Annemle ipler kopma noktasinda...

response

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2012
68
2
86
İstanbul
Arkadaslar lutfen beni rahatlatin biraz jonu annem ve bebegimle ilgili
Ozetle annem bebegime bakmak istemiyor. Simdi bakmak zorunda degil tabi ki diyeceksiniz, haklisiniz da ama lutfen bi yorum yapin ben kirilmakta haksizmiyim.
Benim 6 aylik bi bebegim var. Kendim kamuda calisiyorum.
Bebegim 1,5 yasina gelene kadar ucretsiz izin alip bakmayi dusunuyorum ki ev kredimiz olmasina ragmen esimle cocugumuzun yetismesi icin boyle bir karar aldik. Biliyorsunuz zaten en fazla 2 sene ucretsiz alinabiliyo.
3 yasinda ise bebegimi kurumumuzun kresine vermeyi dusunuyorum, 3 yastan once almiyorlar.
Yani arada 1,5 sene gibi bir biosluk kaliyor.
Anneme gelince 49 yasinda butun cocuklari evli genc ve saglik sorunu olmayan birisi Allaha sukur.
Bizle ayni sehirde oturuyor ancak uzak sayilir. Babam ben ise giderken anneni birakir aksam da alirim diyor.
Bende anneme cok zor olmasin diye yanina yarim gun bir yardimci tutayim, yardimci temizligi yemegi yapsin anneme yardim etsin diyorum. hem her gun gelince cokta temizlik isi olmaz yemeklerini felan hazirlar diye dusunuyorum.
Ancak annem biz bu planlari yapar ken hic ses cikarmiyor. Ortamdan kaciyor. Zaten cokta konusulmadi ama en son halamla beraberken konu bebege gelince ben sakayla karisiki benim bebegime de kimse bakmak istemiyo halacim dedim.
Annem hic ses etmedi. Halamda ne yapacaksin deyince ben de 1,5 yasina kadar bakicam sonra bilmiyorum dedim.
Halamda iyi sonrada krese ver dedi.
Anladim ki bunu ona annem soyletti.
Tekrar ediyorum tabi ki bakmak zorunda degil ama 1,5 yil bu fedakarligi yapamaz mi?
Kendimi anneme karsi cok kirgin hissediyorum. Artik onunla gorusmek istemiyorum.
Lutfen bana bi akil verin de biraz rahatlayyim.

aynısını benim ablam da yaşadı.
çıktı işinden paşa paşa kendi baktı çocuğuna.
dediğin gibi bakmak zorunda değil, o artık ununu elemiş eleğini asmış.
biraz kafa dinleyip kendine zaman ayırmak istiyor olabilir.
malum o yaşta artık kafa kaldırmayabilir bu çok doğal bişey.
benim bile şu yaşta çocuk gürültüsünü kafam kaldırmıyor, herkes bakamaz çocuk.
annen de seni kırmadan dolaylı olarak anlatmak istiyor.
bakıcı tut sen en iyisi.

