Şizofren abim...

Tekrar geçmiş olsun, babanız için de baş sağlığı dileklerimi kabul edin lütfen 🙏 ve mutlaka hukuki yollara başvurarak tedavi olmasını sağlayın, gerekirse annenizi doktora danışmasını isteyerek ikna edin.

Öncelikle acil şifalar diliyorum.
Eminim çok araştırmiş, özellikle şizofren röportajlarını dinlemişsinizdir.
Tatlı tatlı ikna olmasını bekleyecek vaktiniz yok, risk almanızı önermem.
Mune abla çok güzel yardımcı olmuş sağolsun.
Sessiz ve emin ilerlemenizi öneriyorum inşallah sağlığına kavuştuğunda abiniz teşekkür edecek size.

Teşekkürler. Abime bir vasi atanması bir kenara onu ikna edip psikiyatriste bile götüremiyoruz, her şeyi reddediyor. Ama askerlikten muaf oldu. Böyle bir şeyi gizlice yapabilir miyiz bilmiyorum. Öğrenirse çok sert tepki verebilir. Onun korkusundan hiçbir şey yapamıyoruz ki...
Canınız tehlikede anneniz ile başka şehire başka eve taşının sizi bulamasin kendi ne yapıyorsa yapsin

Merhaba. 2017'de abim için bir konu açmıştım. Psikoz demişti doktorlar. O zamandan bu zamana abim daha da kötüleşti şizofren oldu. Babam vefat etti. Annem abim ben kaldık... Abim artık 34 yaşında, hiçbir tedaviyi kabul etmiyor. Eskiden en azından tatlı dille konuşunca kabul ederdi artık tamamen mantık yetisini kaybetti. Sürekli kafasındaki seslerle konuşuyor, bilgisayar başından kalkmıyor. En kötüsü de bize karşı kriminal olmaya başladı... Bugün hiçbir sebep yokken bütün evi, eşyaları kırdı mahvetti. Kapılar, buzdolabı, beyaz eşyalar, küçük ev aletleri... Her şeyi parçaladı. Artık annemle kendi canımızdan korkar olduk. Zaten bir şey diyemiyoruz hemen üstümüze yürüyor, tehdit ediyor, hırpalıyor bizi... Psikiyatristin yazdığı ilaçları doğru düzgün almıyor, iğne ise hiç vurulmak istemiyor. Ne yapabiliriz polisleri arayıp valilik izniyle yaka paça hastaneye yatırılsa 15-20 gün uyuşturup geri bırakıyolar sonrası gene aynı... Ne yapılabilir evde iki kadın çaresiz kaldık. Çevresinde böyle durumda olan var mı acaba nasıl bir yol izleyebiliriz? Şimdiden teşekkürler
Çok çok üzücü ne desem bilemedim. Sadece psikiyatrisin verdiği ilaçları kullanmayan çocuğuna yemeğine karistirip yediren yakın tanıdığım vardı o geldi aklıma. Öyle mi yapsanız acaba.
Eşyadan ziyade size karşı şiddet var mı peki

Öncelikle başınız sağolsun. Abiniz içinde acil şifalar diliyorum. Mune ablanın yaptığı yorum çerçevesinde ilerleyin lütfen. Abinizin hastaneye yatması ve o şekilde tedavi olması gerekiyor. Madem evde kendisi ilaç kullanımını kabul etmiyor buna mecbur. Yoksa sizin hem can güvenliğiniz tehlide de hem de psikolojik olarak sizi çok kötü etkiler. Bu süreç olana kadar yemeklerine ilacı karıştırıp verebilir misiniz bi doktoruna sorun dilerseniz. Belki hastaneye yatma sürecine kadar siz biraz rahat nefes alırsınız.

Biz hastamızı yaka paça yatırmıştık. Çünkü evi yakmaya çalışmıştı alkolle. Çok uzun süre kaldı. İyileşti çıktı, kendine şirket açtı, evlendi, 13 yıldır ilaçlarını düzenli kullanıyor hiçbir sorunu yok çok şükür. Çip var dinleniyorum sizler ajansınız neler neler. Kandillideki kendi villasını yanıp küle çevirmişti duvarlarda çip var diye. Biz evimize almıştık. Ama olmadı yatırdık uzun süre kaldı bırakmadılar ki . Neden şimdi bırakıyorlarmış?

