Annemle ipler kopma noktasinda...

Bız sızınle aynı dılde konusamıyoruz cunku ben ne anlatmaya calısıyorum siz hala analık hakkından soz edıyorsunuz. Ben analık hakkını iyi bilirim anneme de oldukca baglı bır kızım. Iyı okuyun derken bundan soz ettım 24 saat değil sadece 8-9 saat bakacak anne . Kız ısten gelınce alacak cocugunu yani. Hanı ıyı okuyup anlamak önemli.

bence sen ısrarla sana anlatılanı anlamak istemiyosun.herkes aslında sana aynı şeyi söylüyo.
o yaştaki bir çocuk yeni yürümeye başlamıştır
sürekli koşar sağı solu kurcalar kırar döker kendine zarar verebilir
devamlı peşinde koşmak lazım yemeğini ayrı yapmak yedirmek lazım.
uykusu gelir uyutmak lazım insan onla uğraşırken kendine zaman ayırmayı bırak
kendi evinin işini bile zor yapar.
o yaşa gelmiş insanlar eğilemez kalkamaz hastalığı olmasa bile zor olur
sadece 8-9 saat dediğiniz zaten normal bi insan 8-9 saat uyur geri kalan 8-9 saat de çocuğa baksa eder 18 saat
eee bu kadının kendi evinin işi gücü yemeği vs
kimse onca saatini feda etmek zorunda değil,evet arkadaş analık hakkı demiş doğru da demiş.
ananın zaten hakkı ödenmezmiş sırf kendi çocuğunu büyütmesi bile yeter.
kadın anne diye bütün hayatından vazgeçip çocuklarına saçını süpürge etmesi gerekmez.
bu nası bencilce bi düşünce arkadaşım insan o yaştan sonra bile rahat edemicekse ne zaman edecek?
mezarda mı?!
anne diye dibine kadar kullanıp sömürün kadını.ben çocuğuyum beni doğurduysa tabi yapacak tabi edecek benim için,görevi bu
kendi sürünsün nefes alamasın yorulur mu zor mu gelir önemli değil canı çıksın da benim işim görülsün ,yapmıyorum derse de çeker gider beni de bidaha göremez.ne bencilsiniz ya ben aileme nası yük olmam diye hayatımın her anında yüzlerce hesap yaptım hala yapıyorum ne hayırlı evlatmışım valla.

ben doğum yaptım kendi büyüttüm çocuğumu kimse yoktu yanımda yardımcı...annem evdekilere bakacağı için gelmedi bilmiyorum doldurmuşlarda olabilir...ne biliyim gelmedi evime bende gitmedim aramadım konuşmadım sürekli bir tepkili sıkıldım bu hareketlerinden 65 yaşında başkasının dedikelriyle hareket ediyor olabilir sonra kend,s, aradıama iyide oldu çok tecrübe kazandım iyi büyüttüm sonra işe giricem dedim ödemelerimiz vardı sürekli ben bakarım dedi Allah razı olsun diyorum bunu duyunca gerçekten bakıyor başkasına güvenemezdim çünkü...için rahat gözüm arkada değil..ayrıca herhalikarda kızına yardım etmek zorunda biz türkler böyleyizdir...eğer istemiyorsa zaten baktırma ona hayır gelmez baktığından ver kameralı kreşlere iyi bir yere oda öyle büyür

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevgili Response;

Buradaki bazı arkadaslar senın derdini anlamazlar, cunku onlar senın avare cocugu annene atıp hayatına bakmak ıstedıgın bır kadın olarak gorduler herhalde.

Bu tıp konularda boyle konu sahıbıne bır yuklenılır sonunda konu tartısmaya gıder ve kapanılır.

Benım sana şahsi tavsıyem, cocugunu bir kreşe ver kimseye mudara etme ama kreş guvenırlı olsun

Bıraz böyle ıdare et , alınmakta cok haklısın ben sana hak verıyorum. Kendımı senın yerıne koyup empatı yapıyorum annenın yerıne de koyuyorum fakat senı haklı goruyorum.

Evının kredısı var. ben de kredı oduyorum onun agırlıgını ıyı bılıyorum. Atıp tutmuyorum ben de cocuk baktım üstelık benımle alakası olmayan bır cocuktu ama sevıyodum baktım yıne olsa calısmasam yıne bakarım.

1.5 sene ıdare et goz acıp kapayıncaya kadar gecer. Bır daha da annene bu konudan bahsetme bosver. Sonunda aranızda kötü olur. Nabıcaksın herkes kaldıramıyor. Halbukı torun bu etrafımda kac tane anneanne babaanne gordum hıc vermek ıstemıyolar torunlarını kızlarına nerdeyse.