Ozetle annem bebegime bakmak istemiyor. Simdi bakmak zorunda degil tabi ki diyeceksiniz, haklisiniz da ama lutfen bi yorum yapin ben kirilmakta haksizmiyim.
Bebegim 1,5 yasina gelene kadar ucretsiz izin alip bakmayi dusunuyorum ki ev kredimiz olmasina ragmen esimle cocugumuzun yetismesi icin boyle bir karar aldik. Biliyorsunuz zaten en fazla 2 sene ucretsiz alinabiliyo.
3 yasinda ise bebegimi kurumumuzun kresine vermeyi dusunuyorum, 3 yastan once almiyorlar.
Anneme gelince 49 yasinda butun cocuklari evli genc ve saglik sorunu olmayan birisi Allaha sukur.
Bizle ayni sehirde oturuyor ancak uzak sayilir. Babam ben ise giderken anneni birakir aksam da alirim diyor.
Bende anneme cok zor olmasin diye yanina yarim gun bir yardimci tutayim, yardimci temizligi yemegi yapsin anneme yardim etsin diyorum. hem her gun gelince cokta temizlik isi olmaz yemeklerini felan hazirlar diye dusunuyorum.
Ancak annem biz bu planlari yapar ken hic ses cikarmiyor. Ortamdan kaciyor. Zaten cokta konusulmadi ama en son halamla beraberken konu bebege gelince ben sakayla karisiki benim bebegime de kimse bakmak istemiyo halacim dedim.
Annem hic ses etmedi. Halamda ne yapacaksin deyince ben de 1,5 yasina kadar bakicam sonra bilmiyorum dedim.
Tekrar ediyorum tabi ki bakmak zorunda degil ama 1,5 yil bu fedakarligi yapamaz mi?
Kendimi anneme karsi cok kirgin hissediyorum. Artik onunla gorusmek istemiyorum.
sanıırm anladığınız üzere anneniz bakmak istemiyo

nedenini ona bir sorsanız belki başka planları vardır :31:

Kimse bakmak zorunda değil evet ama anane bakmak zorunda. Eger bır saglık sıkıntısı yoksa bu yaptıgı tamamen bencıllık kusura bakma ama. Sen keyfınden bakmasını ıstemıyosun sonucta ısın var evının kredısı var. Anne olmak kolay değil sorumluluk ıster oyle ben buyuttum ettım sımdı bak bebegınle basının caresıne yok öyle sey.

Allah korusun esınle bır problem olsa ıstemez de evınde herhalde ustune gelmek ıstemıyorum ama. Bence mudara etme isteksız bakıcaksa hıc bakmasın . Baska bır cozum bul sinir oldum şimdi

Kimse bakmak zorunda değil evet ama anane bakmak zorunda. Eger bır saglık sıkıntısı yoksa bu yaptıgı tamamen bencıllık kusura bakma ama. Sen keyfınden bakmasını ıstemıyosun sonucta ısın var evının kredısı var. Anne olmak kolay değil sorumluluk ıster oyle ben buyuttum ettım sımdı bak bebegınle basının caresıne yok öyle sey.

Allah korusun esınle bır problem olsa ıstemez de evınde herhalde ustune gelmek ıstemıyorum ama. Bence mudara etme isteksız bakıcaksa hıc bakmasın . Baska bır cozum bul sinir oldum şimdi

pardon da niye bakmak zorunda?
o zaten kendi çocuklarına bakmış büyütmüş,evlendirmiş.
kadın bi rahat nefes alamicak mı artık 50 yaşına gelmiş.
onun da bi hayatı yapmak istedikleri olabilir.
hiç de zorunda falan değil.
herşeyin bir yaşı var.
insanlar boşa 25-30 unda doğurup çocuk bakmıyolar.
neden?herşeyi bi kaldırabilme yaşı var.
o yaşta kimsenin kafası artık bağrış çağrış kaldırmaz.
bence asıl siz bencilce düşünüyosunuz
kendi evlatlarına gereken emeği vermiş zaten.
anne diye bütün hayatını süpürge etmek zorunda değil çocuklarına.

Son düzenleme:
Ben olsam ben de içerleyebilirdim biraz ama kızma ya da suçlama olmazdı. Çünkü söylediğiniz gibi öyle bi sorumluluğu yok, sonuçta siz çocuk sahibi olmaya karar verdiğinizde de çalışıyordunuz ya da çalışmayı düşünüyodunuz sanırım, çalışan bi anne olacağınız belliydi yani. Çocuk sahibi olacağınız belli olduktan sonra kafanızda plan yapıp annenizi de buna dahil etmeniz biraz emri-i vaki oluyor gibi. Dediğim gibi ben de biraz olsun içerleyebilirdim ama anneme hak verirdim, siz eşinizle girdiniz bu sorumluluğun altına, anneniz bile olsa bu sorumluluğa dahil olmak istemeyebilir.

