ANNEMİZ BİZİ SÜREKLİ TEHDİT EDİYOR

buseylz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2023
15
-2
1
23
Merhabalar, babamdan kalan belli bi miras var şu an için yaşadığımız ev de dahil, annemizle anlaşamıyoruz o da bizi sürekli evden atmakla tehdit ediyor, hepimizin mirasta payı var onunki bir tık fazla diye böyle düşünüyor araştırdığım kadarıyla atamıyor. Mülkiyet ve intifa hakkı diye bir şey varmış merak ettiğim şey babam öldükten hemen sonra bu haklar anneme otomatik olarak geçiyor mu yoksa dilekçe tarzı bir şey mi vermesi gerek ve annemin mulkiyet hakkı varsa bile herhangi birimizi evden attırabilir mi sonuç olarak her ne kadar hak sahibi olsa da bizde mirasçıyız. Bıktık artık gerçekten en küçük şeyde bile bizi tehdit ediyor lütfen bilgisi olan biri veya bi avukat yardımcı olabilir mi

Edit; Arkadaşlar çok basit bir şey sormama rağmen olayı farklı yere çeken insanlar olmuş siz şaka mısınız, terimleri bilmediğimden anlayamadığımdan daha açıklanabilir olsun diye forumlara yazdım. Tek sorduğum şey oturma hakkı olması bizi evden atabileceği anlamına gelir mi? Bunu nasıl farklı yerlere çekip hayatım hakkında bilmeden yorumlar yapabiliyorsunuz. Tamam en mükemmel anne sizinki evet aynen ama maalesef kendi annem için bunu söyleyemem. Neden, kötü babalar oluyor da kötü anneler olamıyor mu? Bir babadan bahsetsem kimse sorgulamazdı bile, komik. Olayı saçma sapan şeylere bağlayan insanlar için konuşuyorum ve evet beddua etmekten de çekinmiyorum çünkü bilmeden bu kadar kesin konuşmakta iftiraya girer ve siz tanımadığınız bir insana iftira atmış oluyorsunuz :D madem öyle umarım aynı şey başınıza gelir. Bir de ben olayı niye farklı yansıtayım elime ne geçecek? Soruma cevap bulabilecek miyim? Niye farklı yansıtıp sizi yansıttığım duruma inandirmaya çalışayım ki siz kimsiniz acaba? Hatta sizi geçtim kendimi kandırmış olmaz mıyım neyse sabır sizi mantığa davet ediyorum

Son düzenleme:
Evet kompleksli biri daha. Yorumunu kanuna uygun olmadığı için beğenmedim deyince sebepsiz sizin kanunu açıkladığınız yoruma da aynı ifadeyi atanlardan. Önemli mi değil ama insanların çözüm aradığı bir platformda bu tür insanlar çözüm odaklı değil ego odaklı olduklarından kuru kalabalık sadece. Direk engelliyorum.
Senin gibilere cevap vermiyorum şikayet ettim saygısız üslubunu. İnsanların yazılarına ve fikirlerine saygı duymayı öğrenemediniz bir 🙄

Kardeşlerin tamamı anneden fazla alır .nasıl sizi tehdit ediyor. Sizin kardeşler olarak evden payiniz daha fazla anneninizin oturma ve sukna hakki konusuda şu şekilde Türk Medeni Kanunu'nun 652. maddesi uyarınca, sağ kalan eş, aile konutu ve ev eşyası üzerinde kendisine, miras hakkına mahsuben mülkiyet hakkı tanınmasını talep edebilir. Yani hayatta kalan eş, miras payı olarak evin ve evdeki eşyaların kendine bırakılmasını isteyebilmektedir. Diğer miras hakklari mahsup edilerek hakim verebilir oturma hakkını.
Sukna hakkı olması bizi evden atabileceği anlamına gelmiyor değil mi

