Annemle ipler kopma noktasinda...

sizin evlatlığınız çıkar amaçlıymış zaten annenizde baksam ne olacak kıymetim mi olacak sanki diye düşünüyordur bence 16 aylık oğlum var kayınvalidem eşini memleketinde bırakıp bakmaya geldi 1 senedir o bakıyor mecbur olmadığı için gel benim çocuğuma bak demedim Allah razı olsun kendi yabancıya veremem ben bakarım dedi zorla yapılacak bişey değil bu sizinki sadece bencillik

Anneniz size gelecegine cocugu annenize goturun. Belki o zaman kabul eder. Hem annenize hosluk olsun die para da verirsiniz ya da hediye alirsiniz.

Benim annem cok uzak bir ilde. 7 ayligina bebegime bakmaya geliyor babamla, eger bakamam deseydi krese verecektim. Su an 9 aylik. 9 aydirbucretsiz izindeyim ben bakiyorum. 1,5 yasinda da krese vericem. Bakici asla dusunmuyorum.

aileler Ankarada biz Batmandayız kimseye gel çocuğuma bak diyemem kaldı ki Ankarada olsamda bu işleri sağlıklı bulmadığımı yazmıştım, bide şu boyutu var benim kafamda bunu eşimlede paylaşmıştım, diyelim çocuğuma annem bakıyo hasbelkader çocuk düştü eşim illa ki yüzümüze söylemesede içinden geçirecek acaba dikkat mi etmedi özenmedi mi ya kötü bişey olsaydı diye içi rahat etmicek aynı şekilde kv baksa ve çocuğumu düşürse bende sinir olurum bu insanın doğası, bu yüzden işler senin annen benim annem noktasına gelebilir ki bu benim evlilikte en korktuğum şey

Meşakatli iştir çocuk bakmak sürekli gözün üstünde, dikkat etmek gerekir, ağlayacak, hastalanıcak, gençleri bile yorarken sırf anaanne, babaanne diye onları bakmaya mecbur göremeyiz. Onlar bizleri büyüterek sıralarını savmışlar zaten, her çalışan kadın annesi' nin çocuğuna bakması görevi midir? Mecbur mudur sırf anaanne olmuş diye? Belirli bir yaştan sonra insanlar gezmek görmek istiyorlar mesela, evde oturamıyorlar teyzelerimden biliyorum. Ama şimdi torununa bakacak olsa sorumluluğu ayrı, bu yaştan sonra kısıtlanması ayrı akşam' dan akşama evine gidecek bi düzensizlik , baksa iyi olurdu tabii, ama bakmak istemiyor diye kızmak, bencillikle suçlamak yanlış olur.

Herkesin çocuğuna anaanne veya babaanne bakmıyor, hani başına bişey gelebilir denmiş ya, gelecek olan her yerde gelir, tut ki anaanne bakıyorken birşey olsa? O kadının da vicdan azabı duyabilir.
Herkesin yapısı farklıdır, ve kimseyi istediğimiz gibi olmaya mecbur edemeyiz. (Şu' nun annesi bakıyor gibi)
Herkesin çocuğu anaanne veya babaannesiyle büyümüyor...
Kreşte veya bakıcıyla büyüyen çocuklar da diğerlerinden farklı olmuyor..
:ssz:

Özür dileriz konu sahibi, seni destekleyip anneni yeremediğimiz için, hem seni hem anneni anlamaya çalıştığımız için...

Oysa "sen dibine kadar haklısın, annen kötü, görüşme tabi kes ilişkini gitsin yeni bir anne bulursun kendine" falan dememiz gerekiyordu galiba...

İşin en acı kısmı kaç yıllık anneni alıp karşına konuşmuyorsun bu konuyu, kadın sessiz kalıyormuş, sen kendi kendine hüküm verip ilişkinizi kopma noktasına getiriyorsun. Kadın bir de hayır dese vay haline...

benim annem de ablamın çocuklarına bakmak için doğduğu memleketten, dükkanından, anne-babasından ayrılıp başka bir şehre yerleşti. sırf ablam bakıcı yada kreşe vermek istemediği için. Ama annem severek gitti. Artık emekliyim torunlarımla tadını çıkaracağım diyerek gitti. Bazen çok problem yaşıyor. Bilmediği bir şehir, tanımadığı komşular... Bütün gün yalnız. Ara sıra depresif oluyor ki ablam her zaman alttan alıp sakinleştiriyor. Annem gitmek istemeseydi bu onu kötü anne mi yapacaktı. Hele ki ablam sırf bu yüzden ipleri koparmak isteseydi ve biz bunu duysaydık :47:

