Annemin ve çevremin doktor damat takıntısı..

İlişkinizi annenize kabul ettirmek için doktor kontejyanını görümceden yana kullansanız.O doktormuş ya :34:

Yıllarca kendini geliştirmiş şimdide ilahiyat okuyor. Sevdiğide optisyen . Ama böyle işte durumlar

çok saçma ya hadi kızda doktor olsa diycem ki ikisi denk olsun istiyo ama değilmiş
ne diye sevenleri ayırıyolar anlamıyorum
tüm doktorlara haber mi gönderecekmiş annesi kızını istemeye gelsinler diye hayret birşey

aynen katılıyorum hastanede calısan arkadasım anlatıyor doktorları bırtane durust yok ıclerınde dıyor emzırme odasında hemsıre ve hosteslerle eslerını aldattıklarını , gece neler neler dondugunu.. ondan dolayı hıcbırzaman doktor esım olsun ıstemedım:)adam olsun kı doktorlar parayı bulup karısına deger vermıyor genelde ama tabı kısıne baglı hepsı aynı dıye bırsey yok ama turkıyede cogu busekılde malesef:(:(

valla doktor eşleri kızıyo ama ben de hep öyle duyuyorum
içlerinde o duygu olanlar her şeyi yapar zaten
bizim tanıdığımız da karısını şu ilaç temsilcileri var ya onlarla aldatıyodu
kadın hastaneden çıkıp adamın arabasını bile kullanıyomuş kimseden de çekinmiyolar anlican
bütün hastane biliyomuş hatta hemşire bi arkadaşı var annemim bi sürü şey anlatıyodu hemşirelerden bazıları da sürekli kırıştırıyomuş doktorlarla
biri de mail adresini tüm hemşirelere filan dağıtmış msnden konuşuruz filan diye karısı da aynı hastanede çalışıyodu düşün artık
daha neler neler duydum ama hepsini anlatmaya gerek yok

doktor eşi olanlar olabilir çok düzgün insanlar da olabilir ama biz de gördüğümüz duyduğumuz şeyleri anlatırız bu hepsini aynı kefeye koymak değildir yanlış anlaşılmasın ama böyle çok örnek var

Haha çok güldüm ben buna ya... evet benim Tanıdığım Var Eşi Doktor. Doktor Bey Çok Mütavazi Ama eşi Sanırsın Kendi Prensle Evlenöiş O Kadar Kibir Yani. Herhal Kadın doktorla Evlenmese Kafayı Yiyecekmiş

Ben dis hekimiyim. Yıllar önce bir dis hekimiyle ortak tanıdık vasıtasıyla tanısip is ortağı olduk.
O zaman o nisanliydi ben de zaten ortağımı cok yakından tanımıyorum. Annemin ilk cümlesi; aferin kıza bak kendine Dr koca bulmuş. Biz 5 sene ortak kaldık. Bu kadar sahtekar duzenbaz yalancı ahlaksız bir adam daha tanımadım. Yani annemin sadece etikete bakarak yorumu cok yanlış olduğunu yıllar sonra anladı.

Unv yıllarımda Dr sevgilim vardı. Onda da bir cok karaktersizligi gördüm.

Simdi bir mühendisle evliyim " ki bir zamanlar annemin kucumsedigi meslek" hayatımda ondan daha iyi bir es olamazdı.

Sadece Dr degil hic bir meslekte genellemeye gitmemekte fayda var. Benim hayatımda farklı sekilde yer alan iki erkek Dr, ikisi de birbirinden rezildi.

ayy ne saçma yaa doktor olsa nolur ki akrakteri düzgün olsun
çok zengin ve yakışıklı birini istiyormuşta ailen çok yanlış bence çünkü;şu hayatta hiç bir şeyin garantisi yoktur ve hiç kimse zenginliğe sahip olduğu hiçbirşeye güvenemez sağlığımızın biel garantisi yok neticede
fakir olur evlenirken bir anda zengin olur ALLAH yürü ya kulum der,zengin diye evlenirsin iflas eder bir şey sebep olur fakirleşir
yani velhasıl demek istediğim "evde ki huzur zenginlik budur"bana göre bu şekilde
yakışıklılıkta gelip geçicidir hapimiz gün gelicek yaşlanıcaz ve kırışıcaz yani hiç bir şey baki değil,ayrıca çok yakışıklı biriyle evlendin diyelim ama karakteri 5 para etmez sana kötü davranınca gözünde onun yakışıklılığı kalır mı
seni sevsin,saygı göstersin,insan gibi insan,adam gibi adam olsun önemli olan o:34:

Annem ve çevresi ne zaman biri bir doktorlar evlensin aferin akıllı kızmış derler.Ben ise kendim gibi bir öğretmenle görüşüyorum ama gel gör ki annemle bunu paylaştığımda kıyamet kopmuştu.Öğretmen diye beğenmedi.çevremde çok zengin ve yakışlıklı biriyle evlenmemi bekliyorlar çünkü bizim durumumuz iyi dış görünüş olarak da beğenirler.Benim ise böyle bir takıntım yok görüştüğüm kişinin anne babası da emekli öğretmen bir kızkardeşi var doktor.Tanıdığım kadarıyla iyi insanlar.Ben şu an tekrar onunla görüşüyorum ama ailemden gizli.bugün beni kuzenim aradı böyle böyle bir doktor var görüş diye.Doktor ya adı yetiyor hemen görüş diyorlar.çalıştığım okulda da bunu gözlemledim eşin ne kadar iyi bir konumdaysa o kadar saygı görüyorsun.Sanki doktor olunca karakter de otomatikman mükemmel.