Demekki onunda kendınce rahatı var dusundugu var.. Kimseye aldırma senın kocan getırıp sen yemıyorsun sen de calısmak zorundasın. Evde rahatı keyfı yerınde olanlar konusuyor işte. Son olarak Allah yar ve yardımcın olsun güzelim..

Cok tesekkur ederim aynen ben sorumlulugumdan kacmiyorum bunu defalarca ifade ettim
Evet bu 1,5 sene de gecer annemde belki rahat eder
Umarim Allah bebegime yardim eder iyi ellerde bakilr
Ama kim ne derse desin ben cocuguma bu kadar duyarsiz kalinmasini cok sindiremiyorum

Haklisiniz size katiliyorum burada cozum olmaz
Annemle bi kez konusmaya calistim sen neden sessiz kaliyosun diye
Ben sen bakmak istiyosun bakabildigin kadar bak diye ses etmiyorum dedi
bence kacak oynuyor yani
Bakici mi bakayim diye soracagim zaten
Ama halamla bu muhabbet bugun oldu
Biraz beklemek istedim konusmak icin

bak annen bakmayacağım dememiş. bence kaçak da oynamıyor..

sen bakmak istiyorsun bakabildiğin kadar bak diye ses etmedim demek ne demek.. sen bu izninde evladınla olmak istiyorsun ol demek.

Bence de bakmak zorunda değil anneniz.Mesela benim annem de (17 yaşındayım daha zaten) şakayla karışık bak çocuğuna bakamam hee kafam kaldırmaz benim "diyo,gülüyorum bende .Ama haklı yani ,herkesin dayanabilme gücü ve sabrı bir değil.

Son düzenleme:
kendi yazdığınızı bir kere daha dönüp okuyun..

siz konu sahibini daha da gazlayıp annesine karşı dolduruyorsunuz ..

yok bakmamış..yok gelmemiş..

ne anneler var .çocuklarına ne eziyetler yapmış..

bırakın bunları da büyüklerinize karşı saygıda kusur etmeyin..onlar elleri öpülecek insanlar..bir olayla anne silinip atılmaz ..ARADAKİ İPLER KOPARTILMAZ.

dostluklar silinir.. komşuluk silinir.....ama anne baba silinmez...DUA EDİN Kİ ONLARIN CANLARI SAĞ OLSUN..SAĞLIKLARI YERİNDE OLSUN VE BÜYÜK OLARAK BAŞINIZDA BULUNSUN..BAYRAM GÜNÜ GELDİĞİNDE KAPISINI ÇALACAĞINIZ ELLERİNİ ÖPECEĞİNİZ BİR ANNENİZ BABANIZ OLSUN...

Benım annesıne karsı doldurdugum falan yok. Onun dusundugu seyın aynısını ben de dusunuyorum.

Kendı yazdıgımı 10 kere okudum fakat yıne sızın cıkardıgınız anlamı cıkarmadım.

Hıcbırsey sılınmez. Evet ne anne babalar var her anneye anne her babaya da baba denılmez yok öyle şey.

Konuyu nerden nereye saptırdınız. Herneyse dedıgım gıbı laf anlatamıyorum anlatamayacagım da. Herkes kendı fıkrını soylesın kımse kımsenın yazısını alıntılamasın . Tesekkurler.

bu soruyu sormak için zeki olmaya gerek yok konunuzu okuyan biçok kişi aynısıni demiştir ve çoguda yazmamiştır. Ayrıca marjinallik ile ne alakası var herkes kendi çocuguna baksın yaşlı insanların yakasından dúşsün bencillikten başka birşey değil sen genç halinle bakama ama annen 50 yaşında baksın ne ala memleket

etrafımdada var öle kişiler insanlar bikaç ayda on yaş yaşlanıyor çocuk bakmak kolaymı okadar helede belli bi yaştan sonra:ssz: beni enrahatsız edende bukonu yüzünden anneni görmek istememen aslında yoruma bile gerek yok ya neyse:24:

Ne yani 50 yaşına gelindiğinde annelik bitiyor mu? artık daha mı az fedakar oluyorlar anneler çocuklarına?
kız cocuğu annesine atıp gününü gün mü edecek ki? herkes ailesinden destek görmek ister, yanında olmalarını ister.
Tek başımıza yaşamıyoruz ki bu hayatı. Hepimizin birbirimizin desteğine ihtiyacı var.
he arkadaşın annesine tavır alması, görüşmek istememesi bundan sebep hatalı bir tutum bu eleştirilebilir bir şey orda hak veriyorum size ama bencillikle suçlanacak bir durum yok çocuğa bakmak konusunda.

