• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin lafı çok içime oturdu

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.603
6.542
358
35
Merhabalar...

Annemin iki torunu var. Biri benim 5.5 yaşında oğlum. Biraz hareketli, birşey öğretmek için sabır gerektiren ama çok cesur ve spor konularında oldukça iyi. Bir günü normal şekilde geçirmek zor çünkü oturmuyor aklında hep birşeyler var.

Kız kardeşimin de 2 yaşında maşallah maşallah inanılmaz zeki, akıllı, çok iyi okur dedigim söyleneni hemen kapan, çok güzel söz dinleyen bıcır bir oğlu var. Ama o da sinekten bile ürken, temkinli bir çocuk.

Bunları yazma sebeplerim ikisininde artı ve eksi yönleri var ama en önemlisi çok şükür sagliklilar..

Biz kardeşimle hep ikisininde ayrı ayrı güzel yönlerinden bahsederiz. Çok şükür gayet de iyiyizdir...

Ama geçen gün annem -hamile olduğumu biliyor- inşallah bundan sonra dogacak bütün torunlarım x gibi (kardeşimin oğlunu kastediyor) olur dedi. Benim oğlumun nesi kötü ki anne dedim. Annem de o an anladi pot kırdığını düzeltmeye çalıştı ama olmadı.

Şimdi düşündükçe çok uzuluyorum. Nesi var yani benim çocuğumun, ben memnunum elhamdülillah.. babaannesi tarafinda 10.torun olmasına rağmen inanılmaz sevilir. Herkes onun çok tatlı olduğunu söyler. Benim ailemde ilk torun olmasına rağmen gördüğü muamele beni üzüyor. Çıkmıyor aklımdan :KK43:

Merhabalar...

Annemin iki torunu var. Biri benim 5.5 yaşında oğlum. Biraz hareketli, birşey öğretmek için sabır gerektiren ama çok cesur ve spor konularında oldukça iyi. Bir günü normal şekilde geçirmek zor çünkü oturmuyor aklında hep birşeyler var.

Kız kardeşimin de 2 yaşında maşallah maşallah inanılmaz zeki, akıllı, çok iyi okur dedigim söyleneni hemen kapan, çok güzel söz dinleyen bıcır bir oğlu var. Ama o da sinekten bile ürken, temkinli bir çocuk.

Bunları yazma sebeplerim ikisininde artı ve eksi yönleri var ama en önemlisi çok şükür sagliklilar..

Biz kardeşimle hep ikisininde ayrı ayrı güzel yönlerinden bahsederiz. Çok şükür gayet de iyiyizdir...

Ama geçen gün annem -hamile olduğumu biliyor- inşallah bundan sonra dogacak bütün torunlarım x gibi (kardeşimin oğlunu kastediyor) olur dedi. Benim oğlumun nesi kötü ki anne dedim. Annem de o an anladi pot kırdığını düzeltmeye çalıştı ama olmadı.

Şimdi düşündükçe çok uzuluyorum. Nesi var yani benim çocuğumun, ben memnunum elhamdülillah.. babaannesi tarafinda 10.torun olmasına rağmen inanılmaz sevilir. Herkes onun çok tatlı olduğunu söyler. Benim ailemde ilk torun olmasına rağmen gördüğü muamele beni üzüyor. Çıkmıyor aklımdan :KK43:

Anneniz sizin çocuğunuza kötü dememiş ki
Kardeşinizinkine uslu demek istemiş ki siz de öyle yazmışsınız zaten

Gördüğü muamele beni üzüyor kısmındaki muamele başka nedir? Sadece bu yazdığınız olamaz.

Anneniz pot kırmış evet.Ama abartıyorsunuz bence.Annenizin sizin oğlunuza farklı davrandığını gördünüz mü??? Ne bileyim diğerine bişi alırken sizinkine almadığını falan? Sadece bu yaşanan olduysa fazla üzerinde durmayın bence. Öbür torun sessiz sakin olduğundan öyle demiştir.Bizim yaşlılarda "uslu çocuk, iyi çocuktur" anlayışı var .Herhalde uslu çocuğa bakmak kolay olduğundan öyle diolar.Ama annenizin torunlarına karşı sevgisinde bir farklılık olduğunu sanmıyorum.

