• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin lafı çok içime oturdu

Ya çok teşekkür ediyorum hepinize. Çok üzülmüştum. Hamilelik beni bu ara cidden aşırı duygusal garip birşey yaptı. İlk hamilelikte böyle değildim. Ne oldu bilemiyorum... Bu ara konu açacak çok şey cikarticam diye korkuyorum. Çok iyi hissettirdiniz çok çok teşekkür ediyorum...

Benim oğlumda 2 yaşındayken coook uslu sakin canayakın cabuk öğrenen şirin mirin bişeydi...simdi 3 olmak üzere cani saolsun hic oturmuyor hic susmuyor dediğini yapmayınca saatlerce ağlıyor border önüne gelen tükürmeye başladı allahimmmm gitti benim uslu narin minimini bebegim geldi kucuk bir canavar diyorum :)))
İyi olur inşallah ya. Hepsi sağlıklı sıhhatli çok iyi insanlar olsunlar inşallah...

Valla tartmadan konuşmuş. Hiç sevmem çocukları kıyaslayan üzerinden prim yapan insanları. Demek ki içinde bir yerde karşılaştırmış iki çocuğu oysa ikisi de kanım deyip iç sesini susturması gerekirdi. Diğer arkidaşlar kadar yapıcı olamadım, sorry

Annemin öyle bir yapısı var. Haklısınız. Sever karşılaştırmayı ve inanılmaz azimli biridir. Zorluklar içinde okumuş ve bizleri de bir çok zorlukla en iyi şekilde yetiştirmeye çalışmış. Bizi büyütürken de hep karşılaştırdı birileriyle biz kızardık. Hala kendi için de ona devam ediyor sanırım. Ama genel yorumlardaki gibi annemin içi gerçekten kötü değil. Birilerinin demesine ihtiyacım varmis.

Bence hamilelikten alinganlik yapmissiniz. Benim de cok yegenim var. Ben hamileyken insallah x yegenime benzer demistim cunku cok uslu bir bebekti. Ama diger yegenlerimi de cok severim, hepsi bilir. Zaten bebegimin huylari da x yegenime benzemedi 😆 simdi sevmicem mi bebegimi. 🤪

Cok abartmissiniz ..size iyi gelen o yasta kadini yormustur..ne var bunda

Ben ve eltimle yaşadığım durum geldi aklıma.eltimin kızı 8.5 yaşında.süs biberi gibi bir köşede oturur,ne denirse yapar, oynamaz ,koşmaz (yani yapar da kırk yılda bir o da canı isterse) ki çocuk dediğin toplar zıplar. Çok da söz dinler.onlar için ideal çocuk
Benim çocuğum 6.5 yaşında.o da kız. .mızmız, her an oynamaya hazır,atlar, zıplar, evi dağıtır,..4.5 yaşında konuştuğu için çok huysuzdu.bizi döver,elinde ne varsa atar,ağladı mi susmak bilmez,inat bir çocuktu
Neyse,eltim 2. Ye hamileydi..bir olay sonrası ,"bu x e çeker inşallah "dedim..(x benim kızım. .)ne dese beğenirsin "dua mi ediyorsun ,beddua mi ediyorsun anlamadım" dedi..benim çocuğum kadar kötü mü dedim.😁 ona göre öyle..işe bak,çocuğu benimkine çekti..😂birşey olduğunda "ablan hiç böyle değildi "diye başlar..
Ben çocuğumdan mennunum..süs biberi gibi çocuk istemem

Bende şuan hamileyim,ilk kızım bazı dönemler çok zorladı beni.Sendromlari agir geçti.
Annem hep der inşallah ikincisi × torunum gibi olur sakin olur.
Ben hiç alınmam kötü niyetli degildir,beni düsünüyor oda ne yapsın.Annenizde sizi düsünuyor işte.boşuna alınmayın

Kusura bakmayın da patavatsızlık yapmış. Çocuklar veya torunlar öyle kıyas yapılır mı? Hepsinin kişiliği, huyu/suyu farklıdır. Bir de ileride kimden hayır geleceği de belli olmaz. Ben olsam ben de o lafa çok alınır ve sorardım... Tamam belki anneniz sonradan pişman olmuştur ama insanın da içine oturuyor değil mi?