Annen ilk başta bakmayı dusunuyormus anladıgım kadarıyla bence annenle konus belkı kendınce cekındıgı bıseyler vardır, konusulup halledılmıyecek bırsey degıldır. Konusmaktan zarar gelmez ki.

Arkadaşlar annenize veya kayınvalidenize mi güvenip yaptınız diyor çoğunuz. Peki çalışan kadının anne olmaya hakkı yok mu ya da anne olan kadın çalışamaz mı? Bakıcı ya da kreş demişsiniz aynı şeyleri bende yaşadım bakıcı tuttum evet 3 yıl boyunca oğluma bakıcı baktı ne mi oldu oğlum bakıcıdan şiddet gördü. Bakıcıyı anında işten çıkardım kreşe verdim. Şu an kreşe devam ediyor. Annem 3 tane torununa bakıyor ve evlerimiz uzak olduğu için benim oğluma bakamadı yakın olsaydı bakacaktı. Kayınvalidem 10 dakika mesafede oturuyordu ama oğluma bakmadı üstüne bir de bana mı güvendin de doğurdun dedi. (Kaldı ki o da hamilelik dönemimde ben bakarım dediği halde doğumdan sonra yan çizdi) Şimdi ben bir anne olarak kayınvalidemi nasıl affedeyim söyleyin bana. Ve ben bakıcının yanında durmasını arada bir gelip gözlemlemesini de çok istedim ama hanımefendinin gezmeleri geri kalırdı o yüzden kulak ardı etti. Bakıcı oğluma vurduktan sonra da bunu duyunca ay kıyamam ben sana yavrum kuzum benim elleri kırılsın inşallah diyor. Biz bir aileysek birbirimize yardımcı olmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Bakmak zorunda değil yapmak zorunda değil o zaman biz gelinlerde ileride yaşlandığında bakmak zorunda değilim ne hali varsa görsün mü diyelim. Bir arkadaşın da dediği gibi bu vicdan meselesi.

Senin bakacağın birbuçuk yılda çok şey değişir şimdi düşünmek için erken.
Bakmazsada bakmasın o yaşta biz nasıl olacazki ben şahsen zaten anneme kıyamıyorum , bence bu değil ipleri koparacak kırılacak bişey bile değil.
Çalışmıyorum kreşe gidene kadarda çalışmayı pilanlamıyorum ama senin gibi memur olsaydım bakıcı tutar annemdende arasıra kontrol etmesini rica ederdim.

Benım annesıne karsı doldurdugum falan yok. Onun dusundugu seyın aynısını ben de dusunuyorum.

Kendı yazdıgımı 10 kere okudum fakat yıne sızın cıkardıgınız anlamı cıkarmadım.

Hıcbırsey sılınmez. Evet ne anne babalar var her anneye anne her babaya da baba denılmez yok öyle şey.

Konuyu nerden nereye saptırdınız. Herneyse dedıgım gıbı laf anlatamıyorum anlatamayacagım da. Herkes kendı fıkrını soylesın kımse kımsenın yazısını alıntılamasın . Tesekkurler.

Valla siz de alıntıları yapıp yapıp yine son noktayı koymayı başardınız. İşte bundan bahsediyoruz, insanlar adına "çat"diye karar verebilmenizden. Asıl size anlatmamız mümkün değil, sizin de çocucuğunuz posanızı çıkarmaya çalışsın o zaman anlarsınız asıl.

Konu sahibi için değil bu sözlerim, çünkü konu sahibi zaten bakmak zorunda olmayabilir doğrudur demiş. O sadece içten içe bi kırgınlık yaşıyo, tekrar ediyorum bunu anlayabiliyorum. Sizden tek ricam cidden şunu düşünmeniz, siz ne şartlarda büyüdünüz anneniz çalışıyo muydu bilmiyorum ama... Siz yolun başında zorlanıyorken kedıncağız bi ömür vermiş zaten size, artık gücü kalmamış olabilir. Evet sağlıklı da olabilir ama zaten yapmak istediği şeyleri sağlıklıyken yapmak durumunda. He baksa çok güzel olur ama bakmak istemiyosa da içiniz burulsa bile burda anlayış göstermesi gereken sizsiniz bence.

