Annemle yengemin arasında kaldık ne yapmalıyız sizce ?

Beddua da kaldirilacak birsey degil bana gore. O...pu kelimesi de. Her iki taraf da hatali. Anneniz buyuk olarak dengeyi koruyabilirdi ama fitili o ateskemis galiba. Yapilacak tek sey iki tarafinda birbiriyle gorusmemesi. Bundan sonra eskisi gibi tat vermez cunku gorusmeleri. Sizin de birsey soylemenize gerek yok. Su an iki taraf kendince kendini hakli gorse de zaman yavas yavas haralarini gornelerini saglayabilir. Bazen susmak geekir. Bu da oyle bir donem. Iki taraf da girusmeyi kessin birbiriyle. Gecmis olsun.

Aralarındaki ilişki fazlasıyla seviyesizleşmiş bence.
Şayet konuyu kapattınız. Gerçekten yüzyüze bakabilecekler mi?

Birini haklı, diğerini haksız görmüyorum. Iki tarafta saygısızlık etmiş bundan sonrasi şayet görüşürlerse yüz göz olmakla devam edecektir.

O.....ya bile o..... denilemiyorken ne olursa olsun kayınvalideye böyle bir laf kullanılmaz,kullanılamaz. Anneniz beddualar etmiş, haddini aşmış burda gelinini zıvanadan çıkarmış belli ama gelin haklı bile olsa o kelime olmamış. Eminim oda pişmandır. Siz sakin kalın,görüşmesinler zamana bırakın belki zamanla olaylar soğur

Bu nasıl saygısızlık? Biri birine beddua eder diğeri kimseye karşı ağıza alınmayacak laflar eder ki karşısındaki kayınvalidesi yaşça da büyük.Bence konuşmasınlar iletisim kurmak zorunda değiller.Böyle konuşacaklarına bırak görüşmesinler

Gelin cok agir konusmus ayip etmis.Ama annenizde karismasin kadina.Biraz mesafe her iliskide iyidir.Sizde mesafenizi koruyun hakli haksiz fark etmez

İki tarafta da hata var ama yerinizde olsam karışmaz zamana bırakılmasını sağlardım.

Olayın iç yüzünü bilemeyiz ki seni ilgilendiren bir durumda yok herhalde sadece ettiği küfürün hiç yakışı kalmadığını ama karışmak istemediğini söylersen iki taraf içinde olumlu tablo çizmiş olursun yoksa annesinin uzantısı gözükürsün

Anneniz neden burnunu sokması gereken konuya ısrarla müdahil oluyor.
İnsan bı ağır durur, ağırlığı olur ortada saygısını korur.

Sonu böyle olunca da o ama böyle dedi şu ama şöyle dedi oluyor.

Gelinimize baya baya baya baya seviyesiz ve terbiyesizmiş.

Böylece gelin hanımı tecrübe etmiş oldunuz.
Yerinizde olsam hiç bir şeye karışmam sadece izlerim ne olacak diye.

Annenize söyleyin bedduayı hayatından çıkarsın. Dönüp dolaşıp annenizi bulur...

Bence siz iki tarafada karışmayın. Anneniz diye tutmak zorunda değilsiniz. Her iki tarafın ayıbı. Ama sizi bağlayan bir durum yok. Genelde üçüncü kişiler araya girince olayı dahada alevlendiriyorlar. Sessiz kalmanız daha iyi.

nedense direk annenizin o.... lafini yalan olarak ortaya attigini düsündüm. zerre inammadim annenize hissiyat olarak

Küfür asla kabul edilebilir bir şey değil. Hele hele eş annesine. Bilmiyorum anneniz de masum değil ama ne olursa olsun küfür hiç bir insana hele hele kadına hiç yakışmıyor. Bende zamanında kayınvalidem ile çok sorunlar yaşadım ama asla yüz göz olmadım. Küfür etmeyi her şeyden önce kendime yakıştıramam ben.

Mevzu neyse ne, birine o.. diye hakaret etmenin bahanesi olamaz. Ağır geldi diyorsunuz, gelsin zaten.
Anneniz neye karıştı, anlatsanız daha objektif yorumlar yapardık. Üstüne vazife olmayan bir şeye karıştıysa, tepki görmeyi sonuna kadar hak etmiş. Ama o... bir tepki gösterme biçimi olamaz. Bu hale gelen ilişkiler de artık toparlanmaz. Yapılacak en mantıklı şey ilişkiyi kesmek. Abiniz neler olduğunu merak edip sorarsa anlatırsınız. İki çift laf söyleseniz de ne işe yarayacak daha saygısız, seviyesiz bir ortama batmaktan başka? Çekilin kenara, ilişkiyi kesin. Bazı arkadaşlar karışmayın demiş ama ben öyle düşünmüyorum. Annenizden söz ediyoruz, tepkisiz kalabilecek insan var mıdır ya, cidden merak ettim.

Gelinin kv'ye söylediği kabul edilemez.
Ne gelini ne annenizi tanımıyoruz, gelin her zman böyle ağzı bozuk muydu yoksa bu olayda mı böyle yükseldi?
Normalde ağzı bozuk değilse ve kv'ye böyle bir hakareti yapmayacak bir insansa, kv. ne yapmışki gelini o raddeye getirip o lafı söyletmiş o önemli.

Her ne olursa olsun insan kayınvalidesi ne oro... Diyebilir mi ya. Ben asla muhattap olmazdım kendi annem olmasın başkasına dediğini duyayım yine muhattap olmazdım. Çok üzgünüm yengeniz edep denilen olgudan nasibini almamis. Tam bir edepsiz. İnsanin herseyden öte kendisine saygısı olmalı. Şahsen abimi arardım yengemi olmuş sayardım. Asla muhattabim olmazdi. Ha sorduğu zaman söylerdim. Durup dururken seviyesine inip anneme neden böyle dedin diye sormazdim.

Bu tarz mevzularda aslında ailenin dinamiklerine göre adım atılır, mesela bazı aileler için küfür argo gibi sıradandır örneğin benim annem için o.. bi sevgi sözcüğü bile olabilir, çok beğendiği zaman “ Kız o.. ne güzel olmuşsun der” . Annem de kardeşimin eşine öfkeli bi anında demişti bizde, biz anneme baskıyla özür dilettik çok da kızdık, annemin tarzını bilmemize rağmen dışardan gelen bi kıza böyle bişe söyleyemezdi , gelinimiz olgunluk yapıp durmadı üstünde. Benim eşimin ailesinde ses bile yükselmez böyle bi küfür edilse ölene kadar küsüp kimse diğerinin cenazesine gitmez sanırım. Kendi ailemde birbirini de yesen barışabilirsin ama eşimin ailesinde ters bi ima için bile üç ay küsülebilir.

Velhasıl gelin hanımın bi özür borcu var bana göre kayınvalide karışmayı abartmış olsa bile onların karşılığı bu küfür değil ağız alışkanlığıyla terbiyesizlik yaptı herhalde. Yine de insandır yapar diyorum genel durumu değerlendirmek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…