Annemle arama nasil mesafe koyabilirim?

Alimee81

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2014
1.497
1.001
103
Malesef buradada okuyorum bazen gerçekten kötü anneler başkalarındada varmış. Annem narsist bi insan. Hem kardesime hem bana hem babama gerçekten çektiriyor. Allah tan ben uzak bi şehirdeyim. Ama tlf ile bile yeterince rahatsiz ediyor. Tek muhabbeti dedikodu. Zaten Allah tan korkmasam iletişimi coktan kesmiştim. Anne baba kavgası içinde büyüdük. Mutsuz pskolojik sorunları olan bi annenin en sakin çocuğu olarak en çok benim pskolojimi bozdu. Rahmetli anneanneme bile dert yanardım annemden küçücük yaşlarımda.
Gecen gün bizdeydi. Yine sinirli sinirli dedikodu yapıyor. Ben ve kizim zatrn yalnızız. Bari geldin huzur ver. Yok.. dedimki anne lütfen kaldırmıyor kafam. İnanın oyle üste çıkar gibi oldu sen bana liste ver ne konuşacağımı yaz bileyim diyor ama oye tehditkar diyorki çocuğum bile sonradan o an çok tehlikeli saldırgan gözüküyordu dedi. Ki çocuğuma kötü davranmaz ona ragmrn çocuk bile o korkuyu hissetmiş.
Birileri dolandırdı anne ve babamı. O konuda bi gelişme varm önce onu anlatacagina yok o dolandıran kadin mesleğinden dolayi kendini bi sry saniyormuş falan. Akla mantığa bakarmisiniz. Sorun o mu suan olan problemi çözme yolundaki pozitif gelişmeyi anlatsana önce. Bunu güzelce dedim diye dur sabırsız diye azarlayip birde babama beni şikayet ediyor. Yani bu çirkef tarzından biktim usandım. Hep mesafe liyim ama bu sefer biraz görüşüp ettik diye yine şımardı. İnanın orp diye diye büyüten hasta narsist ve koti bi anneydi ve Allah kimsenin başına vermesin bu durum çok büyük bi sınav. Anne işte atsan atılmaz satsan satılmaz. Bazen yaptıkları karşısında kendimi sinirden çocuğuma anlatıyorum oda tabii kızıyor duymak istemiyor biraz anlatınca. Bakıyorum anneme çocuğuma bile dolaylı yönden zarar veriyor
Resmen kadının tlf larina çıkmak istemiyorum
Belkide çözümü çok olmayan bi sorun bilmiyorum. Mesafe koymalıyız tekrar ama belki sizinde farklı tecrübeleriniz vardır. Şimdiden çok teşekkürler 🙏🙏🙏🙏🌸

Evet sormayin biliyorum anlatılmaz ki bende bilinçli bi anneyim ama annem olduğu için sürekli hayatimda sorun teşkil edecek bi kisi olmasının verdiği pskoloji ile kendimi tutamıyorum. Ama bu konuda kendimi tutacağım inşallah biliyorum asla yapmamam lazim. Teşekkür ederim

Benimde cok guzel bi cocuklugum gecmedi ama ne bilim anlattiklarinizdan iletisimi kesecek kadar bisey gormedim(kufur etmesi disinda).dedikodu falan yapmasi cogu kadinda olan bisey size anlatip icini rahatlatiyo belliki.sizde dinleyiverin ne olacak.telefonla bile tahammul edemeyeceginiz bi durum gormedim.

Çocuğunuz kaç yaşında? Umarım küçük değildir bu sağlıksız anne kız ilişkisine sahit olurken.

Ayrıca da istemiyorsanız görüşmeyin. Ama çözüm yok. Kaç yaşına gelmiş kadın idare edeceksiniz bi şekilde umursamayacaksınız.

Kac yasinda cocugun? Oncelikle ona anlatma eger yasi kucukse.. ha 18-19 yasindadir anlar seni bisey diyemem.

Gorusmeyi keseceksin baska yolu yok, eskiden olsa degistir diye ugras derdim.. ama artik benimde beklentilerim o kadar az ki insanlardan, kestirip atmak daha kolay geliyir

Cocuga anlatmanın mantıgını anlamadım?20 yasında bile olsa bunu dinlemek zorunda değil ki?İletisimi kesecek kadar napıyır bide?

Kendi çocukluğunu , çocuğuna yaşatıyorsun.
Çocuk sana nasıl bir çözüm bulacak ki ?
Ya iradeli olacaksın ya da şikayet etmeyeceksin. Açık açık söyle. Anne geçmişimi mahvettin , bari geleceğime engel olma de.