Tamam işte olay burda zaten. Siz annesi adına karar vermişsiniz, amannn nolcak 9 saat bakıversin, bundan önce büyütmüş etmiş artık dinlenmek istiyo belki hakkıdır yok. Niye çünkü o bi kere anne oluverdi artık kendi hayatı olamaz. Ben cidden sizi anne olunca görmek isterim. Ya da anneme bağlıyım diyosunuz ya? Anneniz size böyle bşy dese, siz de görmek istemiyorum artık annemi deseniz bu da sizin hakkınız olucak. Ben bi sorumluluk aldım çocuk doğurdum ama annem bakmıyo, onun ben artık dinlemek istiyorum demeye hakkı yok. Ama ben "o yüzden ben artık onu görmek istemiyorum" deme hakkına sahibim.

Sankı hayatının bundan sonrasını cocuga bakarak gecırecek. Ben mı anlatamıyorum gunde 8 saat bakacak oda sureklı uyuyan bır bebek hadı gece baksa aglasa anlarım dıyecegım. Bır sene bakacak o da her zaman değil. Kamu da calısıyor ve haftanın ıkı gunu tatıl. Bes gun gunde 8 saat bakıversın bı zahmet. Bız de bılıyoruz cocuguna baktıgını. Aynı seyı soyleyıp duruyorsunuz. Kız zaten kımseye guvenıp yapmamıs cocugunu ve kac sene de atlatmış. Ev kredısı odemek zorunda ve bı memur bilmem anlatabildim mi ? Cokmu fedakarlık bu torununa bakmak ? Kım ne derse desın basına bır 1000 tlnın ustunde ev kredısı borcu yuklenıp bırde cocuga bakmakla yukumlu olup hem de evle ılgılenmesı gerek bır ınsan oldugunda anlarsınız.

Benım kardesıme de ben baktım bakmak zorunda değilim dıyebılırdım anneme bana mı yaptın dıyebılırdım ama demedım cunku annemın calısması gerektı. Dostumun bebegıne baktım.Bılmeden konusuyorsunuz konusmak ıcın . Su yazılanları bır bastan anlayarak okursanız sevınırım.

Son düzenleme:
Bundan şu sonuç çıkıyor çocuk sahibi olan kadınlar çalışmasın ya da çocuk sahibi olabilmek için emekli olmayı beklesin :D:D

Ne yani 50 yaşına gelindiğinde annelik bitiyor mu? artık daha mı az fedakar oluyorlar anneler çocuklarına?
kız cocuğu annesine atıp gününü gün mü edecek ki? herkes ailesinden destek görmek ister, yanında olmalarını ister.
Tek başımıza yaşamıyoruz ki bu hayatı. Hepimizin birbirimizin desteğine ihtiyacı var.
he arkadaşın annesine tavır alması, görüşmek istememesi bundan sebep hatalı bir tutum bu eleştirilebilir bir şey orda hak veriyorum size ama bencillikle suçlanacak bir durum yok çocuğa bakmak konusunda.

niye?annelik demek sizin için birinin fedakarlık yapması mı demek ki 50 yaşında annelik bitiyo olsun.o hala anne oluyor tabi ki, ama fedakarlık yapacak durumda olmak zorunda değil artık sadece.yani anne=karşılıksız beklentisiz fedakarlık olarak kafanızda oturttuğunuz için "ne yani 50 yaşına gelindiğinde annelik bitiyor mu?" yazmışsınız.

Arkadaşlar annenize veya kayınvalidenize mi güvenip yaptınız diyor çoğunuz. Peki çalışan kadının anne olmaya hakkı yok mu ya da anne olan kadın çalışamaz mı? Bakıcı ya da kreş demişsiniz aynı şeyleri bende yaşadım bakıcı tuttum evet 3 yıl boyunca oğluma bakıcı baktı ne mi oldu oğlum bakıcıdan şiddet gördü. Bakıcıyı anında işten çıkardım kreşe verdim. Şu an kreşe devam ediyor. Annem 3 tane torununa bakıyor ve evlerimiz uzak olduğu için benim oğluma bakamadı yakın olsaydı bakacaktı. Kayınvalidem 10 dakika mesafede oturuyordu ama oğluma bakmadı üstüne bir de bana mı güvendin de doğurdun dedi. (Kaldı ki o da hamilelik dönemimde ben bakarım dediği halde doğumdan sonra yan çizdi) Şimdi ben bir anne olarak kayınvalidemi nasıl affedeyim söyleyin bana. Ve ben bakıcının yanında durmasını arada bir gelip gözlemlemesini de çok istedim ama hanımefendinin gezmeleri geri kalırdı o yüzden kulak ardı etti. Bakıcı oğluma vurduktan sonra da bunu duyunca ay kıyamam ben sana yavrum kuzum benim elleri kırılsın inşallah diyor. Biz bir aileysek birbirimize yardımcı olmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Bakmak zorunda değil yapmak zorunda değil o zaman biz gelinlerde ileride yaşlandığında bakmak zorunda değilim ne hali varsa görsün mü diyelim. Bir arkadaşın da dediği gibi bu vicdan meselesi.

