• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin yaptığı şey?

Peki sizce pazar günü gitsemmi gitmesemmi
Bence git ama annenle doğru düzgün konuşma, hatta 1 saat dur cik çocuğum zor durumda ben de iyi değilim de, yengenizle aranız nasıl bilmiyorum ama şimdi gitmezseniz anneniz yüzünden değil de gelin yuzunden gitmediniz sanat ama annene tavrını net göster

Merhaba hanımlar. Ben iki çocuk annesiyim bir çocuğum da şuan yoğun bakımda 50 gün oldu. Bu süreçte annemin gerçek yüzünü gördüm resmen. Hafta içi pazar hariç her gün saat 2 de görmeye gidiyorum. Çocukları ilk zamanlar anneme bırakıyodum ya da aynı sokakata oturduğum kaynanama. Allah razı olsun kaynanam bi kere bile bırakma demedi hatta bırakmadığımda neden bırakmadın bakrdım diyodu ve kaynanam tansiyon şeker hastası annemden daha kötü durumda. Annem bu süreçte her bıraktığımda surat yaptı. Bi kere hastaneye gittim doktor ölüm riski car, nörolojik problem olabilir dedi o günde çıcukları anneme bırakmıştım. Annemlere gittim oturuyorum daha içeri gireli beş dakak olmamış, bana büyük kızımın ilacını neden vermediğimi sordu ben de unutttum dedim. Başladı sen ne biçim annesin bilmem ne bir sürü laf saaydı ben de zaten doludum ve oturup ağladım. Ama amaç orda benim çocuğum değldi annemin benden sinirini çıkarmasıydı. Ben de o günden sonra bırakmamaya başladım. Ama bazen mecbur kalıyorum bırakıyorum. Bide kızlar bazen ısrar ediyo getir bırak diye bazen saçma sapan davranıyo. Onlara gitmek istediğimde, size helicem dediğimde suratı düşüyo bunu farkediyorum. Dün kardeşim gelmişti, büyük kızımda gitmek istedi ben de arattım müsait değilse yollamıcaktım aradım müsaitim dedi. Bir saat sonra arıyo surat beş karış ya ben hasta ılucam herhalde çok yorgunum bilem ne sonra aniden gel kızını al bugün iyi değilim deid bende kızdım neden sabah gel dedin o zaman dedim. Yok işte al diyorum diye niye kızıyosun diyo. Aradan iki saat geçti bana diyoki kızın dedi ben sıkıldım ondan dedim. Ya varya bildiğiniz yalan atıyo. Sürekli böyle ama ne zman gitmek istesem hep surat beş karış, gitsem hep bi azarlama bağırma. Yani bazen diyorum üvey mi acaba. Anca üvey anne öyle yapar. Şimdi pazar günü yengemin gelin görme mevlidi var, annemlerde olucak. Gitmek istemiyorum çinki değmez. Sizce ben mi abartıyorum gitsem mi sizce yoksa tavır mı koysam ve sebeb olarak ne sunsam
Evladınıza çok geçmiş olsun öncelikle..

Onun dışında annenizin de bir sabrı, bir gücü vardır.

Galiba siz lohusasınız daha duygusalsınız. Anneniz de belli ki bunalmış hiç biriniz için kolay değildir bu süreç.

Çocuklarınızı madem kadın bakıyor kayınvalidenize bırakın o zaman.

Annenize de bilenmeyin..

Açıkçası benim annemde söyler kafam götürmüyor artık çoçuk sesini falan diye hiç de alınmıyorum gücenmiyorum da ona da hak veriyorum çünkü
Şu yaşımda bazen benim bile kafam kaldırmıyor yani o derece
Sizin durumunuz farklı tabi ama o yaşlarda insanların hemen hepsi öyle oda yorulmuştur onuda anlamak lazım o yüzden gemileri yakmaya gerek yok anne dediğin her koşulda sırtını yasladıgındır zaten zor bi süreçtesin Bebişini düşün derim geçmiş olsun inşallah tez vakitte sağlığına kavuşur da rutin hayatına devam edersin 🙏🌸

Ya tamam da kadın keyfi birakmiyor ki, öyle olsa hak veririm ama hastane için mecbur şimdi böyle yaparlar ilerde elden ayaktan düşünce de bize bakmıyor derler, aile olmak zaten bu gibi durumlarda destek olmak değil mi ? Kim olsa alınır, bence konu sahibi çok haklı kadinj çocuğu yoğun bakimdayken bir de uzup ağlatmaya değer mi ? Hangi anneliğe hangi insanlığa sığar...konu sahibi boşver bırakma çocuklarını bundan sonra da yüzüne doğru düzgün bakma hatta yeri gelince de şöyle lafını
Ne eşimden en annemden destek göremiyorum. Kendimi çok bulamış mutsuz hissediyorum

