• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemle Babam ayrıldı....Çok kötüyüm

hep diyorum allah bizleride hayırlı ana baba yapsın...

annene bravo,yaşadıkları esir kampı anıları gibi,
huzur istemesi pes etmesi şaşılacak değil,artık yapması gereken bi durum olmuş zaten...

babanın durumu zor şuan,bahsettiğin kadarı ile
ama ""bir musibet bin nasihattan iyidir"" derler...

şuan size sözler, vaadler veriyor olsada ben çok samimi bulmuyorum şahsen,
siz değil kaybettiği düzeni istiyor diye düşünüyorum...
artık,başını ellerinin arasına alıpta düşünmesi gereken zamanda babanız.
bırakın muhasebesini yapsın hatalarının,
zaman zaten gerekeni sizlere gösterecektir...

canım...tahmin ediyorum yaşın henüz çok genç ama hayat seni erken olgunlaştırmış...ben kendimi annenin yerine koyarak yazıyorum..düşünsene suçsuz halde ne kadar dayak yemiş,ne kadar hakarete maruz kalmış..bu evlilik ona işkence olmuş..yarayı zamanında tedavi etmezsen bir gün kangrene döner kesmek gerekir..şu andA SANIRIM KANGREN OLMUŞ...bu gidişata son vermeli..anluyorum..baban için çok üzülüyorsun ve haklısın da..nihayetinde babandır..

ama lütfen annenide düşün..bi kadın olarak bunca badire atlatmış hala atlatmaya çalışıyor..şahsi fikrim ayrılsın..artık HUZUR onun da hakkı..annene işkence dolu bir hayatı reva görme...baban da eminim tek kalınca ister istemez hayatına bi çekidüzen vermek zorunda kalacaktır..annenize destek olun VE ONUN YANINDA OLDUĞUNUZU onA GÖSTERİN..BENCE BUNU HAKETMİŞ BİR KADIN O..annenin elerinden öperim..a.s.

çok tşk ederim.
benim yasım 25.
ben hayatımda annem kadar fedakar bir insan görmedim zaten.kadıncağız gün yüzü görmedi.
ayrılmaları en doğrusu,yoksa anneciğime bişey olcak bu gidişle,Allah korusun.kadın zaten tansiyon hastası.benim üzüldüğüm nokta,babam bunu nası yaptı,hiçmi sonunu düşünmedi,yıllardır çalışmadığı için ne emekli olabildi,aslında şimdiye kadar 100kere olurdu,e işi olmayınca maaşıda yok,evde en fazla 1ay durabilcek(depozitoyu almadık o 1ay daha otursun diye)eeee sonra napıcak,aç açıkta,gidicek kimsesi yok,işi yok.biliyorum bütün bunlar onun suçu ama üzülüyorum işte onunda haline,
işi olsa,kalacak yeri olsa inanın bu kadar üzülmicem
ah baba neden yaptın bize bunu nedennnnnnnnn

canım...hislerini inan ki anlıyorum..empati kurabiliyorum...ve çok çok haklısın baban kousunda ,onun için iyi şyler istiyorsun..ama siz onu hep affederseniz o hep bildiğini okumayacak mı..bir iki gün iyi olcak sonra yine bildiğine dönecek..yani eski tas eski hamam..annen hemen boşanmasın ama bir müddet ayrı kalın babanızdan..yalnızlığı yaşasın...arkasında onu maddi manevi destekleyecek birilerinin olmadığını görsün..iyi niyatinizi suistimal etmesine izin vermeyin....çok amiyane bi tabir olacak ama BURNU SÜRTÜLSÜN biraz...annenizde biraz kendini toplasın..unutma sen de bir gün eş ve kadın olacaksın..kendine böyle bir muameleyi reva görürmüydün...ysositosositoanlış anlama..bunlar benim şahsi fikirlerim...dilerim hakkınızda hayırlısı olsun inşallah:1hug:

cnm öncelikle yaşadıklarınıa çok üzüdüm. baban sanırım alkolik tedavi ettirmeyi hiç denediniz mi ?
sen evladı olarak onu düşünerek üzülüyosun bu normal tabi anlıyabiliyorum seni ne olursa olsun baba
ama annen senelerce yaşadıkları kötü olaylardan sonra içinde ne fırtınalar kopuyodur kimbilir.
herşeyin hayırlısı inş herkes için ii olur.

