Annemle Halam Arasında Kaldım...

Annen haklı.
Halanın senin üzerinde hiç bir hakkı yok.
Bu ne rahatlık. Benim çocuğuma bir densiz 'annen sana bakmıyor gel seni ben besliyim' dese kucağımdan çekse onu yolarım.
Kim ki o? Dış kapının dış mandalı?
Halanı salla gitsin. Hasta galiba..
Anne kadar güzeli doğrusu yok bu dünyada...
Arada kalman bile saçma ötesi.
Kılını dünyaya değişmem.

Merhabalar halamla annem kendimi bildim bileli birbirlerinden hiç haz etmezler.Hatta babam bu durumu çok üzülür,diğer aile bireylerimiz de öyle.Fakat en çok ben üzülüyorum.Çünkü annemi de çok seviyorum,halamı da çok seviyorum.Nasıl ayırabilirim ki?Hatta hatırlıyorum,küçük çocukken annemle halam beni kucaklarına almak için kavga ederlerdi.Bazen halam bize geldiğinde ben küçükken;ah canım annen iyi bakmıyor tabii,zayıflamışsın.Gel yavrum ben sana bakarım diyordu.Annem de boş kalmıyor tabii hooop kavga.
İşin ilginç yanı diğer konularda kavga etmezler,hep benimle ilgili olan konularda.Paylaşamazlar beni.Halamın çocuğu da var,hem de iki tane.Ben seviyorum tabii ki halamı.Ama artık arada kalıyorum anneme gidiyorum halamı çekiştiriyor,halama gidiyorum annemi çekiştiriyor:KK43:Ben çok üzülüyorum.Mesela az önce halam bana mesaj atmış Cumartesi bize gel kızım,gezelim demiş.Ben de nereden söylediysem annemin yanında söyledim.Söylemez olaydım.Yine başladı benim çocuğumun benimle gezme hakkını da elimden alıyor vs.vs.Uzun uzun yazmayacağım.Durumlar böyle:KK43:
Annenle kim olursa olsun nasıl kıyaslama yapabiliyorsun.. Nasıl annene eşit tutabiliyorsun...

Bir de annemle halam benim icin surekli birbirine girerdi gibi bi sey demissin sanki tatli bi surtusme gibi, sanki hala cok normalmis ve buna hakki varmis gibi..
Halan ne hakla annenin evladi uzerinden annenle kavga ediyor ya? Kendini nerde goruyor? Sanki ikisi de ayni hakka sahip senin ustunde de cekisme yasaniyor, tovbe estf cidden..
Halani sevebilirsin, sana kotu niyetli gibi gelmiyor da olabilir ama yaptiklari cok yanlis, ANNENI EZDIRME!

Siz böyle kötü oldukça ben çok üzülüyorum,diyorum.

Halam anneme laf söyleyemez. Söylerse cevabim sizinki gibi çok üzülüyorum falan da olmaz yani. Anneme ettiği her lafı burnundan getiririm. Bırak halamı teyzem yani annemin ozkardesi anneme terslendiydi bir ara da yerin dibine sokup çıkardım ne münasebet !
Ama benim kafama bir şey takıldı sormam lazim.Öz cocuksunuz değil mi ?
Kardeşiniz ya da abiniz/ ablanız var mi

