Annemle ipler kopma noktasinda...

Yapılan yorumları okumadım belki söylenmiştir bilemiyorum ama ben yine de söylemek istiyorum...

1,5 yaşına kadar ben bakacağım demişsiniz acaba anneniz 1 yıl sonrası için plan yapmak istemiyor olabilir mi?

Benim annem 60 yaşında ve benim işe girmemi ve kızıma bakmayı sabırsızlıkla bekleyen biri...

Hatta kalp,tansiyon, kemik erimesi gibi rahatsızlıkları olduğundan ''sen zorlanırsan haftada 2-3 gün kreşe göndeririz hem sosyalleşir çocuk da'' dediğimde kıyamet kopuyor...

Ama ben şunu çok iyi biliyorum ki kardeşim çocuğuna bakmasını istese şu anda önceliği ona verir... Çünkü annem gelini alınıp ona tavır yapmasın ister, hatta bu tavrı oğluna da yansımasın ister ve bunu bana da söyler... Ben alınsamda fazla uzun sürmez bunu bilir çünkü...

Anneniz bu gibi düşünceler içinde olabilir mi?
Tüm çocukları evli ise belki gelini de isterse çocuğuna bakmasını kırmamak gibi...

Çünkü sizin baktırma konusunu ettiğin tarih 1 yıl sonrası...

Bu arada 1 yıla neler olacak hayatınızda kim bilir şimdiden dert etmeseniz daha iyi olmaz mı:34:

Bu yorumdan sinirli olduğum sonucunu mu çıkardınız :)
Ayrıca bebeğime çok konsantreyim çok bakımlı gelişimi her açıdan önde bir bebek Allaha şükür
Evet bana işini bırak diyen çok kişi oldu okuyun lütfen
Ancak yukarıda da belirttiğim gibi işini bırak diyenlerin biraz sorgulamaya ihtiyaçlarını olduğunu kendi kadınımız adına gerekli buluyorum

Anladım, öneriye kapalısınız. Ancak ben sinirlisiniz demedim, streslisiniz dedim. İkisi farklı şeyler. Yazdıklarınızdan da stresli olduğunuzu hissedebiliyorum. Stresli olmak demek, el ayak titremesi veyahut bunalım geçirmek demek değildir.

Henüz çok yeni annesiniz ve buradaki olumsuz yorumlar sinirinizi yıpratıyorsa, kapattırın konuyu diye öneri sundum. Eğer işinizi bırakmanızı öneren birileri olduysa elbette abartmışlar. Çocuğu olan her kadın işini bıraksaydı, çalışan kadın sayısı yarı yarıya azalırdı. Sadece geçici çözümler sunulmalı ki, kişi arasında seçim yapabilsin. Ben size yeni bir öneri sunmayacağım, bir değeri olduğunu sanmıyorum çünkü. Bebeğinize sağlıklı bir ömür dilerim.

Sevgiler..

Son düzenleme:
Annenizi suçlamayın.. bakmak zorunda değil.. o 1 buck yıl tandgnz guvndgnz birini bakıcı alablrsnz.. işinizi kesnlıkle bırakmayın

bilmiyorum söyleyen oldumu ama dün haberlerde yayınladılar,torununa bakan babaanne ve anneanneye aylık para verilecekmiş,anneniz işin parasında değildir belki ama haberiniz olsun

