• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akran Zorbalığı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Nazoo1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
:KK57::KK57::KK57:
Sizin gibi anneler son zamanda mı türediniz yoksa eskiden beri mi vardınız? Küçücük çocukla bu nasıl diyalog ya? Şaka mısınız?
Şu yoruma 20 kişi beğenmedim 2 kişi de kızgınım ifadesi atmış
Kadınlar kulübü kitlesi iyiden iyiye kafayı yedi

Okula gidince kızla düzgün bi şekilde konusdaydiniz.siz arkadaşsınız kavga etmeyin sonra uzuluyor kızım deseydiniz.baktiniz olmuyor daha ciddi olurdunuz
Diğer yorumlarıma denk gelmemiş olmanız çok doğal ama bir kaç kişiye cevap olarak yazdım. İlk sene beraber oynamaları konusunda da teşvik ettim ama sonuç aynı.

Bir de çocukla okul dışında da parkta karşılaşıyoruz. Parka gelen aileler de şikayetçi. Onlar gelince çocuğunu alıp giden var. Oyunlarda da gözlemledim. Bir kaç çocuk güzel güzel oynarken aralarına aldıklarında oyun bir anda dağılıyor. Çoğu zaman yalnız oynuyor. Yani sorunu sadece benim çocuğumla da değil. Okula da bu yüzden kızıyorum, belli ki ailesi de dahil rehabilite edilmesi gerekiyor ama umurlarında değil.

Çok üzüldüm, kızın için yanında olduğumu bil; öğretmenle yazılı görüşüp süreci takip et, gerekirse okul psikoloğundan destek iste.
Ah şu kötülük keşke dünyadan yok olsa.
Yazılı, sözlü, hatta biraz da iğnelemeli her türlü görüştüm. Milli Eğitim ve okul değiştirme kaldı bir tek. Ya da okulu ve aileyi zorbalama. Artık hangisine mecbur bırakılırsak. Seç beğen al.

Ee siz de haklısınız. Zorba çocuk yetiştirip, sonra da ama onlar çocuk bahanesine sığınanlar için, yoruma gelen olumsuz tepkiler can sıkıcı ve saçma olabiliyor tabi.

Akranı tarafından zorbalanan bir çocuk var ve akran zorbalığı bir annenin çocuğu uyarmasından daha tehlikeli!

Bakın son zamanlarda bu sorunu yaşayan çocuklar nasıl zarar görmüş haberlerden bir bakın.. Sakatlanan, intihar eden, ölen çocuklar var..

Zorbalık zaten önce sözlü başlıyor çevreden yüz buldukça yada zorbalanan çocuğun ailesi farketmedikçe fiziksel olmaya başlıyor.. Çocuk aklıyla başedilmez zeki olduğu için değil gelişmemiş bir duygusal zekaya sahip olduğu için..

Akranı tarafından zorbalanan bir çocuk var ve akran zorbalığı bir annenin çocuğu uyarmasından daha tehlikeli!

Bakın son zamanlarda bu sorunu yaşayan çocuklar nasıl zarar görmüş haberlerden bir bakın.. Sakatlanan, intihar eden, ölen çocuklar var..

Zorbalık zaten önce sözlü başlıyor çevreden yüz buldukça yada zorbalanan çocuğun ailesi farketmedikçe fiziksel olmaya başlıyor.. Çocuk aklıyla başedilmez zeki olduğu için değil gelişmemiş bir duygusal zekaya sahip olduğu için..
Mutlaka haklısınızdır benim çocuğum yok çok bilgim olan bir konu değil

Peki bilginizin olmadığı ve sınanmadığınız bir konuda, nasıl bu kadar rahat ve inanarak savunma yapabiliyorsunuz. Neyse ki Kadınlar kulübü kitlesi hala sağduyulu ve cahili olduğu konuda boş duyar kasmıyor da arada kaynayıp gidiyorsunuz.