Bir de şöyle bir şey var hepinize her şeye rağmen teşekkür ederim.Belki beni evladınız yerinde düşünüp cevap verdiniz.Fakat hata bende biraz da,kendimi iyi ifade edemedim sanırım.Şöyle ki halam sürekli anneme laf çarpsa,annem öyle kalakalsa evet sonuna kadar haklısınız.Fakat annem de halama çok ağır sözler söylüyor.Hatta yine ben küçükken bir gün konu neydi tam hatırlamıyorum da evimizde tartışma çıkmıştı ve annem halamı evden kovdu.Yani annem kendi hakkını fazlasıyla koruyabiliyor zaten.Ama yine de tabii ki her zaman sonuna kadar annemin arkasındayım.
Iyi de annen kimbilir o hale nasıl geldi?? "Annen sana iyi bakmiyor" cumlesini duyduk, burda hepimiz cildirdik, daha neler vardir kimbilir??
Annen hakkini korur korumaz, o ayri ama sen nerdeyse halayi sevimli, şirin, masum bi melek gibi goreceksin..
Anne degilim, evli degilim, hatta (Allah basimdan eksik etmesin) annesiyle mukemmel anlaşan biri de degilim ama cok gerdi beni bu konu.. Sen cefasini cek, dogur, buyut, hadsiz gorumce gelip senin anneligini yorumlasin kustah kustah, senden once evladini sahiplensin, kizin da arada kalsin..
Halan saygisizlik yap diyen yok ama annen kirk kat kotu de olsa annen hakkinda konusturma o kadini, o fırsatı verme..

Emin ol, annem surekli halami kotuluyor, surekli satasiyor filan deseydin yorumlar daha farkli olurdu, annene guzelce anlat hatasini, halani da kirma derdik.. Anne-bana her zaman en dogru sekilde davranacak diye bi sey yok..
Ama burda her sey apacik ortada..

Baksana, o halan anneni kotulediginde veya bi laf ettiginde bozuldugunu belli edip "annem hakkinda konusmani istemiyorum, o benim annem, rahatsiz oluyorum" desene halana.. Bakalim tavri "ah yavrum, kuzum, haklisin hata ettim, ozur dilerim" mi olacak? Yoksa sana dusman mi kesilecek "vayy annesini savunuyor, vayy annen dolduruyor demi seni" diye ayilip bayilacak mi..
Gezmeye gidelim dediginde, bugun annemle vakit gecirmek istiyorum diye cevap ver bakalim, gayet olagan bu durum icin neler söyleyecek hala hanim..
Meraktayim..

Merhabalar halamla annem kendimi bildim bileli birbirlerinden hiç haz etmezler.Hatta babam bu durumu çok üzülür,diğer aile bireylerimiz de öyle.Fakat en çok ben üzülüyorum.Çünkü annemi de çok seviyorum,halamı da çok seviyorum.Nasıl ayırabilirim ki?Hatta hatırlıyorum,küçük çocukken annemle halam beni kucaklarına almak için kavga ederlerdi.Bazen halam bize geldiğinde ben küçükken;ah canım annen iyi bakmıyor tabii,zayıflamışsın.Gel yavrum ben sana bakarım diyordu.Annem de boş kalmıyor tabii hooop kavga.
İşin ilginç yanı diğer konularda kavga etmezler,hep benimle ilgili olan konularda.Paylaşamazlar beni.Halamın çocuğu da var,hem de iki tane.Ben seviyorum tabii ki halamı.Ama artık arada kalıyorum anneme gidiyorum halamı çekiştiriyor,halama gidiyorum annemi çekiştiriyor:KK43:Ben çok üzülüyorum.Mesela az önce halam bana mesaj atmış Cumartesi bize gel kızım,gezelim demiş.Ben de nereden söylediysem annemin yanında söyledim.Söylemez olaydım.Yine başladı benim çocuğumun benimle gezme hakkını da elimden alıyor vs.vs.Uzun uzun yazmayacağım.Durumlar böyle:KK43:
Kusura bakma halan az değil
Eve gelip kadının çocuğuna sana iyi bakmamamis zayıflamissin denmesi tam kavga sebebi
Ortalığı karıştıran ilk halanmis

Senin çocuğun olsa görümcen eve gelip yeğenime iyi bakmamissin dese neler hissederdin
Annen hakli
Annenle araya kimseyi sokma

Konu sahibi ortaligi karıştırdı ve ortada yok yalnız. Geçmiş konularına da baktım bence öylesine konu açıyor canı sıkılıyor belli ki bir amacı uğraşı yok.

