Almıyor bizim için onu bile istememiş yeter ki çocuklarım yanımda olsun demiş bişey istemiyorum senden
pöf
anası nafaka almaz, ama sigortalı bir işte de çalışmamış herhalde, sigortalı işte çalışıp 48 yaşında olan herkes EYTden emekli oldu
siz de çağrı merkezinde çalışıyormuşsunuz, gelir ne olabilir asgariden bir tık fazladır, ev kira, buna rağmen evde 2 tane de kediniz var. valla kimse kusura kalmasın da önce bir kendi aç karnını doyurmadan ne kedisi ?
böyle kafadan beklenecek ilk şeyi yapmışsınız 23 yaşında evlenip hemen hamile kalmak. kediler de 6 bin lira gelir olup kirasını kardeşi ödeyen annenin evinde kalmış.
bu kadar anne için vicdan azabı çekecektiniz bu kadar kıymetliydi 23 -24 yaşında, ablanızdan bile önce evlenecek derdiniz neydi? çalışsaydınız annenizin bi emeklisi dolsaydı, bi başını sokacak yeri olsaydı.
ne güzel dünya ya hem 23-24 yaşında evleneyim, hem çalışmayayım, hem dünyanın en vicdanlı insanı modlarında takılayım, hem genç yaşta anne olayım. siz bebek olunca da bebekle saatleri uygun iş bulamıyorum diye çalışmasınız. oh fıstık gibi hayat planı. işte maalesef bu fıstık plan kocanız "yok" dediği yerde yanıp bitip kuruyabiliyor...
Dediklerinizde haklısınız. Ama şu da var, ülkede üniversite mezunları bile markette iş bulunca sevinir duruma geldi. Konu sahibi de zaten annesi çalışsın istiyor, geçici olarak destek olmak istiyor, anladığım kadarıyla kadın da zaten iş arıyor. Bulduğunda zaten kendi ayakları üzerinde durabilir. Ama bu süreçte yabancı bile olsa yardım edilir ve adam da en başından edeceğini söylemiş sonradan çark etmiş (esas burası çirkin çünkü yalan), kaldı ki kadın konu sahibinin kedilerine bile bakıyor. Konu sahibi eşinden onlar için bile para alamıyor şu an.
geçici olarak destek olmak?
konu sahibinin kocası sevgiliyken destek olmuş
şu anda ablasının nişanlısı yine destek oluyor
ev kirasını zaten annenin kardeşleri ödemiş.
tam olarak "geçici" kısım nerede burada?
çünkü ben geçici bir durum göremiyorum.
ha erkekler evleninceye kadar olan süreçte "yaparım ederim" der. bunu sadece maddi değil her şey için diyorlar. sonra çark ama bunu da burada 2750703 konuda yazıyoruz evleninceye kadar köprüyü geçene kadar dediklerine bakmayın diye. çirkin, evet. ama bir insanın sevgilisinden para alması daha çirkin, bence. "işi bırak" da demiş adam hemen bırakmış. o lafıyla da hareket etmeseydi madem hemen işi bırakmak zorunda mıydı?
adamın bazı lafları işine geliyor bazıları gelmiyor. öyle şey olmaz. insanın kendi aklı fikri olur. daha 24 yaşında daha 5 aylık evli kayınvalide "korunma çocuğun olmaz" dedi diye çocuk mu yapılır. mağarada mı yaşamış bu kız bu zamana kadar? herkesin her dediğini yapmak zorunda mı?
48 yaşa diyor "bu yaştan sonra" vay anasını. "bu yaştan sonra" yaşı 48 ise biz hep birlikte ölelim.
kızın paçalarından cehalet akıyor.
kusura bakma konu sahibi ama durum bu.
Ya herkesin iradesi sağlığı dayanma gücü farklıdır
Konu sahibi annesini biliyor vefa vicdan üzüntü duyup üzülüyor hamileliğin verdiği bir duygusallıkta var belliki
Eşin bir zorunluluğu yok ama anne bu ya eğer ihtiyaç duyuyorsa durumda müsait ise eşinin çocuğunun hatrı için hiçte göze gelmez
5 bin 6 binle kirada nasıl geçinir insan ya
annesi 5-6 binle kirada geçinemiyorsa (geçinemez tamam)
bunun çözümü koca bulup anneye baktırmak mı?
Aynen öyle herşeye para var ya bi benim huzurum için üç beş kuruş zor gelmiş
siz bu lafı edecek pozisyonda değilsiniz
o beğenmediğiniz 3-5 kuruş var mı elinizde? yok.
o zaman kusura kalmayın ama 3-5 kuruşun lafını ediyor, kısıyor vermiyor filan sizin edebileceğiniz laflar değil.
bi kazancınız olur bi birikiminiz olur. bir yerden bir güvenceniz olur. hadi o da olmadı bari kısa sürece bunu yapacak bir potansiyel olur. e sizde hiçbiri yok. ellinizde yok. daha senelerce çalışamayacaksınız bi geliriniz olmayacak. bi de böyle büyük büyük laflar edeceksiniz.
böyle büyük lafları hele hele ticaret yapan işi para olan bi adam ettirmez. erkeklerin büyük bir kısmı ettirmez. evleninceye kadar olan 2 tatlı lafı da hemen yemişsiniz.
böyle olmayan adam 100 tanede 1 tane 2 tane çıkar. o 1-2 tane "lafı mı olur hayatım, annen tabii ki yollarım bunu kafaya takmana üzüldüm" adamını da herkes bulamaz.