Annemin lüx talepleri..

sepetteki_son_curuk_elma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2011
596
534
29
Merhabalar hanımlar, benim derdim biraz da geleceğe yönelik.. hayat arkadaşımla ben evden pc başından çalışıyor bir yandan da üniversiteye hazırlanıyoruz. Şu an lise sonu okuyoruz açıktan kısmetse bilgisayar yada yazılım üstüne okuyup kendimizi geliştirmek istiyoruz. annem yurtdışında çalışıyor, sağolsun ayda 1000 - 1100 kadar para gönderiyor, kayınvalidem de 1000lira gönderiyor. Babalardan ayrı olduğundan annelerimiz malum babalar bizi de boşamış olacak ki ayrılırken herhangi bir destekleri yok.. biz de 3 , 5 kazanıp geçinmeye çalışıyoruz. kayınvalidem ev kredisi çekti onu ödüyor bir yandan da bize para gönderiyor sağolsun. annemle ne zaman konuşsak skypedan sürekli konuyu buna getiriyor, ben de ev alırdım ama sizr gönderiyorum diyor zamanı mıydı diyor. anne o da yolluyor sağolsun şimdi almasa ne zaman alacak her gün yükseliyor daire fiyatları biz ne karışırız diyorum yok dinlemiyor .. e eşim de duyuyor haliyle. yanyanayken de hiç çekinmiyor söylüyor, sürekli gönderdiği paranın baskısını kuruyor üstümüzde. haftasonu bile çalışıyorum, çok yoruluyorum falan diyor yahu tamam yorulursun anlarım doğrudur ama ne yapabilirim ki? Ne gelir elimden yani? bırak işi mi diyeyim? Hayır her şeyi geçtim annem aşırı derecede pinti karakterde birisi ( yalnızca bana karşı ) türkiyeye gelirken tonla alsveriş yapar, kilimcinin kör oğluna varanadek viskiler taşır bavulunda. ama yazın hararetimi alsın diye bira almışsam dolapta duruyorsa eğer. Yeminler etmemi ister tekrar almamam için, bu eve bi daha içki girmesin günah der kendi löp löp içerken problem değildir .. son dönemde de şu moda oldu bi kaç aydır, ben iş başı yapınca onu tatile gönderecekmişim yılda en az iki defa bi kaç haftalık .. yağlarını aldırıp estetik yaptıracakmışım ..ben onun gönderdiği parayla yurtdışına mı çıkabiliyorum anlamıyorum ki.. insan çocuğuna para verdi diyw karşılığını bekler mi ? Bir tek benim annem mi böyle yoksa ben mi abartıyorum? Eşim ben iş sahibi olduğumda maaşımın yarısının anneme gideceğini söylüyor ..yalanda soylemiyor gerçi anneme kalsa öyle de olur.. böyle bir baskı altında hisseden benden başka kimse var mı ? Ben fesat falan mıyım benim dışımda herkes annesinin estetik ameliyatlarını karşılayıp senede en az 2 kez onu tatile yolluyor mu ?? Benden böyle beklentileri olmaması için ne yapabilirim? Şimdiden teşekkür ederim..

Evlenecek yaşa geldiyseniz evi de geçindirecek sorumluluğu almanız gerekir. Annenizin evi yok bir şeyi yok be artık belli ki çalışmaktan yorulmuş. Artık yük istemiyor omuzlarında. Şimdi gezmeyecek de ne zaman gezecek ??
Hem çalışıp hem okuyan tonla insan var. Sizde öyle yapıp evi geçindirebilir ve annenize daha az yük olabilirsiniz

Yaşınız kaç?
Ev geçindiremiyorsunuz ama evleniyorsunuz. Daha okulu bitireceksiniz de gelirinizin yarısını anneniz alacak telaşına düşmüşsünüz.
Size para niye yolluyorlar? Ayaklarınız üzerinde duramıyorsunuz ve gelen parayı kabul ediyorsunuz. Etmeyin, ilerdeki kazancınızın telaşına da düşmezsiniz böylelikle.

İş sahibi olmadan anne ve baba parasiyla evcilik kurmak yerine keske biraz daha bekleseydiniz annenin soylemesine bile gerek yok, her ay baskasinin verdigiyle gecinsem ben utanirim.Allah dusurmesin tabi issizlik olur vs evet aliniyor ama bile bilede kendini gecindiremeyecekken evlenip kari koca kendinizi baktirmanizda ayip ,kadin zorunda mi yani ??
Karsiliginida beklemeli mi beklememeli bisey diyemem ama beklesede haksiz degil
Siz utanmiyorsunuz kadin mi utanacakti

Anneniz ne için yarışa girmiş ki böyle?
Hem size para gönderip vicdanını rahatlatıyor hem kayınvalideniz ile kendisini kıyaslıyor hem de gönderdiği paraların karşılığı sizin paranızla tatile gitmek, estetik olmak istiyor.
Bilmiyorum bana bencilce geldi.
Siz işbaşı yapınca elbet annenize ufak ufak para gönderebilir, ona hediyeler alabilir, tatil veya estetik prasının hiç olmazsa bir miktarını verebilirsiniz. Ama onun durumu elverişli ve buna ihtiyacı yokken sırf hırsından(başka anlam bulamadım) sizden para istiyorsa bencillik.