Soyle yapabilirsiniz hastaneye yatirip ciktiktan sonra duzenli olarak icmesini saglamaniz lazim yani igne veya kendiniz vermelisiniz hani ilaci bir kere bile icmese hastaligin etkisiyle icmek istemiyorlar. Benim kardesimde psikoz hastasi ben takip ediyorum ilaclarini onceden veriyordum simdi uygilama yukledik ara ara icmiyor ama soruyorum her gun. icmeyince cok sinirli oluyor bu arada icincede hicbirseye kizmiyor :)

Aynı durum benim kardeşimde de var 23 yaşında ve hiçbir şekilde tedaviyi kabul ettiremiyoruz. Gün geçtikçe kötüye gidiyor annemi dövmeye çalıştı birkaç ay önce. Bu gibi durumlardan sonra hastaneye yatırıyoruz ve sonuç yine aynı bi çözümü yok. Bence kesin çözüm gerekli raporlar çıkarıldıktan sonra bakım evine yatırmak. Yaşı küçük olduğu için kardeşimi yatıramıyoruz doktorlar ilaçla iyi olabilir çalışabilir vs. diyor ama asla öyle bi niyeti yok.

Yigenim sizifren. Oda bir kac kez hastaneye yatip cikti. Son olarak yine hastaneye yatirildi ve babasi hakkinda cok fazla sikayet var tedavi olmazsan iceriye atilcaksin diye tehtid etti. sükür 1 yildan fazla ilaclarini aliyor ve gayet normal hayatini sürdürüyor.
Bu noktaya gelmesi 5 yil sürdü.
Umarim sizde yakinda abinizi o noktaya getire bilirsiniz

Yakinimin komsusunda var dinlendigini ve sesler duyuruldugunu soyluyor sesin geldigi heryere elinde ne varsa firlatiyor bagiriyor ama evden ciktiginda disarida normal davraniyor tek kaldiginda ise cok baska

Ilımlı bir cocukluk ergenlik gecirmis olsa, ilaclarini kullaniyor olsa, sosyallesebiliyor olsa, alkol almiyor olsa diyecegim ki zararsiz olma ihtimali yüksek. Ama sizin anlattiginiz tablo tam da uç boyutta şiddet gosterebilecek sizofren tablosu. Eve zarar vermişken bu raddeye gelmisken tereddüt etmeden polisi aramaniz psikiyatrik bir durum oldugunu belirtmeniz lazim. Sanridayken sizi duyamayabilir bile. Kendini tehlikede olarak algilio ve sizi hic gozu görmüyor. Yani girdigi psikozlar uzerinden genelde ne tip bi sanrida olduğunu çözmek ise yarayabilir ama yaşı da çok ilerlemis erkekler kadinlardan önce giriyorlar bu tip hastaliklara. Frontal lob gelisimini erkeklerde cok gec tamamliyor malum cok yatkin oluyorlar 25 e kadar zaten. 2017de zaten adi konmus psikoz derken, sizofreni psikoz bozukluğu zaten. 8 seneyi de ilacsiz bilgisayar basinda toplumdan izole gecirmis erkek oldugu icin sizle bile sohbeti yoktur. 8 yıl cok uzun bi sure beyin yapisinin bi hayli bozulmasi icin. En azindan tehlikeli hali gecene kadar mutlaka yatışını yapmaniz lazim. Annenizi dinlemeyin aksini soylerse. Kolay gelsin.

Benim kayınvalidem şizofreni hastası. Belirli bi yaştan sonra yaşlılığında getirdiği sorunlarla birlikte gerçekten hem idare etmesi ilgilenmesi hem de kendi işlerini görme becerisini devam ettirmesi inanılmaz zor oluyor. Şu an kayınvalidem sürekli konuşuyor, sürekli duyuyor ve dokunulduğunu hissediyor, şu an yeni bişey var bacağında yaşadığı bi ağrı var ve yürümeyi reddediyor. Bacağını çekip, kırıp, delip, soyup, yakıyolarmış. Gerçekten yaşadığınızı düşünün bunu kadın psikolojik olarak ağrısını çekiyor bunun. En son 1 hafta önce hastaneden çıktı 2 hafta kaldı. Huzursuzluğu ve sussunlar diye duvara koltuğa vurmaları dışında değişen hiç bişey olmadı. Ama döndüğünden beri yürümem yürümem, gitmem gidemem. Demem o ki bi şeyler yapacaksanız bu yaşlarındayken yapın, Mune hanım ço kgüzel yönlendirmiş daha fazla bilgisi olan biri belki vardır. Kayınvalidem arabaya hastaneye gittiğini bilmeden binip çok sonra anladığı için ve desteksiz hareket edemediği için biraz mecbur kaldı. Hem şizofreni hem epilepsi ikisini de kabul etmiyor. İlaçlarını almıyor. Yalnız görüşme sırasında da doktor yatış önerdi. Zaten talep edilecekti denk geldi. Tansiyonunu ölçücez diye götürüp yatış yaptılar. İş işten geçince anladı tabi ama iyi geldi mi? Bence hayır. Kesinlikle daha kötü çıktı. Öncesinde çok gergindi şimdi çok yorgun. Anlatabiliyor muyum? Bişey gitti bişey geldi. Mutlaka şikayetçi olun, bi vasi atanmasını sağlayın. Başka türlü devlet bakımından dikkate alınmanız her zaman mümkün olmayabilir üzücü de olsa.

Back
X