Yok yanlış anladınız o anlamda kastetmedim.Yani anneme kalsa halamla hiç görüşmeyeceğim.Yani sonuçta halam,onu da seviyorum.Niye görüşmeyeyim?

Annenize laf söylemek kimsenin haddi olmamalı. Üzülüyorum diyeceğinize annemi çekiştirmeye utanmıyormusun niye demiyorsunuz?

Yok yanlış anladınız o anlamda kastetmedim.Yani anneme kalsa halamla hiç görüşmeyeceğim.Yani sonuçta halam,onu da seviyorum.Niye görüşmeyeyim?

Annenize laf söylemek kimsenin haddi olmamalı. Üzülüyorum diyeceğinize annemi çekiştirmeye utanmıyormusun niye demiyorsunuz?

ssorunlarinizi kendi aranizda helledin beni karistirmayin hoslanmiyorum bunlari duymaktan dersiniz yanliz cok sevmeme ragmen halam benim annemi bana cekistiremez o ayri belliki anneniz bunu bekliyor hala anlasamayabilirsiniz ama o benim annem ve annemi bana cekistirmenden hoslanmiyorum demen gerekir bence

Konu sahibi uzgunum ama halanizin sizi paylasmak gibi bi derdi yok belli ki. Annenizi sizin uzerinizden uzmek istemis ve uzmuste. Kac yasindasiniz bilmiyorum ama bir gun evlenip halaniz gibi bir gorumceniz oldugunda annenizi daha iyi anlarsiniz diye dusunuyorum.
Ben de küçükken halamlari cok severdim hatta anneme kizardim bu kadın niye bu kadar sinirli niye bu kadar kavgaci diye

Meğer alttan alta anneme yapmadiklarini birakmiyorlarmis

Bütün bir hayatını bilmiyoruz ama senin tek cümlen yetti halanin nasil biri olduğunu anlamamiz için
Vahh yavrum anan sana iyi bakamamis nasıl zayiflamissin bu cümlenin anlami annene sen kötü bir annesin bir çocuğa bakamamissin kaşık kadar kalmış demektir

Ayrıca biribir çocuğu seviyorsa onun annesi babası kim olursa olsun saygi duyar

Niye bu kadar sert yorum yapıyorsunuz ki?Ben annemin sadece halamla değil,kimseyle arasında sorununun olmasını istemem.Kolay mı sanıyorsunuz?Çocukluğum halamla annemin beni paylaşamamalarıyla,bağırışlarıyla geçti.
ne alaka benim halam gel bana cok zayfisin annen bakamiyor sana diyecek... yirtarim onu.
bir kere Annenizi sizin yaninizda nasil cekistirebiliyor nerden aliyor bu cesareti!?

ne demek senin bulunduğun ortamda annenin çekiştirilmesi, farkında mısın ne dediğinin ?
ben de halamı çok severim ama benim bulunduğum yerde kimsenin annemi çekiştirmesine izin vermem. ben nasıl evladım o zaman ?
bak canım yarın öbür gün senin başına da gelir, çocuğun senin anlattığın gibi senin görümcenle senin aranda kalır, seni çekiştirdikleri zmanda üzülüyorum der konuşulmasına izin verir hah işte o zaman annenin kıymetini anlarsın. o zaman için yanar evladın böyle diye, anneyle hala arasında kalınmaz. halanı sev ama annenin seviyesinde bir insan daha yok hayatında bunu da bil.

Annene kim bilir neler yapmışlar ki kadın dolmuş konuşuyor. Benim annem de halamdan hoşlanmaz ama görüşmememi de istemez. Siz orta yolu bulucu olun. Annenize, halanızın laf söylemesine izin vermediğinizi o yönden sorun olmadığını bir şey derse susturacağını söyleyin; belli ki kadın doldurmasın sizi istiyor. Halanıza da laf ettirmeyin yani ne demek benim anneme laf edecek ki annem haksız olsa bile benim yanımda kimse annemi çekiştiremez.

Back
X