aynısını benim ablam da yaşadı.
çıktı işinden paşa paşa kendi baktı çocuğuna.
dediğin gibi bakmak zorunda değil, o artık ununu elemiş eleğini asmış.
biraz kafa dinleyip kendine zaman ayırmak istiyor olabilir.
malum o yaşta artık kafa kaldırmayabilir bu çok doğal bişey.
benim bile şu yaşta çocuk gürültüsünü kafam kaldırmıyor, herkes bakamaz çocuk.
annen de seni kırmadan dolaylı olarak anlatmak istiyor.
bakıcı tut sen en iyisi.

Tabii sizde haklisiniz ama aile olmak biraz fedakarlik istemez mi
Sonucta ben ona her kolayligi saglamak istiyorum
Isimdan cikmayi dusunmuyorum cunku yillarimi okumakla bu ise sahip olmak icin calismakla gecirdim
Allah izin verir cocugum buyurse benim isimin de kariyerimin de ona faydasi olsun isterim
Dusuncenize cok tesekkur ederim ben de bole bakmak istiyorum ama olmuyor

sanıırm anladığınız üzere anneniz bakmak istemiyo

nedenini ona bir sorsanız belki başka planları vardır :31:

Annem ev hanimi, tatile bile ben alir gotururum onu
tabii bakmak istemiyor ama bende kiriliyorum iste elde degil

Arkadasim duygularima tercuman olmussun
Allah omur verirse benim bebgim de buyuyecek ama herkes de yaptigi ile kendini ortaya koyuyor iste

Bende şunu savunurum;
Kimse kimseye güvenip çocuk yapmasın,plansız şekilde çocuk doğurursanız böyle olur.
Çalışıyorken hamile kalırsanız ileride bunların olabileceğini düşünmeniz gerekti.
Annenizin içinden gelmeyen bişeyi,ona zorla direterek yaptıramazsınız ve bu konuda kırılmaya hiç ama hiç hakkınız yok!
Hatta görüşmek istemiyorum demişsiniz,ne kadar yanlış.
KV hayatta ise o gelsin kalsın o zaman yanınızda,annenizle dönüşümlü ilgilensinler torunlarıyla.
Ailevi durumlarınızı bilemem ama böyle bir konu yüzünden annenize sırt çevirmenizi nankörlük olarak nitelendiriyorum...

Ben olsam ben de içerleyebilirdim biraz ama kızma ya da suçlama olmazdı. Çünkü söylediğiniz gibi öyle bi sorumluluğu yok, sonuçta siz çocuk sahibi olmaya karar verdiğinizde de çalışıyordunuz ya da çalışmayı düşünüyodunuz sanırım, çalışan bi anne olacağınız belliydi yani. Çocuk sahibi olacağınız belli olduktan sonra kafanızda plan yapıp annenizi de buna dahil etmeniz biraz emri-i vaki oluyor gibi. Dediğim gibi ben de biraz olsun içerleyebilirdim ama anneme hak verirdim, siz eşinizle girdiniz bu sorumluluğun altına, anneniz bile olsa bu sorumluluğa dahil olmak istemeyebilir.

Tabii haklisiniz ben cocuguma elimden gelenin en iyisini yapmak zorundayim
Belki biraz daha duyarli olabilirdi
Ben cocuk yapmayi cok erteledim maddi durumum otursun ucretsiz izin alabileyim diye
O zaman bana yap babanla biz bakariz bizim cocugumuz olacak o diyordu
Yani bu dusunceyi zaten o ve babam ortaya atti
kaldi ki ben hemen de birakmiycam 1 sene ucretsiz izin alip bakicam
Ama olmayinca zorlayamayiz tabii sadece kiriliyor insan

