Annemle ipler kopma noktasinda...

Uzun süre toruna bakma olayını ben de desteklemıyorum. Ama kızın burada bır senesı var sadece bır sene dıyor. Eger dısarı cıkmayan bır kadınsa bence bakmalı... Tabıkı hal boyle de olunca ınsan kırılıyor kırılmamalısın dıye bırsey yok.

Mecburıyet var cunku kredı odemek zorunda ne yapsın hıc cocuk yapmasın mı bu kız bıraksanıza ya...

Annenizin kişisel zevki çocuk bakmak olabilir de konu sahibinin annesinin daha farklı beklentileri var hayattan. Bu torununu sevmeyeceği anlamına da gelmiyor. Peki anneniz çocuğunuza bakmasa ipler kopma noktasına geldi der miydiniz?

konu sahibinin annesi çok daha genç olduğundan hayatta yaşayacak farklı amaçları olabilir ,bu sebeple istemeyebilir ,ben olayın şu boyutundayım hala ,altı üstü 1,5 yıl 10 yıl değilki bu ,bu kadarını da yapmalı diye düşünüyorum ,yoksa fedakarlıkmış bakmalıymış ta değilim 1,5 yıl ya altı üstü yani ..

Bir annenin hayattan başka beklentileri olması kötü bir şey mi?

ben annemin ve kendi beklentilerimden bahsettim ,sizin beklentileriniz elbet başka olabilir ..

İşte bu sizsiniz. Bu sizi bizden daha iyi veya daha fedakar kılmaz. Kendiniz dediniz annem standart Türk kadını diye. O halde bu sizi sadece "standart Türk kadını" kılar. Kötü mü ? HAYIR. Siz öylesiniz öbürü standardın dışıdır. İnsanların istekleri farklı olabilir, bu anlayamıyosak empatiden bahsetmicez!!

ben bu konuya çok fazla yorum yaptım ,yeter bu kadar diyorum ,:1: ve son noktayı koyuyorum ,küçük yaşta çocuğu olmayan anlayamaz .evet anlamıyorsak empatiden hiiiç bahsetmiycez :34:

Herkes planlı programlı bebek yapıp o kadar okumuş, atanmak için emek vermiş değil zart işte işten çıkıyor çocuğunuda gönlü rahat emanet edecek biri varken güvenle bakıcının kollarına atıyor. Hayret bir şeysiniz varya. İnsanın kendi anasından da fayda gelmeyecekse yemişim ananeliği babaneliği

Herkes planlı programlı bebek yapıp o kadar okumuş, atanmak için emek vermiş değil zart işte işten çıkıyor çocuğunuda gönlü rahat emanet edecek biri varken güvenle bakıcının kollarına atıyor. Hayret bir şeysiniz varya. İnsanın kendi anasından da fayda gelmeyecekse yemişim ananeliği babaneliği
imzamı atıyorum .

Bakmak zorunda değil. Zorunda olmadığı bir durum yüzünden de annenizle görüşmek istememeniz haksızlık.

Anneniz sizi bu yaşa yetiştirmiş büyütmüş emek vermiş bırakında birazcık kendi için yaşasın bencillik yapsın.

Anneniz size göre bencil, peki siz anneniz evladınıza bakmıyor diye onunla ilişkinizi kopma noktasına getirerek bencillik etmiyor musunuz?

Benim de kimse bakmadı evladıma, özel sektördeydim işime geri dönemedim, kendim baktım büyüttüm, tek maaşla geçiniyoruz.
Siz memursunuz 1,5 sene ücretsiz izne çıkma hakkınız var, bakıcı tutarsınız kreşe verirsiniz, önünüzde seçenek çok.

Annenize kırılmanızı anlayabiliyorum ama inanın onunda kendine göre sebepleri vardır. Bir çocuğun sorumluluğunu almak kolay bir şey değil. Büyük bir fedakarlık o bu fedakarlığı size karşı yerine getirmiş, torunu için aynı fedakarlığı göstermek zorunda değil. Siz çocuğunuzu kimseye güvenip yapmadıysanız, ona kimin bakacağını da sizin düşünmeniz gerekiyor...

Burada anne çalışıyor fedakar, ama anneanne bakmadığı için kötü ilan edenlere de el insaf diyorum, azıcık empati, sırf kendi açınızdan değil ama...

