Annemle esim arasinda kaliyorum :( lutfen yardim edin

Bilemiyorum acikcasi bir kadin esine böyle bir hakki vermemeli ne demek annnene para verirsem seni bosarim. Burada calisamassin felan daha 7 aylik evlisin. 2 ay sonra pencereden disariya bakamassin benden demesi

Benim esim dese annene para veremessin burada calisamassin vallah büyük tattisma cikar esimi ben bosarim

Kimse kimseye bu tehditle gelemez! Anneden ustun sey var midir? Ha gelene de defol denir anca. Ama unuttum bazilarinin beyleri pek kiymetli. Gozler anneleri falan gormuyor o derece.

Hayirli evlat nasil olunmaz...

Aferin sana. Bir de marifet gibi yazmissin buraya.
Canim annem gelmiyor esim varken beni aramiyor mesafe koymami isteyen benim annem. Yani diyorki aman siz iyi olun da ben gelmesem de olur diyor. Ama bu mesafe koymak benim canimi skiyor anladin mi ben mesafeli olamk istemiyorum gelinip gidilsin birlikte aile olalim istiyorum bu konuyu bu yuzden actim .

dini bu kadar biliyorsun da eşinin ailenle görüşmene, çalıştığında kazandığın para üzerinde hakkı olmadığını da biliyor olmalısın değil mi?
eşine bunların da günah olduğunu hatırlat. belki dinler. ayrıca boşanmakla tehdit etmek de nikahı sakatlayabilir buna da dikkat etsin.

ayrıca bir müslüman iyi insan olmalı, ezik değil. ezik olmakla iyi olmayı ayırt etmek lazım.

yine; Peygamber(SAV) e ebeveyen hakkı sorulduğunda "3 kez analık hakkı, 4. de babalık hakkından" bahsediyor. sıralamada koca hakkı yok.

sen kocan için annenin kalbini kırar üzersen, ahirette hesabını nasıl vereceksin, cennet ananın ayağı altında kocanın değil.
Cok haklisin iste bu da benim imtihanim. Nasil davranirsam esimi bu kotu huyundan duzeltip onu degistirebilirim. Annemden vazgecmem zaten mumkun degil annem benimle hep gorusuyor sadece esim olmadiginda evime geliyor ben buna uzuluyorum.

Peygamber efendimiz buyuruyor
"Eğer bir kimsenin bir başkasına secde etmesini emretseydim, kadına, kocasına secde etmesini emrederdim ve eğer bir erkek karısına kırmızı bir dağdan siyah bir dağa ve siyah bir dağdan kırmızı bir dağa taş taşımayı emretseydi, uygun olan, kadının bu emri yerine getirmesidir.
Ben kocamin bu kotu davranisindan uzaklasmasi icin onun bu hatasindan cevirmek icin yapmam gerekeni soruyorum derdiniz,gununuz,maas para. Parani verme sende bireysin. Erkek gibisiniz cok iticisiniz. Siz cagdassiniz ben geri kafaliyim.
bu hadisin başını almayınca kadına secde emredilecek gibi bir yargı oluşuyor ama aslı öyle değil.
sahabeden biri (sanırım Muaz) başka din sahiplerinde gördüğü yetkiliye kişiye saygı manasında edilen secde, hoşuna gidince Peygamber(SAV) e secde ediyor. Efendimiz(SAV) bu davranışı hoş karşılamıyor, Allah'tan başkasına secdenin uygun olmadığını belirttikten sonra eğer öyle bir izin olsaydı diye hadisin devamını getiriyor.
böyle yarım yazınca Kuran'da "namaza yaklaşmayın" diye biten ayetin başındaki "sarhoşken" ifadesi yok kabul edilince aklı evveller, dinde namaz yokmuş diyor.

Cok haklisin iste bu da benim imtihanim. Nasil davranirsam esimi bu kotu huyundan duzeltip onu degistirebilirim. Annemden vazgecmem zaten mumkun degil annem benimle hep gorusuyor sadece esim olmadiginda evime geliyor ben buna uzuluyorum.
ben laftan anlamayan eşlere aynısını yaşatmak gerektiğini düşünüyorum. yani aynı şekilde misilleme yapacaksın ki, empati yapabilsin, yoksa laftan anlamayana başka türlü anlatamazsın.

