Nereye kadar siz kalkindiracaksinizki?Bahsettiğiniz hastalıklar çalışmaya engel rahatsızlıklar değil.Bana biraz anneniz rahata alışmış gibi geldi.Cunku yıllarca siz çalışmış evi gecindirmissiniz suanda da çalışmak zoruna gidiyor bence.Sizler kendinizi kurtardiginizda neden çalışmadı,sigortasi yatardi birkaç yıla emekli olup rahata erer onun bunun elini beklemezdi.Esinize hak vermedim değil.
emekli olup rahata ermesi biraz zor
asgari düzeyde maaşın kendisi zaten 22 bin lira emeklisi olacak en fazla olsa olsa 15-16 bin lira, kirası da varmış zaten
annenin kendisi de SGK emeklisi olacağı için babasından kalan parayı da alamaz kendisi emekli olunca
(annenin kendisi bağkurlu değildir sanmıyorum- çünkü öyle olsa kendi dükkanı, atölyesi bişeydi vs. var derdi hiç konu geçmediğine göre işçi bu kadın, annenin babası memur emeklisi olsaydı da maaşı daha yüksek olurdu diye tahmin ediyorum, kurum farkları olsa 2 maaş olabiliyor aynı kurumdan 2 maaş olmuyor)
kısacası şu andaki tahminlerime göre kadın emekli olsa bile geliri sadece 8-10 bin lira gibi bişey fark edecek.
elbette 5 bin lira için damada dil dökmekten iyidir. az da olsa fark getirir ama rahata erdirmez, yine destek gerekir, onu demek istiyorum. (ha ama o zaman denirdi ki kadın çalışmış çabalamış emekli de olmuş ama maaşlar düşük kadın ne yapsın derdik, en azından emekli olmuş denirdi)
toplumumuz 48 yaşın çok erken bir yaş olduğunu idrak ettiği gibi ev kiraysa, gelir de asgari seviyesiyse ölene kadar çalışmamız gerektiğini de idrak etmeli bence artık.