Annemle ipler kopma noktasinda...

yani ben bu işin içinde çok ta ılımlı bir yaklaşım aramam derken ne demek istediniz...

annesi düşmanı mı oldu şimdi..yok artık..ne kolay silip attınız anneyi..anne olmak kolay mı..çocuğunu büyütürken gece uyumaz ,çocuk hasta olur ,ateşlenir anne gözünü kırpmaz.çocuğuna bir zarar gelecek mi diye diken üstünde bekler yıllar boyu..onu kollar , korur ,merak eder....şikayet etmez..saçını süpürge eder..veeeeee böyle bir olay sonunda çocuğu annesini düşman ilan eder..pessssssssss

Nasıl bır okuma anlayısınız var merak ettım. O cumleden annenın dusman oldugunu nasıl cıkardınız ?

Yanı keyfı bakmıyor ugrasmak ıstemıyor demek o. Ustelık kız da agzıyla dıyor kı hastanede dogru duzgun yanımda kalmadı bile .

Her anne anne olamaz bı kere bunu bır aklınıza sokun . Her doguran annelık vasfına sahıp olamaz. Önemli olan onun her zorlugunda yanında olmak, onua yardımcı olmaktır.

tekrar diyorum burda bunun çözümüne ulaşılmaz..
çözüm kaynağı annen..

bir gün git yalnız başınıza aç sohbeti. anne zamanında böyle derken biz bakarız dedin. şimdi ne düşünüyorsun ? de.. çok mu zor :ssz:içini soğuttuğuna ,görüşmek istemiyorum dediğine değmez.

Nasıl bır konusma tarzı bu nasıl bır ters anlayıs. Kız annem tü kaka dememıs ki hemen onun kişiliğini yargılayabılıyorsunuz. Bu kadınlar kulubunde konu sahıbıne yardımda yuklenmek moda mı oldu . Iyı okuyun bozusacagım demıyor kız zaten ılımlı yaklasıyor. Bir de ustune sızden ne hayır gormus kı torunundan gorsun demıssınız lafa bak torunu da at bır köşeye kızı da at oh ne guzel.

uslubum gayet yerinde. aynen de böyle düşünüyorum. kadın annelik vazifesini yapmuş çoluğunu çocuğunu büyütmüş, evlendirmiş. kimseyi bir tarafa attığı da yok bence.
çocuk bakmak zor zanaattir. 24 saatini ona vermen gerekir. hem bu 3 gün değil 5 gün değil.
çocuğuda eve göndermiyorlar, gelsin bizde baksın diyorlar. tam bir bencillik. kimse anasına, bacısına güvenipte çocuk yapmasın kardeşim. kadın ununu elemiş, eleğini asmış. artık yapamadıklarını yapmak stiyor belki. kimse suçlayamaz bu yüzden, hele hele ipleri koparacağım demesi tam bir hayırsızlık bana göre.
anamızı sırtımızda taşısak hakkını ödeyemeyiz kaldı ki birde küsecekmiyiz yani. bir de onların zamanında ne zor şartlarda evlat büyütülüyor. hiiiç hakkı yok konu sahibinin annesine alınmaya darılmaya.......

Annenize güvenipmi yaptınız bebeginizi kimse anneniz dahil bakmak zorunda degil gelmiş 50 yaşına kadın rahat etmek istiyor hayatını yaşamak istiyor belki kendinize güvenmiyodunuzda niye bebek yaptınız bende bunu anlamıyorum :ssz:

uslubum gayet yerinde. aynen de böyle düşünüyorum. kadın annelik vazifesini yapmuş çoluğunu çocuğunu büyütmüş, evlendirmiş. kimseyi bir tarafa attığı da yok bence.
çocuk bakmak zor zanaattir. 24 saatini ona vermen gerekir. hem bu 3 gün değil 5 gün değil.
çocuğuda eve göndermiyorlar, gelsin bizde baksın diyorlar. tam bir bencillik. kimse anasına, bacısına güvenipte çocuk yapmasın kardeşim. kadın ununu elemiş, eleğini asmış. artık yapamadıklarını yapmak stiyor belki. kimse suçlayamaz bu yüzden, hele hele ipleri koparacağım demesi tam bir hayırsızlık bana göre.
anamızı sırtımızda taşısak hakkını ödeyemeyiz kaldı ki birde küsecekmiyiz yani. bir de onların zamanında ne zor şartlarda evlat büyütülüyor. hiiiç hakkı yok konu sahibinin annesine alınmaya darılmaya.......

