• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin yaptığı şey?

Konu sahibinin muhtemelen yaşı hâlâ genç ve 4. çocuğa da korunurken(!) hamile kalması olası.
Yapsın tabi. Hem böylece sizde daha haklı ve daha mutlu olurdunuz. Dert üzüm değil bağcı ya hani.
Sefanız olsun ne denebilir ki 😂

Yapsın tabi. Hem böylece sizde daha haklı ve daha mutlu olurdunuz. Dert üzüm değil bağcı ya hani.
Sefanız olsun ne denebilir ki 😂

Konu sahibine bir garezim yok benim anneannem de aynı şeyleri yaşadı ve eniştemin baba olarak ilgilenmediği çocuklara ananem bakarken arada söyleniyor diye teyzem ananeme küstü ama kocasına aşkım demeye devam etti. Yaşlı insanların anlık değişen ruh hallerine ve bunalmalarına kafayı takan insan hele ki öz kızıysa dönsün önce kendine baksın. Kocası ilgilenmiyormuş çocuklarla kendi yazmış, aynı tavrın binde birini kocasına göstermiyordur. İlgisiz adama neden 3 çocuk yaptım diye de sorgulayabilir orası da ona kalmış

İyi dostu bile kötü günde ölçerken; kanımız canımızla bağlarımızın sadasını, fedakarlığı, güven duygusunu böyle bir günde beklemeyeceksek, gözlemeyeceksek ne anlamı var aile olmanın?

Kimseden beklentisi olmadan, kimseye eyvallahı olmadan yaşamaya çalışan bir insanım. Gerçekten ihtiyacım olduğu bir anda böyle bir durumda kalsam; yapacağım en doğru şey kendi kabuğuma çekilmek olurdu. Canıyla boğuşurken insanın duygusal tutarlılığı olan olgun insanlara ihtiyacı var.

Konu sahibine bir garezim yok benim anneannem de aynı şeyleri yaşadı ve eniştemin baba olarak ilgilenmediği çocuklara ananem bakarken arada söyleniyor diye teyzem ananeme küstü ama kocasına aşkım demeye devam etti. Yaşlı insanların anlık değişen ruh hallerine ve bunalmalarına kafayı takan insan hele ki öz kızıysa dönsün önce kendine baksın. Kocası ilgilenmiyormuş çocuklarla kendi yazmış, aynı tavrın binde birini kocasına göstermiyordur. İlgisiz adama neden 3 çocuk yaptım diye de sorgulayabilir orası da ona kalmış
Kusura bakmayın okumadım.
Diğer mesajlarınızdan dolayı artniyetli bir profil çizdiniz. Bunu ifade etmek istedim. Tepkinizin konuyu ve konu sahibinin mevcut durumunu aştığı kanaatindeyim.

Konu sahibine bir garezim yok benim anneannem de aynı şeyleri yaşadı ve eniştemin baba olarak ilgilenmediği çocuklara ananem bakarken arada söyleniyor diye teyzem ananeme küstü ama kocasına aşkım demeye devam etti. Yaşlı insanların anlık değişen ruh hallerine ve bunalmalarına kafayı takan insan hele ki öz kızıysa dönsün önce kendine baksın. Kocası ilgilenmiyormuş çocuklarla kendi yazmış, aynı tavrın binde birini kocasına göstermiyordu

Tutturmussunuz yasli anne diye. Konu sahibi cok genc diye akil yurutmussunuz. Annesi de genctir o zaman. Sanki anne deyince 80 yasinda eli bastonlu kadindan bahsediliyor. Abartin iyice.

İyi dostu bile kötü günde ölçerken; kanımız canımızla bağlarımızın sadasını, fedakarlığı, güven duygusunu böyle bir günde beklemeyeceksek, gözlemeyeceksek ne anlamı var aile olmanın?

Kimseden beklentisi olmadan, kimseye eyvallahı olmadan yaşamaya çalışan bir insanım. Gerçekten ihtiyacım olduğu bir anda böyle bir durumda kalsam; yapacağım en doğru şey kendi kabuğuma çekilmek olurdu. Canıyla boğuşurken insanın duygusal tutarlılığı olan olgun insanlara ihtiyacı var.