Arkadaslar lutfen beni rahatlatin biraz jonu annem ve bebegimle ilgili
Ozetle annem bebegime bakmak istemiyor. Simdi bakmak zorunda degil tabi ki diyeceksiniz, haklisiniz da ama lutfen bi yorum yapin ben kirilmakta haksizmiyim.
Benim 6 aylik bi bebegim var. Kendim kamuda calisiyorum.
Bebegim 1,5 yasina gelene kadar ucretsiz izin alip bakmayi dusunuyorum ki ev kredimiz olmasina ragmen esimle cocugumuzun yetismesi icin boyle bir karar aldik. Biliyorsunuz zaten en fazla 2 sene ucretsiz alinabiliyo.
3 yasinda ise bebegimi kurumumuzun kresine vermeyi dusunuyorum, 3 yastan once almiyorlar.
Yani arada 1,5 sene gibi bir biosluk kaliyor.
Anneme gelince 49 yasinda butun cocuklari evli genc ve saglik sorunu olmayan birisi Allaha sukur.
Bizle ayni sehirde oturuyor ancak uzak sayilir. Babam ben ise giderken anneni birakir aksam da alirim diyor.
Bende anneme cok zor olmasin diye yanina yarim gun bir yardimci tutayim, yardimci temizligi yemegi yapsin anneme yardim etsin diyorum. hem her gun gelince cokta temizlik isi olmaz yemeklerini felan hazirlar diye dusunuyorum.
Ancak annem biz bu planlari yapar ken hic ses cikarmiyor. Ortamdan kaciyor. Zaten cokta konusulmadi ama en son halamla beraberken konu bebege gelince ben sakayla karisiki benim bebegime de kimse bakmak istemiyo halacim dedim.
Annem hic ses etmedi. Halamda ne yapacaksin deyince ben de 1,5 yasina kadar bakicam sonra bilmiyorum dedim.
Halamda iyi sonrada krese ver dedi.
Anladim ki bunu ona annem soyletti.
Tekrar ediyorum tabi ki bakmak zorunda degil ama 1,5 yil bu fedakarligi yapamaz mi?
Kendimi anneme karsi cok kirgin hissediyorum. Artik onunla gorusmek istemiyorum.
Lutfen bana bi akil verin de biraz rahatlayyim.

bunu sende biliyosun tekrarlamak istemezdim ama fikrimi söylemek açısından yazıyorum, annenin böyle bi zorunluluğu yok çocuğu yaparken annenize sormadınız di mi? ben bekarım ama annem şimdiden yeter ki evlen, doğur ben bakarım diyor mesela böyle bi durum yoksa ve böyle bir garanti vermediyse anneniz size, sizi rahatlatacak hiçbir lafım yok maalesef.

çocuk sorumluluk demek yapmadan düşünmeniz gerekirdi. kamu personeline çeşitli kolaylıklar geliyor yarım gün çalışma gibi o 1.5 sene de böyle idare edersiniz yardımcı tutarak ama annenizi yargılayacak ya da eleştirecek konumda değilsiniz. senelerce zaten çocuktu, yemekti yorulmuştur kadın müsaade edin de yaşlılığında rahat etin.

kımse sana işini bırak demiyor okudugunu anla bari.
bakıcı tut ama eger bakıcı fıkrıne alısamıyorsan cocuk senın cocugun işini bırak bak o zaman diyor. iş bulmak zor hele kamu sınavlarını kazanmak cok daha zor. yani nasıl iş bulundugunu ne kadar degerlı oldugunu cok ıyı bılıyoruz.
sana kızılan nokta senın karsılık bekleyen tavrındı. annen basta oyle soylemıs sonra cark etmıs belkı de. ama saglıklı bir iletisim kurmaktan uzaklasıp tum yuku annenın sırtına bırakman yanlış kardesım. burda konustugunun zerresını kadına hıssettırdıysen bakmak ıstemez tabıı kı. annenle güzelce konus onu yormak ıstemedıgını ve mecbur olmadıgını anlat. sessız kalmasının senı rahatsız ettıgını ve onu uzup uzmedıgını bılmedıgını soyle. bakalım o zaman nasıl davranacak. hıc olmadı tanıdıklarınızdan bır kadınla anlaşırsınız cocugunu ona emanet edersın. cok ıyı bakıcılar var.

Bende çoğu insan gibi tembellik yapıp, sadece ilk sayfadaki yorumları okuyarak yazıyorum:1: Evet anneler, torunlarına bakmak zorunda değil ama ne bileyim anne yaa,, anne yani.. ötesi var mı? bir anne nasıl torununa bakmak istemez anlayamıyorum. Tercih meselesi deyip bu konuyu geçiyorum.
Şimdi siz devlet memurusunuz. 6. aya kadar baktınız. ardından 2 yıl ücretsiz izin alsanız çocuk 2,5 yaşına gelir. Durumunuz olmadığı için mi ücretsiz izin almak istemiyorsunuz orayı anlamadım.
Annenize içinizden kırılmanızı anlıyorum ama bunu dışınıza vurmayın. Bakmak istemiyorsa, bırakın bakmasın. Siz güvenebilecek birini bulursanız, annenizin bakmasından daha iyidir. Maalesef genelde anneanne ve babaannelerin baktığı çocuklar şımarık büyüyor.

