Merhaba
Biz annemle hiç anlaşamayız ve bu durum beni artık o kadar çok rahatsız ediyorki anlatamam.2 tane abim var ve onlara herzaman acayip sıcakkanlı olmuştur.Yani şöyle diyim çok basit olcak hatta belki güceksiniz ama annem bana hiç kızım demez mesela ama oğullarına oğlum canım falan tarzındadır hep.Onlarla tartışsa hemen unutur yani yanına gelip sarılsalar anneme, annem hemen unutur.Bağrına basar ama benle kavga ettiği zaman ben konuşmasam 10 yıl konuşmaz benle konuşsa bile hala trip atar. Gidip sarılsam ona karşılık vermez.Sarılsana derim içimden gelmiyor der.Mesela ben babamla yada abimlerle tartışsam her konuda haklıda olsam hemen beni susturur.Hiç savunmaz beni.Aynı şekilde tam tersi onla tartışsam babamda hemen beni susturmaya çalışır annemde hiçbirşey demez.Sevilmediğimi düşünüyorum ve 2 gündür yine konuşmuyoruz.Sürekli surat asıyor.Hep ağlıyorum ama hiç belli etmem ona.Hani öyle soğukta değilimdir ona karşı ama abilereme karşı gerçek annemde anne olup bana karşı 1 gram sevgi göstermez.Önemsemiyor beni anlamıyorum.Annenle konuş bu konuyu diyebilirsiniz ama çok konuştum içindeki sevgiyi öldürmüşüm ama ben oğullarından daha çok sevgi gösteriyorum ona daha çok değer verdiğimi gösteriyorum. belki sen farkında değilsin yaptıklarının diyosunuzdur ama gayet farkındayım.Anlamıyorum neden böyle.Neden böyle olduğu hakkında fikri olan varsa fikirlerinizi bekliyorum.
annene karşı güvenini veya sevgisini yitircek bi hareket yaptın mı ? Hani onu hayal kırıklığına uğratcak.. Belki seni cezalandırıyodur kendince. Sonuçta annen sana bişy olsa ilk koşcak olan o ve eminimki seni çok seviyordur. Bende annemle hiç anlaşamam hatta bende ona tavır alırım ama hep içim içimi yer gidip sarılsam öpsem falan diye çoğu kez gururuma yenik düşer yapamam. annende de böyle olabilir mi?
annene karşı güvenini veya sevgisini yitircek bi hareket yaptın mı ? Hani onu hayal kırıklığına uğratcak.. Belki seni cezalandırıyodur kendince. Sonuçta annen sana bişy olsa ilk koşcak olan o ve eminimki seni çok seviyordur. Bende annemle hiç anlaşamam hatta bende ona tavır alırım ama hep içim içimi yer gidip sarılsam öpsem falan diye çoğu kez gururuma yenik düşer yapamam. annende de böyle olabilir mi?
Bazı annelerde kendi cinsiyetine karşı bir aşağılama var bence.Erkek çocuklarına,eşlerine çok düşkünler ve onları yüceltiyorlar.Hayat terazisinde diğer kefedeki kızlar bu durumda aşağı çekiliyor.
Ben de annemle anlaşamam ve zaman zaman çifte standart uyguladığını düşünüyorum erkek kardeşimle ilgili.Fakat sizin annenizin tavırları kadar değil.Ben de çok ciddiye alır,sinirlenirdim ama bir kaç haftadır umursamıyorum.Çünkü biz söylenen her sözü kendimize yapılmış bir hakaret,tehdit olarak algılıyoruz ve hemen yaralanıyoruz.
Annem beni sinirlendirecek bir şey söylediğinde ben şunu hayal ediyorum.Ruhum şeffaf ve söylenen sözler kurşun olup isabet edemez bana.İçimden geçer ve gider.Saplanıp kalmıyorum söylediklerine.Hatta artık onu böyle kabul edip dalga geçmeye başladım.
Bazı annelerde kendi cinsiyetine karşı bir aşağılama var bence.Erkek çocuklarına,eşlerine çok düşkünler ve onları yüceltiyorlar.Hayat terazisinde diğer kefedeki kızlar bu durumda aşağı çekiliyor.