Son düzenleme:
Valla abartan ben miyim sizce? Bu zamanın insanları gerçekten çok merhametsiz olmuş. Hayat sadece sizin pembe kakalı çocuklarınızın etrafında dönmüyor. Hiçbir veli de kalkıp küçücük bir çocuğu öyle tersleyemez. Ne darp var ne küfür ne bi şey? Neymiş onunla oynamayın diyomuş ama dibinden ayrılmıyormuş.
6 yaşındaki çocuk yav ababssj
Yok yaa , benim cocugum yapmiyorsa o cocukta yapmayacak cocuksa cocuklugunu bilecek degilse de sonuclarina katlanmayi ogrenecek az bile yapmis konu sahibi ben daha sert ve acik sekilde konusurdum tabiiki siddet hic bir surette benim dünyamda mumkun degil
Ama aksi gayet mumkun benim cocuguma travma olana travma olurum net.

Bilginiz yok haberde mi izlemiyorsunuz? Dunyadan bi haber misiniz ? Zorbalar yuzunden ölen kucuck cocuklarida mi gormediniz duymadiniz madem boyle teneke olarak devam ediyorsunuz bilmediginiz konu hakkinde ne diye yorum yapiyorsunuz ?

Onu da düşündük hocam ama okul sizin müdaheleniz daha da kötü olabilir biz halledelim dedi. Kaldı ki aileyle temas halinde eşim de girer ve maalesef önce kavga edip sonra konuşarak anlaşanlardan.
Üzülerek söylüyorum öğretmenler bu anlamda baskı altında yüzeysel konuşmak zorunda kalıyorlar. Çocuk dediğimiz varlık ailesinin bir uzantısıdır evde bir dünyası vardır bir sorunu eve yansıtmadan evde çözmeden okulda çözemez siniz ayrıca daha kötü olacak olan sizin için değil çünkü sizin çocuğunuzun tam da en önemli gelişim döneminde bu tarz bir durumla baş etmeye çalışması zaten zor . Büyük balık Küçük balığı yer hesabı olmaz eşinizin konuştuğu dil evet yanlış ancak maalesef bazıları sadece o dilden anlıyor

Peki bilginizin olmadığı ve sınanmadığınız bir konuda, nasıl bu kadar rahat ve inanarak savunma yapabiliyorsunuz. Neyse ki Kadınlar kulübü kitlesi hala sağduyulu ve cahili olduğu konuda boş duyar kasmıyor da arada kaynayıp gidiyorsunuz.
Aynen canım

Bilginiz yok haberde mi izlemiyorsunuz? Dunyadan bi haber misiniz ? Zorbalar yuzunden ölen kucuck cocuklarida mi gormediniz duymadiniz madem boyle teneke olarak devam ediyorsunuz bilmediginiz konu hakkinde ne diye yorum yapiyorsunuz ?
Ya sana mı sorucam ben yorum yaparken? Kaldı ki siz küçücük çocuğa sanane sen de mi gelceksin cart curt demeyi doğru buluyorsanız o sizin sorununuz, ben istediğim yorumu yaparım. Konu sahibi fazla pasif agresif çok da sağlıklı bulmadım tepkisini. Hatta bu konuya yorum yapan kimsenin tepkisini sağlıklı bulmadım. Konu açıyorsa her türlü yoruma açık olacak

Ya sana mı sorucam ben yorum yaparken? Kaldı ki siz küçücük çocuğa sanane sen de mi gelceksin cart curt demeyi doğru buluyorsanız o sizin sorununuz, ben istediğim yorumu yaparım. Konu sahibi fazla pasif agresif çok da sağlıklı bulmadım tepkisini. Hatta bu konuya yorum yapan kimsenin tepkisini sağlıklı bulmadım. Konu açıyorsa her türlü yoruma açık olacak
Konj sahibi gayette saglikli , olmayan sizsiniz.