Eğer gerçek sebepleriniz; Kariyer durumundan işe ara verememe, eve daha az maaş girmesi, evde oturmanın zor gelmesi, bakıcı masrafı gibi nedenlerse takkeyi önünüze koyup düşünün, nedenler size ağır gelir çalışmaya devam edersiniz çocuğunuza da bakıcı tutarsınız, yok ağır gelmez ise çıkar işinizden çocuğunuza bakarsınız. Bunlar sizin seçiminiz fedakarlığınız değil. Seçimlerinize uymadı diye kimseyi suçlu bulmaya hakkınız yok...

Her ne kadar torun vs olsa da elin oğlunun cocuğunun sorumluluğunu almak kolay değil bana göre. Cocuk düşüp kafayı vursa Allah korusun akşam önce kendi kızı carlar annesine.

Uzun süre toruna bakma olayını ben de desteklemıyorum. Ama kızın burada bır senesı var sadece bır sene dıyor. Eger dısarı cıkmayan bır kadınsa bence bakmalı... Tabıkı hal boyle de olunca ınsan kırılıyor kırılmamalısın dıye bırsey yok.

Mecburıyet var cunku kredı odemek zorunda ne yapsın hıc cocuk yapmasın mı bu kız bıraksanıza ya...

küçük yaşta çocuğu olmayan anlayamaz .evet anlamıyorsak empatiden hiiiç bahsetmiycez

O zaman ben de empatiye dair son söümü söyliyeyim. Evet empati içinde bulunmadığın durumu anlamaktır zaten. küçük yaşta çocuğu olmadan anlaşılamiicaksa bu konuda empati zaten yapılamaz. Her neyse biz amaannnn nolcak ya bakarsın ne var bunda demiyoruz ki. Söylüyorum evet ben de çalışıyorum ve kendim bakmak zorunda kalıcam. Hatta ne kadar zor olduğunu bildiğim için anneme kıyamıyorum. Çünkü zamanında yapmış. Farkındaysanız söylüyorum ZOR olanı yapmış.

Bir de çocuk yapmasın demiyoruz zaten yapsın, çalışan bi anne olacağını bilerek biraz daha sıkıntı çekicek tabi ki.

Anneanne bakmasın da demiyoruz. Bakmak istemiyosa mecbur değil diyoruz.

Kırılmasın da demiyoruz, haklı ben olsam ben de içerlerdim. Ama annemi görmeyi istemiyorumlar fln.. Başlık bile "kopma noktasındayız"

Ne var arkadaşlar bu kadar kopma noktasına gelicek bunu soruyoruz sadece?

küçük yaşta çocuğu olmayan anlayamaz .evet anlamıyorsak empatiden hiiiç bahsetmiycez

O zaman ben de empatiye dair son söümü söyliyeyim. Evet empati içinde bulunmadığın durumu anlamaktır zaten. küçük yaşta çocuğu olmadan anlaşılamiicaksa bu konuda empati zaten yapılamaz. Her neyse biz amaannnn nolcak ya bakarsın ne var bunda demiyoruz ki. Söylüyorum evet ben de çalışıyorum ve kendim bakmak zorunda kalıcam. Hatta ne kadar zor olduğunu bildiğim için anneme kıyamıyorum. Çünkü zamanında yapmış. Farkındaysanız söylüyorum ZOR olanı yapmış.

Bir de çocuk yapmasın demiyoruz zaten yapsın, çalışan bi anne olacağını bilerek biraz daha sıkıntı çekicek tabi ki.

Anneanne bakmasın da demiyoruz. Bakmak istemiyosa mecbur değil diyoruz.

Kırılmasın da demiyoruz, haklı ben olsam ben de içerlerdim. Ama annemi görmeyi istemiyorumlar fln.. Başlık bile "kopma noktasındayız"

Ne var arkadaşlar bu kadar kopma noktasına gelicek bunu soruyoruz sadece?

bu söylediklerinize katılıyorum ,kopmak filan hoş değil tabi,
bende hala şunu savunuyorum altı üstü 1,5 yıl,bu kadar zor olmamalı.

Dediğim gibi ben konu sahibinin yerinde olsam inanın ben de derdim bu kadar mı zor diye? Ama anneme ne küser ne de başka bşy geçirirdim aklımdan. Belki düşündüğümden de yorgun hissediyodur, belki zihni bedeni artık burdan "ne olcak 1.5 yıl" dediğim şeyi kaldıramicak durumdadır derdim. En azından bi geçerdi yahu aklımdan bunlar, annemi de anlayamaya çalışırdım yani. Biliyorum zor, inanın ben de düşününce kafam almıyo ama sonra etrafıma bakıyorum çevremde tonlarca insan var hem çalışıp hem büyüten. Kimse olmasa ANNEM var, o başardı... He baksa ne güzel olur, gönlüm rahat, aklım rahat.. Ama eğer istemiyosa yapıcak bşy yok, ne yapalım?