Ben de annemle anlaşamam ve zaman zaman çifte standart uyguladığını düşünüyorum erkek kardeşimle ilgili.Fakat sizin annenizin tavırları kadar değil.Ben de çok ciddiye alır,sinirlenirdim ama bir kaç haftadır umursamıyorum.Çünkü biz söylenen her sözü kendimize yapılmış bir hakaret,tehdit olarak algılıyoruz ve hemen yaralanıyoruz.
Annem beni sinirlendirecek bir şey söylediğinde ben şunu hayal ediyorum.Ruhum şeffaf ve söylenen sözler kurşun olup isabet edemez bana.İçimden geçer ve gider.Saplanıp kalmıyorum söylediklerine.Hatta artık onu böyle kabul edip dalga geçmeye başladım.
Merhaba
Biz annemle hiç anlaşamayız ve bu durum beni artık o kadar çok rahatsız ediyorki anlatamam.2 tane abim var ve onlara herzaman acayip sıcakkanlı olmuştur.Yani şöyle diyim çok basit olcak hatta belki güceksiniz ama annem bana hiç kızım demez mesela ama oğullarına oğlum canım falan tarzındadır hep.Onlarla tartışsa hemen unutur yani yanına gelip sarılsalar anneme, annem hemen unutur.Bağrına basar ama benle kavga ettiği zaman ben konuşmasam 10 yıl konuşmaz benle konuşsa bile hala trip atar. Gidip sarılsam ona karşılık vermez.Sarılsana derim içimden gelmiyor der.Mesela ben babamla yada abimlerle tartışsam her konuda haklıda olsam hemen beni susturur.Hiç savunmaz beni.Aynı şekilde tam tersi onla tartışsam babamda hemen beni susturmaya çalışır annemde hiçbirşey demez.Sevilmediğimi düşünüyorum ve 2 gündür yine konuşmuyoruz.Sürekli surat asıyor.Hep ağlıyorum ama hiç belli etmem ona.Hani öyle soğukta değilimdir ona karşı ama abilereme karşı gerçek annemde anne olup bana karşı 1 gram sevgi göstermez.Önemsemiyor beni anlamıyorum.Annenle konuş bu konuyu diyebilirsiniz ama çok konuştum içindeki sevgiyi öldürmüşüm ama ben oğullarından daha çok sevgi gösteriyorum ona daha çok değer verdiğimi gösteriyorum. belki sen farkında değilsin yaptıklarının diyosunuzdur ama gayet farkındayım.Anlamıyorum neden böyle.Neden böyle olduğu hakkında fikri olan varsa fikirlerinizi bekliyorum.
canım benm yaabi nevi kader arkadaşı dıyelım... belkı bu kadar degıl ama mesela oda abıme çok önem verır abım annemede babamada nelr yaptı bugune kadar ufakta olsa hıçbır hata yapmadım buna ragmen benı sıl deseler sıler bı daha yazmamk uzre ama oğulları neler yaptı ona ciğer derler...
mesele çay içtiğimizde abın gelsın öyle içelm der yemekte yıne aynı bı konu olunca yıne benı susturur senın durumun gıbı abım bana bağırdıgında kavga ettıgınde bana bağırır hep senn yuzunden dıye... bışey olunca annemı ben korur ben savunurum oğlu bışey yapmaz yıne kıymetlı o olur neyse daha fazla anlatıp canımı sıkmak ıstemyorm yanı bı nevı bende aynı durumdaym benımde çok zoruma gıdıyo ama artık alıştım kendı yolumu çizmeye karar verdım üniye gıdıp kendı hayatımı kurmak umarım annen hatasını anlar ha bıde konuşmaya kalksan kendı hatalarını görmezler yıne bız suçlu oluruz. Herşey gönlünce olur umarım meleğim
Allah yardımcın olsun canım ya ama bardağın dolu tarafını görmeye çalış bence inşallah ilerde çok şeker kızların olur erkek çocuklarında tabiiki ve sen annenin sana yaptıklarını onlara yapmazsın çok iyi yürekli bir anne olursun üzülme boşver takmamaya çalışacaksın çok özür dileyerek yazıyorum bunu biraz kaba olacak ama benim hayat felsefemdir tecavüz kaçınılmazsa zevk almayı bileceksin çok özür diliyorum herkesten ama hayat böyle yapacak bişey yok
Acaba seni istemeden mi dünyaya getirdi yada kızım olsun mu hiç istemiyordu valla bende ailemle sorunluyum anlatsam benimkiler daha tuaf çıkarda sadece sevgi ve ilgi eksikliğinde insanın aklına bunlar geliyor ilk..allah yardımcın olsun..bizler ömür boyu anne sevgisine muhtacız..şanssız doğmuşuz...ve arkadaşlarımıza imrenmeyede muhtacız..hiç takma kafana bırak o seni birazda önemsesin..boşvermiş gibi yap ve aldırış etme....
