeyde taşıyor. Ben de bir bireyim artık yaşım oldu 35 Babanın huyu öyle alttan al, halanlar arkandan konuşssun alttan al, annen zırvalasın alttan al.. BUNALDIM! :(

Annenle geçmişe dayalı sorunlarınız olduğu ortada.
bu son söylediklerini de kasten söylediğini düşündüğün için mi bu kadar kızgınsın acaba?
yoksa geçmiş kırgınlıklarının etkisiyle abartılı mı düşünüyorsun?bana ikincisi gibi geliyor.
hani her dediği batar bir insana kızgınsak,hep altında bişey ararız.
ne tavsiye edebilirim biliyormusun annen baban gerçekten ama gerçekten sevilmeyecek-geçinilmeyecek saygı duyulmayacak kadar kötü insanlar değilse geçmişinle barış.
olanları geride bırakmaya ,olaylara daha geniş ve olgun bakmaya çalış.
değmiyor be arkadaşım bu kadar üzmeye de ,üzülmeye de.
ha annen karakter olarak baskın bir kişilik olabilir ve sana müdahelesi olabilir.öyle olsa bile tolore etmeye çalış mesafeni açarak."he de geç" derler ya öyle yap.
sen kendi hayatına,düzenine bak.evlenmiş barklanmışsın yaşın da var.
bilmiyorum önerilerim havada mı kalır senin için ama ben de bazı yaşanmışlıklar sonucu yazıyorum bazı şeyleri.

İşte geçmiş "geçmişte" kalamıyor bizde hiç. Ben zaten babamı affederek ( o mevzu da daha derin) bir sünger çektim ama şimdi annem bu imasıyla beni 2006 senesine götürdü o leş adama baktığım kötü zamanlara. Gerek var mıydı ? Ben de kendimi sorguluyorum inanın babam nikahımda yoktu, başımızı eğdi herkese karşı, nişanlıma dünya densizlik yaptı, beni kapıda bırakan servis şoförüyle bile yakıştırdı öyle saçma ve saygısız bir adam! Affettim ama yeni bir başlangıç için.. Ama şimdi bu ne demek ? Ben öyle zalım bir evlat mıyım ?

Benim Annem de bi iki kere saçmaladi
Eşime babası beni dövdü falan diye gülerek anlattı hemde ilk tanıştıklari gün. Sanki normal Bişey mis gibi
Anlattığı şeye bak.
Çok sinir oldum çok sert tepki verdim
Bi daha yapmaz herhalde..
Sen de tepkimi verdiysen unut artık
Ne yapalım bizimkiler de böyle atacak satacak halimiz yok.m

Siz neden her şeyin hesabını veriyorsunuz ki?
Benim annem de sorup durur hatta akıllar verir şöyle yapın böyle yapın diye.
Altınlar benim mi? Benim. Kimse karışmasın o zaman.
Ayrıca altından hatıra mı olurmuş? Ben annemlerin taktığı bileziği çoktan bozdurdum. Ömrüm boyunca pamuklara sarıp sarmalayacak halim yok ya...
Hatıra kalacak tek şey geçmişteki güzel anılarıdır. Bunu da veremeyen anne baba 2 kuruşluk altını konuşmasın bence.

Canım ben artık çok bıktım bu laf sokmalardan... Kırılıyorum, bardak dolu olduğu için en ufak şeyde taşıyor. Ben de bir bireyim artık yaşım oldu 35 Babanın huyu öyle alttan al, halanlar arkandan konuşssun alttan al, annen zırvalasın alttan al.. BUNALDIM! :KK43:

Kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Maddi durumunuzla ilgili annene hiçbir şey söyleme. Konusunu bile açma. Yorum yapacak fırsatı verme kısacası.

Umarım 2. evliliğinizde huzuru bulmuşsunuzdur. Şuan önemli olan bu
Annenizi tamamen silmeniz olmaz. En azından bayramdan bayrama görüşün.