Çocuklarınız çok küçük annenizde bunaliyor olabilir.haklisiniz keyfinizden birakmiyorsunuz ama küçük çocuklarla baş etmek bazen zor olabiliyor.Cok hassas bir dönemdesiniz hem lohusalık hem bebeğinizin hastanede olması sizi de kötü etkilemiştir.Allah yardimciniz olsun inşallah bu süreci çabucak atlatirsiniz.

yüzlerce kez özür dileyerek yazıyorum ama 3 çocuk yapılırken kv veya anneniz yap yap biz bakacağız seni hiç strese sokmayacağız dedi mi ? bu devirde 3 çocuk maddi manevi nasıl bir cesaret, parasını geçtim duygusal olarak yetişmek imkansız. Rahatsız doğmuş 50 gün olmuş hala hastanede siz neden mevlüt derdindesiniz ? mevlüt mü şu an gündem veya anneniz mi şu an sizin gündeminiz bebeğiniz kimseye kurulmadan psikolojinizi düzgün tutarak ona odaklanmalısınız. bilmem kimin mevlütü umrunuzda bile olmamalı. bana biraz rahat bir insan duygusu verdiniz, rahat insana da alan açıp daha da rahat olmasına imkan vermem bende olsam.

Peş peşe 3 çocuk yaparken annenize sormadiniz sonuç olarak. Belli bir yaşın üzerindeki annelere çocuk baktırmayın, kafaları almıyor yaşlı insanların. Sizi büyütüp bu yaşa kadar getirdiler, onlar görevlerini yaptı. Bırakın yaşlılıklarında rahat etsinler bari
Baktırmak ne alaka hastaneye giderken bırakmak zorunda kalıyorum napayaım evde tek mi bırakayım ya ne biçim insansın

yüzlerce kez özür dileyerek yazıyorum ama 3 çocuk yapılırken kv veya anneniz yap yap biz bakacağız seni hiç strese sokmayacağız dedi mi ? bu devirde 3 çocuk maddi manevi nasıl bir cesaret, parasını geçtim duygusal olarak yetişmek imkansız. Rahatsız doğmuş 50 gün olmuş hala hastanede siz neden mevlüt derdindesiniz ? mevlüt mü şu an gündem veya anneniz mi şu an sizin gündeminiz bebeğiniz kimseye kurulmadan psikolojinizi düzgün tutarak ona odaklanmalısınız. bilmem kimin mevlütü umrunuzda bile olmamalı. bana biraz rahat bir insan duygusu verdiniz, rahat insana da alan açıp daha da rahat olmasına imkan vermem bende olsam.
Benim üçincü çocuğum korunduğumuz halde oldu. İstediğim ve beklediğim bi gebelik değildi. Ayrıca açtığım posttan rahat olduğumu nerden çıkardınız. Kızım şuan stabile girdi ve o kritik dönemi arlattı çok şükür. Bilmedne insanları yargılamak bana çok vicdansızca gelşiyo brn de siizn bana yazdığınızdan vicdansız kalpsiz olduğunuz izlenimini aldım. Annem o benim knun yanında rahat etmeyeceksem kimin yanında edicem ki. Şuan mecbur olduğum için bırakıyorum yoksa bırakmam ki bırakmıyodum da.

Benim üçincü çocuğum korunduğumuz halde oldu. İstediğim ve beklediğim bi gebelik değildi. Ayrıca açtığım posttan rahat olduğumu nerden çıkardınız. Kızım şuan stabile girdi ve o kritik dönemi arlattı çok şükür. Bilmedne insanları yargılamak bana çok vicdansızca gelşiyo brn de siizn bana yazdığınızdan vicdansız kalpsiz olduğunuz izlenimini aldım. Annem o benim knun yanında rahat etmeyeceksem kimin yanında edicem ki. Şuan mecbur olduğum için bırakıyorum yoksa bırakmam ki bırakmıyodum da.

Soru gelince bunu öne süreceğinizi adım gibi biliyordum kesin korunurken olmuştur aynen. İsterseniz 10 çocuk yapın ama özet olarak anneniz ben yoruldum dediğinde gidip çocuğunuzu almak zorundasınız, yaşlı insanları zorlamaya, sömürmeye hakkınız yok. 50 gündür hastanede ise bebek hamileliğinizin son aylarıyla birlikte annenize kaç aydır çocuk bırakıyorsunuz kadının kafası almıyor belki ne biliyorsunuz? Ona o canı siz mi verdiniz?