Ben Allaha sukur kres zamanina kadar kalan 1,5 sene zarfinda cocuguma en iyi bakicilari tutup, kreslere gonderecek imkanlara sahibim
Annem de baksa yanina yardimci tutacagimi soylemistim zaten
Sadece cocuk bu her yere emanet edilmez gozum arkada kalmasin 1,5 sene yardim etsin istedim
tabii ki keyfi degiliz diye konuya yaklasabilirz
Ama o zaman ben de ona karsi kirilirsam benim de keyfim degil diyebilirim ki bu guzel bi yaklasim olmaz

kırılmakkta haklısınız, ama kızmaya veya tavır koymaya hakkınız yok onunda kendi hayatı için planları var hem bakmasını istediğiniz yaş aralığı en zor dönem. güvenilir bir bakıcı arayışına girin durumunuzda elveriyormuş , tecrübeli birini tutun siz işe başlamadan bir süre önce başlasın tanımaya fırsatınız olur, sonra aklınıza yattığındada annenizden arada destek olmasını, yardımını istersiniz. yani annenizin bakmak istememesi çok doğal. zaten çocuğunuz büyüdükçe sıhhati yerinde olursa annenizden isteyeceğiniz fedakarlık azalmayacak artacaktır, bakıcı zamanı bitip kreşe, okula başladığında çocuğunz diğer çocuklardan sık sık hastalık kapıcak, okula gidemeyecek , daha birsürü sebepten onların desteğini isteyeceksiniz.Yinede annenizle konuşun belki aklında farklı birşey vardır, çocuğunuzu bakıcıya emanet etmek istemedğinizi onun bakmasını istediğinizi söyleyin ama istemiyorsa da fazla zorlamayın.

Bana zaten 18imde sorumluluk yuklendı neyden bahsedıyorsunuz ? Bu sorumluluk mu nıye keyfı bırsey olarak goruyorsunuz. Aile ne demek cok merak ettım. İnsan annesıne guvenıp vermek ıstıyor. Korkuyor dadıya kreşe vermeye.
Kaldı kı kardeslerıme baktım dıyorsunuz cocugunuz oldugunda ben sızı gorecegım asıl. Anne olmak demek fedakarlık demek herseyı yapmak ile alakası yok.

evet aile demek fedakarlık demek , evet anne demek fedakarlık demek evet 50 yaşında annelik bitmiyor ama 50 yaşında ki anneyede artık evladın fedakarlık yapması gerek , bakmak istememesini hoşkarşılamakda yerinde bir fedakarlık olur. ben annelerin zamanında yeterince fedakarlık yaptığını, buyüzden torun bakmak istememenin onların en doğal hakları olduğunu düşünüyorum. Çocuk bakmak kolay iş deil hemde öyle bikaç ay değil , 1.5 yıl dediğiniz az bir zaman mı? üstelik bunu bişekilde halledebilecek maddi durumda varsa. Çok özel kreşler haricinde kreşe vermeyi doğru bulmuyorum erken okul sistemine karşıyım ama bütün bakıcılarda kötü değildir, bu işi gayet güzel çocukları severek sabırla ve tecrübeyle yapanlarda var.

Doğru... Ben unutmuşum ülkemdeki pozitif ayrımcılığı
Kızın çocuğuna elin oğlunun çocuğu, erkeğin çocuğuna yavrumun yavrusu
Ne denir ki, hiçbir şey!

Buradaki yorumlardan su sonuc cikiyo
Bakici var kres var parasini ver baktir cocugu annenle yapmadin
o zaman annemiz babamiz yaslanir hasta olursa da bakici var, yaslilar yurdu var
oraya mi gonderelim onlarin da bizden beklentileri yok mu

Bu yazdığınızı yeni gördüm. İleride torununuza siz bakın ki, çocuğunuz sizi huzur evine göndermesin. :20:

Beklentilerinizi karşılamadığı için bakmıyorsanız hiç bakmayınız mümkünse. Annenizde bunu sizden istemez. Zaten iplerde kopuyormuş görüşmezsiniz olur biter.