Canım o kadar iyi anlıyorum ki seni!
Benim anneciğiminde 5 yıl çoçuğu olmamış ve bu süreçte babaanemden çok çekmiş.Dolayısıyla abime aşırı bi düşkünlüğü vardı .Onu hep kayırırdı .Abimin yanında veya arkasından her şekilde onu deli gibi sevdiğini hissederdin yani.Cümle alem bilirdi abime düşkünlüğünü .Birde erkek kardeşim var babamda otoriter mesafeli bi baba.abimle beni çok sevmedi yani sevgisini hiç göstermiyodu ama kardeşim olunca babamda kardeşimi çok sevdi.Bende anneme söylenirdim"sen abimi babam kardeşimi seviyo, beni sevmesi için bi annemin yada bi babamın daha mı olması gerekiyo" falan diye.Annem hatta açık açık söylüyodu sen çok abimi sevdiğini benim yanımda falanda yani bende bari yanımda söyleme diyodum oda ben onu kaç yıl aradım sen biliyomusun diyodu .Ama işte benim ne günahım var dimi 2. sırada dogmayı ben mi sectım neyse anlıycagın tek kız olmama rağmen ve bana sevgilerini göstermemeleri beni çok üzerdi halada zaman zaman içimin acıdıgı anlar olur geçmişi düşündükçe...
Çokta üzülme güzelim kimi kadınlar erkeklere düşkün oluyolar .Senide seviyodur şüphesiz ama işte belki şımarırsın vs diye göstermiyodur.Sen yanında diye şükret o istemesede öp kokla .
Annem vefat etti son dönemlerinde bakışlarından bile bana haksızlık ettiğini hissettirirdi.
Anlıycağın KEŞKE şimdi olsaydı da varsın abimi sevsin di...
:(((
malesef benım annemde öyleydı ve öyle.. senelerce çocuklugumda bıle teyzelerim ,dayılarım bu kız yaramaz dese gunlerce benımle konuşmazdı.. sagolsun onların bır istegını yapmasam benım hakkımda konuşurlar ve annem bayradam vs benımle hiç konuşmazdı.. ve gıne teyzem yuzunden bır gun onun iki çocuguna bakmadıgım için benımle bır seneye yakın konuşmamiştı... ben o zmana çalişiıyordum.. işten izin alıp gelıp bakacakmişim.. teyzemde alişverişe gidecekti.. ben yapmadım tabi.. sonuç annem bır sene konuşmadı.. aynı masada yemek yemedı, benımle aynı ortamda oturmadı.. yazssam roman olur..
artık konuşmuyorum.. küs olarak evlendım zaten.. kusecek bır şey buldu sagolsun...yapacak bır şey yok..(( kader
Bizde anlasamazdık annemle simdi biraz daha iyiyiz ee geldi 52 yasına
Bazı seyleri neden gec anlıyorlar, farkına varıyorlar islerine mi gelmiyor ne?
Bende ergen oldum, sinirli oldum, bunalıma girmeye cok müsaittim hatta lise hayatım psikiyatrlar da gecti. İyi degildim ama annem bunu hic anlamadı.
Aman bizde ergenlige girdik, hic onu sımartamam beni öyle ele alamaz derdi ki bırakın öpülmeyi, sevilmeyi..
E Allah gösteriyor iste simdi erkek kardesim ergenligini yasıyor bazen sinir ediyor kızıyorum, bagırıyorum annem ergenlik döneminde anlayıs gösterin diyor göstermesine gösteririm de bizimkisinin ki sımarıklık tek olmanın verdigi birseydir bu belki hic susmaz, altta kalmaz sert sert cevaplar, diklenir, hakeretler karsısındaki ablası mı, annesi mi, dedesi mi hic önemli degil..
Annemin yüzüne vuruyorum ama cünkü ben hic birseyi unutmam.
Asla kabul etmiyor tabiki ben size nasılsam ona da öyleyim diyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?