Yaşlılar çocuk gibi oluyor ve duygusal olarak tutarlı olmuyorlar bence. O olgunluğu çocuğu birlikte yaptığı eşinden bekleyecek yaşlı annesinden değil. Bir iki sözüne de alınmayacak. Ona bir şey olsa gene en çok annesi üzülür, annelerin hakkı ödenmez. Seni doğurup bu yaşa kadar getiren insana da çok uç bir şey olmadığı sürece mesafe koyamazsın

Son düzenleme:
Tutturmussunuz yasli anne diye. Konu sahibi cok genc diye akil yurutmussunuz. Annesi de genctir o zaman. Sanki anne deyince 80 yasinda eli bastonlu kadindan bahsediliyor. Abartin iyice.

Benim 30 olmama 1 yıl kaldı ve benim bile seslere tahammülüm ciddi ölçüde azaldı eskiden bağırıp birlikte kudurduğum yeğenlerimin gürültüsünü artık kafam almıyor oradan hesap edin belli bir yaşın üstündeki insanların tahammül seviyesini. Yaşlılar söylenir, bu çok normal

Son düzenleme:
Kv'niz bakıyormuş Allah'tan,bundan sonra ona bırakırsınız, anneniz belli ki bakmak istemiyor. Haklı haksız tartışmayacağım. Ben anneme bu yüzden mesafe koymazdım.
Ben gelince suratı düşüyor diyorsunuz, bu yüzden mesafe koyulabilir işte. Niye özellikle siz gelince bu tavrı sergiliyor, ben yerinizde olsam karşıma alır konuşurdum benimle bir sorunun mu var diye.

Benim 30 olmama 1 yıl kaldı ve benim bile seslere tahammülüm ciddi ölçüde azaldı eskiden bağırıp birlikte kudurduğum yeğenlerimin gürültüsünü artık kafam almıyor oradan hesap edin belli bir yaşın üstündeki insanların tahammül seviyesini. Yaşlılar söylenir, bu çok normal
Vallahi bilemiyorum. Benim 80 yasindaki annem agir bir ameliyattan daha yeni yeni toparlarken depremde kendisinde kaldigimizda gece kalkip oglumla benim uzerimi ortmustu, hasta haline bakmadan. Ben oylesini gordum. Bana zor durumda yardim etmemenin bahanesi olmaz gibi geliyor. Annem de diyebilirdi deprem zamani, yasliyim kafam kaldirmiyor evinize gidin diye. Onun yerine butun cocuklarini ve torunlarini evine topladi. Cunku olaganustu bir durum vardi. Konu sahibinin de durumu olaganustu. Normalde birakmiyorum diyor.

Vallahi bilemiyorum. Benim 80 yasindaki annem agir bir ameliyattan daha yeni yeni toparlarken depremde kendisinde kaldigimizda gece kalkip oglumla benim uzerimi ortmustu, hasta haline bakmadan. Ben oylesini gordum. Bana zor durumda yardim etmemenin bahanesi olmaz gibi geliyor. Annem de diyebilirdi deprem zamani, yasliyim kafam kaldirmiyor evinize gidin diye. Onun yerine butun cocuklarini ve torunlarini evine topladi. Cunku olaganustu bir durum vardi. Konu sahibinin de durumu olaganustu. Normalde birakmiyorum diyor.

Normalde bıraktığımda da istemiyordu yazmış bence normalde de bırakıyordur. Herkes farklı oluyor işte, benim annem de bunaldığını hayatta dillendirmez mesela torunları için. Ama ananem söylenirdi mesela, o da çok ağır geldiğinden. Zaten 8 çocuk büyütmüş bir de sinirli bir kadın, herkesin tahammül seviyesi farklı. Ama söyleniyor diye kızını ve torunlarını sevmiyor anlamına gelmez bence bu, bazı insanlar çok fevri oluyor dillerini tutamıyorlar. Konu sahibi birine tavır koymak istiyorsa kocasına koysun bence, beni yalnız bıraktı yazmış. Babanın ilgisiz davranma gibi bir lüksü yok çünkü

