ne yani, ileride evlatlarımın benimle ilgilenmesi için illa torunlarıma bakmam mı gerekiyor:44:
peki benim onca yıl onları büyütmek için çabalamam,günlerce gecelerce uykusuz kalmam,yemeyip yedirmem,giymeyip giydirmem,hala bu yaşlarında onlarla uğraşmam boşa mı:26:
haaa deniyor ki,o evlatlar doğmayı istemedi,siz doğurdunuz,siz istediniz tabii ki bakacaksınız.tamam buna da amenna da eeee o torunları da anne babaları isteyerek doğuruyor,herkes sorumluluğunu bilsin

.gönüllü bakmak istersem bakarım torunlarıma ama kimse zorlayamaz.ama baktığımda da kendi şartlarımla bakarım.bakım şeklime de kimseyi karıştırmam.
annemin komşusunun bir kızı var evlendi ve çocuğu oldu.kızı çalıştığı için torununa bakıyor ama ben olsam asla o şekilde bakmam.çocuğu aç bırakır,işe gider arar,anne doyurdun mu,anne altını değiştirdi mi anne şöyle anne böyle akşama kadar arar.yazık kadına.hep diken üstünde.

gene bir akrabam oğlunun çocuğuna bakıyor.sabah gelinle torunu veden getirirler,kahvaltıyı kaynana hazırlar.kahvaltıdan sonra işe götürürler gelini.bebek bakılır,yemek yapılır.gelini öğlen işten alıp gelirler gelin bebeği emzirir,yemeğini yer işe götürürler.akşam gene gelin işte alınır akşam yemeğini yerler.gelin gezmeye gitmeyecekse evine bırakırlar,gelin gezecekse torun geceye kadar gene kalır.akrabam gelinin oyuncağı almış durumda.kadın resmen 20 yaş yaşlanmış.çocuk hareketli emanette olunca aman bir şey olmasın diye hep ayakta.durumuna o kadar üzüldüm ki