Annemin sürekli mutsuz olması hayatımı etkiliyor

Merhaba arkadaslar,
Umarim yazdiklarimi okursunuz birgün.
Ben büyük bir cikmaz icindeyim. Nerden baslasam...evliyim ve annem babam kendimi bildim bileli kavga eder. Hepsinde babam suclu cünkü annemi aldatti kac defa. Ama bu aldatma hep telefon konusmalariyla oldu. Babam herzaman evdeydi yani kimseyle bulusmaz biyere gitmeyen hep koltukta yatan biri. Annem ise sürekli sikayetci bu durumdan.. iste yardim etmiyorsun, benle gezmiyorsun bana bakmiyorsun sürekli basinda. Ikisi 16 yasindayken evlendirilmis tanimadan. Babam sürekli anneme seni istemiyordum sevmiyorum nefret ediyorum diyor. Annem cocuklugumkzda cok hircindi bize karsi. Sürekli azarlaniyorduk megersem bu yüzdenmi. Simdi büyüdüm babam hala ayni ve annem cok agliyor sürekli mutsuz. 15 senedir annemin derdine ortagim, ben dert teknesine dönüstüm. Onca senedir hep anneme nasihat verdim, o anlattikca rahatladi ama megersem ben dolmusum. Artik ufacik seylere bile tahammülüm kalmadi, cok yoruldum. Bosan diyorum ben onsuz yapamam diyor, ona cok baglanmis. Anne tarafida yok kimsemiz yok yani. Ben annemin durumuna cok üzülüyorum. Bende cok stresli bir dönemden geciyorum ve en son tek bir günüm bostu. Annemlere gittik ve babam yine sinir krizi gecirib evden gitmis. Annem sürekli bana napcam simdi nolcak deyib bunaltti üstüme cok geldi Bana yalvariyor ara diyor yani 15 senedir ayni seyler. Bendede birden birsey oldu zaten cok bunalmistim aglamaya basladim beni rahat birak artik dedim. Annemin caresizligini görmek beni cok üzüyor ama yardimda kabul etmiyor. Kendimi dert teknesi gibi his ediyorum sanki herkes dertlerini üstüme yikib gidiyor. 15 sene dinledim artik ama vücudum cok yoruldu artik ne yapabilirim? Annemde cok özü diledi sonra ben seni daraltmak aglatmak istemedim diye ama ben arkama bakmadan ayrildim o gün evden, cok kizgin öfkeli üzgündüm. Sanki ben annesiyim. Dedimki iste sende sürekli mutsuzsun ve ben ne denediysem mutlu edemiyorum seni dedim bunun icin agliyorum. Artik bisey anlatmam sana okadar üzdügümü bilmiyordum dedi ve yanlis anladi, simdi tüm gün agladim esimede yazik dert süngeri gibiyim yoruldum artik. Ilk defa baskalarina fikir danisiyorum sizce napmaliyim?
Bu arada başkasının konusuna yazmışsınız, böyle kimse görmez sizin mesajınızı..

Kendinize yeni bir post açın, en üstte "Konu Aç" butonuna tıkla.

Depresuon var ,başka bişi de var belli annende bi saatten sonra kendi ailenize çocuğunuza dönün ,madem dayak tehdit yok evde çok büyük bir sorunda yok demektir yılların birikimi desek daha doğru

Hayir tam aksine onun acisini yanliz cekmesini beklemiyorum. Yoksa burda careler aramazdim. Ve yillardan beri yardim etmeye calisiyorum ama degisen hicbirsey yok... Kim isterki annesi sürekli mutsuz olsun. Ben tam telefon aciyorum mutlu bi haber pylasacam, annem aglamaya basliyor ve babamla ilgili bisey diyor. Ve daha sonra rahatliyor. Ama simdi ayni duruma ben geldim. Onun verdigi her karar veya her kücücük düsüncesi beni artik cok etkiliyor: yatak odamda bicak birakcam demesi, veya bana caresizce bakmasina dayanamiyorum artik, cok zor arkadaslar hepinize tesekkür ederim ben burda yeniyim. Bir dahakine yeni bir konu olarak paylasirim. Cok sagolun