response,
ben de kamu personeliyim..hem de çok yeni..3,5 ay önce atandığım kuruma yerleştim.
buraya dişimle tırnağımla geldim..çoçukalarımın biri 7 yaşında ,diğeri 2,5 yaşında ..
kpss ye çalışırken onlara bakıcı tutacağımı biliyordu..sonuçta nereye atanacağım belli değildi..ben bulunduğum ilçeyi yazacaktım..ve kesin orada kalacağım gözüyle baktım..
çocuklarıma annem ya da kayınvalidem bakmazdı..çünkü dediğim gibi hepsinin bir rutin yaşamı var..çocuk bakmak zor..hele ki küçük çocuk oyalamak daha zor..her yeri karıştırır benim oğlanlar..ayakkabılıktan ayakkabıları çıkarırdı küçük giyerdi..altları pis..sürekli etrafında dolaşmam lazımdı..gerçekten ayaklandığı zaman el atmadığı yer yok..çekmece dolap her yer..
bu yüzden büyükler tarafından bakımı zor.ben bakarım deseydi baktırırdım..ama ondan ses çıkmıyorsa ben başka çareler aradım..kayınvalidem de öyle..zaten o açıkça bakacamayacağını söylemişti..kpss ile atanırsam diye.

neyse ben bakıcı tuttum..
büyük oğlumun bakıcı korkusu vardı..ne de olsa aklı eriyor..ve tv den haberlerden bakıcı olaylarını gördü..zaten kpss ya çalıştığım dönemde ..atanma ..ben bakıcı istemiyorum diye üzülüyordu..korkuyordu..
ama bakıcımız dünya tatlısı ..eğer bakıcıdan memnun kalmasaydım ben de kreşe verirdim küçük oğlumu

arkadaslar lutfen beni rahatlatin biraz jonu annem ve bebegimle ilgili
ozetle annem bebegime bakmak istemiyor. Simdi bakmak zorunda degil tabi ki diyeceksiniz, haklisiniz da ama lutfen bi yorum yapin ben kirilmakta haksizmiyim.
Bebegim 1,5 yasina gelene kadar ucretsiz izin alip bakmayi dusunuyorum ki ev kredimiz olmasina ragmen esimle cocugumuzun yetismesi icin boyle bir karar aldik. Biliyorsunuz zaten en fazla 2 sene ucretsiz alinabiliyo.
3 yasinda ise bebegimi kurumumuzun kresine vermeyi dusunuyorum, 3 yastan once almiyorlar.
Anneme gelince 49 yasinda butun cocuklari evli genc ve saglik sorunu olmayan birisi allaha sukur.
Bizle ayni sehirde oturuyor ancak uzak sayilir. Babam ben ise giderken anneni birakir aksam da alirim diyor.
Bende anneme cok zor olmasin diye yanina yarim gun bir yardimci tutayim, yardimci temizligi yemegi yapsin anneme yardim etsin diyorum. Hem her gun gelince cokta temizlik isi olmaz yemeklerini felan hazirlar diye dusunuyorum.
Ancak annem biz bu planlari yapar ken hic ses cikarmiyor. Ortamdan kaciyor. Zaten cokta konusulmadi ama en son halamla beraberken konu bebege gelince ben sakayla karisiki benim bebegime de kimse bakmak istemiyo halacim dedim.
Annem hic ses etmedi. Halamda ne yapacaksin deyince ben de 1,5 yasina kadar bakicam sonra bilmiyorum dedim.
Tekrar ediyorum tabi ki bakmak zorunda degil ama 1,5 yil bu fedakarligi yapamaz mi?
Kendimi anneme karsi cok kirgin hissediyorum. Artik onunla gorusmek istemiyorum.

bırak torun ikinci bir çocuğa bile bakamam
ne beynim ne tahammülüm ne sabrım kaldırır
bakmak zorunda mı bakmaz bakmaz
bunun için küseceksiniz küsün

Bence bakmak zorunda değil nasıl saçma bi düşünce bu. Hem aile olmal fedekarlık ister diyorsunuz hem o bakmak istemeyince kırılıo görüşmek istemiyorsunuz. Nerde kaldı fedekarlık. Bir şey daha var siz plan yaparken o dahil olmayıp odayı terk ediyormuşsunuz demek ki annenize sormadan bakacağını düşünüyorsunuz direkt. İyi iş ya çocuğu doğur büyüt okut evlendir..... daha da işin bitmesin çocuğuna falan da bakmak zorunda ol. He bakmak isteyen bakar Allah razı olsun dersin bakmayana da hiçbi şey demeye hakkın yok.