Son düzenleme:
Plansız hamile kaldım. Annem çocuğuma bakar mi dusunmedim sormadım. Aramizda hic böyle bir konu gecmedi. Ama cok emindim mesela annemin bakacagindan. Aramizda sohbeti dahi olmadi. Baktim ki annem planlarini bebege göre yapiyor. Benim yerime düşünüyor çoğu seyi. Benden tecrubeli ve bu bana guc veriyor. Anneligi öğrenebilecegim en gercek kaynak annem. Onun desteğini istemek hakkim diye görüyorum ben. Cunku ben hala ona ihtiyaci olan bir cocugum. Onun cocuguyum neticede. Ben bu işin altindan tek basima da kalkarim ama annemle daha bir guzel olur her sey. Konu sahibide destek istiyor bunu hak gormesi gayet normal. Kaldi ki annesine yardimci bile teklif ediyor tek amaci çocuğunu guvenebilecegi annesine emanet etmek. Bundan doğal ne var. Ama bakmak istemiyorsa yapacak bir sey yok. Basima gelse cok iclenirdim dertlenirdim ben. Ama sesimi de cikaramazdim. Silah zoruyla baktiramam ya. Konu sahibinin kirginligi hayalkirikligina ugramasindan kaynakli bence. Tamam anneanne mecbur degil ama o da bir anne en iyi o anlamali evladini. Sağlığı el verdigince yuku de azaltildigi müddetçe bakamam demesi bakacagim diyip vazgecmesi yıkıcı bir durum..

ben tekrar belirtiyorum bu is icin yillarca okudum ve aynen dediginiz gibi 8000 kisinin girdigi bir kurum sinavinda derec ile bu ise girdim
calismayan bir kariyeri olmayan kadinlarin birak isi demesi bos bence

yorumlarınız çok acayip bunu diğer yorumlarınız için diyorum bazıları için tekrar açıklama yapmışsınız ama okunduğunda malesefki anneniize karşı bencil düşündüğünüzü görüyorum. tabi annenizi tanımıyorum nasıl bir ilişki içindesiniz bilmiyorum.
ayrıca kimsenin tavsiyesine ihtiyacınız yoksa neden konu açıyorsunuz? size bakıcı tutun dediler güvenemeyeceğinizi belirttiniz,
sonra anne değilmi 50 yaşında başka ne işi var, yapsın fedakarlık baksın çocuğunuza bunu yapmak zorunda diyenlere hakverdiniz
onlarda size "sizde annesiniz o zaman siz fedakarlık yapın işten çıkın" dediler. yani aslında kimse size doğrudan çıkın işten oturun çocuk bakın demedi. ayrıca nerden biliyorsunuz işsiz ve kariyersiz olduklarını? yada olsa ne olur ? siz 1.5 yılda kariyerinizi kaybedebiliyorsunuz demekki 1,5 yıl az bir zaman değilmiş, peki annenizin o 1,5 yılda neler kaybedeceğini hiç düşünüyormusunuz.

Belki de bunun 1,5 yıldan uzun sürmesinden korkuyodur. Bakmaya başlarsam her şey bana yıkılıcak endişesi taşıyodur. Kızına güvenemiyodur..

Şimdi kızınıza baksın, sonrada ikinci çocuğunuza baksın. 2 kardeşiniz varsa onlarında ikişer çocuğu olunca onalarda baksın.
Anne değil mi bakacak tabii. Şimdi sizinkine bakıp diğer torunlarına bakmazsa sizin mantığınızda onlar artık ömür billah görüşmez anneleriyle.
Düz mantık 6 çocuk 1,5 seneden 9 sene eder. Aman ne olacak canım, o bir anne. Hem bakmazsa ipleri koparırsınız zaten dimi.

baban istemiyor olabilir, annene çocuğuna bakmasını istememiş olabilir. Babanla da konuştun mu durumu hiç? ya da diğer kardeşlerinle??fikirlerini aldın mı?, nediyor onlar?

Anne....
Isterki anne en kotu gununde yaninda olsun....
Sevincini beraber yasasin....
Benimde oglum 18 aylikken mecburen 250 saat dil kursuna gitmem lazimdi....
Totalde 2,5 ayi buluyordu....
Anneme soyledim bakamam ugrasamam dedi....kres yeri icinde onceden ayarlamam lazimdi....
Bende bir kadin tuttum oglum oraya gidiyor oglen neyin aluyirdum....
Sadece 3 gun icinde oglumun psikolojisi altust olmustu....
Herseye mizmizlanan uyku sirasinda aglayan en ufak sesde ciglik cigliga giren biri olmustu....
En son kursa gitmiyorum varsin oturum iznimi yaksinlar dedim....
En sonunda annem kabul etti....
Zaten oglum gece gec yatip ertesi gun ben kursa giderken uykusunda sutunu verip altini degistirip gidiyordum....
Oglum 11 gibi uyanir bende 12.30 da evde olurdum.....
Onu bile zor ikna ettim....
Sizinde Allah yardimciniz olsun sizi cok iyi anliyorum....

Back
X