Mecbur değil. Ama istedikten sonra Allah razı olsun diyebilirsin o kadar. Ben anneme toz kondurmam. Ablam da öyle. Annemin emekli maaşı, çok güzel işleyen bir terzi dükkanı, 2 evi olduğu halde gitmesi de ayrı bir fedakarlık. Bu yaşa getirmiş bakmış büyütmüş bizi. Birde bizim çocuğumuza bakmak zorunda değil. Hamile kalıyorsak en başından her şeyi düşünmeliyiz. BENCE :ssz:

çocuğuna bakmak istemiyor diye anneni siliyorsun. garip...annen olmasını geçtim çocuğunu emanet edebileceğin kadar güvendiğin herhangi bir insan bile olsa, nasıl hemen böyle hayatından çıkarabilirsin ki.

seninkisi çıkar ilişkisiymiş. kadının yaşını oturduğu yerin hesabını yapıyorsun. 49 yaşında diye bakmak zorunda değil, ayrıca daha bebek doğmamış 1,5 sene var. sen 1,5 sene önceden annenle aranı bozmaya niyetlenmişsin valla demek ki ilerde çocuğun da seni böyle silse normal karşılarsın

Bende 49 yaşındayım....2 çocuk büyüttüm...çalışmadım ev hanımıyım...çocuklarımı da çok seviyorum ve çok fedakar bir anneyim...onlar benim yaşam sevincim...gözümün nuru...ama gelgelelim torun bakmaya hiç sıcak bakmıyorum...kendimi bir bebeğin sorumluluğunu alacak kadar güçlü kuvvetli ve hazır hissetmiyorum...kızım nişanlı ve çalışıyor zaman zaman bunun muhabbeti geçince bende konu sahibinin annesi gibi sadece susuyorum... hiçbir şey söylemiyorum....kızın kalbini kırmak ta istemiyorum....sanıyorum ilerde böyle bir sorunla bizde karşılaşacağız...bazı arkadaşlarımı görüyorum torunlarını bakarken kadınlar 2 yılda göçtüler...ben de çok titiz ve hassas biriyim bu yükümlülük benim bütün hayatıma ipotek koyar gibi geliyor....benim kurslarım,arkadaşlarım eşimle gittiğim gezmelerim var....bilmiyorum valla ama tabii şöyle birşeyde olabilir yüzünü görünce kıyamam kimseye de güvenip bırakamam alır bakarım....bakıcağım deyince de en mükemmel şekilde bakarım...annenizinnde korkuları olabilir...ona küsmeyin...anlamaya çalışın ...çünkü bizim tam menapoz dönemimiz hassas ve alıngan oluyoruz...herşeyi konuşarak onu kırmadan izah etmeye çalışın derim...kolay gelsin.....

Merhabalar; bilmiyorum valla ama tabii şöyle birşeyde olabilir yüzünü görünce kıyamam kimseye de güvenip bırakamam alır bakarım....bakıcağım deyince de en mükemmel şekilde bakarım... aynen bu şekilde oluyor.Annem kızızm doğmadan çok uzak gelemem bakamam demişti.Ama şimdi p.tesi geliyor cumaya kadar bende kalıp kızıma bakıyor.Allah razı olsun.Aslında üzülüyorum babamın ve annemin evini bırakıp bana gelmelerine bu yaşta onların elini kounu bağladığım için.Ama şimdi de annem ben kuzumu kimseye emanet edemem diyor.Bence konu sahibi biraz zamana bıraksın.durumlar değişebiliyor.

Bu konuya uzun uzadiya yazasim var, ama demek istediklerimi diyenler olmus.
Ozetle, kimse kimsenin cocuguna bakmak mecburiyetinde degil diyorum. Herkes kendi dogurduguna bakacak, bakamayacaksa caresini bulacak. Annen seni bakmis, buyutmus, okutmus, evlendirmis, ustune senin cocuklarina da bakmakla yukumlu degil. Insanlar omur boyu cocuk mu bakacak? hayret birsey. Bencillikten baska birsey degil bu istedigin. Baksa cok guzel olur, ama bakmadi diye yaygara cimarmaya gerek yok. Senin cocugun baskasina niye dert olsun?
Bazi cevaplari okuyunca gerildim acikcasi.
Sonuc olarak, kimse bakamayacagi cocugu dogurup, istemeyen insana zorla baktirmaya calisip milletin de canini sIkmasin bence. :ssz:

Annenize güvenip hamile kalmadığınızı sanıyorum ya da ona danışarak hamile kaldığınızı sanmıyorum. Bu durumda, ona kızmanıza ya da gücenmenize bir anlam veremiyorum. Ortada bir ilgisizlik durumu söz konusu değil anladığım kadarıyla, belki kendine güvenmiyordur ya da gerçekten bu yaştan sonra ona tekrar çocuk bakmak kolay gelmeyebilir. Her şeyin başında, bu onun anneliğinin ya da annaneliğinin yargılanabileceği bir davranış değildir.