Öyle demek istedi muhtemelen ama benimkiyle kıyas yaparak dedi. Yani öyle değil de böyle olsun gibisinden. Çoğu zaman ben biraz bizimkine de bakın demek zorunda kalıyorum çünkü çocuk kendini onlara göstermek için paraliyor bazen. Haliyle üzülüyorum o yüzden götürmek istemiyorum. Zaten uzun zamandır d hastalık sebebiyle pek görüşmüyor onlar.
Bence fazla büyütüyorsunuz.
Bazen benim çocuklarım da sorar bana anne ben bebekken nasıl bir bebektim diye

Büyük çok zor bir bebekti. Koliğinden tut hiperaktivitesine kadar. Kendi başına oyun oynamazdı, illa benimle. O sorunca diyorum “bendeki de iyi cesaretmiş senden sonra yeniden doğurmaya karar verebilmişim” diye

Küçüğü sorunca da derim “senin gibi olacağını bilsem 10 tane daha doğururdum” diye.

Birini diğerinden fazla mı seviyorum? ASLA.
Ama huyları ve karakterleri çok farklı

Anneniz de sizin zorlanmamanız için kolay bir bebek dilemiş. Sizin çocuğunuzu sevmediği anlamına gelmiyor. Veya onun kötü olduğu.

Malesef herkes ablanizin cocuklari gibi cocuklari daha cok sever, o hareketli cocuklarin anneleri haric 😁

Benim oglum da zor bir karakter di,zaman zaman hala oyle..
Annenize ben oglumu boyle seviyorum, insallah o da abisine benzer derdim ben olsam.

Bosverin siz saglikla buyutun,cok da abartilacak bisey dememis..

Ben bu yorumlara katılamayacağım maalesef. Anneniz mutlaka ikisini de çok seviyordur ona bir şey diyemem. Ama herkesin mizacı farklıdır kimi uslu olur kimi girişken kimi yaramaz kimisi sosyal. Bence çocuklar karşılaştırılmamalı, illaki bir şey söyleyeceksen ikisinin de üstün yönlerini ele al. Ben de çocuktum ve karşılaştırılmaktan inanılmaz nefret eden bir çocuk, bugün bile annem şu şöyle kahlo böyle diyince deli oluyorum ve o bazen başkası hakkında bile söylese herkesin karakteri farklı bir şey diyemezsin diyorum. Sonuç olarak kendime yapılırken bir şey diyemediğim bu davranışın çocuğuma yapılmasına sessiz kalamazdım bu konular benim kırmızı çizgim, yine de üzmeyin kendinizi dışından demese bile içinden diyordur nasılsa düşüncelere mani olmayız ama üzülüp üzülmemek bizim elimizde :)

Hormaondan dolayı fazla alıngansınız

Çoçuğunuzun uslu olmasını dilemiş işte

En yakın örnekte onu vermiş

Biz genç halimizle yaramaz çoçuk gördükmü başımız çatlıyor
Kadında yaramaz olmasın demek istemiş
hiç oturmayan çoçuk sessiz olsa bile heran başına birşey gelecek endişesiyle bıcak üstünde oturtur insanları

Sizin amin demeniz gerekirken burda konu açmışsınız

Annenin bilerek söylediğinden eminim de boşver önemi yok. Öylesine söylenecek bir laf degil yani durup dururken. Çocugun yanında söylediyse daha da kötü.