Anneniz sizin çocuğunuza kötü dememiş ki
Kardeşinizinkine uslu demek istemiş ki siz de öyle yazmışsınız zaten

Gördüğü muamele beni üzüyor kısmındaki muamele başka nedir? Sadece bu yazdığınız olamaz.

Öyle demek istedi muhtemelen ama benimkiyle kıyas yaparak dedi. Yani öyle değil de böyle olsun gibisinden. Çoğu zaman ben biraz bizimkine de bakın demek zorunda kalıyorum çünkü çocuk kendini onlara göstermek için paraliyor bazen. Haliyle üzülüyorum o yüzden götürmek istemiyorum. Zaten uzun zamandır d hastalık sebebiyle pek görüşmüyor onlar.

2 yaşında çocuğun daha ne olduğu belli değil ki. neyi okuyor o kısmını anlamadım. belli ki bakımı daha kolay , annenizde onu anlatmaya çalışmış. benim dümdüz anladığım bu , yaşlılar dar bakar olaylara insanlara. hareketli çocuk sıkıntılı sakin çocuk idealdir. onlara göre yani.

Anneniz pot kırmış evet.Ama abartıyorsunuz bence.Annenizin sizin oğlunuza farklı davrandığını gördünüz mü??? Ne bileyim diğerine bişi alırken sizinkine almadığını falan? Sadece bu yaşanan olduysa fazla üzerinde durmayın bence. Öbür torun sessiz sakin olduğundan öyle demiştir.Bizim yaşlılarda "uslu çocuk, iyi çocuktur" anlayışı var .Herhalde uslu çocuğa bakmak kolay olduğundan öyle diolar.Ama annenizin torunlarına karşı sevgisinde bir farklılık olduğunu sanmıyorum.
Yok yok asla ayırt etmez. İkisine de bayramlık almış hep alır zaten. Öyle bir ayırt etme yok asla. Sadece beğenmedi oğlumu gibi hissettim. Boğazım düğümlendi...

2 yaşında çocuğun daha ne olduğu belli değil ki. neyi okuyor o kısmını anlamadım. belli ki bakımı daha kolay , annenizde onu anlatmaya çalışmış. benim dümdüz anladığım bu yaşlılar dar bakar. hareketli çocuk sıkıntılı sakin çocuk idealdir. onlara göre yani.
Annem yaşlı değil 50 yaşında. Genç, dinç ,okumuş ,çalışmış ,geniş bakış açısı olan biri.. yeğenim de muhtemelen üstün zekalı. Çünkü bir çok konuda yaşıtlarının çok çok ilerisinde. Maşallah diyeyim.. çok da seviyoruz benim kiyasim asla değil bu durum da. Bence hepsinin ayrı yetisi var. Önemli olanda dediğim gibi sağlıklı olmaları.

Biraz hareketli, birşey öğretmek için sabır gerektiren ama çok cesur ve spor konularında oldukça iyi. Bir günü normal şekilde geçirmek zor çünkü oturmuyor aklında hep birşeyler var.
şu durum onu yoruyor demekki. Olur böyle şeyler; belli bir yaştan sonra size cesur ve sportif gelen sabır gerektiren biraz hareketlilik ve oturmama hali yaşı ilerlemişler üzerinde farklı algı oluşturuyor. Sizin dinamikliğiniz ile annenizinki bir olmaz tabi.. Gürültü faktörü bile onları rahatsız edebiliyor. Allahım sağlık versin.

Annem yaşlı değil 50 yaşında. Genç, dinç ,okumuş ,çalışmış ,geniş bakış açısı olan biri.. yeğenim de muhtemelen üstün zekalı. Çünkü bir çok konuda yaşıtlarının çok çok ilerisinde. Maşallah diyeyim.. çok da seviyoruz benim kiyasim asla değil bu durum da. Bence hepsinin ayrı yetisi var. Önemli olanda dediğim gibi sağlıklı olmaları.
O zaman o çok zeki diye herkes ona benzesin demiş. Sizin dediğiniz kadar geniş düşünceli olsaydı hamile kızına böyle bir laf etmezdi.