Kendinize göre haklısınız, anneniz çocuğunuza size baktığı gibi baksın istiyorsunuz. Ona güveniyorsunuz. Zaten, onun bakmasını istemenizde ki baş etken bu. Anneniz de bunu yapabilir, çok çok normaldir. Ama yapmaması anormal bir durum değildir.

Bazı eşikler vardır ve o eşiklerden geçildiğinde artık, ardına dönüp yeniden atlamak istemezsiniz. Geçmiştir ve gelmesini istemediğinizden o eşiği aşmışsınızdır. Annenizin bu isteksizliğinde ki etken nedir onu bulmaya çalışmalısınız yargılamadan, en başka size ve doğacak torununa sevgisini bu sebeple belirlemeden önce.

Akıl istemişsiniz, vereyim. Annenize sevginizi ve annenizin sevgisini bu tür şeylerle çıkarımlamayın. Onu istemediği hiçbir şeye zorlamayın. Ununu elemiş eleğini asmış kadın, çocuk gibi yönlendirilmek istemeyecektir. Kendisi isterse yapar zaten ve bu sevgiyle ölçülebilecek bir istem durumu değil. Bunun yanında kendinize de güvenmelisiniz. Ücretsiz izin alıp bakmayı düşünüyorsunuz, düşünmeyin alın ve bakın. 2 yaşına kadar bu şekilde idare edersiniz, sonrasında güvendiğiniz bir bakıcı tutarsınız ve 3 yaşına gelince kurumunuzun kreşine gönderirsiniz.

Gördüğünüz gibi her şeyin bir çözüm yolu var. Daha neden canınızı sıkıyorsunuz ki?. Şuan sizin yapmanız gereken, bebeğinize kafa yormak. Enerjinizi sinirlenmeye ya da üzülmeye değil, bebeğinize kanalize edin. Böylece kendinizi boşa harap etmemiş olursunuz.

empati yaptığımda,benim annemde çocuğuma bakmak istemese bende içerlerim ama asla bu annemle aramdaki ilişkiyi etkilemez.
gündeme bile getirmem.
sizin görüşmek istemiyorum demeniz gerçekten büyük ayıp,bencillik...
toplumumuzda genel bi bakış var çocuğa ya anneanne ya babaanne bakar,daha doğrusu bakmak zorunda.
az bi istememezlik olsun hemen kötü tarafından bakılıyor.
kendinizi annenizin yerine koyun,yıllarca size emek vermiş,büyütmüş,kardeşiniz varsa onlar içinde aynılarını yapmıştır.
kısır döngü yaşarcasına 50 sinden sonrada aynı hayatı sürmek zorunda değil ve olmamalıda.
bırakın seçimi anneniz yapsın.
kızısınız elbette kırılmış olmanız normal ama beraberinde annenize kin güdecek duygular beslemeniz normal değil.

bu arada bende 24 haftalık hamileyim.
kpss ye hazırlanıyorum.bebeğim doğduğunda sınava 3 ay kalmış olacak,
buna rağmen anneme bir kere bile gel sınava kadar kızıma bakmama yardım et demedim(üstelik ben doğuda annem batıda),
kendisi bu teklifi sundu(ben mecbur olmadığını,kendimde idare edebileceğimi sık sık söylediğim halde).
annem gelmese bile planımı yapmıştım,ha gelmesi benim için çok daha iyi olacak o ayrı tabi ama,
demek istediğim planlarınızını başkalarına dayandırarak değil,kendinizi düşünerek yapın.
her durumu düşünerek hareket edin.

hayatım boyunca emrivaki planlardan,muamelelerden nefret ettim.
teyzem vardı.15 sene çocuğu olmadı ve sonra art arda 3 çocuğu birden oldu.
düşüncesizce emrivakilerle anneme bıraktı tatilde,bayramda,günlerde...
annem severek yapmış olabilir ama ben hiç hoş karşılamazdım bunu.
şuan sizin yaptığınızda annenize emrivaki.
bunu yapmayın.