Bız sızınle aynı dılde konusamıyoruz cunku ben ne anlatmaya calısıyorum siz hala analık hakkından soz edıyorsunuz. Ben analık hakkını iyi bilirim anneme de oldukca baglı bır kızım. Iyı okuyun derken bundan soz ettım 24 saat değil sadece 8-9 saat bakacak anne . Kız ısten gelınce alacak cocugunu yani. Hanı ıyı okuyup anlamak önemli.

Cok saolun tabi ki zorla bakmayacaklar ama yardim beklemek farkli
Benim cok guzel bi isim var calismak istiyorum 1,5 sene yardim beklemek cok muydu buna kiriliyorum sadece

Tabiki fazla birşey beklemiyorsun canım ama anneni sırtını dönme ipleri kopartma yani bu sebepten bu düşüncen hoş değil. (bence kırgınlığın vermiş olduğu sinirle yazılmış bi söz oyüzden fazlada üzerinde durup seni daha fazla üzmeyeceğim.)
Ben seni anlıyorum.
Ama annenle konuştun mu savunması ne oluyor? muhakkak bilmediğin bir sebebi var yoksa önceden bir söz veren kişi şimdi sözünde durmuyorsa mutlaka mantıklı bir sebebi vardır. yoksada sağlık olsun yapçak bişey yok anneye tavır alınmaz diyip başka altarnatifler düşün derim ben :( üzüldüm durumuna.

Annenize güvenipmi yaptınız bebeginizi kimse anneniz dahil bakmak zorunda degil gelmiş 50 yaşına kadın rahat etmek istiyor hayatını yaşamak istiyor belki kendinize güvenmiyodunuzda niye bebek yaptınız bende bunu anlamıyorum :ssz:

Gercekten bu konuyu acarken bakmak zorunda degil denilacegini biliyordum ki bende bunun farkindayim ama
Kusura bakmayin bu yorumlariniz cok komik
Gercekten bu kk'da marjinal,umursamaz takilmakta bazen moda yani
Yardimci olmaniz icin konu aciyoruz direk yargiliyorsunuz
Anneme guvenipte mi yapmisim cocugumu? cok zekice bi soru ben o kadar sorumsuzum evet

annesi keyfi de bakmaz.. keyfinin kahyası mıyız?

kadın dinlenmek istiyordur ne var bunda..

ilerde aynı şeyi baksın diyenler baksın o zaman.. kimse kimsenin durumunu,düşüncesini bilemez.:19:

anneannem 4 torun baktı..biz emekliyiz evdeyiz diye hiç dinlenme yüzü göremedim dedi. kaldı ki bu kadın çalışmış zamanında ,evlatlarını yetiştirmiş. evlendirmiş..

dinlenemedim demek ne demek? hayatını feda etmek demek..