Eger evliyseniz anneniz size para gondermek zorunda degil.
Kadin yorulmus belliki sizde hala beklenti icindesiniz.
Madem isteklerini duymak istemiyorsunuz gonderdigi parayida kabul etmeyin.
Size gonderecegi parayls esteigini yaptirsin.

Nedem çalışmıyorsunuz? Yani demek sitediğim düzenli maaşı olan bir işte neden çalışmıyorsunuz? Garsonluk, satış temsilciliği olmadı burger king de hiç olmadı bulaşıkçılık? Neden evlendiğiniz halde ikinizde size aileleriniz bakıyor? Şu an böyle hak iddaa etmesi çok normal. Siz şu an parasal olarak bağımlısınız hala. Özgür birer birey değilsiniz.

19 Yaşındayız ikimiz de, dediğim gibi internet üzerinden çalışıyoruz bir sene evvel evlendik herhangi bir düğün nişan falan yapmadık nikah yaptık yalnızca, inşallah okul bitince düğün yapmak istiyoruz. ama zaten evimizdeki eşyaların çoğunu biz çalışarak bir kısmını da ailelerimiz sağolsunlar destek oldular o şekilde aldık. bizim onlardan herhangi bir beklentimiz zaten yok ama bir yandan üniversiteye hazırlandığımız için para kazanmak için kısıtlı vaktimiz oluyor. durum budur

Annenize empati yapın biraz. Boşanmış, yurt dışında yalnız başına çalışarak ayakta kalmaya çalışan kadının psikolojisi normal değildir.
Biraz erken bi birliktelik yaşıyorsunuz, annelerden para alarak hayat sürdürmenin bir götürüsü olacak elbet; çünkü sizin durumunuz da normal değil.
Annenizin psikolojik durumunun normal olmadığını unutmayın, o da her anne gibi büyütüp okuttuğu kızının biraz parasını yeme hayali kuruyorsa, ben çok yadırgamadım şahsen.

Anneniz kendinden fedakarlık yapıp her ay o kadar para gönderiyor amma eleştirmişsiniz.
Madem hayat arkadaşınız var o geçindirsin evi?
Eve ayda 2100 tl giriyor nasıl geçinemiyosunuz evden çalışıyormuşsunuz yol parası vs de yok hiç anlayamadım sizi.

19 Yaşındayız ikimiz de, dediğim gibi internet üzerinden çalışıyoruz bir sene evvel evlendik herhangi bir düğün nişan falan yapmadık nikah yaptık yalnızca, inşallah okul bitince düğün yapmak istiyoruz. ama zaten evimizdeki eşyaların çoğunu biz çalışarak bir kısmını da ailelerimiz sağolsunlar destek oldular o şekilde aldık. bizim onlardan herhangi bir beklentimiz zaten yok ama bir yandan üniversiteye hazırlandığımız için para kazanmak için kısıtlı vaktimiz oluyor. durum budur
19 mu :KK57: nasıl cesaret ettiniz elde yok avucta yok iş yok para yok:KK51:tum bu imkanlara sahip olanlar bile cesaret edemezken..

Anneniz ne için yarışa girmiş ki böyle?
Hem size para gönderip vicdanını rahatlatıyor hem kayınvalideniz ile kendisini kıyaslıyor hem de gönderdiği paraların karşılığı sizin paranızla tatile gitmek, estetik olmak istiyor.
Bilmiyorum bana bencilce geldi.
Siz işbaşı yapınca elbet annenize ufak ufak para gönderebilir, ona hediyeler alabilir, tatil veya estetik prasının hiç olmazsa bir miktarını verebilirsiniz. Ama onun durumu elverişli ve buna ihtiyacı yokken sırf hırsından(başka anlam bulamadım) sizden para istiyorsa bencillik.

canımcım, annem ben henüz 11,12 yaşlarındayken yurtdışından biriyle evlenip almanyaya yerleşti, orada da çalışıyor yıllardır, ben %10luk bir pay ödenerek sadece özel bilindik bir anadolu lisesinde okuma hakkı kazandım, o dönemde annem yine aynı parayı gönderiyordu anneanneme. Ben anneannemde kalıyordum evlenene dek de orada kaldım. ama durum şu ki ben özel lisede okurken annem her gün bana çok zorlandığını çok yorulduğunu benim özelde okumam için çalışıp didindiğini 2 iseebirden gittiğini söylüyordu. sonradan ogreniyum ki gittiği ışlerden biri 4 saat diğeri 2. Ben sırf annem yorulmasın diye 1. Olmama rağmen bahanelwr bulup bıraktım özel okulu. devlete gittim. ama annem ben özelden ayrılınca para gondermeyi bıraktığı icinben okula gidecek para bulamadım kimi gün,anneannem de durumum sıkışık der vermezdi.. neyse bu süreçte internetten para kazanmaya başladım. durum böyle gelişti. ben para kazanana dek devamsızlıktan kaldım. açık öğretime geçtim. anneannemde kaldığım süred de internetten çalıştım, annemin istediği tatiller yurtdışı tatillerin allah aşkına kim ayda bin tl kenara atıp da estetik oluyor yada yurtdışında senede iki kere tatil yapıyor yahu? Bunlar lüx değil mi ben mi yanlışdüşünüyorum ?

X