ama alkol almadığı zamanlarda da huzur vermiyordukii :1no2:
ve şahit olduğum bişey beni çok üzdü,bu son olay olduğunda babam,ara yerde ne varsa kırdı,döktü,soba borusunu bile devirdi ve kardesim onu tutarken bize bişey yapmasın diye biz dayımları aradıktan sonra,(duydu aradığımızı),kırıp döktüklerini ayağıyla mutfağa ittirdi hepsini,soba borusunu bile yerine taktı!!!!!!!!yani bilinçli yapıyo,hiçbişeyi gözü görmeden yapan bi insan,kırdıklarını saklamayamaz diye düşünüyorum
ben babamın amateme değilde bakırköye gitmesi gerektiğini düşünüyorum,çünkü yaptıkları hiç normal değil...
cumartesi günü ona 50tl gönderdim,dün akşamda aradı beni tüp bitti diye(küçük tüpü ona bıraktık)
napıcam bilmiyorummmm

off öldürdün beni
bu alkol meredi ne beladır ne bela.
demek dayınların geleceğini duyunca ayağiyla ittirdi kırdıklarını mutfağa
e bilinçli sırf hır gür olsun diye huysuzluğundan yakıp yıkıyor belli
çok iyi olmuş annenin aldığı karar
bu yaştan sonra kadını canından bezdirmiş ki tasını torağini toplayıp çıkma
kararı aldı
ki bu karar da bu yaştan sonra öyle kolay kolay alınmaz
arkadaşlara katılıyorum bitanem
kesinlikle burnu sürtsün
belki boşanmazlar ayrı yaşarlar
bu süre zarfında da yaptıklarını muhasebesini yapması için yalnız kalması çok iyi
nasıl anlıyorum seni
bi yandan çok kızıp bi yandan acıyorsun
kız çocukları böyledir işte
ama sende anneni gözünün önüne getir
bu kadar zamandır hiç yoktan yere çektiğiniz çileleri anımsa
bunlara size yaşatmaya hakkı varmıydı
çile çektirmeye mi dünyaya getirdi sizi
mantığınla düşünmeye çalış canım
kalbini katı tut
Allah yardımcın olsun inşallah

Canim baba bu, size arayip bir eksiginiz ihtiyaciniz var mi diye soracagina, seni ariyor ve tup bitti diyor.

canim alismis artik sirtinizdan yasamaya. Biraz yalniz kalsin. icin elvermese de oun iyiligi icin. bir seylerin kafasina dank etmesi icin.

bak senelerdir hicbirsey degismemis demek ki yanlis taktik uygulamissiniz. bir arkasini birakin. kendi ailesi yok mu? ne hali varsa gorsun.

ah ahh ahhh
şu alkol aileleri mahvediyor
annende her çileli türk kadını gibi yıllardır çabalamış yuvamı
yıkmayayım diye...çok bile dayanmış
burda bir arkadaş söylemişti çk hoşuma gitmişti.
bazen ayrılıklar mutluluk getirir diye..
inş.anneciğinizleçok çk mutlu olursunuz..allah yardımcınız olsun

Canim baba bu, size arayip bir eksiginiz ihtiyaciniz var mi diye soracagina, seni ariyor ve tup bitti diyor.

canim alismis artik sirtinizdan yasamaya. Biraz yalniz kalsin. icin elvermese de oun iyiligi icin. bir seylerin kafasina dank etmesi icin.

bak senelerdir hicbirsey degismemis demek ki yanlis taktik uygulamissiniz. bir arkasini birakin. kendi ailesi yok mu? ne hali varsa gorsun.

canım ailesi yok.dedem ve babaannem öldü.halam var,o da kanser hastası,kadıncağızın kendine hayrı yok zaten.amcamlada görüşmüyoruz.
akşam aradım babamı,bankanın önünde buluştuk.cebimde 35lira var,25lirasını verdim.al dedim tüp al.ama hırcın gördüm babamı,sacma sapan laflar etti yine.
diyorum ya,ayrıldıklarına hiç üzülmüyorum,anneciğimin yıllardır ne cektiğini cok ii biliyorum,benim ve kardesiminde.babamın haline üzülüyorum,napıcak çok merak ediyorum,ne iş var,ne kalacak bi yer,ama istese çalışırdı,taşı sıksa suyunu cıkarır,yazık oldu annemin gecen yıllarına
mecbur bi koltuk takımı aldık,evde esya yok doğru düzgün,annemi görmeniz lazım nası sevindi,çocuk gibi,benim hiç böle yeni bişeyim olmadı diye,içim paramparca oldu
ah baba ahhhhhhhhh ne hallere getirdin bizi
Allahım beni biraz katı yürekli yap nolurrrrrrrrrrrrr