Üzülerek söylüyorum öğretmenler bu anlamda baskı altında yüzeysel konuşmak zorunda kalıyorlar. Çocuk dediğimiz varlık ailesinin bir uzantısıdır evde bir dünyası vardır bir sorunu eve yansıtmadan evde çözmeden okulda çözemez siniz ayrıca daha kötü olacak olan sizin için değil çünkü sizin çocuğunuzun tam da en önemli gelişim döneminde bu tarz bir durumla baş etmeye çalışması zaten zor . Büyük balık Küçük balığı yer hesabı olmaz eşinizin konuştuğu dil evet yanlış ancak maalesef bazıları sadece o dilden anlıyor
İnşallah o dile gerek kalmadan çözeriz.

Ya simarik bir zorba cocugunuz var ya da cocugunuz hic zorbalanmadi ya da anne bile degilsiniz bence yasamadan kimse bos bos konusmasin

Kötülügün yasi yok 11 yasinda cocuk arkadasini öldürdü kimse bana ahlak dersi vermesin cocuktur bla bla elime gecirebilsem o 11 yasindakini de ahmeti öldürenleride bir kasik suda bogar üstüne kahve icerdim

Kim kötü biz mi cocuklari s.cip sokaga atan anneler mi hadi bakalim söyle

Deli bir selvi cokta ciddiye almayin su sosyal medya duyar kasarini neyseki klavyemde s vardi asfghj

Deli bir selvi cokta ciddiye almayin su sosyal medya duyar kasarini neyseki klavyemde s vardi asfghj

Seni muhatap alıp cevap bile vermezdim ama muhtemelen insanlar seviyeni ve “ederini” farkederek cevap vermeye dahi tenezzül etmedikleri için canının istediği gibi konuşacak haddi ve cesareti bulmuşsun. Elinde başka hiçbir şey olmadığı için, bir hayatı olmadığı için, anlamlı bir uğraşı, hedefi, tutkuları olmadığı için çaresizlikten “anneliğini” insanlığının ve kadınlığının önüne koyan ezikler benim kulvarımda değil. Sen nesin de çocuk psikolojisini bileceksin, sen kimsin de bana küfür ediyorsun ya da edersen et kaliten belli neticede.

Ben ne olursa olsun bir çocukla muhatap olunduğunun unutulmamasından yanayım. Ama işte sosyal farkındalık meselesi, en önemlisi de zeka meselesi

Seni muhatap alıp cevap bile vermezdim ama muhtemelen insanlar seviyeni ve “ederini” farkederek cevap vermeye dahi tenezzül etmedikleri için canının istediği gibi konuşacak haddi ve cesareti bulmuşsun. Elinde başka hiçbir şey olmadığı için, bir hayatı olmadığı için, anlamlı bir uğraşı, hedefi, tutkuları olmadığı için çaresizlikten “anneliğini” insanlığının ve kadınlığının önüne koyan ezikler benim kulvarımda değil. Sen nesin de çocuk psikolojisini bileceksin, sen kimsin de bana küfür ediyorsun ya da edersen et kaliten belli neticede.

Ben ne olursa olsun bir çocukla muhatap olunduğunun unutulmamasından yanayım. Ama işte sosyal farkındalık meselesi, en önemlisi de zeka meselesi
😂😂😂😂evet elim de ki tek varligim cocuklarim evet evet oturup sana burda nasil biri oldugumu anlatacam evet evet kendimi ifsa edecem öyle Gaza geldim öff öff ates alacak buralar

Senin de insani fizibilite ni anladik cocuktur yavv diyip de katil pis zorba egitilmemis cocugu savunandan ne beklicen mümkünse üreme senin de nasil bir anne olacagin az cok belli oldu deli selvi git zeka seviyene uygun cocuk yetistir neyseki hic bir zaman cocuklarimla karsilasmayacak olmasi bana tek teselli

Back
X