Annemin önyargıları...

UniQuE88

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2011
842
2
0
Diğer
Annem hiçkimseyi beğenmiyor, sürekli herkeste bir kusur bulmaya çalışıyor.
Dün kahvaltı yaparken benim eski bir arkadaşımın konusu açıldı. Kız şu an bir Alman'la evli ve 2 aylık bebekleri var. Annem başladı "ben o kızı hiç sevmiyorum, gitti bir almanla evlendi adam iğrenc görünüyor" falan. Dedim "anne sana ne oluyor, kız beğenmiş evlenmiş sen mi beğenecektin?". Bide yüz ifadesi var anlatırken resmen midesi bulanıyor. Sanki adam değil yaratık :53:
Birde bizim çok samimi bir komşumuz var, annemin tek yakın arkadaşı daha doğrusu. Anannem vefat ettiğinde kadın sağolsun başsağlığına gelenleri kendi evinde ağırladı, bizim eve sığmadılar hepsi birden. O derece iyiyiz yani kötü günümüzde ilk o gelir yanımıza. Annem sever eder ama kadının her hareketi gözüne batar. Yok çok yüksek sesle konuşuyo, yok çok geziyor tozuyor, birgün evde bulamazsak "kesin yine geziyordur bizimki" gibi laflar ediyor. Özenerek yemek yapar kendi kendine de birşeyler üretil çok yaratıcıdır yani, gayet de lezzetli oluyor bence. Ama benim güzel annem her zamanki gibi beğenmez hep kötüler kadının yaptıklarını, denerken bile midesi bulanıyormuş gibi bir yüz ifadesi oluşur anında.
Beğenmediği sevmediği insanlara resmen "İğrenc" kelimesini kullanıyor ya. Defalarca konuştum "anne yapma kınama kötüleme yargılama aşağılama insanları" diye, çok ayıp birşey, değil mi?
Beni yanlış anlamayın kızlar, annemi çekiştirmiyorum ama o böyle konuştukça ben sinir oluyorum :50:
Konuşmayı kaç kez denedim ama verdiği cevap sadece "Pffh banane". Sonra yine başlıyor saymaya şu şöyle iğrenc bu böyle iğrenc.
Dün komşumuz kek yapıp getirmişti sağolsun, kadın gider gitmez çöpe bastı güzelim keki "kim yiyecek bunu" diye :52: herşeyde de bir kusur bulunmaz ki ama bu ne yaa hiç komse memnun edemiyor, yaranamıyor anneme.

Annemle nasıl konuşmalıyım kızlar, yani nasıl bir konuşma yapmalıyım ki anlasın yaptığının yanlış olduğunu? :50:

o kadar olmasa da o huy benim kayınvalidemde de var..normalde çok çok iyi bir insandır ama bu huyu beni de sinirlendiriyor..kaç defa ikaz ettim anlatamadım...günah olduğunu söylüyorum lafa başlarken "allah günah yazmasın ama..."diye başlıyo...o öyle konuştğu zaman hiç tepki vermiyorum artık..sırf bu sebebten de fazla sohbet etmemeye çalışıyorum daha genel şeylerden bahsediyorum:31:

o kadar olmasa da o huy benim kayınvalidemde de var..normalde çok çok iyi bir insandır ama bu huyu beni de sinirlendiriyor..kaç defa ikaz ettim anlatamadım...günah olduğunu söylüyorum lafa başlarken "allah günah yazmasın ama..."diye başlıyo...o öyle konuştğu zaman hiç tepki vermiyorum artık..sırf bu sebebten de fazla sohbet etmemeye çalışıyorum daha genel şeylerden bahsediyorum:31:

Benim de özannem olduğu için muhatab olmucam diyemem :1: benim gôzümde hiçbir insan çirkin veya iğrenç değildir, her nekadar nefret etsemde o kişiden. Allah vergisi sonuşta yazık günah. Herkes'te annem gibi yemep yapıcak, onun zevkine göre yapacak diye de bişey yok, anlatamıyorum ama hep eleştiri hep eleştiri :26:

yani annenin yaptığı çok yanlış ona çöpe döktüğü kek için afrikalı ve daha birçok yerdeki aç sefil kemikleri görünen çocukların resimlerini gösterebilirrsin onun dışında birini söyleyeceği zaman hiç ilgilenmeyip duymamış gibi yapabilirsin benim aklıma gelenler bunlar..

annem böyle davransaydı; annemden önce davranır (vereceği tepkileri az çok biliyorum ya) onun yaptıklarını bir müddet ondan önce ben yapardım. belki anlardı. anlamazsa yeni çözüm yolları arardım sanırım.

yani annenin yaptığı çok yanlış ona çöpe döktüğü kek için afrikalı ve daha birçok yerdeki aç sefil kemikleri görünen çocukların resimlerini gösterebilirrsin onun dışında birini söyleyeceği zaman hiç ilgilenmeyip duymamış gibi yapabilirsin benim aklıma gelenler bunlar..

Ne yapsak beğendiremiyoruz, kendi yaptığı yemeklerden başka kimsenin yemeklerini beğenmiyor, herkesin fiziği ile kıyafeti ile dalga geçiyor..çok büyük günaha giriyor annecim ama anlatamıyorum bir türlü :43: nasıl bir huydur anlamadım gitti :52: ne desem dinlemiyor tersliyor "bana ne" diyip geçiyor, resim göstermekte fayda etmez sanırım..

annem böyle davransaydı; annemden önce davranır (vereceği tepkileri az çok biliyorum ya) onun yaptıklarını bir müddet ondan önce ben yapardım. belki anlardı. anlamazsa yeni çözüm yolları arardım sanırım.