:) yaşamadan bilemezsiniz. Ki bi çok şeyi anlatmadım bile daha burada.
Benimde cok guzel bi cocuklugum gecmedi ama ne bilim anlattiklarinizdan iletisimi kesecek kadar bisey gormedim(kufur etmesi disinda).dedikodu falan yapmasi cogu kadinda olan bisey size anlatip icini rahatlatiyo belliki.sizde dinleyiverin ne olacak.telefonla bile tahammul edemeyeceginiz bi durum gormedim.
.

Kendi çocukluğunu , çocuğuna yaşatıyorsun.
Çocuk sana nasıl bir çözüm bulacak ki ?
Ya iradeli olacaksın ya da şikayet etmeyeceksin. Açık açık söyle. Anne geçmişimi mahvettin , bari geleceğime engel olma de.
Biliyorum :( hiç yapmayacağım şeydi ustelik.. haklısınız

Cocuga anlatmanın mantıgını anlamadım?20 yasında bile olsa bunu dinlemek zorunda değil ki?İletisimi kesecek kadar napıyır bide?
Mantığı olduğundan degilki mesela ben kendi kendime sinirle söylendim diyelim gelip görüp soruyor ne oldu diye. Yada istr ben anlatıyorum kısa dahi olsa elimde olmadan ama biliyorum çok yanlış ki hiç yapmam derdim

Kac yasinda cocugun? Oncelikle ona anlatma eger yasi kucukse.. ha 18-19 yasindadir anlar seni bisey diyemem.

Gorusmeyi keseceksin baska yolu yok, eskiden olsa degistir diye ugras derdim.. ama artik benimde beklentilerim o kadar az ki insanlardan, kestirip atmak daha kolay geliyir
Evet gerçekten yaşamayan bilemez dinleyiver ne olacak yazmis bi arkadaş ama bilmiyorlar dinliyorum ben deliriyorum cunki kadin susmuyor 20 sene önceki durumları yeni olmuş gibi sinirli sinirli anlatıyor. 3 saat konuşuyor tlf da düşünün ertesi gün yine. Sonunda söyledim ben rahatla diye dinliyorum ama hem artık kaldıramıyorum benim de sorunlarım var hem 3 saaat sonra bile rahatlamiyorsunki diye. Zaten onun derdi rahatlamak değil anlatıp bağırsın çağırsın insan kullanmak bildiğin.

Çocuğunuz kaç yaşında? Umarım küçük değildir bu sağlıksız anne kız ilişkisine sahit olurken.

Ayrıca da istemiyorsanız görüşmeyin. Ama çözüm yok. Kaç yaşına gelmiş kadın idare edeceksiniz bi şekilde umursamayacaksınız.
Ergenlik yaşında daha 14

Ergenlik yaşında daha 14
Çocuğunuzla aranızsaki bağı güçlendirecek şeyler konuşum, size özel, güzel anılar biriktirin, hayatınıza odaklanın, ki ilerde, annem sürekli sorunlu annanemi anlatırdı diye buraya konu açmasın 🤗 yani. Cidden mesafe koyun ve hayatınızda kızınızla güzel anılar bitiktirin. Zor muhtemelen beli ızak durmak ancak başka çaresi yok. Hayat kısa ve çocuğunuz büyüyor 🤗

Evet gerçekten yaşamayan bilemez dinleyiver ne olacak yazmis bi arkadaş ama bilmiyorlar dinliyorum ben deliriyorum cunki kadin susmuyor 20 sene önceki durumları yeni olmuş gibi sinirli sinirli anlatıyor. 3 saat konuşuyor tlf da düşünün ertesi gün yine. Sonunda söyledim ben rahatla diye dinliyorum ama hem artık kaldıramıyorum benim de sorunlarım var hem 3 saaat sonra bile rahatlamiyorsunki diye. Zaten onun derdi rahatlamak değil anlatıp bağırsın çağırsın insan kullanmak bildiğin.
Cok derdi varsa psikologa gitsin. Ya dinleyiver diyenlerin cevresinde yoktur oyle insan o yuzden konusmak kolaydir. Konus konus konus nereye kadar.. anlatmak ferahlamak iyidir ama surekli ayni seyleri tekrar etmeninde mantigi yoktur.

Insanida tasiran son bir damladir. Dinle dinle elbet testi bir gun dolacak. Daha ufak yaslarda insan herseyi kaldirabilirim tasirim
Saniyor ama yas ilerledikce bu fikrin sadece gencligin verdigi bir gozu karalik
Oldugunu goruyorsun.

Back
X