İşte geçmiş "geçmişte" kalamıyor bizde hiç. Ben zaten babamı affederek ( o mevzu da daha derin) bir sünger çektim ama şimdi annem bu imasıyla beni 2006 senesine götürdü o leş adama baktığım kötü zamanlara. Gerek var mıydı ? Ben de kendimi sorguluyorum inanın babam nikahımda yoktu, başımızı eğdi herkese karşı, nişanlıma dünya densizlik yaptı, beni kapıda bırakan servis şoförüyle bile yakıştırdı öyle saçma ve saygısız bir adam! Affettim ama yeni bir başlangıç için.. Ama şimdi bu ne demek ? Ben öyle zalım bir evlat mıyım ?
geçmişinde hatalar yapan evlatların anne babaları yeri geliyor bu kadar katı olabiliyor demek ki.
biraz da yaradılış huy meselesi.
kim ana baba evladına tek kelime ettirmez hatasında dahi,kimisi de üzerinde baskı kurar,her yaptığına şüphe ile yaklaşır.
bu açıdan anne baban ile ilişkin biraz sancılı.
annen ise sana hiç itimat etmiyor,hep hata yapacağın şüphesinde belki de.
ama seni bu kadar üzeceğini bilse yine de dermiydi acaba?
kırıldığını paylaşmadın mı annenle.üzüntüne belirtsen üzülmez mi senin adına?
kötü bir evlat değilsindir elbet sen de kendini bu kadar alaşağı etme.
yeni bir hayat kurmuşsun,bu hayatında mutlu olabilmek için gayret et.
anne babanı ise irdelemekten vazgeç.sana bir getirisi olmaz.
sen hayatında mutlu başarılı oldukça,onlar bunu gördükçe sana güvenleri artacak ve belki gün gelecek daha sağlıklı ilişkiler kuabileceksiniz.
mesela ileride bir torun olur bu bi bir anda kaynaşmanızı sağlar sen bile şaşırırsın.
geçmişle kavga hep pahalıya maloluyor canım.götürüsü çok oluyor.
değmez.
ailen kapatamıyorsa sen bi müddet daha mesafeli durarak geçmişi küllenmeye bırakabilirsin.

Konuyu ben anlayamadım sanırım ..
Anneniz düğününde benim takdıımı bozdurma demiş .Eskileri karıştırmak ile ne alakası var ilk düğününüzde taktığınımı kasdetti gerçekten anlayamadım. değilse diyebilir bozdurma diye ne var bunda..Siz madem hayatınıza karışmasını istemiyorsunuz ve çok şikayetçisiniz neden söylüyorsunuz
Ayrıca altından hatıra olabilir tabi neden olmasın. Benim annemin (11 yıl oldu ) düğünde takdığı bileziğim duruyor özellikle saklıyorum. Annem rahmetli oldu bu arada..Manevi değeri dahada arttı benim için.Hatıralar kişiseldir tabiki siz böyle hissetmiyor iseniz bozdurabilirsiniz ama en azından annenize söylemeyin ..

geçmişinde hatalar yapan evlatların anne babaları yeri geliyor bu kadar katı olabiliyor demek ki.
biraz da yaradılış huy meselesi.
kim ana baba evladına tek kelime ettirmez hatasında dahi,kimisi de üzerinde baskı kurar,her yaptığına şüphe ile yaklaşır.
bu açıdan anne baban ile ilişkin biraz sancılı.
annen ise sana hiç itimat etmiyor,hep hata yapacağın şüphesinde belki de.
ama seni bu kadar üzeceğini bilse yine de dermiydi acaba?
kırıldığını paylaşmadın mı annenle.üzüntüne belirtsen üzülmez mi senin adına?

kötü bir evlat değilsindir elbet sen de kendini bu kadar alaşağı etme.
yeni bir hayat kurmuşsun,bu hayatında mutlu olabilmek için gayret et.
anne babanı ise irdelemekten vazgeç.sana bir getirisi olmaz.
sen hayatında mutlu başarılı oldukça,onlar bunu gördükçe sana güvenleri artacak ve belki gün gelecek daha sağlıklı ilişkiler kuabileceksiniz.
mesela ileride bir torun olur bu bi bir anda kaynaşmanızı sağlar sen bile şaşırırsın.
geçmişle kavga hep pahalıya maloluyor canım.götürüsü çok oluyor.
değmez.
ailen kapatamıyorsa sen bi müddet daha mesafeli durarak geçmişi küllenmeye bırakabilirsin.
Annesi benim annem gibiyse yine de derdi o lafı. Hatta üzerine şu lafı da ekleyerek : "üzül ne olmuş, ben de zamanında üzüldüm, tek üzülen sen değilsin".

