Annemin rahatsızlığı ne olabilir

Zionlove

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2019
46
40
3
30
Hanımlar merhaba annem için soruyorum bu soruyu. Anneciğim 48 yaşında ve yaklaşık 4 aydır sürekli kanamaları oluyormuş . Defalarca doktora git dememe rağmen bugün gitti. Doktor anormal bir durum olduğunu ve parça alması gerektiğini söylemiş. Pazar günü parça alacakmış. Neden olur bu lütfen cevap verin

Benzer durum yaşayan tanıdıklarım vardı. Genelde menopoza giren yada girmek üzere kadınlarda arasıra bu şekilde kanamalar olabiliyormuş. Genelde kötü bir şey olmuyor ama yine de doktorlar işi riske atmamak için biyopsi yapılsın diye parça alıyorlar. Annenizin sürekli kanaması olması belki doktoru telaşlandırmış olabilir. İçini ferah tut insallah kötü bir şey çıkmaz.

Son düzenleme:
Kv boyle bir sorun vardi rahmini aldilar rahatsizlik neydi hatirlamiom yeni evliydim

Rahatsizligin adi daha konulmamis. Sonuclari bekleyin simdiden evham yapmaya gerek yok.
Bilgi aldiktan sonra caresine bakarsiniz.

Benim annem de 50 yaşında.. Aynı durumlar onda da oldu parça aldılar. Parça dediğin şey, rahim duvarından alıyorlar. Korkma. Büyük ihtimal olması gerekenden fazla kalın görünmüştür rahim duvarı (anormal dediği odur) , parça alarak kontrol etmek istemiştir. Az düzeyde narkozlu, küçük bir işlem.

Menopoz evresinde bu kanamalar normal.

Menopozda bu tür kanamalar normal.
Ama yine de ihmal etmeyin.
Çok geçmiş olsun.

Benim kayınvalidem de çok oluyordu. Anneniz için menopoz 48 yaş, erken bir yaş gibi ama pek belli olmuyor. O da yıllardır çekiyordu polip varmış rahminde bu yüzden oluyordu. Hemen korkutucu şeyler getirmeyin aklınıza.

O kadar çok sebebi olabilir ki bu tip kanamaların net bir şey söylemek mümkün değil. O yüzden panik yapmadan doktorunuzun teşhis koymasını bekleyin.

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. 22 Aralık Pazar günü çok kısa süren bir işlem oldu. Çok şükür ağrı sızı olmadı. Sonuçlara 1 ay dediler inşallah sorunsuz bir sonuç çıkar. :dua:

4 aydır kanaması olup normal muayneye gitmiyorsa smear testide yaptırmıyordur annenız ,
muhtemelen menapozdur , inşallah sonuçlar temiz çıkar
çok geömiş olsun

Bı arkadasımda spiral den asırı kanaması oluyor dıger bı arkadsta olmustu asırı kanama oda rahım kanserıydı benım annemde de olmustu bı ara asırı kanama sonra hıc olmadı oda menopoza gırdı bırsuru sebebı olabılır en ıyısını dusunup kötuyu cagırmayın kötüsü olsa bıle erken teshıs ıyıdır. Ama bence menopoza gırıyordur genelde o yasta gırıyorlar

Back
X