Yok yok asla ayırt etmez. İkisine de bayramlık almış hep alır zaten. Öyle bir ayırt etme yok asla. Sadece beğenmedi oğlumu gibi hissettim. Boğazım düğümlendi...
O zaman boşuna üzülüyorsunuzzz.Yapmayın lütfen.Uslu çocuk rahat bakılıo,yormuo vs die öyle genel bi kanı var.Kendi de ne dediğini fark etmeden demiştir zaten.Hatta ilerde nine olunca siz bile farkına varmadan aynı şeyi söyleyebilirsiniz.Yaşlanınca insanın kafası zor kaldırır sesi falan.Hiç takmayın kafanıza.Maşallah iki oğluşa da 💕

O zaman boşuna üzülüyorsunuzzz.Yapmayın lütfen.Uslu çocuk rahat bakılıo,yormuo vs die öyle genel bi kanı var.Kendi de ne dediğini fark etmeden demiştir zaten.Hatta ilerde nine olunca siz bile farkına varmadan aynı şeyi söyleyebilirsiniz.Yaşlanınca insanın kafası zor kaldırır sesi falan.Hiç takmayın kafanıza.Maşallah iki oğluşa da 💕
Teşekkür ediyorum yazmak iyi gelmişti, cevabiniz daha da iyi geldi..

Merhabalar...

Çocuklar daha el kadar, kimin ne olacağı belli değil, Allah bahtlarını güzel etsin, annenizin kötü niyetli olduğunu sanmıyorum, gebelikten sanırım biraz hassas düşünmüşsünüz

Merhabalar...

Benim oğlum da cokkk hareketliydi, yeğenim çok sakin, yormayan bir çocuktu.Ee haliyle annelerimizin yaşı da var, hareketli çocukla ilgilenmek onlar için çok zor. Annem de hep der 2 çocuk olacaksa yeğenin gibi olacak ki rahatlıkla bakilabilsin. Seninki gibi 2 tane olsaydı aklını kaçırirdin der. Alınacak bişey yok ki bunda, kadın haklı. Benim.minnosa bakmak çok zordu çok, saniye durmazdi, yeğenim de kuzu gibiydi maşallah.İcinde kötülük olarak söylememiştir. Sevgide biri diğerinden önde değildir. Gerçekten alınacak birşey yok, zaten içinde kötülük olmadığından söylerken ilk anda alınabileceğinizi de düşünememiştir. Allahım tüm yavrulara sağlık versin. Bebeğinize de sağlıkla kavuşun inşallah🙏

Valla tartmadan konuşmuş. Hiç sevmem çocukları kıyaslayan üzerinden prim yapan insanları. Demek ki içinde bir yerde karşılaştırmış iki çocuğu oysa ikisi de kanım deyip iç sesini susturması gerekirdi. Diğer arkidaşlar kadar yapıcı olamadım, sorry

Merhabalar...

Ben küçükken yaramamışım kardeşim de çok akıllı bir çocukmuş. Annem hep der inşallah çocuğun kardeşin gibi uslu olur diye. Anneniz de bu açıdan demek istemiştir. Torun ayırdığından değil sevmediğinden değil de uslu olması yönünden demiştir alınacak bir şey yok bunda

Benim oğlumda 2 yaşındayken coook uslu sakin canayakın cabuk öğrenen şirin mirin bişeydi...simdi 3 olmak üzere cani saolsun hic oturmuyor hic susmuyor dediğini yapmayınca saatlerce ağlıyor birde önüne gelen tükürmeye başladı nerden ögrendi halaaa anlayamadim ...allahimmmm gitti benim uslu narin minimini bebegim geldi kucuk bir canavar diyorum :)))

Back
X