Çocuklarınız çok küçük. Sadece hastaneye giderken bırakın bence annenize. Zaten ziyaret kısa sürüyordur. Git gel 2 saat tutar en fazla.
Bebeğinize Allahım acil şifalar versin🌹

annen bakmak zorunda değil diyen insanları hiç anlamıyorum
evet her gün her gün bırakılıp su istimal ediliyorsa kadın tabiki bakmak zorunda değil,sürekli keyfi bırakılıp gidiliyorsa evet onunda bir yaştan sonra tahammülü azalıyor elbette bakamaz diyebiliriz

fakat hastalık olur ,önemli başka mevzular olur insan annesine de çocuk bırakamıyorsa ölüp bitelim biz ya

Anne hastalansa ve evladı bakmasa burada “hayırsız evlat püüü” linçleri gelir hemen, peki aynı şekilde evlat hasta olunca anne neden bakmak zorunda olmuyor ? İki yüzlülük resmen

İnsan zor zamanında ailesinden destek beklemeyecekse diğer insanlardan ne farkı kalıyor o ailenin ?

kırılmakta haklı buldum konu sahibini bence çoluk çocukla ilgilenin biraz mesafe koyun belli ki rahatsız oluyorlar,eşinizden destek isteyin oturun konuşun bi zahmet anlasın yardımcı olsun size , geçmiş olsun

Baktırmak ne alaka hastaneye giderken bırakmak zorunda kalıyorum napayaım evde tek mi bırakayım ya ne biçim insansın
Ama 4 yaş ve 1.5 yaş bu çocuklar el kadar. Kadının gücü yetmiyor,yoruluyor olabilir. 2 çocuğum var yazmışsınız ama hastanedeki bebeğiniz var birde(Allah Şafi ismiyle şifa versin) 3 çocuklusunuz. Anneniz yada kayınvalidenizden sizin baktığınız gibi sabırla bakmalarını beklemeyin,yaşını başını almış insanlar. Anneniz istemiyorsa,kayınvalidenize bırakın, o istiyormuş bakmak.
Ben kızamıyorum kocaman kadınlara neden torununa bakmıyorsun diye. Kendi çocuklarını büyütmüşler,yaşları geçmiş,onlar torun sevecekler artık bakmaktan ziyade.

Allah razı olsun sonunda nalayan biri

Evladı yoğunbakımda olan bir anne, onu ziyarete giderken tabi ki diğer çocuklarını birine bırakmak zorunda. O da genelde anne olur kayınvalide olur. Yapılan bazı yorumlar empatiden yoksun ve kötü niyetli.
Anneniz yoruluyor olabilir ama ona da muhtaçsınız. Huyuna gidin, orta yolu bulmaya çalışın. Bebeğiniz iyileşince hepsini unutursunuz

Anneanneden önce baba mecbur değil mi bu çocuklara bakmaya? 1,5 yaşında yeni ayaklanmış çocuk çok tehlikeli. Her saniye peşinde olup göz hapsinde tutacaksın. Ölümcül veya kemik kırılmalı kazaya çok müsait. Havalar ısındı açık pencere balkon riski var, Yemek pişerken sıcak tava tencere tehlikesi var, bulduğu şeyi ağzına atıp boğulma riski var. Kadın bu çocuklara yemek mi yapsın, ortalığı temiz mi tutsun yoksa hiç bir şey yapmayıp devamlı çocukları mı izlesin? Annesi zaten yapmıyor mu bunları denebilir ama taze anne refleksiyle çocuğunu evlendirmiş yaştakiyle aynı değil. Uyduruk bir şey pişirirsin, aman bugün bunu yesinler çok hareketliler 5 dk boş bırakamam dersin. Ama anneanne yapmasa önlerine doğru düzgün yemek koymamış olur. Atik, çevik, çocuktan 1 adım önde olamayabilirler, sesi artık kaldıramayabilirler. Benim annemin de deli gibi koltuk kanepe silmekten kolu ağrırdı kızımı kucağında uzun süre tutamazdı. Doktor kontrolğne veya bir şey almaya gider hiç oyalanmadan geri döner alırdım çocuğu. Çünkü huysuz, ağlak, memesiz uyumayan bir bebekti. Annem acaba bir şey mi oldu diye çok stres olurdu susturamayınca.