Ben ve eltimle yaşadığım durum geldi aklıma.eltimin kızı 8.5 yaşında.süs biberi gibi bir köşede oturur,ne denirse yapar, oynamaz ,koşmaz (yani yapar da kırk yılda bir o da canı isterse) ki çocuk dediğin toplar zıplar. Çok da söz dinler.onlar için ideal çocuk
Benim çocuğum 6.5 yaşında.o da kız. .mızmız, her an oynamaya hazır,atlar, zıplar, evi dağıtır,..4.5 yaşında konuştuğu için çok huysuzdu.bizi döver,elinde ne varsa atar,ağladı mi susmak bilmez,inat bir çocuktu
Neyse,eltim 2. Ye hamileydi..bir olay sonrası ,"bu x e çeker inşallah "dedim..(x benim kızım. .)ne dese beğenirsin "dua mi ediyorsun ,beddua mi ediyorsun anlamadım" dedi..benim çocuğum kadar kötü mü dedim.😁 ona göre öyle..işe bak,çocuğu benimkine çekti..😂birşey olduğunda "ablan hiç böyle değildi "diye başlar..
Ben çocuğumdan mennunum..süs biberi gibi çocuk istemem
Niye süs biberi diyorsunuz ki el kadar çocuğa. Hem hakaret gibi hem de anlatmak istediğiniz konuyla alakasız. Süs bebeğidir o lafın doğrusu oyuncak bebek gibi koyduğun yerde duruyor, ağlamıyor bağırmıyor manasında. Elbette çocuğunuzu seveceksiniz ama bu başkalarının çocuklarını gömmenizi gerektirmiyor.

Ne mutlu size anneniz var. Eminim ki kötü bir niyetle dememiştir. Gençliğinizde hiç mi ona üf demediniz. Siz bu cümleyi unutun. Dememiş sayın.
Okurken içim burkularak okudum. Gözlerim dolu dolu icim cız etti. Annesiz olmayı bı an düşünmek dahi istemedim
34 yaşındayım 340 yaşında olsamda anneme ihtiyacım var . Ölen annelere Allah rahmet eylesin. Sağ annelerimizi de Allah başımızdan uzun süreler eksik etmesin. Konuya gelecek olursam anneniz kötü Ard niyetle söylememiştir. Belki oglunuzun anne izi üzdügu yordugu bı ana denk gelmiştir. 10 torunda olsa birinci torunda olsa torun torundur. Benim torunum olsun şöyle yapacam böyle yapacam diye o günlerin hayalini kuruyor um. Allah bize de o sevgiyi sağlıkla taddirtsin... Hamileliğin verdiği bi alinganlkkta olabilir ... Sevgi ile kalın...

Annem yaşlı değil 50 yaşında. Genç, dinç ,okumuş ,çalışmış ,geniş bakış açısı olan biri.. yeğenim de muhtemelen üstün zekalı. Çünkü bir çok konuda yaşıtlarının çok çok ilerisinde. Maşallah diyeyim.. çok da seviyoruz benim kiyasim asla değil bu durum da. Bence hepsinin ayrı yetisi var. Önemli olanda dediğim gibi sağlıklı olmaları.
Sorsak simdi herkesin cocugu üstün zekalı ben tam tersi hareketli meraklı cocuk gibi cocuklari saglikli buluyorum otur deyince oturanı değil.
Yerinde olsam anneme açıkça kirildim üzüldüm derim belli ki bilinçli konuşmuş.

Sen benim annemin dediklerini duysan bışuna sıkmışım canımı dersin 🙁

Yapılan bir araştırmaya göre ebeveynler bile daha uslu ve sevimli olduğunu düşündüğü çocuğuna diğerinden daha hoşgörülü ve sevecen davranıyormuş. Bu demek değil ki diğer torunu sizinkinden fazla seviyor. Sadece o daha sakin olduğu için, daha kolay bir çocuk olduğu için öyle olması temennisi ile söylemiştir. Yine de söylemese iyiymiş. İnsan yeri geliyor kendi iki çocuğunu kıyaslıyor. Gerekli uyarıyı yapmışsınız tekrar etmez bence anneniz.

Back
X