• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemle 2 yıldır küsüz

Siz ilk başta erkek kardeşiniz evlenirken bir çıngar çıkarmışsınız haksızmıyım. Yani ona bir ev parası harcadılar evini kurdular. Sizde hakkınızı istediniz bunun sonucu bütün şimşekleri üzerinize çektiniz.
Burda haksızsınız...kardeşine ev yuva kuruluyor. Benim abimede yaptılar hiç sesim çıkmadı. Anne babanın görevi bu varsa yapıyorlar.
Bu konuda size kızdım..diğerkonulara gelince benim mantığım almadı anlayamadım ben, bir anne neden oğluna iyi olup kızına kötü olur ki.....

kanun var hak var hukuk var.. iyice araştırıp hakkınızı alın..

bazı kültürlerde kız çocuklara pek önem verilmiyor maalesef..

acaba böyle bir aileniz mi var..

ama babanızdan olan hakkınız çocuğunuzun da kısmetidir.. kimseye keyfi için yedirtmeyin derim ben..

Arkadaş toplantılarına annelerini getirenler olunca içim burkuluyor.33 yaşındayım ama özeniyorum daha ileride kaç defa beraber olmak için fırsat çıkıcak diye sorguluyorum.Allaha şükür yardımcım var fiziksel ihtiyacım olmuyor.
Bu konuyu düşünürken defalarca google da araştırma yaptım.Bunun sebebi nedir?Kafamda devamlı bu dönüyor.Bir manalandırsam işim daha kolay olacak sanki.

biliyorum hayal kırıklıgı üzerine hayal kırıklıgı yasıyorsun..etrafindekilere özeniyorsun,arıyorsun,özlüyorsun,yaptıklarını kabullenemiyorsun,için acıyor...bunların hepsini cok iyi anlıyor ve yasadıklarını hissediyorum.

eger icindeki acıyı sorgulamaya devam edersen içindeki "neden" sorunların hiç bitmezse ömrün boyunca mutsuz olursun ve akıl sorunların baslar..

yapabilecegin tek sey onu oldugu gibi kabullenmek olacaktır.olanları ,durumu yaptıklarını ve onun kişiligini oldugu gibi kabul ediceksin.nedensiz sorgualsiz!

biliyorum kolay degil,anlıyorum acı cekiyorsun ama inan bana tek cözüm bu.

bunu kabullenmem 3 senemi aldı hala birilerini annesiyle gördüğümde içim acır ama kabullenemedigim sürekli sorguladıgım agladıgım günlerdeki gibi daha cok degil..sanırım alısıyor insan zamanla..

direniceksin..gücünü toplayıp herseyi ve herkesi oldugu gibi kabulllenip yolun devam ediceksin.ne mutluki cocukların yanında .yasayamadıklarını cocouklarına yasatmak adına
eminimki sen mükemmel bir annesindir ..acını hissetiginde cocouklarına sımsıkı sarıl.iyi gelicektir...

atlatıcaz..ne günleri atlatmadikii..

Siz ilk başta erkek kardeşiniz evlenirken bir çıngar çıkarmışsınız haksızmıyım. Yani ona bir ev parası harcadılar evini kurdular. Sizde hakkınızı istediniz bunun sonucu bütün şimşekleri üzerinize çektiniz.
Burda haksızsınız...kardeşine ev yuva kuruluyor. Benim abimede yaptılar hiç sesim çıkmadı. Anne babanın görevi bu varsa yapıyorlar.
Bu konuda size kızdım..diğerkonulara gelince benim mantığım almadı anlayamadım ben, bir anne neden oğluna iyi olup kızına kötü olur ki.....

Söyleyeceklerime tercüman olmuşsunuz, ilk olay erkek kardeşin evlenmesinden kaynaklanmış. Aileniz çok para harcadı diye hakkınızı istemişsiniz kiii bence ayıp etmişsiniz. O sizin kardeşiniz tabiki masraf yapılacak, eminimki sizede yapmışlardır.
Annenizin ikinci çocuğunuzda size para göndermesi bence imalı bir davranış olmuş, anneniz sizin para peşinde koştuğunuzu sanıyor anladığım kadarıyla ve bunun için para göndermiş. Bence sizin bu tavrınız olayın başlangıcı olmuş.
Ama her ne olursa olsun bir annenin evladına bu kadar tavır yapması kötü. Büyük olarak affedici olması lazımdı. Küçükler hata yapabilir, anne babaların görevi o hataları düzeltmek olmalı.