Kayınvalide gönüllü ben bakarım getir diyormuş. Niye ille anneniz bakmak zorunda, torunsa kayınvalidenin de torunu, çocuksa kocanızın da çocuğu. Ziyaret sadece gündüz saat 2 de mi olmak zorunda? Akşam eşiniz eve geldikten sonra ziyaret saati ayarlanamıyor mu? İşten yorgun geliyorsa da eşiniz alsın annesine götürsün çocukları, siz de ziyaret edin bebeğinizi, toplanın evinize dönün. En önemli sorun 50 gündür yoğun bakımdaki çocuğunu görmeye gelmiyor mu bu adam?

Merhaba hanımlar. Ben iki çocuk annesiyim bir çocuğum da şuan yoğun bakımda 50 gün oldu. Bu süreçte annemin gerçek yüzünü gördüm resmen. Hafta içi pazar hariç her gün saat 2 de görmeye gidiyorum. Çocukları ilk zamanlar anneme bırakıyodum ya da aynı sokakata oturduğum kaynanama. Allah razı olsun kaynanam bi kere bile bırakma demedi hatta bırakmadığımda neden bırakmadın bakrdım diyodu ve kaynanam tansiyon şeker hastası annemden daha kötü durumda. Annem bu süreçte her bıraktığımda surat yaptı. Bi kere hastaneye gittim doktor ölüm riski car, nörolojik problem olabilir dedi o günde çıcukları anneme bırakmıştım. Annemlere gittim oturuyorum daha içeri gireli beş dakak olmamış, bana büyük kızımın ilacını neden vermediğimi sordu ben de unutttum dedim. Başladı sen ne biçim annesin bilmem ne bir sürü laf saaydı ben de zaten doludum ve oturup ağladım. Ama amaç orda benim çocuğum değldi annemin benden sinirini çıkarmasıydı. Ben de o günden sonra bırakmamaya başladım. Ama bazen mecbur kalıyorum bırakıyorum. Bide kızlar bazen ısrar ediyo getir bırak diye bazen saçma sapan davranıyo. Onlara gitmek istediğimde, size helicem dediğimde suratı düşüyo bunu farkediyorum. Dün kardeşim gelmişti, büyük kızımda gitmek istedi ben de arattım müsait değilse yollamıcaktım aradım müsaitim dedi. Bir saat sonra arıyo surat beş karış ya ben hasta ılucam herhalde çok yorgunum bilem ne sonra aniden gel kızını al bugün iyi değilim deid bende kızdım neden sabah gel dedin o zaman dedim. Yok işte al diyorum diye niye kızıyosun diyo. Aradan iki saat geçti bana diyoki kızın dedi ben sıkıldım ondan dedim. Ya varya bildiğiniz yalan atıyo. Sürekli böyle ama ne zman gitmek istesem hep surat beş karış, gitsem hep bi azarlama bağırma. Yani bazen diyorum üvey mi acaba. Anca üvey anne öyle yapar. Şimdi pazar günü yengemin gelin görme mevlidi var, annemlerde olucak. Gitmek istemiyorum çinki değmez. Sizce ben mi abartıyorum gitsem mi sizce yoksa tavır mı koysam ve sebeb olarak ne sunsam
Öncelikle Allah bebeğinize şifa versin. Evet teorik olarak annen bakmak zorunda değil. Biz de anne babalarımız hasta olduğunda hastaneye götürmek, yardımcı olmak zorunda değiliz. Kimse hastane ortamı çok eğlenceli, anne babaya ev işlerinde yardım etmek harika diye yapmıyor bunları. Biz nasıl gerektiğinde elimizi taşın altına koyuyorsak büyükler de koymalı. Aile olmak zor zamanda birbirine destek olmaktır. “Annem çocuklar ilgilensin ben gezip tozayım” demiyorsunuz, şu an ciddi bir durum var. O yüzden yardımcı olmalı, olmuyorsa da kırılmanız çok normal.

Back
X