pardon da niye bakmak zorunda?
o zaten kendi çocuklarına bakmış büyütmüş,evlendirmiş.
kadın bi rahat nefes alamicak mı artık 50 yaşına gelmiş.
onun da bi hayatı yapmak istedikleri olabilir.
hiç de zorunda falan değil.
herşeyin bir yaşı var.
insanlar boşa 25-30 unda doğurup çocuk bakmıyolar.
neden?herşeyi bi kaldırabilme yaşı var.
o yaşta kimsenin kafası artık bağrış çağrış kaldırmaz.
bence asıl siz bencilce düşünüyosunuz
kendi evlatlarına gereken emeği vermiş zaten.
anne diye bütün hayatını süpürge etmek zorunda değil çocuklarına.

Evet bakmak zorunda. Eger ben anneyım anne anneyım dıyorsa öyle.
Anne anneye neden anne dıyoruz o zaman ? Ne anlamı kalıyor soyler mısınız ?
Kız haklı guvenemıyor cocugunu bırakmaya kımseye e mecbur bırakmak zorunda ona en ıyı benım annem bakar korur kollar dıyor.
Ama anne de boyle yaptımmı ınsan bır duraksıyor.
Annesının bır saglık problemı yok neden keyfınden kafası kaldırmıyormuş. Bunlar bahanedır.
Sen bıraksana onu ben cevremde evde duramayan kadını sırf anne anne oldugu ıcın eve kapanıp herseyden vazgectıgını gordum cunku bakmak zorunda idi yoksa cocuk heba olacaktı.
Hadı bır bakıcı tutsun veya krese versin. Cocugun basına bırsey gelse nasıl vıcdanı rahat olacak ?
Bencılce dusunme kavramını bır kere daha gozden gecır bence.
Eger saglık problemı olsaydı, kaldıramayacak durumda olsaydı ve yıne ben bakmak zorunda deseydım evet bencıl olurdum ama değilim kusura bakmayacaksınız.
Cevremdeki anneanneler ya kızları cok bencıl oldugu ıcın torunlarına bakıyorlar, ya da gercekten sevdıkleri için. Önce bır onu sorgulayın.

kırılmakta haklısınız
tabi ki bakmak zorunda değil, kaldı ki bu torun bir zorunluluk olarak görülüyorsa
bakmasın daha iyi.
ona güvenerek yapmadınız elbette ama insan annesinden olsun destek bekler
ücretsiz izni uzatmak ya da rapor almaktan başka şansınız yok gibi geliyor.
ama belki bakarsınız doğunca fikri değişir. kıyamaz torununa...
annemin ellerine ayaklarına kapanasım geldi bu arada.
kadın erken emeklilik verdi resmen torun bakacağım diye.
kaldı ki ben sen bakar mısın diye sormadığım halde.
üzüldüm sizin için allah bir kolaylığını verir inşallah.

Bende şunu savunurum;
Kimse kimseye güvenip çocuk yapmasın,plansız şekilde çocuk doğurursanız böyle olur.
Çalışıyorken hamile kalırsanız ileride bunların olabileceğini düşünmeniz gerekti.
Annenizin içinden gelmeyen bişeyi,ona zorla direterek yaptıramazsınız ve bu konuda kırılmaya hiç ama hiç hakkınız yok!
Hatta görüşmek istemiyorum demişsiniz,ne kadar yanlış.
KV hayatta ise o gelsin kalsın o zaman yanınızda,annenizle dönüşümlü ilgilensinler torunlarıyla.
Ailevi durumlarınızı bilemem ama böyle bir konu yüzünden annenize sırt çevirmenizi nankörlük olarak nitelendiriyorum...