Anne olmak hatasiz...kusursuz...günahsiz olmak demek degildir...:delphin:

Bebegini cöpe atanda bir Anne...evladini dövende bir Anne...dilendirende bir Anne...parasina göz dikende bir Anne...:kahve:

Yinede her ne olursa olsun bence cok fazla irdeleme bu konuyu arkadasim...sonucta annen...küs kalmamani tavsiye ederim...oldugu gibi kabul et onu...gerisini allah bilir:1hug:

canım sana kısaca yazıcam derine inersem çok sinirleniyorum.benim annem beni hastanede doğum yaptığım gün bırakıp gitti.12 yaşından sonra ondan parasal anlamda bişey beklemedim .madden ben ona destek oldum ve o enson babalığım ona emeklilik yapmş özel bankadan sormuşlar ölürseniz kime devir olsun diye bana inadına kocama demiş.bu yaşadığım son şoktu.lütfen kimse yorum yapmasın çünkü içine girdikçe boğulunucak şeyler var.ama 2 evladım var ve benim felsefem önce ben ben varsam onlar var ben iyiysem onlar iyi evladımda olsa ezdirtmem kendimi senin özveri ve çabana rağmen sana değicek maneviyat vermiyorlarsa ne evlat ne ana herkes hakettiği kadardır bu benim felsefem.

Adamın biri eşekten düşmüş çevredekiler telaşlanmış doktor çağıralım diye.Düşen adam yerden kafasını kaldırmış " daha önce eşekten dşen varsa onu çağırın bana" demiş.

eşekten düşmedim canım ama böyle durumda kalkıp google dan aratma da yapmadım.. o senin annen ve evlenen de öz kardeşin.. ne güzel ki düğününü yapmışlar her ne kadar bir ev satılıp onun parasıyla yapılsa da,adetlerimizde nişanı kız tarafı yapar düğünü de erkek tarafı.. demekki aileniz şaşaalı bir düğün istemiş ve yapmış... hem anne baban o evi kendileri çalışarak almışlar ve evlatlarına harcamışlar.. nihayetinde sana da dokunmadığın ve babandan kalan bir miras var...

git annenle konuş öyle google dan aratarak sebep bulamazsın...

karşılıklı oturup konuşmadınız mı hiç. sebebi ne olabilir . ailesi nasıl bi kadının namusuna dil uzatır. siz bekarken ilişkiniz nasıldı.

Bekarken bulug çagında 1-2 dir tartışmamız.Kardeşim okuldan kaçar ,kavga eder hatalar yapardı daha ziyade onunda ugraşırdı hatta çözümlemesine aklım yettiğince yardım etmeye çalışırdım.Gerginlikler başlayınca yalana başladı bu daha gergin bir ortam yarattı.Gelin çocukluğundan beri yalancılığı ile ün salmış sanırım boyu cüceden az uzun diye böyle kendini savunmaya alışmış.Ayıplayan annem 60 yaşında kendi başladı.Anlamaya konuşmaya çalıştıkça bi ara depresyon tedavisi aldım ve bulaşmadan yaşayayım dedim ama durduk yerde istekleri bitmiyor.
İnanırmısın bir telefon gelirdi sen söyle yapmışsın veya şöyle söylemişsin diye oturur kalırdım.Oysa benim hayatım zaten yoğun.

google dan uzmanların yazdığı birçok psikoloji sitesinde aile okul çocuk konulu yararlı makaleler var.Ama ne yazıkkiçocuk kayırma ile ilgili makalelere ulaşamadım bir yer dışında oradada bu konunun azlığından insanların erkek ve kız evlat ayrımını kanıksamış olmasından bahsediliyor.

ısra Suresi:
"Rabbin, kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, anaya-babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara "öf!" bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle. "

Bu durumu çok benzer bir durumu benim bir tanıdığımda yaşıyor.Oda babası vefat ettiktn sonra annesinin herşeyi oğlan kardeşine vermesi sonucu hakkını istedi ama annesi hiç bir şekilde kızına hiç birşey vermedi.Üstüne üstük belki 10 yıldır kızıyla konuşmuyor ainanın aynı caddenin üzerinde oturuyorlar, ve balkondan baksan annesinin evi görünüyor.Ama ne bebeğinin doğumuna ne sünnetine hiç bir şeyine annesi gelmiyor..Arkadaşımda artık alışmış öldü gibi düşünüyorum diyor.Çünkü elimden geleni yaptım ama o şuan oğlu ve geliniyle mutlu.Hatta kardeşinin çocuğu ve arkadaşımın çocuğu aynı okulda babannesi gelip torunun alırken bile karşılaşıp kızının yüzüne bakmıyor.

Onun için anlattığın bana yabancı gelmedi.Zamanla öyle yaşamaya alış derim...

canım benim gercekten cok üzüldüm durumuna ama ne diyecegimide bilemedim bak bundan 1 ay once ankaraya gıttım ailemin yanına gezmeye annem bana soyle bı cümle kurdu sen buraya geldıgın zaman bizim huzurumuz kacıyo :1shok:
sok oldum
demek ıstedıgı su aslında babam beni görünce bana güvenip anneme kaba davranıyo bi nevi sımarıyo yani burda sorun babamdan kaynaklanıyo ASLINDA
tabı ben annem boyle soyleyınce ben huzurunuzu kacırmayım dedım
2 gun sonra evıme dondum
cok uzuldu
oyle demek ıstemedım dedı
telefonda konustuk
anlıyorum ben senı sorun babam bılıyorum benı gorunce adam cosuyo
sonunda dusundum kadın kendıne göre haklı
bunun gıbı sorunlar olabılıyo anne evlat arasında
karsılık lı konussanız bırbırnızı anlamaya calıssanız
sen ona hatalarını soylesen o sana soylese
canım hiç bi sorun yokturkı tek taraflı olsun canım senınde mutlaka hataların vardır belkı annenınde kırıldıgı noktalar vardır :1hug::1hug:

İkimize de ellerinden geldiğince vazifelerini yaptılar bence.Daha sonra kardeşim onların oldugu şehre taşındı ve bitmez borcları iş batırmaları üzerine annem kendi evini satmış.Ben çok sonra duydum.Benim eşiminde ,gelinin aileside bize göre çok iyi durumda zaten.Saklanması beni bozdu ev satmak az iş diil.
kardeşim ve hanımı onların bu korumacı tavırlatı yüzünden hala aynı tas aynı.ne işe gidilir ne evde yemek pişer.İhtiyacı olduğunu düşündüğümde bende yardım ettim ama bi kardeşim restorant masrafı öbür kardeşin elinden alınması bana ters geliyor

Bu durumu çok benzer bir durumu benim bir tanıdığımda yaşıyor.Oda babası vefat ettiktn sonra annesinin herşeyi oğlan kardeşine vermesi sonucu hakkını istedi ama annesi hiç bir şekilde kızına hiç birşey vermedi.Üstüne üstük belki 10 yıldır kızıyla konuşmuyor ainanın aynı caddenin üzerinde oturuyorlar, ve balkondan baksan annesinin evi görünüyor.Ama ne bebeğinin doğumuna ne sünnetine hiç bir şeyine annesi gelmiyor..Arkadaşımda artık alışmış öldü gibi düşünüyorum diyor.Çünkü elimden geleni yaptım ama o şuan oğlu ve geliniyle mutlu.Hatta kardeşinin çocuğu ve arkadaşımın çocuğu aynı okulda babannesi gelip torunun alırken bile karşılaşıp kızının yüzüne bakmıyor.

Onun için anlattığın bana yabancı gelmedi.Zamanla öyle yaşamaya alış derim...

Babam yoğun bakıma girdi kızımı babasına bırakıp(okulu vardı)hemen gittim.eve aldık bir hafta yaşadı.Benden günah çıkarmaya çalıştı.Sana şunu verecektim veremedim gibi 2-3 günlük ömrü kalmasına ragmen baba önce iyileş bunları düşünme dedim.İyileşince yapacağımız şeylerden gideceğimiz yerlerden konuştum.

canım ablam seni çok iyi anlıyorum...
bir söz vardır akrabanın yaptığını akrep yapmaz diye.
benim annemle annanem 4 yıldır konuşmuyor.
anneme yapmadığı kalmadı akrablarımızda
annanemden yüz buluyor bize etmedikleri kalmadı.
şimdi nemi oluyor lost87 büyüdü ve onların çarkına okuyor:icecream:

canım ablam seni çok iyi anlıyorum...
bir söz vardır akrabanın yaptığını akrep yapmaz diye.
benim annemle annanem 4 yıldır konuşmuyor.
anneme yapmadığı kalmadı akrablarımızda
annanemden yüz buluyor bize etmedikleri kalmadı.
şimdi nemi oluyor lost87 büyüdü ve onların çarkına okuyor:icecream:

Annesinin tutmadığını kimse tutmuyor.Yaşayarak daha iyi anladım

ısra Suresi:
"Rabbin, kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, anaya-babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara "öf!" bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle. "

muhalefet yapmayım diyorum ama çatlıyorum kusura bakmayın.bana verilen cvp çok güzeldi sen eşşekten düştünmü hiç? diye yani düşmeyen anlayamaz dediğim gibi bu yazılanlar teferruhattır öncesi sonrası yaşananları kimse bilemez zergi yada aşkaları anlata bildikleri kadarını anlatmışlar hele ben en son yaşadığım olayı anlattım bende açılan derin yaralardan sözbile edemem.demem oki imanın paranın kimde olduğu belli olmaz derler ya buraya bu yazıyı koymanın bir anlamı yoktu arkadaşım herkes kendi çapında bunları biliyor bişeyleri dine alet etmemek lazım çünkü o güzel duyguları hak eden ana var hak etmeyen var hak eden evlat var hak etmeyen var.senin söyleminle bakarsak olaya şunu yazayım bende(ozamanlar dinimize karşı gelen ana babaları da silmemiz söyleniyordu) hiç okumuş yada izlemişmiydin.yangına körükle gitmek değil benimki zergi derdini paylaşmış paylaşanlar olmuş.

Son düzenleme:
ben buraya sadece zergi arkadaşımın yalnız olmadığını söylemek için yazıyorum, ben daha evlenmedim ama annemle sürekli didişiyoruz (konuştuğum kişiyi onaylamadığı için) , zamanı gelince nasıl davranır bilmem ama bana bir keresinde evine adım atmam, çocuğuna falan olursa bakmam demişti. yani ben de annemden öyle davranışlar beklerim. yeri gelince ayrımcılık da yapar çocukları arasında.

Back
X