Ve bunu ilave etmek istedim, evet dayak yok ama babamda kisisel bozukluk var galiba. Mesela durub dururken sinirlenir.. bu yemek niye cok sicak der firlatir tabaklri. Eskiden hep böyleydi simdi baya uslandi. En son gecen is yerinden anneme mesaj yazmis seni bu gece öldürmemek icin kendimi zor tuttum .. bunlari yazmak bile cok gücüme gidiyor. Ve nezaman yapiyor bunlari? Annem üstüne gidib onun telefonunu kurcaladiginda vs.. o yüzden anneme dedim ya oturacaksin ömür boyu konusma karisma ona. Yada sana ayri ev düzecegim. Haa birde evleri var cok büyük oda bi sorun. Onu satarsam kendimi öldürürm diyo babam ele güne rezil olurlarmis. Peki böyle kim cekiyor acilari dedim. Hem nefret ediyolr birbirinden hem iki hafta sonra beraber izine giderler ben anlamadim nasil bir iliski

Öncelikle cok tesekkür ederim yorumunuz icin.
Evet cok iyi anladiniz. Annemdeki saplanti.. sevgi degil. Babamda kac sene bosancam deyib durdu ama iki gün sonra geri dönüyordu annemin yalvarmasiyla. Bu sefer annem basladi bosancam diye babam diyor ayrilmayalim. Ikisininde ruh sagligi yerinde degil. Ee haliyle babamda yaslandi artik evdeki rahatindan vazgecemiyor. Anneme kac defa dedim. Kabullen sen ondan bosanirsan dahada mahf olursun, elalem ne der rezil oluruz diyor hep. Senin dedigini uygulicam artik ablam ve kardesimde duymazdan geliyor odalarina kapaniyorlar. Annemi yanliz birakmak istemiyorum ama doktordan randevu istiyecegim tedavi olmasi icin. Cok tesekkür ederim tekrar, sanirim sizde buna benzer durumla karsi karsiya kalmissiniz. Hicbirzaman düzelmiyecek degilmi? ..
Yok bu kadarıyla karşı karşıya kalmadım açıkçası:)
Annen boşanmak için adım atmalı bence.
Baban düzelecekse de ancak öyle düzelir.
Annenin ciddi olduğunu görmesi lazım.
Annen onun gözünde yakasına yapışan bir sülük gibi.
İkisinin de psikolojisi bozuk ve ilaç kullanmaları lazım.İkna et onları doktora götür.
Bizimkiler kullanıyor ve bayağı fayda etti.

Yok bu kadarıyla karşı karşıya kalmadım açıkçası:)
Annen boşanmak için adım atmalı bence.
Baban düzelecekse de ancak öyle düzelir.
Annenin ciddi olduğunu görmesi lazım.
Annen onun gözünde yakasına yapışan bir sülük gibi.
İkisinin de psikolojisi bozuk ve ilaç kullanmaları lazım.İkna et onları doktora götür.
Bizimkiler kullanıyor ve bayağı fayda etti.

Aynen o annemi bir sülük gibi görüyor. Cok yardimci oldunuz hepiniz tesekkür ederim. Sanirim en iyisi ilac tedavisi olcak hepimiz icin. Hayirli günler diliyorum

annem babamla boşanma aşamasında daha doğrusu bir yerden birşey bekliyor o olduğunda boşanıcakmış
İlk zamanlarda boşanmalarını hiç istemedim hala istemiyorum ama annem nasıl mutlu olucaksa öyle olsun diyorum artık,ama annem bir mutlu bir gün mutsuz
Bazen çok özgüvenli kendinden emin bir durumda oluyor,bazen yatak döşek yatıyor hep mutsuz oluyor
3 Aydan beri hep aynı mevzuları konuşuyoruz artık bende sıkıldım
Psikoloğa git diyorum boşanınca gidicem diyor öyle yap diyorum anlamıyor böyle yap diyorum anlamıyor
Benimde bir ailem var çocuğum var ama annem mutsuz olduğunda kendi evimde kolumu kaldıracak yanım olmuyor beni çok etkiliyor
Ben böyle hep mutsuz olucam galiba diyor ama biraz da insanın kendi elinde yani mutlu olmak,tamam babam da çok ev adamı değil ama şu anda annem de dayak içinde kavga içinde değil öyle evde kimse kimseyi görmüyor
Telefon etmeye korkar oldum artık,ne yapıcam nasıl davranıcam şaşırdım kaldım artık
Ben olur bana akıl verin,çok ihtiyacım var
Annem yatak dosek yatıosa bi iyi bi kötü oluosa bu kesınlıkle depresyon belırtısı canım.Doktora gıtmelı.Hatta spora fln yazdır.Mutluluk hormonu salgılanır.Eger doktora gıtmezse daha da hastalanır.

Back
X