Konuşmaktan başka bir çözüm yolu gelmiyor aklıma, o da bir işe yaramıyor ne yapacağımı şaşırdım gerçekten. Yaşlandıkça daha beter oluyor sanki :44:

Maalesef huy bu..Ve evet son zamanlarda ben de çok görüyorum,yaşlandıkça huylar iki katına çıkabiliyor.
Mesela cimriyse daha cimri,huysuzsa daha huysuz oluyor insanlar.Bakalım biz nasıl olacağız :)

Annenle tek ve genel bir konuşma yapmak yerine her seferinde ikaz edebilirsin.

Öyle söyleme elbette gezecek,sen de gez.
Yoo bence çok temiz bir kadın,kek güzel görünüyordu yazık ettin gibi...

Görüş bildiren kısa cümlelerle onun fikrini onaylamadığını belirt.
Neden öyle diyorsun ? Ayıp... gibi şeyler söylememeye çalış.Sadece onun söylediğinin tersini göster.
Evde baban veya kardeşin varsa onlara da böyle yapmalarını söyleyebilirsin.

Maalesef huy bu..Ve evet son zamanlarda ben de çok görüyorum,yaşlandıkça huylar iki katına çıkabiliyor.
Mesela cimriyse daha cimri,huysuzsa daha huysuz oluyor insanlar.Bakalım biz nasıl olacağız :)

Annenle tek ve genel bir konuşma yapmak yerine her seferinde ikaz edebilirsin.

Öyle söyleme elbette gezecek,sen de gez.
Yoo bence çok temiz bir kadın,kek güzel görünüyordu yazık ettin gibi...

Görüş bildiren kısa cümlelerle onun fikrini onaylamadığını belirt.
Neden öyle diyorsun ? Ayıp... gibi şeyler söylememeye çalış.Sadece onun söylediğinin tersini göster.
Evde baban veya kardeşin varsa onlara da böyle yapmalarını söyleyebilirsin.

Babam da bıktı her şeye söylenmesinden sesini çıkartmıyor artık garibim :9: dün akşam yemeğini ben yaptım, özenerek hemde. Zeytinyağlı yeşil fasulye ayıptır söylemesi :1: neyse oturduk yedik, ablam "ellerine sağlık çok güzel olmuş" dedi, annemde "etli olsaydı daha güzel olurdu" dedi o an, sinirlerim oynadı ya. Beğensen şaşardım dedim sadece. Annem o benim kötülemek için söylemedi, fikir verdi sadece ama her seferinde böyle yapması çok zoruma gidiyor :47: yemeği genelde hep ben yaparım ve her seferinde bişeyler bulur ve surat asar, bikere bile bir kusur bulmadan "ellerine sağlık kızım" dediğini hatırlamıyorum :52: yok yok son bi defa güzellikle konuşmayı deneyeceğim, o da işe yaramazsa takmamaya çalışacağım :37:

Son düzenleme:
annenin bu huyu kötüymüş belli ki sen olgun bir kızsın annenin hatasının farkındasın ne güzel ama annenin değişeceğini sanmıyorum canım ne desen boş:50:sen annene ayıp insanları yargılama kınama deme o ne diyorsa aksini söyle çirkin dediğine güzel de tadı kötü dediğine ben beğendim de çok geziyor dediğine sen de çık gez ne güzel işte de belki zamanla bu tarz konuşmalarını azaltır:40:aklıma benim başka birşey gelmedi:44:

annenin bu huyu kötüymüş belli ki sen olgun bir kızsın annenin hatasının farkındasın ne güzel ama annenin değişeceğini sanmıyorum canım ne desen boş:50:sen annene ayıp insanları yargılama kınama deme o ne diyorsa aksini söyle çirkin dediğine güzel de tadı kötü dediğine ben beğendim de çok geziyor dediğine sen de çık gez ne güzel işte de belki zamanla bu tarz konuşmalarını azaltır:40:aklıma benim başka birşey gelmedi:44:

Dediklerinin çoğunu diyorum zaten, bütün gün evdesin çık gez kocanla diyorum onu da istemiyor hanımefendi :9:
Vallah ben duramadım bir kıyak yaptım, annemle babama cem yılmazın show'u için 2 bilet hediye ettim, malum avrupa turnesinde. "Çıkın gezin bütün gün" dedim :1: Yarın başbaşa bir gün geçirecekler hayırlısıyla. Bizimki kesin onu da beğenmez aylarca söylenip durur :9:

Son düzenleme:
üzgünğm ama bence huylu huyundan vazgeçmez .. heleki o yaştan sonra....
dua et ona benzememişsin... böyle herkese kulp takan ana kızlar var ....tam şebeke oluyorlar ...
sen ona uymuyosun en azından ...frenleyebildiğinm kadar frenle... gerisini boşver

Iznini istiyerek bir seyler paylasmak istiyorum. Uzun süre yurt disinda yasadim . Özellikle bu yurt disinda yasayan bayanlarda gördügüm bir durum olarak nitelendiriyorum. Baskasini begenmemezlik ben her seyin en iyisini bilirim tavirlari...

Kusura bakmayin altini ciziyorum anneniz belki böyle degildir tekrar söylüyorum. Genelde egitim almamis , kendi özgüveni olmayan insanlarda ve türkiyede kirsal kesimden ve maddi durumu iyi olmayan bayanlarda görmüsümdür. Bunun altinda psikolojik sebeblerde yatmakta.

Görgüsüzlük mü desem sikistirilmis duygulari disariya vurma mi desem bilemedim. Maddi durumu iyi olan egitimli insanlarda böyle durumlarla karsilasmadim.

Back
X