Daha fazla ayrinti verir misiniz? Yaslar kac? Baba ne zaman vefat etti? Evde kimler calisiyor?
Annenizin evden kovma hakki tabi ki yok. Siz deyin biz seni kovariz diye.
Ya da en temizi evi satin, herkes kendi payina duseni alsin ve dagilsin.
Boyle bir anneyle yasamaktan iyidir..
En küçüğümüz 18 yaşında, babam 6 yıl önce vefat etti. Ablam ve kardeşim çalışıyor. Her şeyimizi satılığa koyduk zaten fakat alıcı yok, oturduğumuz ev dışında kalan 2 evin kirasını da kendisi alıyor zaten hiçbir şekilde karışmıyoruz ama oturduğumuz evde bize huzur vermiyor Facebook gruplarında takılıyor telefon konuşmaları sesli gülmeleri kahkahaları bunların hepsine komşularımız da şahit babam öldüğünden beri bu şekilde ve o zamanlar ben ve kardeşim reşit bile değildik bize bakmakla yükümlü olmasına rağmen umursamadı o zamanlar onu şikayet etmediğim için çok pişmanım. Biz yine bir şeyine karışmıyoruz ama küçük vir şeyde bizi evden atmakla tehdit etmesi artık sabrımızı taşırdı

Öyle bir hakkı yok ama neden sizi evden atmakla tehdit ediyor? Babanız vefat etmeden önce de tehdit ediyor muydu?
Mirasta 2 pay eşe, çocuklara da 1’er pay hak veriliyor. Yaşlarınız kaç? Mal mülk çoksa yaşlar da uygunsa ayrı eve çıkın diyeceğim ama annenin asla öyle bir düşüncesi yoktur. Amacı sizi hizaya getirmek. Büyük acılardan sonra aile birlik olup acısını paylaşsa daha iyi olur. Belki de acısıyla nasıl başa çıkması gerektiğini bilmiyordur.
Anlasamıyoruz evdeki huzuru bozuyor, babam vefat etmeden önce bizi tehdit edemezdi çünkü babam vardı ve korkuyordu. Babam öldükten ve 40ı çıktıktan sonra hiç kimseyi umursamadı Facebook gruplarında görüntülü konuşmalar telefon konuşmaları sesli kahkahalar vs bunların hepsine komşularımız da şahit kaç kere şikayete geldiler biz bu konuşmalarına
karışınca bizi tehdit ediyor veya temizlik adına evde hiçbir şeye yardım etmiyor ya tamam etmesin ama etmediği gibi bir de kirletiyor buna da laf edince yine tehdit ediyor biz evde yokken ablamla benim odama girip eşyalarımızı alıyor karıştırıyor, kilitliyor çıkıyoruz bi şekilde giriyor içeriye en son giremeyince kapımızı tamamen kırdı.42 yaşında olmasına rağmen sanalda tanıştığı insanlara kendi 17, 18 yaşlarında tanıtıyor. Ben anne hassasiyeti, swvgisi nedir gerçekten bilmiyorum. Arkadaşlarım ya da herhangi biri "annemi çok seviyorum" dediğinde bir anneyi çok sevmek nedir bunu gerçekten bilemiyorum çünkü hiç sevemedim, sevilemedim. Keşke babam yerine o ölseydi.

Merhabalar, babamdan kalan belli bi miras var şu an için yaşadığımız ev de dahil, annemizle anlaşamıyoruz o da bizi sürekli evden atmakla tehdit ediyor, hepimizin mirasta payı var onunki bir tık fazla diye böyle düşünüyor araştırdığım kadarıyla atamıyor. Mülkiyet ve intifa hakkı diye bir şey varmış merak ettiğim şey babam öldükten hemen sonra bu haklar anneme otomatik olarak geçiyor mu yoksa dilekçe tarzı bir şey mi vermesi gerek ve annemin mulkiyet hakkı varsa bile herhangi birimizi evden attırabilir mi sonuç olarak her ne kadar hak sahibi olsa da bizde mirasçıyız. Bıktık artık gerçekten en küçük şeyde bile bizi tehdit ediyor lütfen bilgisi olan biri veya bi avukat yardımcı olabilir mi
Bir annenin evlatlarina bu tehdidi savurmasi icin, ortada birsey olmasi gerek. Anneyi kotu gosterip, kendini duze cikarmaya calismak fazla ileri boyutta olmus

Konuyu dogru duzgun aktardigina inanmiyorum.