ne yani, ileride evlatlarımın benimle ilgilenmesi için illa torunlarıma bakmam mı gerekiyor:44:
peki benim onca yıl onları büyütmek için çabalamam,günlerce gecelerce uykusuz kalmam,yemeyip yedirmem,giymeyip giydirmem,hala bu yaşlarında onlarla uğraşmam boşa mı:26:
haaa deniyor ki,o evlatlar doğmayı istemedi,siz doğurdunuz,siz istediniz tabii ki bakacaksınız.tamam buna da amenna da eeee o torunları da anne babaları isteyerek doğuruyor,herkes sorumluluğunu bilsin:34:
.gönüllü bakmak istersem bakarım torunlarıma ama kimse zorlayamaz.ama baktığımda da kendi şartlarımla bakarım.bakım şeklime de kimseyi karıştırmam.:34:

annemin komşusunun bir kızı var evlendi ve çocuğu oldu.kızı çalıştığı için torununa bakıyor ama ben olsam asla o şekilde bakmam.çocuğu aç bırakır,işe gider arar,anne doyurdun mu,anne altını değiştirdi mi anne şöyle anne böyle akşama kadar arar.yazık kadına.hep diken üstünde.:50:
gene bir akrabam oğlunun çocuğuna bakıyor.sabah gelinle torunu veden getirirler,kahvaltıyı kaynana hazırlar.kahvaltıdan sonra işe götürürler gelini.bebek bakılır,yemek yapılır.gelini öğlen işten alıp gelirler gelin bebeği emzirir,yemeğini yer işe götürürler.akşam gene gelin işte alınır akşam yemeğini yerler.gelin gezmeye gitmeyecekse evine bırakırlar,gelin gezecekse torun geceye kadar gene kalır.akrabam gelinin oyuncağı almış durumda.kadın resmen 20 yaş yaşlanmış.çocuk hareketli emanette olunca aman bir şey olmasın diye hep ayakta.durumuna o kadar üzüldüm ki:50:

Özür dileriz konu sahibi, seni destekleyip anneni yeremediğimiz için, hem seni hem anneni anlamaya çalıştığımız için...

Oysa "sen dibine kadar haklısın, annen kötü, görüşme tabi kes ilişkini gitsin yeni bir anne bulursun kendine" falan dememiz gerekiyordu galiba...

İşin en acı kısmı kaç yıllık anneni alıp karşına konuşmuyorsun bu konuyu, kadın sessiz kalıyormuş, sen kendi kendine hüküm verip ilişkinizi kopma noktasına getiriyorsun. Kadın bir de hayır dese vay haline...

ve hala bu nasıl anne,annelik öyle kolay biten bişey mi bakacak tabii diyenler var inanamıyorum.anne evladına bakmak zorunda evet ama her anne kendi evladına...

o zaman bende soruyorum bu çıkar anlayışı nasıl evlatlık o zaman? insan çocuğunu düşünür güveınli ellerde büyüsün ister ama azıck da annesini düşünmez mi? hep bana hep bana olmaz.

cidden şuraya bakınca sinirlerim tepeme cıkıyor bazen. bu nedir ya herkes sorumlulugunu baskasının sırtına yuklemek derdınde. senın annen sadece senın annen cocuguna da anneanne olmak ıcın mı gelmıs dunyaya? deneyımleyecegı tek sey bu mu? senın kırılmaya zerre kadar hakkın yok kadınla gidip dogru düzgün konusmamıssın bir de babanla plan yapıyorsunuz sabah bırakmak aksam almak uzerıne.
sen ne kadar ınsansan annen de o kadar ınsan. duyguları ısteklerı olan ve genc de sayılacak yastakı biri. neden sana göre ayarlamak zorunda kendini? iyi ki sessiz kalmış kadıncagız. şu durumda söylenecek cidden çok şey var ama kadın sessiz kalmış. içi içini yiyordur bu kendısıne sorulmadan ustune yuklenen şey yüzünden. çocuk senin cocugun sorumlulugunu al ya bir bakıcı tut ya da kendin işinden ayrıl bak çocuguna. kımse senın hızmetını gormek zorunda degil. bencilliğe bak ya. ve sen gidip o kadınla güzel güzel konuşsaydın ne düşündüğünü sorsaydın belki o da kacmayacaktı ve birbirinizi anlayacaktınız biraz olsun. kadına kıymet vermiyorsun bir de sana borcluymus gibi karsılık beklıyorsun. ha ama tatıle götürmüşsün ya yeterli herhalde senin için

oncelikle okumayan arkadaslar icin tekrar belirteyim
Ben anneme hic bir zaman gel cocuguma bak demedim
Eltim bana bakici ayarlayacagi zaman buna karsi cikan ve cocuga gelip gidip bakam planlari yapan annemle babam oldu