Bız sızınle aynı dılde konusamıyoruz cunku ben ne anlatmaya calısıyorum siz hala analık hakkından soz edıyorsunuz. Ben analık hakkını iyi bilirim anneme de oldukca baglı bır kızım. Iyı okuyun derken bundan soz ettım 24 saat değil sadece 8-9 saat bakacak anne . Kız ısten gelınce alacak cocugunu yani. Hanı ıyı okuyup anlamak önemli.

aynı dili konuşmamamız çok normal. siz anneleri ömür boyu gün yüzü görmesi gerekmeyen, her daim her işi yapması gereken bir robot olarak görüyorsunuz. bense annemin artık şööyle bacaklarını uzatıp rahat etmesi gerektiğini düşünüyorum. sabah kalksın bir kahve yapsın içsin. arkadaşlarıyla güne gitsin, misafir ağırlasın gönlünce istiyorum. anacığım bizi büyütmüş, okutmuş, paramızı kazanmamız için her türlü fedakarlığı göstermiş, artık onun değil benim ona yardımcı olma zamanım gelmiştir.
ayrıca o 8-9 saat insanın gün içinde yapacağı işlerin yerini alan saatler. geri kalan zamanda ya uyuyoruz, ya yemek yapıyoruz ya da evle uğraşıyoruz. bu kadın yapanmadıklarını, içinde kaanları o yorgunluğun üzerine gece 12 den sonramı yapacak????????
dediğiniz gibi farklı dillerin, dülşüncelerin insanlarıyız.
kalın sağlıcakla...........

Son düzenleme:
Ben Allaha sukur kres zamanina kadar kalan 1,5 sene zarfinda cocuguma en iyi bakicilari tutup, kreslere gonderecek imkanlara sahibim
Annem de baksa yanina yardimci tutacagimi soylemistim zaten
Sadece cocuk bu her yere emanet edilmez gozum arkada kalmasin 1,5 sene yardim etsin istedim
tabii ki keyfi degiliz diye konuya yaklasabilirz
Ama o zaman ben de ona karsi kirilirsam benim de keyfim degil diyebilirim ki bu guzel bi yaklasim olmaz

Son düzenleme:
Cok saolun tabi ki zorla bakmayacaklar ama yardim beklemek farkli
Benim cok guzel bi isim var calismak istiyorum 1,5 sene yardim beklemek cok muydu buna kiriliyorum sadece

Yardım beklemen doğal onda bi sıkıntı yok, çalışan insan az çok tahmin eder hem çocuk hem işi aynı anda yürütmenin zorluğunu ama kendimi cidden senin yerine koyuyorum. Sen şimdiden birinin yardımı olmadan kendini köşeye sıkışmış hissediyosun, bi çocucuğun tüm hayatın boyunca sorumluluğunu taşımak zor bşy. Annen de seni büyütmüş, evlendirmiş artık köşesine çekilip kendisine zaman ayırmak istemesi onun için çok mu peki? O zaman sen de şunu düşün; artık sen de annesin ve o sorumluluğun başında bile bu kadar yorgun zihnin. Kaldı ki çocuk büyüdükçe derdi de büyür, çünkü artık fiziksel korumadan çok manevi koruma başlar. Aşık olur kırılık senin canın yanar, haksızlığa uğrar yine en çok senin canın yanar. O zaman burdan şunu çıkarıyor: Annelerin kendi hayatı yok ? Olur mu öyle şey, annesini gerçekten seven insan nası istemez artık kendisi için bşy yapmasını? Benim annem 50sinden sonra çekti gitti başka şehre tayin aldırdı, ben ne kadar üzüldüm kendi adıma. Ama onun sesi iyi geldiği an dünyalar benim oluyo, artık nihayet kendisi için bşyler yapıo onun da hakkı diyorum. Evlenicem ne maddi destek bekliyorum ne bşy. Yaparsa ne güzel ama yapmazsa da.. Onlar kendi hayatlarını tırnaklarıyla kurmuş, hayat bu kolay değil arkadaşım malesef sıra bizde. Dinlenme sırası da onlarda.

Son düzenleme:
Nasıl bır okuma anlayısınız var merak ettım. O cumleden annenın dusman oldugunu nasıl cıkardınız ?

Yanı keyfı bakmıyor ugrasmak ıstemıyor demek o. Ustelık kız da agzıyla dıyor kı hastanede dogru duzgun yanımda kalmadı bile .

