et yemeklerinini vaz geçilmezi pürenin annem usulü tarifini paylaşmak istiyorum sizinle kime yaptıysam bayıldı tarıfe
et rostonun yanına yapmıştım yemeye doyamadık kıvam olarak birz daha akışkan bir kıvamda oluyor ama iddia ediyorum ki kaşar peynir tadını cok degıstırıyor
afiyetle yapmanınz dileğiyle
4-5büyük boy patates
1 lt süt
2 yemek kaşığı tereyağ (ben bıraz daha fazla koyuyorum tereyağ tadı hoşuma gidiyor patateste)
bir kase kadar rendelenmiş kaşar peyniri
servis esnasında kullanılacak arzuya göre karabiber
patatesleri güzel yıkıyoruz patateslerin büyüklüğüne göre tencere secip patatesleri yerleştiriyoruz üzerini biraz gececek kadar su koyup haslıyoruz.(genelde püre yaparken bu şekil yapıyorum hem ezilmesi daha kolay oluyor)
suyunu cekene kadar haslıyorum sonra soyup 4 -5 parcaya bölüp baska bir tencereye koyuyorum ilk önce bir kenarda biraz ezdikten sonra ocağa koyuyorum yavas yavas sütü ilave ediyorum ve sürekli karıstırıyorum en son bütün sütü ilave ettikten sonra tere yağını ekliyorum yeniden karıştırdım topaklanmaması için iyice ezmek gerekiyor inmeye yakında kaşar peynirini ekledim ve şöyle bir alt üst ettim tencere kapağını kapattım ılık bir şekilde servis etmiştim sevis esnasındada pürenin üzerine özellikle değirmende cekilmiş kararbiber ektim harika oldu