işte bu etiket olayı ülkenin kanayan yarası maalesef..doktorluk saygın bir meslek ama evlilik için kriter değil pek tabi ki.. çevreden bu tür şeyler duyman normal.. bir kızı istemeye geldiklerinde komşular ilk önce ne iş yaptığını sorar damat adayının. sen kendini ve karşındakini biliyorsan önüne bak kim ne derse desin.

eşime anlattım konuyu bana birini anlattı işyerinden: ))
eşimin kurumda biri var doktor ve adamın adı çıkmış kız kaçıran diye :27:
ben tanımıyorum eşim anlatıyor.
adam evli,eşi öğretmen,4 tane de çocukları varmış.
adam önce hastanede çalışıyormuş.
orda birlikte olmadığı hemşire kalmamış adamın.
adamı çok uyarmışlar ve herkese slogan gibi şunu diyormuş:''ben onların peşinden koşmadım,onlar kendileri geldi vermek için'' !!
eşinin kulağına gidiyor ve diyor hastaneyi bırakacaksın yoksa boşarım seni.
adamda eşimin çalıştığı kuruma geliyor doktor olarak.
şimdi biraz durulmuş :27:
adamın kız kardeşide benim üniden hocam,az çektirmedi ders konusunda :37:

ha burada hala bunun karakterle alakalı olduğunu düşünüyorum,
sadece elime bi örnek daha geçince anlatmak istedim: )

Annem ve çevresi ne zaman biri bir doktorlar evlensin aferin akıllı kızmış derler.Ben ise kendim gibi bir öğretmenle görüşüyorum ama gel gör ki annemle bunu paylaştığımda kıyamet kopmuştu.Öğretmen diye beğenmedi.çevremde çok zengin ve yakışlıklı biriyle evlenmemi bekliyorlar çünkü bizim durumumuz iyi dış görünüş olarak da beğenirler.Benim ise böyle bir takıntım yok görüştüğüm kişinin anne babası da emekli öğretmen bir kızkardeşi var doktor.Tanıdığım kadarıyla iyi insanlar.Ben şu an tekrar onunla görüşüyorum ama ailemden gizli.bugün beni kuzenim aradı böyle böyle bir doktor var görüş diye.Doktor ya adı yetiyor hemen görüş diyorlar.çalıştığım okulda da bunu gözlemledim eşin ne kadar iyi bir konumdaysa o kadar saygı görüyorsun.Sanki doktor olunca karakter de otomatikman mükemmel.

Madem beğenilmeyecek bir meslekmiş sizin öğretmen olmanıza neden izin vermişler... Benim bir arkadaşım diş hekimi ile evlendi vajinusmus olmuş 1 sene uğraştılar hemen hemen her gece dayak yedi kocasından, tıpta böyle birşey yok sen delisin uyduruyorsun diye. 1 sene sonra götürüp babasının kapısına attı kızı, mecazi olarak değil ciddi ciddi arabaya bindirip koluntan çekiştirerek zili çalıp kapıyı açan babasına alın deli kızınızı kendini teslim edeceği bir kocaya verin diye arkasına bakmadan gitmiş.
Alın size doktor damat. Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin diye dua etmek lazım...

Madem beğenilmeyecek bir meslekmiş sizin öğretmen olmanıza neden izin vermişler... Benim bir arkadaşım diş hekimi ile evlendi vajinusmus olmuş 1 sene uğraştılar hemen hemen her gece dayak yedi kocasından, tıpta böyle birşey yok sen delisin uyduruyorsun diye. 1 sene sonra götürüp babasının kapısına attı kızı, mecazi olarak değil ciddi ciddi arabaya bindirip koluntan çekiştirerek zili çalıp kapıyı açan babasına alın deli kızınızı kendini teslim edeceği bir kocaya verin diye arkasına bakmadan gitmiş.
Alın size doktor damat. Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin diye dua etmek lazım...

bunu yapan insan mı gerçekten :53:

doktorla evlenme bence. hayatının hatasını yaparsın. ailenin gayesi zengin kocaysa eskisi kadar kazanamıyorlar ki doktorlar. zengin mengin değiller. bitti artık doktorlukta para yok.

yıl olmuş 2013 hala kızına doktor damat isteyen aileler var . tam gün yasasından haberleri yok sanırım . bi kere doktorlar eskisi gibi iyi kazanmıyor . ama tabi öğretmenden iyi para alır o başka . iyi kazanması için iyi bir uzmanlığı olması ve çok iyi bir okuldan mezun olması gerek ki birde isim yapmış olması . yani çok az kişi gerçekten doktorluk yaparak zengin olur . gerisi normal kazanır .
iki tane erkek arkadaşım oldu doktor (başka erkek arkadaşlarımda oldu tabi farklı meslek gruplarından şimdi yuhlanmayayım burda sayısını söylemiyorum )birisi normal bir uzmandı asistandı o zamanlar evi bile yoktu bir arabası vardı . diğerinin herşeyi vardı yard doçtu . yani konuma göre değiişir . bir pratisyen yüksek maaş alamaz . doğuda alır ama zaten ordada kimse kalmak istemediği için .doktor damat takıntısı genelde ailelerin doktor damadım olsun eşe ostta havamı atayım mantığı para için bunu isteyen hüsrana uğrar benden söylemesi .
bu arada eşi dr olan hanımlar hiç alınmasın iki erkek arkadaşımda feci derecede çapkındı . arkadaşlarıda öyleydi . hatta bir kere yemeğe gittik hepbirlikte 4 lü olarak . adam evli ama sevgilisini getirdi . yani bu tip olaylar çok sık oluyor . herkes sapık değil ama konumu olan cebi para gören erkek dışarıya kayıyor .bu sadece doktorlukta değil başka mesleklerdede böyle .

Back
X