Merhaba,

Canım senin annenin tarzı bu. Yani bu ilk kez kırıldığın bir konu değil demi?

Bu yaşına kadar ilk gafı mı?

Alışmış olman lazım bunlara.

O yüzden takmayacaksın.

Annesi benim annem gibiyse yine de derdi o lafı. Hatta üzerine şu lafı da ekleyerek : "üzül ne olmuş, ben de zamanında üzüldüm, tek üzülen sen değilsin".
benim rahmetli annem çok farklı bir kişilikti.başımız ağrısa hasta olurdu.
bu sebeple verilen örnekteki anne veya senin annen gibi bir ilişkimiz olmadı.
ancak bu yaştan sonra,bu vakitten sonra ne yapabilir.
ne anayı ne de babayı değiştirebilir.
ya ilişkilerini tamamen bitirecekler,
ya da mesafe koyacaklar.
huylu huyundan vazgeçmez.bir de kızlarının geçmişte hata yaptığını düşündüklerinden hep bir eleştiri,uyarma modundalar ve sanırım bu hissettirilen eksiklik psikolojisi geriyor asıl konu sahibini.

şu taktıkları altınların geleceğini sorgulayanlara çok kızıyorum benim annemde bozduracağını bilseydim özel yapım bilezik takmazdım dedi kendisi babaannem halam aynı bilezikten taktı neymiş takım olsunmuş eee ne yapacam o zaman hiç takmayıp lafını etmeyeydiniz iyiydi dedim utandılar sustular..

Siz neden her şeyin hesabını veriyorsunuz ki?
Benim annem de sorup durur hatta akıllar verir şöyle yapın böyle yapın diye.
Altınlar benim mi? Benim. Kimse karışmasın o zaman.
Ayrıca altından hatıra mı olurmuş? Ben annemlerin taktığı bileziği çoktan bozdurdum. Ömrüm boyunca pamuklara sarıp sarmalayacak halim yok ya...
Hatıra kalacak tek şey geçmişteki güzel anılarıdır. Bunu da veremeyen anne baba 2 kuruşluk altını konuşmasın bence.

Şahane yorum! Bu vesileyle öz eleştirimi de yapayım. Aileme bu denli karışma hakkını ben verdim, annemin " tek evladım sensin sensiz ölürüm" duygu sömürüleri, benim boşanma ardından aşırı güçsüz bir yapıya bürünmem ve ayrı eve çıkamamam sebebiyle bu yüzü ben verdim aileme! Ama artık ayrı bir hayatım var, annem her sabah mesaj bekler, her şeyi sorar, öğrenmek ister. Ben demek ki çok dolmuşum senelerce... Artık dayanamıyorum. Icık ıcık olma limitim dolmuş kimseyle olamıyorum artık!

benim rahmetli annem çok farklı bir kişilikti.başımız ağrısa hasta olurdu.
bu sebeple verilen örnekteki anne veya senin annen gibi bir ilişkimiz olmadı.
ancak bu yaştan sonra,bu vakitten sonra ne yapabilir.
ne anayı ne de babayı değiştirebilir.
ya ilişkilerini tamamen bitirecekler,
ya da mesafe koyacaklar.
huylu huyundan vazgeçmez.bir de kızlarının geçmişte hata yaptığını düşündüklerinden hep bir eleştiri,uyarma modundalar ve sanırım bu hissettirilen eksiklik psikolojisi geriyor asıl konu sahibini.

Benim eşimin annesi de öyle, üzerine titriyor resmen. İnsanlara da asla laf söyletmiyor. Çocukları hatalı bile olsa konuşturmuyor. Benim annem ise insanların içinde yere yere bir hal olurdu beni. Yemek bilmez, iş bilmez, şöyle sinirlidir, böyle merhametsizdir :)
Anne ama yine de işte...Şimdi aramızda 1000 km var, ben istediğim kadar hayatıma müdahil.
Sizin de başınız sağolsun, anne-babanın kaybı çok zordur eminim....

Back
X