Aile konutu için geçerli değil bu. Konu sahibi annesinin aile konutu hakkının otomatik doğduğunu mu yoksa dilekçe vermesi gerektiğini mi soruyor? Dilekçe vermesi gerekiyorsa kadın aile konutu hakkını almadan önce evi parçalama derdinde gibi. Konu sahibi kesinlikle iyi niyetli görünmüyor.
Hiçbir şeyin derdinde değilim emin olun tek derdim evimde huzur içinde tehdit edilmeden yaşamak, her gün tehdit edildiginizi düşünün mirasta hak sahibi olup atılmakla tehdit edildiginiz bir ev. Haliyle annemin böyle bir hakkı var mı gibisinden araştırmalarım sonucu oturma hakkı gibi bir şeyle karşılaştım terimleri bilmedigim ve tam bir cevap bulamadığım icin forumlara yazmayı bir avukat çıkarsa daha açıklayıcı anlatabileceğini düşündüm. Anne bile demek istemediğim bu kadın ne bana ne kardeşime bakmakla yükümlü olduğu zamanlarda bile bakmadı şimdi reşit olduk ve hakkımızı savunmaya çalışıyoruz kendisi erkek kardeşimi KADES uygulamasıyla tehdit edip duruyor markete gitmediği için bile kadese basarım demisligi var. Ben kendi cinsimden soğudum "kadının beyanı esastır" cümlesinden soğudum ve biz bütün bunlara zaten katlaniyorduk daha ne çok şeye sustuk bir bilseniz ama evden atılmakla tehdit edilmemiz son damla oldu.

Bir annenin evlatlarina bu tehdidi savurmasi icin, ortada birsey olmasi gerek. Anneyi kotu gosterip, kendini duze cikarmaya calismak fazla ileri boyutta olmus

Konuyu dogru duzgun aktardigina inanmiyorum.
Kaç yaşındasınız. Annenize böyle söyletecek neler oldu bilmiyorum ancak eğer o ev anne ve babanızın yaşamı sırasında oturduğu konut ise babanızın vefatı halinde anneniz yaşadığı sürece evde oturma hakkı ona aittir. Yani evi satıp pay vs bölemezsiniz. Ancak annenizin vefatı sonrasında böyle bir hakkınız doğar. Çünkü aile konutu ve ev eşyası sağ kalan eşe özgülenir. Bana sizin pay konusunda annenizi çok bunalttınız gibi geldi ancak o ev anne ve babanızın aile konutu ise birinin vefatı halinde diğeri yaşadığı sürece o evde oturum hakkı vardır eşyaları ile birlikte. Bu hakkı annenize aile hukuku verir. Sizin evdeki pay hakkınız ise miras hukukundan doğar. Oysa vefat sonrası paylaşım yapılırken önce aile hukuku paylaşımı sonra miras hukuku paylaşımı yapılır. Annenizin hakkına göz dikmeyi bırakın. Eşi vefat etmiş kadının oturduğu evi ve eşyaları parçalatıp düzeninin bozulmasını engeller bu kanun Mantıken hukuken ve vicdanen de olması gereken budur.

Kaç yaşındasınız. Annenize böyle söyletecek neler oldu bilmiyorum ancak eğer o ev anne ve babanızın yaşamı sırasında oturduğu konut ise babanızın vefatı halinde anneniz yaşadığı sürece evde oturma hakkı ona aittir. Yani evi satıp pay vs bölemezsiniz. Ancak annenizin vefatı sonrasında böyle bir hakkınız doğar. Çünkü aile konutu ve ev eşyası sağ kalan eşe özgülenir. Bana sizin pay konusunda annenizi çok bunalttınız gibi geldi ancak o ev anne ve babanızın aile konutu ise birinin vefatı halinde diğeri yaşadığı sürece o evde oturum hakkı vardır eşyaları ile birlikte. Bu hakkı annenize aile hukuku verir. Sizin evdeki pay hakkınız ise miras hukukundan doğar. Oysa vefat sonrası paylaşım yapılırken önce aile hukuku paylaşımı sonra miras hukuku paylaşımı yapılır. Annenizin hakkına göz dikmeyi bırakın. Eşi vefat etmiş kadının oturduğu evi ve eşyaları parçalatıp düzeninin bozulmasını engeller bu kanun Mantıken hukuken ve vicdanen de olması gereken budur.
Tam, açıkladığınız için teşekkürler yazacaktım çünkü en açıklanabilir şekilde siz yazmışsınız fakat bilmeden etmeden annenizin hakkına göz dikmeyi bırakın yazmışsınız. Okuduğunuzu anlamakta sıkıntınız olduğunu düşünüyorum benim orada sorduğum şey bu hakkı üzerime alabilir miyim ya da nasıl hak talep ederim vs mi? Kör müsünüz BABAMDAN KALAN BENİM DE HAKKIM OLAN EVİMDE 14-15 YAŞIMDAN BERİ TEHDİT EDİLİYORUM daha çocuğum. Tek sorduğum şey tehdit etmesi ve bizi gerçekten evden atabilir mi sorusuydu. Eve nasıl konabilirm mi yazmışım ben mantık hukuk vicdanmis, umarım bilmeden etmeden dediğiniz bu şey başınıza gelir de bakalim o zaman mantık hukuk vicdan diyebilecek misiniz.