Bende bu yorumu biraz fazlaca sert buldum
Ben kimseye guvenmedim cocugum icin
Kayinvalidem hayatta ve kizinin iki cocuguna bakiyor ama yine de annem bakarsa o da arada yardimci olacagini soyledi
Calisirken cocuk yaparsaniz demissiniz, yani o zaman kadinlar calismasin cocuk baksin anlami cikiyor
Ben de buna karsiyim acikcasi

Tabii sizde haklisiniz ama aile olmak biraz fedakarlik istemez mi
Sonucta ben ona her kolayligi saglamak istiyorum
Isimdan cikmayi dusunmuyorum cunku yillarimi okumakla bu ise sahip olmak icin calismakla gecirdim
Allah izin verir cocugum buyurse benim isimin de kariyerimin de ona faydasi olsun isterim
Dusuncenize cok tesekkur ederim ben de bole bakmak istiyorum ama olmuyor

tabi ki aile demek fedakarlık demek benim ablam da çok üzülüp bozulmuştu hala da söyler
kimse bakmadı çocuğuma diye ama fedakarlık yapmadığı için kızamazsınız sonuçta.bu arada kayıvalideniz nerde

Son düzenleme:
Allah bebeğinizle sağlıklı,mutlu uzun yıllar yaşamayı nasip etsin sizlere. Tabi o yaşlarda kafası kaldırmayabilir evde rahat rahat oturmak isteyebilir; ama anane olacaksa fedakarlık yapması gerekiyor. Hem çok ta uzun yıllar değil 1,5 yıl diyorsunuz hafta sonları zaten evinde olucak sanırım, birde yardım olsun diye yardımcı tutucakmışsınız. Annenizle açık açık konuşun anne sen yorulma diye, sana yardımı olsun diye ben yardımcı bile tutmayı düşünüyorum, bakmak istemiyorsan nedenlerini söyle beraber çözüm bulmaya çalışalım falan deyin, hemen tavır almayın annenize karşı.

Son düzenleme:

İnsanlar yaşları ilerledikce farklı düşünüyorlar bazı konularda eşinizin annenize karşı tutumuda bu kararı vermelerinde etkili oluyor. göremediğiniz ve annenizin sesiz kalmasına neden olan muhakkak bir sebep vardır. Bence konuşun hemen tavır almayın.
Kayınvalideniz yok mu acaba o bakamazmı yada güvendiğiniz başka bir alternatif.

anlaşılan anneniz bakmak istemiyor..onun da korkuları olabilir.belli bir yaşa gelmiş..bakmak istemeyebilir..evet anneanne dururken kim baksın bakıcı mı baksın ..ama öyle olmuyor işte..herkesin belli bir hayatı oluyor kendine göre..eğer annenizde bunu hissettiyseniz çok zorlamayın daha bence ..tutun bir bakıcı gelsin evde çocuğunuzu baksın..benim de 2 çocuğum var..bakıcıya baktırıyorum..aynı yerde oturuyorduk annemlerle hem de kayınvalidem de yakın..ama onlara baktıramayacaktım ben de..çünkü herkesin bir kurulu düzeni olmuş..dışarı çıkıyorlar..günleri oluyor..onların da canları sıkılıyor..dışarı atıyorlar kendilerini .bir soluk almak istiyorlar..ben annelerin bu konuda zorlanmaması gerektiğini düşünüyorum..eğer o istiyorsa zaten belli ederdi size..ben bakarım derdi..bunu demiyorsa annenize kırılabilirsiniz ama onu da anlamaya çalışmalısınız..neden diye..bunca yıl çocuk çocuk büyütüp o da kafasını dinlemek istiyor olabilir..ben de çocuklarımı 1 günlügüne bile bıraksam kayınvalide ya da anneme bunaldıklarını hissediyorum..onlar sadece sevmek onlarla oynamak istiyorlar..torun bakmak isteyen az kişi var.
bakmak istemeyen çok..onları da hoş görsek iyi olur diye düşünüyorum