ahhh canııımmmmmmmmmmm :((((
şuan seni okadar çok iyi anlıyorum kiii...
çünkü aynı sorunları bende yaşıyorum...
benimde şuan annem ve babam ayrı :( ki benim babam 4 çocuğuna okadar duyarlı bir baba dı kii.. bu durumlara geldiğimizi hâla inanamıyorumm... yıllarca hep iş değiştirdiğinden zar zor emekli yaptık onu, gençliğinde çok malı mülkü varmış ama hep saçma sapan şeylerden dolayı satmış, yemiş, yedirmiş.. hiç geleceğini düşünmemiş..
hele annecim varyaa... gençliğinden beri çekmediği kalmamış ama bizim için susmuş hep.. biz hiç onların kavgasını görmeden duyamdan büyüdük, evlendik... şimdi tam rahat edecekleri zaman derken babam anneme yapmadığını bırakmıyormuş.. senelerdir hiç birşeyini anlatmayan annem, artık bizimle paylaştı nihayet.. çok geç kalmıştı oysa ki.. şuan annem ablamlarda kalıyor,, babam ise emlakçı ve emekli maaşını istiyoruz anneme ama hayatta vermem diyor, annem hep ağlıyor ben bunları haketmedim diye.. ozaman o kadar çok üzülüyoru kii.. dayanamıyorum... :çok üzgünüm:
nedir bu annelerimizin çektiği yarabiim.. şuan ettiğim dua allahım babama akıl, fikir ve yüreğine merhamet ver oldu..
bu babalar neden böyle, niye kıymet bilmiyolar...
bende düşünüyorum ne olacak bu böyle diyeee... hep kafamda bu soru..
canım okadar çok üzüldüm ki yazını okuyunca, içim tekrar parçalandı... :((((((((((((((

ahhh canııımmmmmmmmmmm :((((
şuan seni okadar çok iyi anlıyorum kiii...
çünkü aynı sorunları bende yaşıyorum...
benimde şuan annem ve babam ayrı :( ki benim babam 4 çocuğuna okadar duyarlı bir baba dı kii.. bu durumlara geldiğimizi hâla inanamıyorumm... yıllarca hep iş değiştirdiğinden zar zor emekli yaptık onu, gençliğinde çok malı mülkü varmış ama hep saçma sapan şeylerden dolayı satmış, yemiş, yedirmiş.. hiç geleceğini düşünmemiş..
hele annecim varyaa... gençliğinden beri çekmediği kalmamış ama bizim için susmuş hep.. biz hiç onların kavgasını görmeden duyamdan büyüdük, evlendik... şimdi tam rahat edecekleri zaman derken babam anneme yapmadığını bırakmıyormuş.. senelerdir hiç birşeyini anlatmayan annem, artık bizimle paylaştı nihayet.. çok geç kalmıştı oysa ki.. şuan annem ablamlarda kalıyor,, babam ise emlakçı ve emekli maaşını istiyoruz anneme ama hayatta vermem diyor, annem hep ağlıyor ben bunları haketmedim diye.. ozaman o kadar çok üzülüyoru kii.. dayanamıyorum... :çok üzgünüm:
nedir bu annelerimizin çektiği yarabiim.. şuan ettiğim dua allahım babama akıl, fikir ve yüreğine merhamet ver oldu..
bu babalar neden böyle, niye kıymet bilmiyolar...
bende düşünüyorum ne olacak bu böyle diyeee... hep kafamda bu soru..
canım okadar çok üzüldüm ki yazını okuyunca, içim tekrar parçalandı... :((((((((((((((

canımm benim senin annen adınada inan çok üzüldüm,napıcak o kadın şimdi:(((
nasıl yok saydı anneciğini
zaten hep kadınlar cekiyo heppppppppppppppp

babamın,annemin ayaklarını yıkayıpta suyunu içmesi gerekirdi...

insallah baban biranönce insafa gelir canım,Allahım onada merhamet,vicdan versin

canımm benim senin annen adınada inan çok üzüldüm,napıcak o kadın şimdi:(((
nasıl yok saydı anneciğini
zaten hep kadınlar cekiyo heppppppppppppppp

babamın,annemin ayaklarını yıkayıpta suyunu içmesi gerekirdi...

insallah baban biranönce insafa gelir canım,Allahım onada merhamet,vicdan versin

offfff bilmiyorum canım yaaa..
üzülme sende emi artık çok
ne desem boş biliyorum şuan :1no2:

Son düzenleme:
Tedaviyi düşünmedimi ikna olmazmı ayıkken bir konuşsanız gittiği yolun yol olmadığını düzelmesi gerekdiğini vs.Olanlar hakikaten üzücü ama çaresi tedavi gibi geliyor

İkna edemezsin güzelim, alkol öyle bir merettirki aileye girdimi dağıtmadan çıkmaz. Yıllardır çeken biri olarak söylüyorum bütün bunları.
Konuyu açan arkadaşın yazdıklarını ağlayarak okudum. Çünkü bende yıllardır eşimden ayrılırsam çocuklarım neler hisseder diyerek boşanma işini erteliyordum. Demekki bir baba ne kadar kötü olursa olsun evlat genede onu düşünmeden ve onun için üzülmeden edemiyor. Ve demekki ben boşanma işini dahada erteleyeceğim.
Zavallı kadıncağız yıllarca katlanmaya çalışmış ama işte buraya kadar. Gerçi bizde dayak olayı yok ama alkol olayı zaten başlı başına beter.
Üzülmemek elde değil, insanın mantığı ettiğini biçiyor deyip babayı bir tarafa ittirmekten yana ama bak işte olmuyor evladı üzülüyor ve buraya derdini yazıyor.
Keşki alkol alanlarda ailesini, etrafındaki insanları düşünebilseler ne güzel olurdu. Şimdi biz ne kadar düşünme baban hak etmiş desekte boşa söyleriz.
Allah tüm alkolik insanların çevresindekilere sabır versin. Ve Rabbim hiçbir genci çocuğu böyle bir sorunun ortasında bırakmasın.

öncelikle şunu söyliyim her şey insanlari çin....bende 20 li yaşlarında 40 /50 yaşlarında ebeveynlerinin boşanmasına tanık olmuş hataa , boşanma günü annesine destek için adliyeye gitmiş biriyim ..sizi çok iyi anlıyorum ....ama malesef bu bencillik edeceğimiz bir durum değil ...böyle eşlerle yaşamak zorunda kalan annelerimize destek olup bir an önce hayata dönmelerine yardım etmeliyiz... inanın birk aç sene sonra herşey çok daha ferah ve güzel gelecek size eminim ...bizim 2 yıl doldu ve annem yeniden doğdu sanki onun adına mutluyum...Allah herşeyin hayırlısını versin...a.s.

benim annem ve babam ben 11 yaşındayken ayrıldılar. annemin babam üstünde çok hakkı var. babamı annem adam etti diyebilirim. (en azından dıştan bakılınca yoksa adam gibi adam hiç olamadı)
yıllarca hertürlü kahrını çekti. aradaki kültür farkına rağmen babam gibi bir adamı sevip evlenmiş olması bana şimdide bir tuhaf geliyor. neyse işte aşkın gücü herşeyiyle babamı kabul eden annemde çok üzülerek babamdan ayırlmak zorunda kaldı. kendi açtı boşanma davasını ama babam hak etti. küçük sayılacak bir yaşdaydım ama hiç üzülmedim ya da üzüntümü belli etmedim anneme. hep yanında oldum. çok zor günler geçirdik babam diyemediğim o adam sonrada çok pişman oldu af diledi ama annem affetmmedi. ben yıllarca nefret ettimbaşka bir kadın için bize çektirdikleri yüzünden. ama zaman herşeyin ilacı. artık onda nefret edecek kadar bile önemsemiyorum. herkes layığını bulur. inanın şimdi çok mutlu annem. bazı şeyler hiç yaşanmasaydı keşke diyebilir belki ama yaşanması gerekiyomuş...
darısı başınıza:) sizde annenizle hep mutlu olun

İkna edemezsin güzelim, alkol öyle bir merettirki aileye girdimi dağıtmadan çıkmaz. Yıllardır çeken biri olarak söylüyorum bütün bunları.
Konuyu açan arkadaşın yazdıklarını ağlayarak okudum. Çünkü bende yıllardır eşimden ayrılırsam çocuklarım neler hisseder diyerek boşanma işini erteliyordum. Demekki bir baba ne kadar kötü olursa olsun evlat genede onu düşünmeden ve onun için üzülmeden edemiyor. Ve demekki ben boşanma işini dahada erteleyeceğim.
Zavallı kadıncağız yıllarca katlanmaya çalışmış ama işte buraya kadar. Gerçi bizde dayak olayı yok ama alkol olayı zaten başlı başına beter.
Üzülmemek elde değil, insanın mantığı ettiğini biçiyor deyip babayı bir tarafa ittirmekten yana ama bak işte olmuyor evladı üzülüyor ve buraya derdini yazıyor.
Keşki alkol alanlarda ailesini, etrafındaki insanları düşünebilseler ne güzel olurdu. Şimdi biz ne kadar düşünme baban hak etmiş desekte boşa söyleriz.
Allah tüm alkolik insanların çevresindekilere sabır versin. Ve Rabbim hiçbir genci çocuğu böyle bir sorunun ortasında bırakmasın.