Duygularima tercuman oldunuz ne kadar olgunsunuz beni anladiniz cok tesekkurler
Allah oglunuza guzel bi omur versin

Sen şimdi annen AN-NEN yani seni doğuran büyüten annen çocuğuna bakmak istemiyor diye mi ipleri koparacaksın.Sen kendi açından bakıp kendini düşünüp kendi geleceğin evinin kredisi.... bunları düşünüp annen çocuğuna baksın istiyorsun.Yani bakması için sağlıklı olması işinin gücünün olmaması yeterli mi.
Evimiz uzak diyorsun.Hergün o yolu gidip gelecek.Belki sizlere baktıktan sonra yaş geçince kafası almıyordur.Belki kendine güvenemiyordur birşey olur damat bir laf eder kız bir laf eder diye düşünüyordur.Belki kırıldığı birşey vardır.Senin evladın için fedakarlığı annenden bekleyemezsin.O fedakarlığı kendin yapacaksın.Annenle karşılıklı oturup konuşmadan,nedenini niçinini sormadan ipleri koparmak,kırılmak bilmiyorum annen o senin.Anneniz babanız yaşıyor olmasa,hasta olsa ne yapacaktın.
Kendi açından bakıyosun.O insanın iç dünyasını bilemezsin.Sen annenle konuşmaya tenezzül etmiyor ortaya laf söylüyorsun,halama o söylettirmiştir diye varsayımlarda bulunuyorsun sonra da niye bakmıyor diye kızıyorsun.

Anlatmak ıstedıgımı harfı harfıne yazmıssınız. Aile kavramı bunun ıcın var kan bagıyla aıle olunmuyor bunun gereklerını de yerıne getırmek lazım. Tuzu kuru olan konusur kardes.

Sankı hayatının bundan sonrasını cocuga bakarak gecırecek. Ben mı anlatamıyorum gunde 8 saat bakacak oda sureklı uyuyan bır bebek hadı gece baksa aglasa anlarım dıyecegım. Bır sene bakacak o da her zaman değil. Kamu da calısıyor ve haftanın ıkı gunu tatıl. Bes gun gunde 8 saat bakıversın bı zahmet. Bız de bılıyoruz cocuguna baktıgını. Aynı seyı soyleyıp duruyorsunuz. Kız zaten kımseye guvenıp yapmamıs cocugunu ve kac sene de atlatmış. Ev kredısı odemek zorunda ve bı memur bilmem anlatabildim mi ? Cokmu fedakarlık bu torununa bakmak ? Kım ne derse desın basına bır 1000 tlnın ustunde ev kredısı borcu yuklenıp bırde cocuga bakmakla yukumlu olup hem de evle ılgılenmesı gerek bır ınsan oldugunda anlarsınız.

Benım kardesıme de ben baktım bakmak zorunda değilim dıyebılırdım anneme bana mı yaptın dıyebılırdım ama demedım cunku annemın calısması gerektı. Dostumun bebegıne baktım.Bılmeden konusuyorsunuz konusmak ıcın . Su yazılanları bır bastan anlayarak okursanız sevınırım.

Bilmeden konuşuyor değiliz benim de 2 kardeşim var, ben de onlara baktım, ben de memurum ve evlenmek üzereyim. Olay çocuğun nası bi çocuk olacağı değil (o saatlerde uyuyan bi çocuk olacağını nerden çıkardınız, annesi aldığında çocuk 1 yaşına yakın olacak artık tüm günü uyur halde geçirir yaşı bitmiş olacak ki ne çocuklar var...) Her neyse anne demek herşeyi yapmak zorunda demek değil, çocuğunuz da size sorumluluk yükleyip durursa o gün anlarsınız.

niye?annelik demek sizin için birinin fedakarlık yapması mı demek ki 50 yaşında annelik bitiyo olsun.o hala anne oluyor tabi ki, ama fedakarlık yapacak durumda olmak zorunda değil artık sadece.yani anne=karşılıksız beklentisiz fedakarlık olarak kafanızda oturttuğunuz için "ne yani 50 yaşına gelindiğinde annelik bitiyor mu?" yazmışsınız.

evet çok fedakar bir annenin kızı olduğum için annenin evladı için yapacağı fedakarlığın bitebileceğini düşünemedim haklısınız.

Back
X