Ozetle annem bebegime bakmak istemiyor. Simdi bakmak zorunda degil tabi ki diyeceksiniz, haklisiniz da ama lutfen bi yorum yapin ben kirilmakta haksizmiyim.
Anneme gelince 49 yasinda butun cocuklari evli genc ve saglik sorunu olmayan birisi Allaha sukur.
Bende anneme cok zor olmasin diye yanina yarim gun bir yardimci tutayim, yardimci temizligi yemegi yapsin anneme yardim etsin diyorum. hem her gun gelince cokta temizlik isi olmaz yemeklerini felan hazirlar diye dusunuyorum.

ne kadar yaşadıklarıma benziyor anlattıkların.. bende kızım 18 aylık olana kadar ücretsiz izne ayrıldım.. annem hep yarım ağız bakarız diyordu ,bende nasılsa annem var demedim ..bakıcı tuttuk ve yüklü bir kredi borcum var .bu hengamede bakıcı masrafım var ..ne yapalım dediğin gibi bakmak zorunda değiller ..bakarım deseydi de ben yardımcı tutacaktım ama şimdi kızım yabancı bir insanın elinde aklım kalıyor anne diyorum hiç değilse arada bir uğra ama yok heryere gidiyor altında araba ama bize gelmeye sıra gelmiyor kızım şimdi üç yaşında annem babam beni bırakıp gidiyor diye içleniyormuş bakıcı abla söylüyor ..ben önümüzdeki sene inş kreşe vermeyi düşünüyorum ama eve 6 buçukta geliyorum o saate kadar olan bir kreş bulamazsam mecbur kızımı karşılamak için birini bulmam lazım ..burda çocuğu servisten alıp eve koymaya nerdese 500-600 lira istiyorlar kreş masrafı artı tekrar bakıcı masrafı kredi borcu ..Allah yardımcımız olsun kardeşim

bu ne ya
annenizle nasıl ipleri koparıyorsunuz baştan düşünecektiniz çocuğa nasıl bakarız diye?
Yanı sıra kadıncağızın bakmak zorunda olduğu nereden çıktı ki böyle emrivaki mi olur
bencillik yapmayın o kendi hayatınız onun da kendi hayatı var
sizin sorumluluklarınızı yüklenmek zorunda değil
belli yaşa gelmiş çoluk çocuk derdinden kurtulmuş
azıcık kafa dinlesin bırakın da
alternatif çözüm isterseniz:
parayla kadına baktırın kamera da ayarlayın iş yerinizden izlersiniz...

Sana ve kardeslerine yillarca bakmis yetmiyor mu ?
Kadinin tek hayatta olma sebebi cocuk mu bakmak ?
49 yasinda diyorsun, bu yasta tum cocuklarini buyutup evlendirdigine gore genc anne olmis. Birak hayatini yasasin.
Siz de cocuk dogurduysaniz sorumlulugu almayi bilin.
Yada cagirin kayinvalideniz gelirse yaniniza ona baktirin.

Eve yarım gün yemek temizlik için kadın alacağınıza biraz daha fazla para verin bebeğinize bakıcı tutun, yemeğini temizliğinizi kendiniz yapın. Anneniz olmasa Allah korusun vefat etmiş olsa ne yapacaktınız bir şekilde bir yolunu bulacaktınız sonuç olarak genç bile olsa çok uzun zaman önce bebek bakış büyütmüş tekrar bunu yaşamak istemiyor olabilir tabi ki torun tatlıdır evlattan bile değerlidir derler ama sorumluluk almak istemiyor olabilir artık rahat etmek istiyor olabilir ikinizde çalışacaksanız makul bir fiyata bakıcı bulun. Ücretsiz izine ayrılabiliyorsunuz sonuçta şu an geçinebilecekseniz, çalışıp maaşınız gelince bakıcı parası da fazla gelmez.

Back
X