Merhaba hanımlar. Ben iki çocuk annesiyim bir çocuğum da şuan yoğun bakımda 50 gün oldu. Bu süreçte annemin gerçek yüzünü gördüm resmen. Hafta içi pazar hariç her gün saat 2 de görmeye gidiyorum. Çocukları ilk zamanlar anneme bırakıyodum ya da aynı sokakata oturduğum kaynanama. Allah razı olsun kaynanam bi kere bile bırakma demedi hatta bırakmadığımda neden bırakmadın bakrdım diyodu ve kaynanam tansiyon şeker hastası annemden daha kötü durumda. Annem bu süreçte her bıraktığımda surat yaptı. Bi kere hastaneye gittim doktor ölüm riski car, nörolojik problem olabilir dedi o günde çıcukları anneme bırakmıştım. Annemlere gittim oturuyorum daha içeri gireli beş dakak olmamış, bana büyük kızımın ilacını neden vermediğimi sordu ben de unutttum dedim. Başladı sen ne biçim annesin bilmem ne bir sürü laf saaydı ben de zaten doludum ve oturup ağladım. Ama amaç orda benim çocuğum değldi annemin benden sinirini çıkarmasıydı. Ben de o günden sonra bırakmamaya başladım. Ama bazen mecbur kalıyorum bırakıyorum. Bide kızlar bazen ısrar ediyo getir bırak diye bazen saçma sapan davranıyo. Onlara gitmek istediğimde, size helicem dediğimde suratı düşüyo bunu farkediyorum. Dün kardeşim gelmişti, büyük kızımda gitmek istedi ben de arattım müsait değilse yollamıcaktım aradım müsaitim dedi. Bir saat sonra arıyo surat beş karış ya ben hasta ılucam herhalde çok yorgunum bilem ne sonra aniden gel kızını al bugün iyi değilim deid bende kızdım neden sabah gel dedin o zaman dedim. Yok işte al diyorum diye niye kızıyosun diyo. Aradan iki saat geçti bana diyoki kızın dedi ben sıkıldım ondan dedim. Ya varya bildiğiniz yalan atıyo. Sürekli böyle ama ne zman gitmek istesem hep surat beş karış, gitsem hep bi azarlama bağırma. Yani bazen diyorum üvey mi acaba. Anca üvey anne öyle yapar. Şimdi pazar günü yengemin gelin görme mevlidi var, annemlerde olucak. Gitmek istemiyorum çinki değmez. Sizce ben mi abartıyorum gitsem mi sizce yoksa tavır mı koysam ve sebeb olarak ne sunsam
Öncelikle bebeğinize acil şifalar diliyorum. Rabbim tez zamanda sağlığıyla kucağınıza aldirsin.
Annenize gelince bosverin geçin malesef yaş aldıkça annelerimizin bizim hayallerinizden yada dusunduklerimizden farklı karakterleri olduğunu gozlemliyoruz. Yada karşı taraftan daha sıcaklık gorunce daha üzülüyoruz. Hani o babaanne ama sende anneannesin diye . Fakat ne desek boş. Kendimizi üzmeye değmez. Herkesin sevgi ve fedakarlık anlayisi bir değil...babaannesi bakıyor madem siz de ona bırakın üzülmeyin hiç..siz evlatlariniza odaklanın. Şu Mevlüde gidin küslük yapmayın bir de bu hashas zamanınızda kusluklerle uğraşmayın ..kafaya takmayın...nerde değer görüyorsanız siz de oraya daha değer verin.

Soru gelince bunu öne süreceğinizi adım gibi biliyordum kesin korunurken olmuştur aynen. İsterseniz 10 çocuk yapın ama özet olarak anneniz ben yoruldum dediğinde gidip çocuğunuzu almak zorundasınız, yaşlı insanları zorlamaya, sömürmeye hakkınız yok. 50 gündür hastanede ise bebek hamileliğinizin son aylarıyla birlikte annenize kaç aydır çocuk bırakıyorsunuz kadının kafası almıyor belki ne biliyorsunuz? Ona o canı siz mi verdiniz?
Ya gerçekten allah sizi bildiği gibi yapsın. Yazımın başında önceleri bıtakıyodum sonra bırakmadım diyorum. Korunduğu halde dünyada ilk hamile kalan da benim zaten. Rabbim kınadığınız ne varsa başınıza getirmez umarım. Sizi allaha havale ediyorum

Hamileliğimdede bırakmadım hiç bir zaman. Çocuklarıma düşkün bir anneyim ve her şeyden önce bilinçli bir anneyim. Bilip bilmeden yargı dağıtın bravo.