Tam, açıkladığınız için teşekkürler yazacaktım çünkü en açıklanabilir şekilde siz yazmışsınız fakat bilmeden etmeden annenizin hakkına göz dikmeyi bırakın yazmışsınız. Okuduğunuzu anlamakta sıkıntınız olduğunu düşünüyorum benim orada sorduğum şey bu hakkı üzerime alabilir miyim ya da nasıl hak talep ederim vs mi? Kör müsünüz BABAMDAN KALAN BENİM DE HAKKIM OLAN EVİMDE 14-15 YAŞIMDAN BERİ TEHDİT EDİLİYORUM daha çocuğum. Tek sorduğum şey tehdit etmesi ve bizi gerçekten evden atabilir mi sorusuydu. Eve nasıl konabilirm mi yazmışım ben mantık hukuk vicdanmis, umarım bilmeden etmeden dediğiniz bu şey başınıza gelir de bakalim o zaman mantık hukuk vicdan diyebilecek misiniz.

Zaten "annenize böyle söyleyecek neler oldu" diyerekten olaya bizi suçlayarak başlamışsınız sorduğum soru harici bilmeden etmeden içeriğini anlamadan sadece bir soru üzerinden varsayimlarinizla önyargılarinizla kendinizi belli etmissiniz

annenizin oturma hakkı bulunuyor ancak sizinse diğer evlerde hakkınız var 1/4 pay annenizin 3/4 pay ise çocukların 2 kardeşsiniz diğer evler eşdeğer ise annenizin onları size vermesi gerekir ortaklığın giderilmesi davası açıyorum diyebilirsiniz açabilirsiniz de anneniz tim gayrimenkullerin sahibi olamaz sizde kira alırsınız yada kendinize ev alırsınız

annenizin oturma hakkı bulunuyor ancak sizinse diğer evlerde hakkınız var 1/4 pay annenizin 3/4 pay ise çocukların 2 kardeşsiniz diğer evler eşdeğer ise annenizin onları size vermesi gerekir ortaklığın giderilmesi davası açıyorum diyebilirsiniz açabilirsiniz de anneniz tim gayrimenkullerin sahibi olamaz sizde kira alırsınız yada kendinize ev alırsınız

Oturma hakkı bulunması demek isterse atabileceği anlamına mı geliyor yani ve bahsettiğiniz davayı açarsak diğer evler hakkında kazanma şansımız var mı

Hem soru soruyosunuz hem de düzgünce cevap veren birine sizin de başınıza gelir gibi beddua eder gibi konuşuyosunuz.Cevabı beğenmiyor olabilirsiniz ama durum böyle

Hem soru soruyosunuz hem de düzgünce cevap veren birine sizin de başınıza gelir gibi beddua eder gibi konuşuyosunuz.Cevabı beğenmiyor olabilirsiniz ama durum böyle
Sana da düzgün olmayan bir cevap vereyim madem SEN SALAK MISIN kıt mısın hayatımı yaşadıklarımızı bilmeden nasıl emin olarak durum böyle diyebiliyorsun? Orada zaten cevap olarak teşekkür edeceğimi çünkü en açıklanabilir cevabı kendisinin verdiğini fakat yargılayıcı konuşmasından ötürü vazgeçtiğimi söylemişim sizin gibi aptal insanlar yüzünden şu forumlara giresim gelmiyor soruya cevap ver çık, hayatımı kurcalamak ne haddinize bir de gelmiş emin emin durum böyle diyor avel seni al sana düzgün olmayan cevap

Back
X