Her anne anne olamaz bı kere bunu bır aklınıza sokun . Her doguran annelık vasfına sahıp olamaz. Önemli olan onun her zorlugunda yanında olmak, onua yardımcı olmaktır.

kendi yazdığınızı bir kere daha dönüp okuyun..

siz konu sahibini daha da gazlayıp annesine karşı dolduruyorsunuz ..

yok bakmamış..yok gelmemiş..

ne anneler var .çocuklarına ne eziyetler yapmış..

bırakın bunları da büyüklerinize karşı saygıda kusur etmeyin..onlar elleri öpülecek insanlar..bir olayla anne silinip atılmaz ..ARADAKİ İPLER KOPARTILMAZ.

dostluklar silinir.. komşuluk silinir.....ama anne baba silinmez...DUA EDİN Kİ ONLARIN CANLARI SAĞ OLSUN..SAĞLIKLARI YERİNDE OLSUN VE BÜYÜK OLARAK BAŞINIZDA BULUNSUN..BAYRAM GÜNÜ GELDİĞİNDE KAPISINI ÇALACAĞINIZ ELLERİNİ ÖPECEĞİNİZ BİR ANNENİZ BABANIZ OLSUN...

Ben Allaha sukur kres zamanina kadar kalan 1,5 sene zarfinda cocuguma en iyi bakicilari tutup, kreslere gonderecek imkanlara sahibim
Annem de baksa yanina yardimci tutacagimi soylemistim zaten
Sadece cocuk bu her yere emanet edilmez gozum arkada kalmasin 1,5 sene yardim etsin istedim
Ama o zaman ben de ona karsi kirilirsam benim de keyfim degil diyebilirim ki bu guzel bi yaklasim olmaz
çözüm kaynağı annen..

bir gün git yalnız başınıza aç sohbeti. anne zamanında böyle derken biz bakarız dedin. şimdi ne düşünüyorsun ? de.. çok mu zor :ssz:içini soğuttuğuna ,görüşmek istemiyorum dediğine değmez.

Bu yazımı görmediniz mi ? annenizle konuşmaktan mı çekiniyorsun?
konuş annenle etraflıca.
:31:

kimse kimsenin çocuguna bakmak zorunda degil, bu nedenle kırılmanız anlamsız....
üstelik kadının kim bilir kaç çocugu var, şimdi hepsi evli ve belliki kafa dinlemek istiyor, haklıda zaten
belkide bedavadan bakmak istemiyordur, şahsen benim ilerde çocugum olursa ve çalısan bir anne olursam, bakan kişi ister annem olsun ister bakıcı olsun, parayla baktırırım, bence para teklif edin, bakıcıya verecegime sana vereyim deyin

ben allaha sukur kres zamanina kadar kalan 1,5 sene zarfinda cocuguma en iyi bakicilari tutup, kreslere gonderecek imkanlara sahibim
annem de baksa yanina yardimci tutacagimi soylemistim zaten
sadece cocuk bu her yere emanet edilmez gozum arkada kalmasin 1,5 sene yardim etsin istedim
ama o zaman ben de ona karsi kirilirsam benim de keyfim degil diyebilirim ki bu guzel bi yaklasim olmaz

içim şişti ya bi sor annene belkide boşuna kuruntu yapıyorsun belkide kadın kendiliğinden bakacak çocuga daha şimdiden plan proje yapıp kafa patlatma ücretsiz iznini bi tamala bakalım ozamana kadar neler deyişir alalala:52:

Gercekten bu konuyu acarken bakmak zorunda degil denilacegini biliyordum ki bende bunun farkindayim ama
Kusura bakmayin bu yorumlariniz cok komik
Gercekten bu kk'da marjinal,umursamaz takilmakta bazen moda yani
Yardimci olmaniz icin konu aciyoruz direk yargiliyorsunuz
Anneme guvenipte mi yapmisim cocugumu? cok zekice bi soru ben o kadar sorumsuzum evet

bu soruyu sormak için zeki olmaya gerek yok konunuzu okuyan biçok kişi aynısıni demiştir ve çoguda yazmamiştır. Ayrıca marjinallik ile ne alakası var herkes kendi çocuguna baksın yaşlı insanların yakasından dúşsün bencillikten başka birşey değil sen genç halinle bakama ama annen 50 yaşında baksın ne ala memleket

etrafımdada var öle kişiler insanlar bikaç ayda on yaş yaşlanıyor çocuk bakmak kolaymı okadar helede belli bi yaştan sonra:ssz: beni enrahatsız edende bukonu yüzünden anneni görmek istememen aslında yoruma bile gerek yok ya neyse:24:

Sevgili Response;

Buradaki bazı arkadaslar senın derdini anlamazlar, cunku onlar senın avare cocugu annene atıp hayatına bakmak ıstedıgın bır kadın olarak gorduler herhalde.

Bu tıp konularda boyle konu sahıbıne bır yuklenılır sonunda konu tartısmaya gıder ve kapanılır.

Benım sana şahsi tavsıyem, cocugunu bir kreşe ver kimseye mudara etme ama kreş guvenırlı olsun

Bıraz böyle ıdare et , alınmakta cok haklısın ben sana hak verıyorum. Kendımı senın yerıne koyup empatı yapıyorum annenın yerıne de koyuyorum fakat senı haklı goruyorum.

Evının kredısı var. ben de kredı oduyorum onun agırlıgını ıyı bılıyorum. Atıp tutmuyorum ben de cocuk baktım üstelık benımle alakası olmayan bır cocuktu ama sevıyodum baktım yıne olsa calısmasam yıne bakarım.

1.5 sene ıdare et goz acıp kapayıncaya kadar gecer. Bır daha da annene bu konudan bahsetme bosver. Sonunda aranızda kötü olur. Nabıcaksın herkes kaldıramıyor. Halbukı torun bu etrafımda kac tane anneanne babaanne gordum hıc vermek ıstemıyolar torunlarını kızlarına nerdeyse.

Demekki onunda kendınce rahatı var dusundugu var.. Kimseye aldırma senın kocan getırıp sen yemıyorsun sen de calısmak zorundasın. Evde rahatı keyfı yerınde olanlar konusuyor işte. Son olarak Allah yar ve yardımcın olsun güzelim..

çözüm kaynağı annen..

konuş annenle etraflıca.

Haklisiniz size katiliyorum burada cozum olmaz
Annemle bi kez konusmaya calistim sen neden sessiz kaliyosun diye
Ben sen bakmak istiyosun bakabildigin kadar bak diye ses etmiyorum dedi
bence kacak oynuyor yani
Bakici mi bakayim diye soracagim zaten
Ama halamla bu muhabbet bugun oldu
Biraz beklemek istedim konusmak icin

çözüm kaynağı annen..

konuş annenle etraflıca.

Bende böyle düşünüyorum anneyle konuşmadıysan konuş :) bence tatlıya bağlancak bu konu :)
belki bir dadı tutulur dadının yanına gider gelir göz kulak olur annane o da sonuçta torununu biraz düşünür bence :D

Tamam işte olay burda zaten. Siz annesi adına karar vermişsiniz, amannn nolcak 9 saat bakıversin, bundan önce büyütmüş etmiş artık dinlenmek istiyo belki hakkıdır yok. Niye çünkü o bi kere anne oluverdi artık kendi hayatı olamaz. Ben cidden sizi anne olunca görmek isterim. Ya da anneme bağlıyım diyosunuz ya? Anneniz size böyle bşy dese, siz de görmek istemiyorum artık annemi deseniz bu da sizin hakkınız olucak. Ben bi sorumluluk aldım çocuk doğurdum ama annem bakmıyo, onun ben artık dinlemek istiyorum demeye hakkı yok. Ama ben "o yüzden ben artık onu görmek istemiyorum" deme hakkına sahibim.

Back
X