nörolojik sorunları var hayati 50 gündür hastanede dediniz bu mesajınızla iyi oldu evladınız. iyi olsun zaten siz 50 gün dediniz o çocuk 50 gün annesinin koynunu görmemiş benim içim yandı. demem o ki gün mevlüdü anneninizin yaşlılık sıkıntılarını size göre yalan olan hastalığını dert edecek gün değil. iki adet çocuğunuz var bir çocuğunuz hastanede nasıl vaktiniz kalıyor da bunlara kadar dert ediyorsunuz. annenizin tek çocuğu musunuz ? hayatını vaktini tüm enerjisini sizs vakfetmek durumunda mı ? bakınız yargılamıyorum ama çocuğu 50 gündür hastanede yatan kadınının saçmasapan içerikli bir mevlütü dert etmesi gayette rahat bir insan olduğunu gösteriyor. Kalpsiz, vicdansız mıyım ? vitesi yükselterek cevap vermişsiniz rahat birisiniz kelimesi o kadar yaranıza gelmiş ki, böyle uygun görmüşsünüz. Ben kalpsiz olayım siz mevlüttür annemin hastalığıdır gereksiz mevzuları bırakın , daha önemli konulara odaklanın. 41 yaşındayım, 15 yıllık evliyim bebek nasıl yapılır biliyorum,nasıl yapılmaz onu da biliyorum. Bence dikkat edin 4. için çünkü anneniz belli ki ilgilenmeyecek gittikçe daha da zor olacak sizin hayat.

Kötü bi insansınız siz ya.

Çocuğum yoğun bakımda canıyla cebellesirlen kimsenin nazını da niyazini da çekmem.

nörolojik sorunları var hayati 50 gündür hastanede dediniz bu mesajınızla iyi oldu evladınız. iyi olsun zaten siz 50 gün dediniz o çocuk 50 gün annesinin koynunu görmemiş benim içim yandı. demem o ki gün mevlüdü anneninizin yaşlılık sıkıntılarını size göre yalan olan hastalığını dert edecek gün değil. iki adet çocuğunuz var bir çocuğunuz hastanede nasıl vaktiniz kalıyor da bunlara kadar dert ediyorsunuz. annenizin tek çocuğu musunuz ? hayatını vaktini tüm enerjisini sizs vakfetmek durumunda mı ? bakınız yargılamıyorum ama çocuğu 50 gündür hastanede yatan kadınının saçmasapan içerikli bir mevlütü dert etmesi gayette rahat bir insan olduğunu gösteriyor. Kalpsiz, vicdansız mıyım ? vitesi yükselterek cevap vermişsiniz rahat birisiniz kelimesi o kadar yaranıza gelmiş ki, böyle uygun görmüşsünüz. Ben kalpsiz olayım siz mevlüttür annemin hastalığıdır gereksiz mevzuları bırakın , daha önemli konulara odaklanın. 41 yaşındayım, 15 yıllık evliyim bebek nasıl yapılır biliyorum,nasıl yapılmaz onu da biliyorum. Bence dikkat edin 4. için çünkü anneniz belli ki ilgilenmeyecek gittikçe daha da zor olacak sizin hayat.

Oraya da değinecektim, konu sahibinin annem benim inadıma öyle davranıyor demesi de ilginç. 50 gün az bir süre değil ve yaşlı kadının yaşları birbirine yakın ard arda yapılmış 2 küçücük çocukla bunalması dünyanın en normal şeyi. Annesinin bu laflarını sözlerini takmayacak, yaşlı kadın bunalmıştır konuşur diyeceğine bir de annesine tavır alıyor. Konu sahibinin muhtemelen yaşı hâlâ genç ve 4. çocuğa da korunurken(!) hamile kalması olası. Kimse kimseye güvenerek çocuk yapmasın ve yaşı geçkin anneleri de bir salsın artık. Veya yaşlı annelerinin yorulduğu için söylediği bir iki lafa alınmasın. Ne yapalım biz şimdi burada yaşlı kadına mı bunaldığı için sayalım. İnsanın böyle bir şey bile aklına gelmez o süreçte, hele ki çocuğu yoğun bakımda iken mevlidi dert etmek annesine triplenmek

Son düzenleme:
Abartmiyorsunuz. Tabi ki anneler surekli bakmasin. Ama olaganustu bir durum var, kizi zor durumda. Bir insana annesi yardim etmeyecek, hayatini bu zor donemde kolaylastirmayacaksa kim yapacak. Bu durumda beni uzen annemle arama kocaman bir mesafe koyardim ben olsam.

Back
X