Annemle delirebilirim. Bi bakın kim haklı ?

Bir doktora gitmeyi kabul eder mi anneniz? Belli ki ruh sağlığı hiç iyi değil. Babanızdan da sıkıntılıymış, ya da babanız ondan sıkıntılıdır tabi, bilemeyiz işin iç yüzünü, ama genel tavrı buysa muhtemelen en iyi ihtimalle sinirsel bir çöküntü içindedir, gidip güzelce tedavisini olsa ona da size de iyi olur.
Ama buna ikna etmek için sakin bir zamanda, anneciğim senin sinirlerini epey yıpranmış gördüm ben son zamanlarda, babamdan yana sıkıntın da var, bir doktora gidelim mi seninle, rahatlarsın biraz, iyi olursun, gibi konuşmak lazım. Hani hiç suçlamadan, onun sıkıntısını anladığınızı hissettirerek...
Siz de bu sıra üzerine varmayın. Uzun süre dışarıda olup eve dönünce oluyor bunlar. Annelerin de bir ayarı kaçıyor, kişi de alışmış oluyor kendi başını onarmaya, böyle çatışmalar oluyor kaçınılmaz olarak. Bu sıra sordukça çalıştım anneciğim şu kadar saat diyin geçin şimdilik. Mümkünse bir sakin zamanda da konuşun, iyi olursanız, iyi geçinirseniz doktora da daha rahat ikna edersiniz sanıyorum.
Yok olmadı mezun olunca hemen iş bulup kısa sürede evden iş ile uzaklaşmaya çalışın.

Son düzenleme:
Napıyım ben şimdi çok üzgünüm

Yapılacak bir şey yok.
Sonuçta sen de bir bireysin.
Sana öyle konuşunca gururun kırılmıyor mu?
Ebeveyn diye her şeyi söyleyemezler.Saygı ayrı kendini ezdirmek ayrı şeyler.
Önce bunun ayrımına var.
Ben kimseye saygısızlık yapmıyorsam kimse de bana yapamaz.
Sen de tavrını koy.
Biraz da öyle dene bakalım.

Back