şimdi bize laf mı soktunuz modernsiniz erkekleşmişsiniz diye.
kocaya kul kole olmak hizmetçi olmak çalışma deynce çalışmamak annene yardım etmeyeceksin deyince anneyle arayamesafe koymak... bunlar ne peki?
Annemle arama mesafe koymak istwmiyorum bu benim cok uzuldugum bisey. Esimin bu konuda duzelmesini istiyorum bu da bnm zorlu imtihanim birgun boyle,davrandigi icin pisman olur mu ki insaallah . :(

Çok üzgünüm ama bazı erkeklerin çalışan bayanlarla sadece maaşı olduğu için evlendiğini düşünüyorum.. Lütfen kusuruma bakmayın.

Eşiniz sizi boşanmakla tehdit etmeye başladıysa bunu her sorunda her kavgada yapacaktır emin olun

dini bu kadar biliyorsun da eşinin ailenle görüşmene, çalıştığında kazandığın para üzerinde hakkı olmadığını da biliyor olmalısın değil mi?
eşine bunların da günah olduğunu hatırlat. belki dinler. ayrıca boşanmakla tehdit etmek de nikahı sakatlayabilir buna da dikkat etsin.

ayrıca bir müslüman iyi insan olmalı, ezik değil. ezik olmakla iyi olmayı ayırt etmek lazım.

yine; Peygamber(SAV) e ebeveyen hakkı sorulduğunda "3 kez analık hakkı, 4. de babalık hakkından" bahsediyor. sıralamada koca hakkı yok.

sen kocan için annenin kalbini kırar üzersen, ahirette hesabını nasıl vereceksin, cennet ananın ayağı altında kocanın değil.

Cok dogru cok güzel söyledin. Begendim

Allah katında kocana kul köle ol denilmiyor hiçbir zaman. Kocan istedi diye annene yardım etme, annene bile mesafe koy denilmiyor dinde. Ayrıca senin ona karşı görevlerin varsa onun da sana karşı var. Seni bosarim diye tehdit eden, annene yardım etmeni engelleyen, maaşını olduğu gibi elinden alan koca değil secdeyi, bir bardak suyu haketmiyor. Sen de gelmiş burda ne diyorsun.

Sen ona yer olmuşsun, hatta paspas olmuşsun da o sana gök olamamış, olmaya da niyeti yok görünüyor. Hala burda bi savunmaya giriyorsun. Koca konusunda ahireti düşünen, anası konusunda da düşünsün de o herife bi dur demesini öğrensin.

+ ha bu arada kocaya secde kissasina da inanmıyorum. çoğu hadis kıssa vs doğru olsa bile aralarında uyduruk olanlar da var. işte böyle böyle beyninizi yıkayıp erkekleri üstün varliklarmis gibi gösteriyorlar.

+ burda dini konular ve yorumlar yasak bunu da belirteyim. Burda bize koca hakkında vaaz vereceginize gidin kocaniza anne hakkında vaaz verin. Kimsenin sizin vaazlariniza ihtiyacı yok. Dini içerikli yorum yapmaya devam ederseniz moderatore bildirmek zorunda kalacağım.

Sanki siz calisiyorsunuz para kazaniyorsunuz diye sizinle evlenmis gibi,eniyisi bir süre calismamak.

Allah katında kocana kul köle ol denilmiyor hiçbir zaman. Kocan istedi diye annene yardım etme, annene bile mesafe koy denilmiyor dinde. Ayrıca senin ona karşı görevlerin varsa onun da sana karşı var. Seni bosarim diye tehdit eden, annene yardım etmeni engelleyen, maaşını olduğu gibi elinden alan koca değil secdeyi, bir bardak suyu haketmiyor. Sen de gelmiş burda ne diyorsun.

Sen ona yer olmuşsun, hatta paspas olmuşsun da o sana gök olamamış, olmaya da niyeti yok görünüyor. Hala burda bi savunmaya giriyorsun. Koca konusunda ahireti düşünen, anası konusunda da düşünsün de o herife bi dur demesini öğrensin.

+ ha bu arada kocaya secde kissasina da inanmıyorum. çoğu hadis kıssa vs doğru olsa bile aralarında uyduruk olanlar da var. işte böyle böyle beyninizi yıkayıp erkekleri üstün varliklarmis gibi gösteriyorlar.

+ burda dini konular ve yorumlar yasak bunu da belirteyim. Burda bize koca hakkında vaaz vereceginize gidin kocaniza anne hakkında vaaz verin. Kimsenin sizin vaazlariniza ihtiyacı yok. Dini içerikli yorum yapmaya devam ederseniz moderatore bildirmek zorunda kalacağım.

