o kadar olmasa da o huy benim kayınvalidemde de var..normalde çok çok iyi bir insandır ama bu huyu beni de sinirlendiriyor..kaç defa ikaz ettim anlatamadım...günah olduğunu söylüyorum lafa başlarken "allah günah yazmasın ama..."diye başlıyo...o öyle konuştğu zaman hiç tepki vermiyorum artık..sırf bu sebebten de fazla sohbet etmemeye çalışıyorum daha genel şeylerden bahsediyorum
yani annenin yaptığı çok yanlış ona çöpe döktüğü kek için afrikalı ve daha birçok yerdeki aç sefil kemikleri görünen çocukların resimlerini gösterebilirrsin onun dışında birini söyleyeceği zaman hiç ilgilenmeyip duymamış gibi yapabilirsin benim aklıma gelenler bunlar..
annem böyle davransaydı; annemden önce davranır (vereceği tepkileri az çok biliyorum ya) onun yaptıklarını bir müddet ondan önce ben yapardım. belki anlardı. anlamazsa yeni çözüm yolları arardım sanırım.
Maalesef huy bu..Ve evet son zamanlarda ben de çok görüyorum,yaşlandıkça huylar iki katına çıkabiliyor.
Mesela cimriyse daha cimri,huysuzsa daha huysuz oluyor insanlar.Bakalım biz nasıl olacağız :)
Annenle tek ve genel bir konuşma yapmak yerine her seferinde ikaz edebilirsin.
Öyle söyleme elbette gezecek,sen de gez.
Yoo bence çok temiz bir kadın,kek güzel görünüyordu yazık ettin gibi...
Görüş bildiren kısa cümlelerle onun fikrini onaylamadığını belirt.
Neden öyle diyorsun ? Ayıp... gibi şeyler söylememeye çalış.Sadece onun söylediğinin tersini göster.
Evde baban veya kardeşin varsa onlara da böyle yapmalarını söyleyebilirsin.
annenin bu huyu kötüymüş belli ki sen olgun bir kızsın annenin hatasının farkındasın ne güzel ama annenin değişeceğini sanmıyorum canım ne desen boşsen annene ayıp insanları yargılama kınama deme o ne diyorsa aksini söyle çirkin dediğine güzel de tadı kötü dediğine ben beğendim de çok geziyor dediğine sen de çık gez ne güzel işte de belki zamanla bu tarz konuşmalarını azaltır aklıma benim başka birşey gelmedi:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?