Buradaki yorumlarda sunu gordum
Anneme tepkimin ve kirginligimin asiri oldugunu yazan arkadaslara tesekkur ederim
Ben de bu yorumlari okuyunca fazla hassas davrandigimi farkettim
Kendisiyle konusmamis olmama ve ona hic sitem belirtmemis olmama ragmen yine de kalbimi daha guzel tutmam gerektigini gordum

Annenle konusmadin mi diyenlere daha once de yazmistim
Anneme konuyu bir kez acacak oldum net birsey soylemedi
bir de tabii ki siz tanimiyorsunuz ancak genelde annemle pek bisey konusulmaz hemen konuyu saptirir
Hem ben gidipte cocuga bakacak misin diyeyemem
Siz ne kadar sorumsuz oldugumu dusunseniz de boyle birsey sormaya utanirim
Ben onun hareketlerinden anlayacagimi anladim zaten

Son olarak isini birak diyenlere bir kac sey soylemek istedim
Daha once kamuda calistigimi ve iyi bir isim oldugunu belirtmistim
Simdi soruyorum o arkadaslara kendileri ya da kizlari okusa doktor, muhendis olsa kamuda calissa yine isini birak cocuk bak diyecekler mi
Ben zaten mumkun oldugunca ucretsiz izin alip bakicam
Beklerdim ki buradan tecrubeli ablalar bana
Calisan anne olmak zordur ama tek sen degilsin
Iyi bakicilar kreslerde var sende bu zorlugu goguslersin rahat ol
Biz yaptik yazsinlar
Ama ne yazdilar sorumsuzsun isini birak
Bosuna dememisler kadin kadinin kurdudur diye
Bizim ulkemizde calisan annelerin haklari az
Bir dogum izni yasasi yillardir cikmadi
Denilecegine isini egitimini bir kenara at deniyor
Bu ulkede kadinlar birbirlerine bu kadar ikinci sinif insan muamelesi yapiyorsa
Kadin haklarinin bu kadar asagi olmasina her gun bir kadinin katledilmesine sasmamak lazim

Bu baslikta bana yol gostermeye calisan, yargilamadan tecrubesini aktaran
Annene kizma kotu olma diyen
annenin evinde bakilsin diye benim dusunemedigim secenegi aklima getiren herkese tesekkurler

"1,5 yıl ücretsiz izin alabiliyorum ve düşünüyorum hatta eşimle karar aldık" yazan sizdiniz. Kimse size durduk yere böyle bir öneri de bulunmadı ki. Keşke sizde ilk yazdığınız mesajı bir okusaydınız.

Size burada tamamen işinizi bırakın diyen birisi olduğunu sanmıyorum. Okumadım tek tek ama, girdiğiniz bu stres durumu hiç sağlıklı değil, Tanrı korusun sütünüz bile kesilir. Bebeğinize odaklanın, bırakın yersiz gerilmeleri can sıkılmalarını. Rahatsızsanız yapılan yorumlardan konuyu kapatmasını rica edin yöneticilerimizden. Siniriniz yıpranmasın daha fazla..

Son olarak isini birak diyenlere bir kac sey soylemek istedim
Daha once kamuda calistigimi ve iyi bir isim oldugunu belirtmistim
Simdi soruyorum o arkadaslara kendileri ya da kizlari okusa doktor, muhendis olsa kamuda calissa yine isini birak cocuk bak diyecekler mi
Ben zaten mumkun oldugunca ucretsiz izin alip bakicam
Beklerdim ki buradan tecrubeli ablalar bana
Calisan anne olmak zordur ama tek sen degilsin
Iyi bakicilar kreslerde var sende bu zorlugu goguslersin rahat ol
Biz yaptik yazsinlar
Ama ne yazdilar sorumsuzsun isini birak
Bosuna dememisler kadin kadinin kurdudur diye
Bizim ulkemizde calisan annelerin haklari az
Bir dogum izni yasasi yillardir cikmadi
Denilecegine isini egitimini bir kenara at deniyor
Bu ulkede kadinlar birbirlerine bu kadar ikinci sinif insan muamelesi yapiyorsa
Kadin haklarinin bu kadar asagi olmasina her gun bir kadinin katledilmesine sasmamak lazim

Bu yorumdan sinirli olduğum sonucunu mu çıkardınız :)
Ayrıca bebeğime çok konsantreyim çok bakımlı gelişimi her açıdan önde bir bebek Allaha şükür
Evet bana işini bırak diyen çok kişi oldu okuyun lütfen
Ancak yukarıda da belirttiğim gibi işini bırak diyenlerin biraz sorgulamaya ihtiyaçlarını olduğunu kendi kadınımız adına gerekli buluyorum

Back
X