Son düzenleme:
bence de bakmak zorunda değil
tamam bakarım ederim demiş olabilir ama sizin bunları düşünmeniz gerekti
bebek yapıyorsak kendimiz için yapıyoruz onlar için yapmıyoruz ki
bakmazsa götürüp üstüne atacak değilsiniz ya

hem daha 6 aylıkmış bebeğiniz önümüzde kocaaaa bir bir sene var bunları düşünmek için çok erken
Allah korusun yarın annenizin başına bişey gelmeyeceğine garanti verebilirmisiniz

o zaman ne diyeceksiniz annem bakacaktı niye bu kaza oldu niye bu hastalık çıktı daha o bebeğime bakacaktı mı diyeceksiniz

Diğer yorumları da adahil ederek şunu söylemek istiyorum. Ben de kısmetse seneye eylülde evleniyorum, annem istifa edip yıllar sonra göreve döndüğü için hala çalışıyor il dışında ve ben de çalışıyorum sabah 9 akşam 6. Ben de çocuk sahibi olmak istiyorum ama kimseyi plana dahil etmeden,bi şekilde bulunucak bi yol. "Yani çalışırken çocuk sahibi oldunuz"dan kastımız ya çocuk ya iş değildi. Çalışırken yanında hiç bi yakını olmadan çocuk büyüten tonlarca kadın var. .Siz çalışan biriyken çocuk sahibi olduğunuza göre kimseyi dahil etmeden karar almanız gerekir derdim. Ta ki annem ve babam biz destek oluruz deyip onlar öne attı diyene kadar. Şuanda biraz uzaktan gaz vermesi kolay, iş başa düşünce kaçıyor havası sezdim :50:

Arkadaslar kayinvalidem dedigim gibi kizinin cocuklarina bakiyor
biri uc yasinda biri bebek torunlarin,kizi cocuklarina evine hic bakmaz
Kadin cocuklara acidigi icin her gun gider temizlik yemek yapar
Kizinin cocuklariyla hic ilgilenmedigini kendisi soyluyor ogluna dert yaniyor ama yapacak bi sey yok
Cok iyi bi kadindir keske gorumcem olmasa kesin bakardi cok isterdim
Dedigim gibi annem baksa arada yine de donusum yapariz da diyor

Bende bu yorumu biraz fazlaca sert buldum
Ben kimseye guvenmedim cocugum icin
Kayinvalidem hayatta ve kizinin iki cocuguna bakiyor ama yine de annem bakarsa o da arada yardimci olacagini soyledi
Calisirken cocuk yaparsaniz demissiniz, yani o zaman kadinlar calismasin cocuk baksin anlami cikiyor
Ben de buna karsiyim acikcasi

Sert bulmanız olağan,çünkü sizin hislerinize hitap edecek bir yorum yazmadım.
Empati yaparak fikrimi sundum ve hala aynı şeyi savunuyorum...
Çocuğum yok,içinde bulunduğunuz durumu yaşamadım doğal olarak
Ama benimde hayat felsefem şu ki,ne kadar beklentiler içine girersek o kadar hayal kırıklığı yaşama şansımızı arttırıyoruz.
Olağan haline zamana bıraksanız belkide kadın kendisi teklif edecek bunu...
Şöyle düşünüyorum,hani bazen kendi evimizdeki en ufak bişeyi (temizlik,tadilat v.s.) yapmaya üşeniriz,yorgun olmadığımız halde kolumuzu bile kımıldatmak gelmez ya içimizden...
Annenizin yaşadığı şeyde bunun benzeri olabilir,içinden gelmiyor olabilir...
(bu arada bebekle ev işini birbiriyle karşılaştırmıyorum sadece bi örnek)
Uzun zamandır sessiz sakin bir halde hayatını idame ettiren biri haliyle ürkecektir küçücük bir bebeğin sorumluluğundan...
Hasta olursa naparım benden bilirlerse...
Huysuz bir çocuk olacaksa...
Yemek yemezse....
Uyumazsa...
Vs...Vs..... bu ve benzeri durumları kafasında kuruyor anlaşılan,o yüzden size bu durum için şimdilik pozitif bakmıyordur.

Back
X