eger gercekten yürümüyorsa evliliğniz sakın ertelemeyin,keşke annem yıllar önce boşansaydı...bu kadar üzülmezdim,babamı böle düşünmezdim,o zaman basının caresine bakabilirdi,ki eger eşinizin bi işi,gidebilcek bi yeri bi evi varsa hiç düşünmeyin
çocukları en çok etkileyen evdeki huzursuzluk,kardeşimle psikolojimiz o kadar bozukki...biz hasretiz huzurlu bi aileye,bi sofrada oturup yemek yemeğe,ailece biyere gitmeye,akşamları oturup ailece muhabbet etmeye,annem derki kocasını işe yollayan kadınlara imreniyorum,ben bunu yasayamadım hiç :1no2: bayram ziyeretlerine bile annemle gideriz biz gelmezki babam...daha neler neler......
ben cok yufka yürekli,merhametli olduğum için böyle oldum,kardesim benim kadar kötü değil...babam bizi hiç düşünmedi yıllardır,yapmadığı eziyet kalmadı,kendi kendime sende düşünme diyorum ama yapamıyorum işte...

eger gercekten yürümüyorsa evliliğniz sakın ertelemeyin,keşke annem yıllar önce boşansaydı...bu kadar üzülmezdim,babamı böle düşünmezdim,o zaman basının caresine bakabilirdi,ki eger eşinizin bi işi,gidebilcek bi yeri bi evi varsa hiç düşünmeyin
çocukları en çok etkileyen evdeki huzursuzluk,kardeşimle psikolojimiz o kadar bozukki...biz hasretiz huzurlu bi aileye,bi sofrada oturup yemek yemeğe,ailece biyere gitmeye,akşamları oturup ailece muhabbet etmeye,annem derki kocasını işe yollayan kadınlara imreniyorum,ben bunu yasayamadım hiç :1no2: bayram ziyeretlerine bile annemle gideriz biz gelmezki babam...daha neler neler......
ben cok yufka yürekli,merhametli olduğum için böyle oldum,kardesim benim kadar kötü değil...babam bizi hiç düşünmedi yıllardır,yapmadığı eziyet kalmadı,kendi kendime sende düşünme diyorum ama yapamıyorum işte...

Canım benim, bir evlat olarak yaşadıklarını anlıyorum, annen ve siz benden daha kötü durumdaymışsınız. Benim eşimin bir işi var, akşamları yemeğe birlikte otururuz birlikte azda olsa vakit geçiririz çocuklarımızın yanında hiç tartışmayız. Yani sana göre benim çocuklarım daha şanslı. Benle eşim arasında alkol yüzünden problem büyüyor ama çocuklara yansıtmıyoruz. Fakat benim çocuklar babalarını çok seviyorlar, işte bu noktada elim kolum bağlanıyor.
Senin yazını okurken seni evladım yerine koydum, duygularını öyle içten anlatmışsın ki içim burkuldu.
Allah kimsenin yuvasını dağıtmasın, ama sende fazla üzülme. İnan şu anda seni çocuğum gibi görüyorum ve sen üzülüncede üzülüyorum.

kendini düşünmeyeni düşünmemek lazım galiba..babandır ama neden annen gibi kutsal bir insanı böyle bonkörce harcayabilmş merak ediyorum!! allah o kadıncağızı babana stres topu diyemi yatamış yahu..benim babamda huysuzdur..bazen diyorum çektiklerini hak ediyor..anneme çok etmiş zamanında,bazen hala ediyor..burda en önemli faktör annen canım,senin kahrınıda babanın kahrınıda yıllarca çeken o..boşanıp rahat ettiyse önemli olanbu..nihayetinde babana yılllarca şans vermiş ve de bakmış..üzülme..babanda olsa,annene eziyet eden kim olursa olsun kendi sonunu kendisi düşünsün..:dilcikar:

Back
X