:KK9::KK9::KK9:

ben sinirlenince böyle ifade edemiyorum işte kendimi. yanlış yapıyosun deyince ama dinde şöyle ama hadis böyle..

YA BİRİSİ ŞU SAÇMA SAPAN KONUYU KAPATSIN! GİT SEN KUL KÖLE OL. AMA ŞUNU BIL KOCAN SANA KÖLE DEGIL AMA SEN ONA KÖLESIN KOCAN SANA GÖK DEGIL AMA SEN ONA YERSIN. O HADISIN IFADE ETMEYE ÇALIŞTIĞI SEY HERSEY KARSILIKLIDIR ! demek. MEFHUMU MUHALİFİNDEN KOCAN SANA KOLE DEGILSE SEN DE ONA KÖLE OLMA DEMEK ÇIKAR. AY NEFRET EDİYORUM BÖYLE ÖNERI VERINCE YOL GOSTERINCE KENDİNİ DİNLE SAVUNANLARA ! VARSAN BAKSAN FAIZ YIYODUR GIYBET YAPIYORDUR NAMAZLARI EKSİKTİR AMA KOCAYA GELINCE AMA 'DİNDE BÖYLE' ! Biz bi büyük taşları yerine koyalım küçükleri sonra düşünelim tüm millet olarak.!!!!!

Siz modernlesme yolunda gelisiminizi ve birey olma anlayisinizi ilerletin bende Allahin rizasini kazanma yolunda kendimi gelistireyim olur mu. Ben aralarinin duzelmesini ve esimin nankorluk yapmamasini istiyorum bnm derdim bu.

Peygamberimiz kizlarina hep soyle nasihat etmis
Sen kocana yer ol ki, o sana gök olsun! Sen ona hizmetçi ol ki, o sana köle olsun.. ben esime hic bi zaman saygisizlik yapmam ama anneme de yapmam. Bekarken annemi umreye gonderdim simdide ayni sekilde ilgilenemedigim icin uzuntu duyuyorum. Esini dinleme sende bireysin maasini verme . Sizin hesap kitap islerinizle ahireti kazanamazsiniz. Ben esimi nasil degistiririm diye sordum siz maasini verme dediniz. Bnm derdim para deil nasil aralarini duzeltirim . Hastalikta saglikta hep destek olurum anneme de oldum bekarken. Isterim simdide manevi anlamda da destek olabilmeyi. Uc seyin rizasi bir Allah rizasi iki anne duasi uc kocanin rizasi. Siz cagdaslasacaz derken iyice erkeklesmissiniz
Çok iğrencsin yemin ederim. Düşünceye bak !

Siz modernlesme yolunda gelisiminizi ve birey olma anlayisinizi ilerletin bende Allahin rizasini kazanma yolunda kendimi gelistireyim olur mu. Ben aralarinin duzelmesini ve esimin nankorluk yapmamasini istiyorum bnm derdim bu.

Peygamberimiz kizlarina hep soyle nasihat etmis
Sen kocana yer ol ki, o sana gök olsun! Sen ona hizmetçi ol ki, o sana köle olsun.. ben esime hic bi zaman saygisizlik yapmam ama anneme de yapmam. Bekarken annemi umreye gonderdim simdide ayni sekilde ilgilenemedigim icin uzuntu duyuyorum. Esini dinleme sende bireysin maasini verme . Sizin hesap kitap islerinizle ahireti kazanamazsiniz. Ben esimi nasil degistiririm diye sordum siz maasini verme dediniz. Bnm derdim para deil nasil aralarini duzeltirim . Hastalikta saglikta hep destek olurum anneme de oldum bekarken. Isterim simdide manevi anlamda da destek olabilmeyi. Uc seyin rizasi bir Allah rizasi iki anne duasi uc kocanin rizasi. Siz cagdaslasacaz derken iyice erkeklesmissiniz
Madem buraya fikir almak için konu açmadın git dua et canım kocan öyle değişir :kahve::ıslık:

ben de bunu anlamıyorum arkadaş. kocanın, kv nin eziyetlerine "Allah rızası" için katlanmak akıllarına geliyor da, kız ailelerine, çocuklarına karısına "Allah rızası için iyi davranmak" gelmiyor kimsenin aklına.
işine gelince imtihan, itaat, işine gelmeyince yuva yıkıcı fitne kadın milleti.

Back
X